Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-05-24

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/05/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυπριακό
  • [04] Ελληνοτουρκικά
  • [05] Λογαριασμοί Mayo
  • [06] ΗΠΑ-Ελλάδα-Αιγαίο
  • [07] Ασφαλιστικό
  • [08] Γ. Παπανδρέου-Επίσκεψη στις ΗΠΑ
  • [09] Κωνσταντόπουλος-Βασικός μέτοχος-ΜΜΕ
  • [10] Εξαγγελίες Βάσως Παπανδρέου
  • [11] Σεισμοί
  • [12] Εκλογές
  • [13] Μητσοτάκης-Εγχείρηση
  • [14] Ελλάδα-ΠΓΔΜ
  • [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [16] Ασφαλιστικό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/05/2002

    Το ασφαλιστικό, η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για τους λογαριασμούς της Mayo, το Κυπριακό, οι προβλέψεις για σεισμούς και οι αντιδράσεις που προκάλεσαν είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Συμφωνία 8 σημείων στο ασφαλιστικό. Όλες οι αλλαγές στα όρια ηλικίας και στις αποδοχές.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Η γελοιότητα με τη Mayo...Βρώμικο αλλά και ανόητο παιχνίδι Σημίτη-Λαλιώτη για αποπροσανατολισμό από τα προβλήματα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στο φως οι κρυφοί λογαριασμοί του ΠΑΣΟΚ στη Γερμανία. Αντεπίθεση της ΝΔ στη λάσπη με τη Mayo.

    Η ΑΥΓΗ: Καλλιεργείται κλίμα ''θερμού επεισοδίου''. Η κυβέρνηση ανακοινώνει την κινδυνολογία για Κύπρο και Αιγαίο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ερχονται φτηνά ΙΧ. Τέλος Ιουνίου ανακοινώσεις για τα κίνητρα αγοράς τους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Νέα εμπλοκή στο Ασφαλιστικό. ΣΕΒ και ΓΣΕΕ δεν υπέγραψαν την Εθνική Συμφωνία. Δέσμευση εφ΄όλης της ύλης ζητούν τα συνδικάτα από όλα τα κόμματα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κόντρα θανάτου πάνω από τα ρήγματα. Ιδού το βρόμικο σχέδιο.

    ΕΘΝΟΣ: Ανεβαίνει ο πήχης για Β΄και Γ΄Λυκείου. Φυσική για καλά διαβασμένους. Εκθεση για ενημερωμένους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αντρα μου, ή εσύ πεθαίνεις, ή εγώ μένω χήρα. Τα Σκόπια απειλούν με ....αντίποινα, εάν δεν αποδεχθούμε το ''Μακεδονία''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στον αέρα το ασφαλιστικό. Ανοίγει τον δρόμο στις ιδιωτικές εταιρίες. Σε μελέτη-φάντασμα στηρίζονται τα μέτρα για τη χρηματοδότηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Παγκόσμια πρωτιά τις δαπάνες για ιδιωτική παιδεία. Ευρωπαϊκή Ενωση: Στην Ελλάδα και το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας πτυχιούχων ΑΕΙ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σεισμός σεισμολόγων! Αγρια ανταλλαγή πυρών για τις ''προβλέψεις''.

    ΕΣΤΙΑ: Ακίνητα και σοσιαλιστές. Διαμορφώνουν φόρους στα μέτρα τους!

    Espresso: Σοκ σε όλη την Ελλάδα με τη μελέτη Παπαζάχου για τους σεισμούς! Μέχρι και 7R σε τέσσερις συγκεκριμένες περιοχές.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οικολογικά κτίρια και πιο καθαρά ΙΧ. Νέα κίνητρα για πιο ανθρώπινο περιβάλλον στο μέλλον.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Συμφώνησαν για το Ασφαλιστικό. Κυβέρνηση-ΓΣΕΕ-ΣΕΒ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ο Χριστόδουλος όπως δεν μίλησε ποτέ! Εξομολογείται σε μαθητές Λυκείου.

    ΝΙΚΗ: Ωραίο μου πλυντήριο. Η MAYO κατηγορείται και για ξέπλυμα ''μαύρου'' χρήματος.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Θέλουν να βάλουν ταφόπλακα στα ασφαλιστικά ταμεία.

    Traffic News: Γιατί κρύβουν τις απόρρητες εκθέσεις για τους σεισμούς που έρχονται. Αγριος πόλεμος μεταξύ των σεισμολόγων.

    Η ΧΩΡΑ: Η Μαφία του ΠΑΣΟΚ ξεπλένει όλο το μαύρο χρήμα. Μητσοτάκης: Να ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Καμπανάκι Βάσως σε σεισμολόγους. Απείλησε με διακοπή χρηματοδοτήσεων αν δεν ''τα βρούνε''.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Καθαίρεσαν με νόμο τον καθηγητή Παπαζάχο! Παραγκωνίζεται το έργο του ΑΠΘ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τι φοβούνται οι σεισμολόγοι. ''Βομβαρδίζουν'' με εκθέσεις την Πολιτεία.

    [03] Κυπριακό

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι ''ενώ σήμερα ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τον ευρωστρατό και τις άλλες εκκρεμότητες της εξωτερικής πολιτικής, χθες η κυβέρνηση ανέβασε το θερμόμετρο των επικίνδυνων προβλέψεων. Η πιθανότητα πρόκλησης θερμού επεισοδίου εκ μέρους της Τουρκίας πριν ή μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ απασχολεί την ελληνική κυβέρνηση και συζητήθηκε στις συναντήσεις που είχε χθες και προχθές στην Αθήνα ο Κύπριος πρόεδρος Γλ. Κληρίδης''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι ''σε πονοκέφαλο πρώτου βαθμού φαίνεται να εξελίσσονται πλέον το Κυπριακό και η ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ για τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, που έχει ανεβάσει το θέμα ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, καθώς βλέπει πια και ο ίδιος πιθανές δυσκολίες στο θέμα της ένταξης και καλεί και πάλι σε εγρήγορση''.

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ,''στην εκτίμηση ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς τηρεί συστηματικά στις συνομιλίες μια αδιάλλακτη στάση και ζητά τη συγκρότηση δύο κρατών υπό το σχήμα μιας χαλαρής συνομοσπονδίας-μία εξέλιξη που θα δυσκολεύει τη λήψη αποφάσεων στην ηγεσία του Κυπριακού κράτους, κατέληξαν ο κ. Κώστας Σημίτης και ο κ. Γλαύκος Κληρίδης μετά τις διήμερες συνομιλίες τους στην Αθήνα, χθες και προχθές''.

    [04] Ελληνοτουρκικά

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''μύλος'' χθες στο Αιγαίο με σκληρές αερομαχίες όταν τουρκικά αεροσκάφη θέλησαν και πάλι να αεροφωτογραφίσουν την Κρήτη συνοδεία μαχητικών F-16. Τα Ελληνικά αεροσκάφη αναχαίτισης, με τακτικούς ελιγμούς και βάσει σχεδίου, κατάφεραν να απομονώσουν τα φωτογραφικά Φάντομ από τα F-16. Οι επίμονες προσπάθειες των Τούρκων πιλότων, που σύμφωνα με πηγές της Αεροπορίας ''έφθασαν στα άκρα τις εμπλοκές'', δεν είχαν αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, άλλα ελληνικά μαχητικά (Μιράζ 2000 και F-16) ''έβγαλαν καροτσάκι'' - κατά την έκφραση πιλότου- εκτός του FIR Αθηνών τα φωτογραφικά (Φάντομ/RF-4)''.

    [05] Λογαριασμοί Mayo

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι ''σε κορυφαίο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο εξελίσσεται η υπόθεση της Λιβεριανής ΟΦ ΣΟΡ MAYO INVESTMENTS CORPORATION, μέσω της οποίας η ΝΔ διακινούσε τεράστια ποσά για την κάλυψη των αναγκών του κόμματος, τα οποία βέβαια ουδέποτε εμφανίστηκαν στους ισολογισμούς που κατέθεσε κάθε χρόνο''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει ότι ''τις αμφιβολίες τους για τη γνησιότητα του εγγράφου που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, αλλά και τη βεβαιότητά τους για το ότι η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από ένα πιθανό άνοιγμα των λογαριασμών των κομμάτων, εξέφραζαν χθες κορυφαία στελέχη της ΝΔ. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές δήλωναν πως αν κάποιο κόμμα έχει να φοβηθεί από τη δημοσιοποίηση στοιχείων για τη διακίνηση ''μαύρων '' χρημάτων σε κομματικούς λογαριασμούς αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ''.

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ''στοιχεία-βόμβα για λογαριασμούς του ΠΑΣΟΚ σε γερμανικές τράπεζες από τους οποίους διακινήθηκε μαύρο χρήμα διαθέτει η ΝΔ η οποία είναι αποφασισμένη να στριμώξει στη ''γωνία'' το ΠΑΣΟΚ''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι ''νέος κύκλος υποκριτικής και αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης γύρω από τη ροή ''μαύρου χρήματος'' στα ταμεία τους άνοιξε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ . Δεν είναι τυχαίο ότι το θέμα ''σερβίρεται'' ξανά σε μια στιγμή που η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια ολομέτωπη επίθεση στις κατακτήσεις των εργαζομένων (Ασφαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις κοκ) ενώ είναι φανερό ότι ''εκπορεύεται'' από τη Χαρ. Τρικούπη''.

    [06] ΗΠΑ-Ελλάδα-Αιγαίο

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι ''οι ΗΠΑ ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να τους παραχωρήσει το δικαίωμα της εκτέλεσης νηοψίας στα χωρικά ύδατα της χώρας σε κάθε σκάφος που κρίνεται ύποπτο για ενέργειες τρομοκρατικής φύσης. Το αίτημα αυτό αποτελεί τμήμα της νέας πολιτικής ''προκεχωρημένου ελέγχου'' εναντίον της τρομοκρατίας που υιοθετεί η κυβέρνηση Μπους. Τόσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσο και η ελληνική κυβέρνηση τηρούν σιγή γύρω από το θέμα''.

    [07] Ασφαλιστικό

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι ''σε αδιέξοδο κατέληξε η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Ρέππα και του υφυπουργού Ροβέρτου Σπυρόπουλου, με τους εκπρόσωπους της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών και την ΟΤΟΕ. Η πρόταση για την ένταξη των τραπεζικών υπαλλήλων σε ενιαίο ταμείο μισθωτών και για τη δημιουργία ενιαίου επικουρικού ταμείου προσκρούει στις αντιδράσεις των τραπεζών''.

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι ''ένα βήμα πριν την οριστική συμφωνία για το θέμα της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος, εμφανίζονται κυβέρνηση, εργαζόμενοι και εργοδοτικές οργανώσεις. Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο κοινωνικός διάλογος, ύστερα από την κατ΄αρχήν συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ κυβέρνησης, εργοδοτικών οργανώσεων και της πλειοψηφούσας παράταξης της ΓΣΕΕ για τη χρηματοδότηση του ΙΚΑ. Η τελική συμφωνία θα διατυπωθεί αφού προηγηθεί τεχνική και νομική επεξεργασία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι ''η κυβέρνηση και οι αβανταδόροι της στο Συνδικαλιστικό Κίνημα λαμβάνουν μέτρα που δεν επιλύουν το πρόβλημα, αλλά το καθιστούν οξύτερο ύστερα από πέντε χρόνια''.

    [08] Γ. Παπανδρέου-Επίσκεψη στις ΗΠΑ

    Το ΒΗΜΑ αναφέρει οτι ''σε άριστο κλίμα διεξήχθησαν οι συναντήσεις της πρώτης ημέρας της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον, όπως προκύπτει από σχόλια αμερικανών αξιωματούχων. Ο υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο δήλωσε οτι υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση για έναν ευρύ κύκλο θεμάτων με βάση και το γεγονός οτι η Ελλάδα αναλαμβάνει σύντομα την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα θέματα άμυνας και στις αρχές του επόμενου χρόνου τη συνολική προεδρία της ΕΕ. Στη συζήτηση, όπως είπε, εθίγη το Κυπριακό, τα Ελληνοτουρκικά, η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και οι σχέσεις Ευρώπης-Ρωσίας, καθώς και το Μεσανατολικό''.

    Η Espresso προσθέτει οτι "το Κυπριακό, ο ευρωστρατός, οι σχέσεις της ΕΕ με το ΝΑΤΟ, τα ελληνοτουρκικά, η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι τα σημαντικότερα από τα προβλήματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψής του την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον, όπου και βρίσκεται ήδη από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον βοηθό σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Στιβ Χάντλεϊ (σσ: η Κοντολίζα Ράις και ο Κόλιν Πάουελ συνοδεύουν τον Αμερικανό πρόεδρο Τζ. Μπους στην περιοδεία που πραγματοποιεί στην Ευρώπη). Πρόκειται να γίνει επίσης δεκτός στο Πεντάγωνο από τους Ντόναλντ Ράμσφελντ και Πολ Γούλφοβιτς".

    [09] Κωνσταντόπουλος-Βασικός μέτοχος-ΜΜΕ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει οτι ''αμείλικτα ερωτήματα για την έλλειψη βούλησης της κυβέρνησης να πατάξει το φαινόμενο της διαπλοκής τέθηκαν στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο περί ''βασικού μετόχου''. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Κωνσταντόπουλος εγκάλεσε την κυβέρνηση για το γεγονός οτι εκχώρησε συμβάσεις στους κ. Κόκκαλη και Λαμπράκη, ενώ ο πρώτος δεν διέθετε πιστοποιητικό διαφάνειας και εναντίον του δεύτερου εκκρεμούν υποθέσεις στη Δικαιοσύνη''.

    [10] Εξαγγελίες Βάσως Παπανδρέου

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά οτι ''απόσυρση των παλαιών ΙΧ χωρίς κίνητρα περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων κατά του νέφους που συζητήθηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο και ανήγγειλε η Βάσω Παπανδρέου οτι θα ανακοινωθεί σε 20 ημέρες. Προβλέπεται κυνήγι στα ''σαραβαλάκια'' και εξετάζεται να ισχύει ο δακτύλιος μόνο για τα συμβατικά''.

    [11] Σεισμοί

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι ''οι συνήθεις αντιπαραθέσεις μεταξύ των ίδιων των σεισμολόγων ''ταρακουνούν'' για μία ακόμη φορά την κοινή γνώμη, η οποία βομβαρδίζεται από ''προβλέψεις'' περί πιθανής εκδήλωσης ισχυρών σεισμικών δονήσεων. Η σχετική έκθεση του καθηγητή Β. Παπαζάχου προκάλεσε κύμα αμφισβητήσεων από τους συναδέλφους του, αλλά και την οργή της αρμόδιας υπουργού Βάσως Παπανδρέου, η οποία απαίτησε ''σοβαρότητα και υπευθυνότητα'', προειδοποιώντας ακόμη και με περικοπή των κρατικών χρηματοδοτήσεων σε περίπτωση που οι επιστήμονες δεν τα βρουν μεταξύ τους για να παρέχουν έγκυρη ενημέρωση στους πολίτες''.

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει οτι "κάποτε οι αξιότιμοι καθηγητές σεισμολόγοι πρέπει να καταλάβουν οτι το πρώτο προσόν τους είναι η σοβαρότης. Δεν νοείται, λοιπόν, διαρροή "απορρήτου" εκθέσεως για επικείμενους σεισμούς περί τα 7 Ρίχτερ, με ορίζοντα το 2003 και απόκλιση 18 μηνών, όπως η έκθεσις Παπαζάχου προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, στο οποίο υπεδεικνύετο και η λήψις μέτρων! Πρέπει οι πάντες να κατανοήσουν οτι δεν υπάρχει Κυβέρνησις επί της Γης τόσον ανόητη ώστε να λάβη μέτρα για σεισμούς που θα γίνουν ένα χρόνο μετά την ειδοποίηση και "με απόκλιση 18 μηνών".

    [12] Εκλογές

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται οτι ''σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Ρηγίλλης για το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών τον Οκτώβριο. από την Τετάρτη το βράδυ ο Κώστας Καραμανλής και οι στενοί συνεργάτες του ετοιμάζονται πυρετωδώς για πολύ θερμό καλοκαίρι μετά την έντονη κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην εγχώρια πολιτική σκηνή και τις αναλύσεις που θέλουν τον Κ. Σημίτη να προσφεύγει σε πρόωρες κάλπες προκειμένου να περιορίσει το μέγεθος της συντριβής του''.

    [13] Μητσοτάκης-Εγχείρηση

    Η Traffic news σημειώνει οτι "με "ηθικόν ακμαιότατον" και τις ευχές σύσσωμου του πολιτικού κόσμου της χώρας ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Μητσοτάκης μεταβαίνει αύριο στο Φοίνιξ της Αριζόνας των Ηνωμένων Πολιτειών για να υποβληθεί "σε αποκατάσταση ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής, με ενδοαυλική τοποθέτηση αρτηριακού μοσχεύματος". Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν οτι ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ γνώριζε το πρόβλημα ήδη από τετραμήνου".

    [14] Ελλάδα-ΠΓΔΜ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει οτι "προσχέδιο διμερούς συνεργασίας στον τομέα της Αμυνας, υπέγραψαν χθες στα Σκόπια ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και ο Σκοπιανός ομόλογό του Βλάντο Πόποφσκι. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη γειτονική χώρα ο κ. Παπαντωνίου επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας για το απαραβίαστο των συνόρων των βαλκανικών κρατών και εξέφρασε την υποστήριξη της Αθήνας στις προσπάθειες που καταβάλλουν τα Σκόπια για την ένταξή τους στις ευρωατλαντικές δομές".

    [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Παρατεταμένη διόρθωση στις χρηματιστηριακές αγορές. Η τελευταία εισήγηση του ''Γκουρού'' της SSSB DR. M. HOWDLE''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Νέο ξεκίνημα του ΙΚΑ με 10 δις ευρώ''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Προς νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Ασφαλιστικό: Στα πρόθυρα συμφωνίας εντός 15 ημερών. Το κράτος ρυθμίζει τις υποχρεώσεις του προς το ΙΚΑ''.

    Σημείωση:Η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [16] Ασφαλιστικό

    Η ΝΑΤΕΥΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι ''ένα βήμα πριν από τη συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος βρίσκεται από χθες η κυβέρνηση ύστερα από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Χριστοδουλάκη, με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ και ΕΣΕΕ) και της ΓΣΕΕ''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 24 May 2002 - 14:27:18 UTC