Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 02-08-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/08/2002
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κλοπή όπλων- Κως
  • [04] Τρομοκρατία
  • [05] Ελλάδα- Τουρκία
  • [06] Καύσωνας
  • [07] Φορολογική μεταρρύθμιση
  • [08] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [09] Διεθνής οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/08/2002

    Οι έρευνες για την τρομοκρατία, η υπόθεση της κλοπής των όπλων από το στρατόπεδο της Κω, η φορολογική μεταρρύθμιση και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):Χτίζουν ελεύθερα 123 συνεταιρισμοί. ''Πράσινο φως'' από Βάσω.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ''Μαγειρεύουν'' σενάρια. Ενώ όλα δείχνουν τρομοκρατική οργάνωση στην ''επιχείρηση'' της Κω.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Βρώμικο παιχνίδι Χρυσοχοϊδη. Καλύπτει τους ''πολιτικούς'' εγκεφάλους του ΕΛΑ.

    Η ΑΥΓΗ: Ριφιφί στην επιτυχία για τη ''17Ν''. Ασύλληπτοι οι δράστες της κλοπής στο στρατόπεδο της Κω.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Βγάζουν την κουκούλα από τον συγγραφέα της 17Ν. Γνωστός διανοούμενος υπεράνω υποψίας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το κυνήγι του Κουφοντίνα. Γνωρίζουν την οδό διαφυγής του. Στις Κυκλάδες αναζητεί η Αντιτρομοκρατική τον ''Λουκά''. Νέα πρόσωπα της 17Ν δείχνουν οι δισκέτες.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νόμιμα τα αυθαίρετα με κοινωνικά κριτήρια.

    ΕΘΝΟΣ: Εγκριση 4.445 θέσεων σε Δημόσιο - Οργανισμούς. Μόνιμοι και συμβασιούχοι για ΟΑΕΔ, Δήμους, ΤΕΒΕ, ΟΣΕ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το οπλοπολυβόλο δείχνει τον ... επόμενο στόχο! Δεν είναι τυχαία η αρπαγή του συγκεκριμένου όπλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Χτύπημα στα στεγανά της ''17Ν'' με τρεις νέες συλλήψεις. Οι έρευνες και οι καταθέσεις των συλληφθέντων οδηγούν στην κοσμική Αθήνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσλήψεις - εξπρές σε δήμους, υπουργεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΣΚΩτος. Κανένα ίχνος που να προδίδει την προέλευση των δραστών.

    ΕΣΤΙΑ: Διεθνής διασυρμός. Τα νομικά κενά για την τρομοκρατία.

    Espresso: Ολη η αλήθεια για την κλοπή στην Κω. Αλλάζουν οι εκτιμήσεις για το χτύπημα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πολλά ανοικτά ερωτήματα απ΄ το ''τρύπιο'' στρατόπεδο. Εξετάζονται όλα τα ενδεχό-μενα, απαιτείται χρόνος.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Δεκαεπτά ερωτήματα για την κλοπή της Κω. Φημολογούμενη διαμάχη μεταξύ ΕΛ.ΑΣ- ΥΠ.ΕΘ.Α.

    ΤΑ ΝΕΑ: Οι ένοχοι μέσα από το στρατόπεδο. Θέμα χρόνου ο εντοπισμός τους λέει η κυβέρνηση.

    ΝΙΚΗ: Σε κλοιό ο Κουφοντίνας. Εντείνονται οι προσπάθειες για τη σύλληψή του.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Φέρνουν ακρίβεια-ανεργία στο επίκεντρο. Πρωτοβουλία συντονιστικού σωματείων Αθήνας.

    Traffic News: Πλύση εγκεφάλου έχουν κάνει στον Σάββα με φάρμακα και ειδικούς γιατρούς.

    Η ΧΩΡΑ: Συναγερμός. Περιμένουν από μέρα σε μέρα προκήρυξη, φωτογραφία ή χτύπημα. Εντολή για δρακόντεια μέτρα σε όλα τα στρατόπεδα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ευρωπαϊκά πυρά για ''καπέλα'' στα θέρετρα. Οι τιμές του Λονδίνου και η Γερμανική BILD καταγγέλλουν υπερτιμολογήσεις.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μαύρη λίστα κατά της φορο-διαφυγής. Οι ΔΟΥ στέλνουν στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μαρτύριο το κέντρο της πόλης. Λόγω των έργων που γίνονται στην Τσιμισκή.

    [03] Κλοπή όπλων- Κως

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ''τουλάχιστον πέντε ημέρες έχουν περάσει από την κλοπή και τρεις από την ανακάλυψη της κλοπής των όπλων στο στρατόπεδο επιστράτων στην Κω και οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι. Οι αστυνομικές και οι στρατιωτικές αρχές κατευθύνουν τις έρευνές τους σε κυκλώματα εμπορίας όπλων''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει ότι ''εικόνα κυβέρνησης- ''ξέφραγο αμπέλι'' φοβούνται στο ΠΑΣΟΚ ότι θα δημιουργήσει το περιστατικό της Κω, καθώς οι συνειρμοί με στρατόπεδα - ''ξέφραγα αμπέλια'' είναι ευνόητοι''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται ότι ''σενάρια επί σεναρίων ''μαγειρεύονται '' για τους πιθανούς δράστες που έκλεψαν μεγάλο οπλισμό μέσα από το στρατόπεδο ''Κωνσταντίνου Παλαι-ολόγου'' στην Κω''.

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι ''με καθυστέρηση τουλάχιστον 48 ωρών η κυβέρνηση ετέθη σε κατάσταση συναγερμού. Σε όλα τα στρατόπεδα λαμβάνονται δρακόντεια μέτρα , ενώ οι κυβερνητικοί αρμόδιοι περιμένουν ότι θα επακολουθήσει νέα προκήρυξη ή φωτογραφία- πιστοποίηση της επι-δρομής στο στρατόπεδο της Κω ή ακόμη και ένα νέο χτύπημα''.

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ,''περισσότερο στο χώρο των τρομοκρατικών οργανώσεων παρά στο κοινό έγκλημα προσανατολίζονται στην παρούσα φάση οι εκτιμήσεις των στρατιωτικών αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της κλοπής όπλων από στρατόπεδο της Κω''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι ''έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των στρα-τιωτικών και των αστυνομικών αρχών για τη μυστηριώδη κλοπή οπλισμού από το στρατόπεδο της Κω, την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών παραμένουν στο σκοτάδι. Την ίδια στιγμή, το στρατόπεδο από τις αποθήκες του οποίου εκλάπησαν τα όπλα παραμένει σφραγισμένο''.

    Η Traffic News σημειώνει ότι ''στο σκοτάδι συνεχίζουν να βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών του ριφιφί στο στρατόπεδο της Κω, αλλά δύο στοιχεία είναι εκείνα που κάνουν τις Αρχές να διατηρούν ελπίδες''.

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι ''ξέφραγο αμπέλι αποδεικνύεται ότι ήταν το στρατόπεδο της Κω από το οποίο εκλάπησαν όπλα την περασμένη εβδομάδα, χωρίς ακόμη να έχουν εντοπιστεί οι δράστες''.

    [04] Τρομοκρατία

    Η Espresso σημειώνει ότι ''την παράδοσή του διαπραγματευόταν με την ΕΛ.ΑΣ. ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αλλά τελικά δεν φάνηκε συνεπής στο ραντεβού του. Οι αστυνομικοί που είχαν επιφορτισθεί με τη σύλληψή του στο συγκεκριμένο σημείο όπου θα παραδινόταν περίμεναν μέχρι αργά χθες το απόγευμα χωρίς αποτέλεσμα''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι '' στους ''παππούδες'' δύο τρομοκρατικών οργανώσεων αναζητεί η αντιτρομοκρατική τον 45χρονο Δημήτρη Κουφο-ντίνα, έχοντας συγκεντρώσει ήδη αρκετά στοιχεία για το ''σχέδιο διαφυγής'' του. Το κυρίαρχο σενάρια φέρον τον Κουφοντίνα να έχει επιστρέψει στις τρομοκρατικές ''ρίζες '' του προκειμένου να ην αναγκάζεται να επιχειρεί επικίνδυνες μετακινήσεις''.

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, ''αδειάζει σήμερα η κλεψύδρα της αντίστροφής μέτρησης για τη σύλληψη του ''συγγραφέα '' των προκηρύξεων της 17Ν. Η ''ώρα μηδέν'' πάντως για τον συνιδρυτή και ''πλάστη'' της ιδεολογικής και πολιτικής ραχοκοκαλιάς της οργάνωσης, έχει σημάνει από την ώρα που ο ''συνέταιρός'' του Γιωτόπουλος πέρασε το κατώφλι της αντιτρομοκρατικής. Το ίδιο χειρο-δέσμιος θα περάσει σήμερα, ο έτερος εγκέφαλος του τρόμου''.

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι ''έντονη κινητικότητα παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα σε σχέση με τον καταζητούμενη Δημήτρη Κουφοντίνα, για τον οποίο ανεπίσημες πληροφορίες που διοχετεύονται από τις διωκτικές αρχές αφήνουν να εννοηθεί ότι βρίσκεται υπό ασφυκτικό πλέον κλοιό και ενδεχομένως να είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του''.

    Κατά τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ''άλλες τρεις συλλήψεις ατόμων που έχουν σχέση με τη ''17Ν'' και πιο συγκεκριμένα με το πιο στεγανό της κομμάτι, αυτό της επιχειρησιακής ετοιμότητας αναμένεται να γίνουν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι ''το μεγάλο ανοιχτό κεφάλαιο στην υπόθεση της οργάνωσης 17Ν επιχειρεί να κλείσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με τον εντοπισμό και τη σύλληψης του 44χρονου Δημήτρη Κουφοντίνα. Του ανθρώπου ο οποίος μαζί με τον Σάββα Ξηρό, συνέθεταν ένα δίδυμο τρομερών δυνατοτήτων και ουσιαστικά αποτελούσαν την επιχειρησιακή ψυχή της οργάνωσης''.

    [05] Ελλάδα- Τουρκία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "νέους ορίζοντες στην ελληνοτουρκική προσέγγιση αναζητά η ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, υπό το πρίσμα των πολιτικών εξελίξεων που έχουν δρομολογηθεί στη γειτονική χώρα".

    Το ΕΘΝΟΣ σε σχόλιό του υποστηρίζει ότι "'μεταρρυθμίσεις της πιτζάμας' θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν οι ευεργετικές υπέρ των Κούρδων και των άλλων εθνικών ή θρησκευτικών μειονοτήτων πρόνοιες που εισήγαγε εσπευσμένα προς ψήφιση η απερχόμενη τουρκική κυβέρνηση. Η ελληνική διπλωματία καλείται να 'εξαγοράσει' τη σιωπηρή συγκατάθεση της Τουρκίας για την ένταξη της Κύπρου, προσφέροντας εγγυήσεις ότι θα μεσολαβήσει στους εταίρους για να πάρουν και οι γείτονες μια πρώτη θεώρηση του ευρωπαϊκού τους διαβατηρίου".

    [06] Καύσωνας

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "καύσωνας και μελτέμι δύσκολα συνυπάρχουν το καλοκαίρι, αν και γίνεται καμιά φορά. Γενικά την καλοκαιρινή περίοδο γίνεται ένας ... ανελέητος αγώνας για την επικρά-τηση! Φέτος πάντως μέχρι τώρα οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν το πάνω χέρι. Ανάκτηση του χαμένου γοήτρου τους επιχειρούν οι βοριάδες από την Παρασκευή".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "καιρικές συνθήκες ... για γερά νεύρα για όσους βρίσκονται στις πόλεις, καθώς για σήμερα και αύριο η ΕΜΥ προειδοποιεί για έναν βασανιστικό, αλλά ευτυχώς μικρής διάρκειας καύσωνα, τον οποίο θα διαδεχθούν ισχυροί άνεμοι και βροχές".

    [07] Φορολογική μεταρρύθμιση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "τη συνέχιση του διαλόγου για την φορολογική μεταρρύθμιση, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική θεώρηση

    του φορολογικού συστήματος και να υιοθετηθούν μακροχρόνιες διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες θα συμβάλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας ζητά ο Σύνδεσμος Ελλήνων βιομηχάνων (ΣΕΒ).

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "όταν η κυβέρνησις θέλη να εξαγγείλη φορολογικές 'ελαφρύνσεις', επινοεί φορολογικές επιβαρύνσεις! Και όταν οι 'ελα-φρύνσεις' αυτές αφορούν στην άμεση φορολογία, πολύ απλά αυξάνει την έμμεση φορολογία! Αυτό φαίνεται ότι θα συμβή με την υποτιθέμενη 'μεταρρύθμιση' του κ. Χριστοδουλάκη. Θα μειωθούν κάπως οι συντελεστές των άμεσων φόρων, αλλά θα αυξηθούν οι συντελεστές των εμμέσων, με πρώτο και κυριώτερο τον φόρο προστιθεμένης αξίας (ΦΠΑ), που εξετάζεται να αυξηθή κατά μία ποσοστιαία μονάδα".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "'δεν υπάρχει καμία σκέψη για αύξηση των εμμέσων φόρων' δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης, ενώ δεσμεύθηκε ότι οι φοροελαφρύνσεις θα προχωρήσουν κανονικά, αφού τα δημοσιονομικά δεδομένα ήταν γνωστά ήδη από τις αρχές του έτους".

    [08] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Πρωτοφανής ραστώνη! Μόλις 12 δις δρχ (36,3 εκ.ευρώ) ο χθεσινός τζίρος στη Σοφοκλέους''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Νέες μειώσεις επιτοκίων στο προσκήνιο''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Πώς να προλάβουμε στην Ελλάδα φαινόμενα τύπου ENRON''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Παράγωγα και ομόλογα κλέβουν την παράσταση. Βουτιά των διεθνών αγορών και αρνητικό ρεκόρ συναλλαγών στη Σοφοκλέους''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Παρηγοριά'' στα παράγωγα αναζητούν οι επενδυτές. Αύξηση 26% στα συμβόλαια και τον Ιούλιο''.

    [09] Διεθνής οικονομία

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "το φάσμα της ύφεσης απειλεί πάλι τις οικονομίες σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Διεθνείς οίκοι προεξοφλούν κινήσεις από τη Fed και την ΕΚΤ με μειώσεις των επιτοκίων εντός του έτους ώστε να αποφευχθεί η νέα κρίση".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 6 August 2002 - 19:47:25 UTC