Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-02-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/02/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΗΠΑ-Ιράκ
  • [04] Ερευνες για ΕΛΑ και 17Ν
  • [05] Μισθοί και συντάξεις στο Δημόσιο
  • [06] Προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [07] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [08] Ιράκ-Τράπεζες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/02/2003

    Οι δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Ιράκ, οι έρευνες για τις τρομοκρατικές οργανώσεις, η κυβερνητική απόφαση για αυξήσεις μισθών και συντάξεων στο δημόσιο και η αντιμετώπιση της ανεργίας, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 5.007 θέσεις σε υπουργεία, ΔΕΚΟ. Επονται χιλιάδες προσλήψεις σε Δήμους και Νομαρχίες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Οι νέοι μισθοί και πως διαμορφώνονται. Δημόσιο: Πίνακες με τις αποδοχές μετά τις αυξήσεις.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οι ...γιάφκες του Σαντάμ. Τα πειστήρια της ενοχής παρουσίασε ο Πάουελ στον ΟΗΕ.

    Η ΑΥΓΗ: Πίεση για πόλεμο χωρίς αποδείξεις. Η ομιλία Πάουελ χθες στον ΟΗΕ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ντοκουμέντα φωτιά για ΕΛΑ-17Ν. Αποκαλυπτικές φωτογραφίες Γιωτόπουλου και ηγετικών στελεχών του ΕΛΑ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πώς έπιασαν τον ΕΛΑ. Ο ''παππούς'', η Στάζι, οι γυναίκες. Τα πρόσωπα και τα γεγονότα που οδήγησαν στις συλλήψεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ''Αυτός σκότωσε τον Τζώρτζη''. Αποκλειστική δήλωση στη ''Βραδυνή'' ρίχνει φως στη δολοφονία Αθανασιάδη.

    ΕΘΝΟΣ: Οι τελικοί μισθοί και οι συντάξεις. Πώς διαμορφώνονται οι αποδοχές των υπαλλήλων πριν και μετά την παρακράτηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Ιερά Σύνοδος άδειασε τον Χρυσόστομο ως...βρωμόστομο! Κοινός συκοφάντης, ανεύθυνος και διακατεχόμενος από προχειρότητα στον κακό λόγο, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου για την Εκκλησία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Το κατηγορώ Πάουελ εναντίον του Σαντάμ. ''Μόνο αν τον συλλάβουμε, θα ησυχάσουμε''.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σε...γύψο απομόνωσης ο Σημίτης. Κατακραυγή: Οργή από τον πολιτικό κόσμο για το πρωτοφανές ατόπημα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πάουελ και τιμωρία. Μαγική εικόνα τα ''στοιχεία'' , αλλά ο πόλεμος - πόλεμος. Δύσπιστο το Σ. Ασφαλείας: Παράταση.

    ΕΣΤΙΑ: Η επανίδρυσις του κράτους. Τι δεν καταλαβαίνει ο πρωθυπουργός.

    Espresso: Εχω έϊτζ και εκδίδομαι! Γυναίκα - παγίδα σκορπάει το θάνατο στην Αθήνα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αντίστροφη μέτρηση για Ιράκ. Ο Πάουελ έδειξε τον δρόμο στον ΟΗΕ, παρά τις ασθενείς-κατά τους Ευρωπαίους- αποδείξεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Γενναίες αυξήσεις ...έως 4,2% στους μισθούς και 4,5% στις συντάξεις για το 2003. Πάνω από τον πληθωρισμό οι εξαγγελίες της κυβέρνησης.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αβυσσος μεταξύ ΕΛΑ και 17Ν. Η κατάθεση του Χρ. Τσιγαρίδα.

    ΝΙΚΗ: Προχωρούν σε πόλεμο παρά τις αντιδράσεις. ''Ντοκουμέντα'' στο Συμβούλιο Ασφαλείας από τις ΗΠΑ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πολύμορφη δράση για τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

    Traffic News: Πώς έβαλαν χειροπέδες στο ρεπόρτερ του ΑΝΤ1. Το άγνωστο παρασκήνιο της σύλληψης του αστυνομικού συντάκτη Μάκη Γεωργίου.

    Η ΧΩΡΑ: Σε ΕΛΑ-17Ν ψάχνουν τον δολοφόνο του Αθανασιάδη. Επιβεβαιώνονται όλα τα δημοσιεύματα της ''Χώρας'' για την κοινή δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΑΠΘ:Στο κόκκινο. Εκκληση αγωνίας του Πρύτανη στον υπουργό Παιδείας.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Απόφαση για πόλεμο στις 14/2. Ετοιμάζεται δεύτερο ψήφισμα-τελεσίγραφο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θα πληρώσει η ελληνική οικονομία τον παράλογο πόλεμο.

    [03] ΗΠΑ-Ιράκ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''σωρεία ενδείξεων -αλλά όχι και χειροπιαστές αποδείξεις- ότι το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν αποκρύπτει από τους επιθεωρητές του ΟΗΕ στοιχεία του οπλοστασίου του προσκόμισε χθες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, σε μια από τις σημαντικότερες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι ''με σκεπτικισμό το Σ. Ασφαλείας άκουσε τον Πάουελ να μιλά για το Ιράκ, προβάλλοντας εικόνες από δορυφόρο που δεν έδειχναν τίποτε και να επιμένει ότι πρέπει να τιμωρηθεί ο Σαντάμ. Κίνα, Ρωσία, Γαλλία υπέρ της παράτασης του έργου των επιθεωρητών. Ολοι περιμένουν την έκθεσή τους στις 14 Φεβρουαρίου. Βρετανικοί στρατιωτικοί αμφιβάλλουν για την επιχείρηση, ενώ νομικοί απειλούν τον Μπλερ με ειδικό δικαστήριο''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει ότι ''σε υποκλαπείσες συνομιλίες, δορυφορικές φωτογραφίες και πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στήριξε χθες τις κατηγορίες των ΗΠΑ εναντίον του Ιράκ για κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής και διασυνδέσεις με το τρομοκρατικό δίκτυο Αλ Κάιντα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καλώντας παράλληλα τα Ηνωμένα Εθνη να μην εξαπατηθούν από τις ιρακινές προσπάθειες απόκρυψης των όπλων μαζικής καταστροφής''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ''η αντίστροφη μέτρηση για τον πόλεμο στο Ιράκ άρχισε. Η χθεσινή κατάθεση στοιχείων από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στο γγ του ΟΗΕ μαζί με το αποτέλεσμα της νέα περιοδείας των κορυφαίων οπλικών επιθεωρητών στη Βαγδάτη, αποτελούν την αρχή της νέας διαδικασίας.''

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ,''ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών Κόλιν Πάουελ δεν αναμένει τα συμπεράσματα των επιθεωρητών του ΟΗΕ για το Ιράκ. Χρησιμοποιεί τα συμπεράσματα των εκθέσεων των αμερικανικών υπηρεσιών και επιχειρεί να πείσει τα μέλη του Συμβουλίόυ Ασφαλείας για την επικινδυνότητα του Σαντάμ Χουσεΐν και του Ιράκ''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι ''τα στοιχεία του Κόλιν Πάουελ στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το οπλοστάσιο του Ιράκ, δίνουν το πράσινο φως για την επιχείρηση''.

    Η ΕΣΤΙΑ στο σχόλιό της αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:''η κατάστασις με την ιρακινή κρίση είναι εξαιρετικά σοβαρή. Και είναι καιρός να το αντιληφθή η κυβέρνησις και να φερθή αναλόγως. Η χθεσινή ομιλία του Κόλιν Πάουελ στο Συμβούλιο Ασφαλείας έπεισε οτι ο Σαντάμ Χουσεϊν δεν συνεργάσθηκε με τους Επιθεωρητές του ΟΗΕ. Αντίθετα, τους παρεπλάνησε και παρεμπόδισε το έργο τους''.

    Κατά την ΑΥΓΗ, ''στοιχεία που δεν αποδεικνύουν την ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής, αλλά καλλιεργούν κλίμα υπέρ του σχεδιαζόμενου πολέμου της Ουάσιγκτον κατά του Σαντάμ Χουσείν , παρουσίασε χθες ενώπιον του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ ο Κόλιν Πάουελ''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι ''υποκλαπείσες συνομιλίες και φωτογραφίες έφερε ενώπιον του ΟΗΕ ο Κόλιν Πάουελ. ''Το καθεστώς του Σαντάμ δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να συμμορφωθεί αντιθέτως επιχειρεί να αποκρύψει τα όπλα μαζικής καταστροφής'' δηλώνει ο Κόλιν Πάουελ ενώπιον του Σ. Ασφαλείας αρχίζοντας στις 17.30 (ώρα Ελλάδος) την παρουσίαση των ''αποδείξεων ενοχής' του Ιράκ''.

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι ''αδιάσειστα στοιχεία αναμέναμε να παρουσιάσει ο Κόλιν Πάουελ με μεγάλο ενδιαφέρον...Αντί γι αυτό το μόνο αδιάσειστο στοιχείου που βγήκε από την ομιλία του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών είναι ότι οι ΗΠΑ πάση θυσία θέλουν να διεξάγουν τον πόλεμο αυτό στο Ιράκ''.

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι ''την πλήρη και άνευ όρων συμμόρφωση του προέδρου του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν στο ψήφισμα 1441 των ηνωμένων Εθνών αξιώνει η ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης προειδοποιώντας οτι ''εάν δεν επωφεληθεί της ευκαιρίας αυτής, θα φέρει την ευθύνη για όλες τις συνέπειες''.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει ότι ''φτηνό θέαμα τηλεοπτικής εκπομπής θύμιζαν τα υποτιθέμενα στοιχεία της ''ιρακινής ενοχής'', που παρουσίασε χτες στο ΣΑ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ. Οι πρέσβεις της Κίνας, της Ρωσίας και της Γαλλίας δήλωσαν οτι χρειάζονται χρόνο...Αντιπολεμικές εκδηλώσεις και πικετοφορίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σήμερα''.

    [04] Ερευνες για ΕΛΑ και 17Ν

    Η Traffic news υποστηρίζει οτι ''την πολιτική ευθύνη του ''Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα'' (ΕΛΑ) για όσο διάστημα συμμετείχε ο ίδιος στην οργάνωση, χωρίς όμως να προσδιορίσει για πόσο διάστημα μετείχε, ανέλαβε ο 64χρονος πολιτικός μηχανικός Χρήστος Τσιγαρίδας''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει οτι ''ΕΛΑ, τέλος. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκόμενων ατόμων στη μητέρα των οργανώσεων, στην παρούσα φάση, δεν πρόκειται να επεκταθούν σε νέες συλλήψεις. Αναμένεται, ωστόσο, να μπει σε στενό κλοιό παρακολούθησης, άτομο που φέρεται να είχε συμμετοχή στη 17Ν και στην 1η Μάη''.

    Το ΒΗΜΑ εκτιμά οτι ''εγώ ήμουν η Στέλλα του ΕΛΑ''. Αυτό παραδέχεται για πρώτη φορά η πρώην σύζυγος του Αγγελέτου Κανά, Σοφία Κυριακίδου, στην κατάθεσή της ενώπιον του εφέτη-ανακριτή κ. Λεωνίδα Ζερβομπεάκου. Παράλληλα μιλάει για άλλη μία γυναίκα της οργάνωσης, που, όπως υποστηρίζει, είχε τον κωδικό ''Μαρία'', ενώ δίνει τη ''χαριστική βολή'' στη νυν σύζυγο του συλληφθέντος για συμμετοχή στον Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα κοινοτάρχη Κιμώλου Ελένη Βεντούρη''.

    Τα ΝΕΑ γράφουν οτι ''δύο οργανώσεις που βαρύνονται για αιματηρές επιθέσεις και δολοφονικές εκτελέσεις αναμένεται να βρεθούν στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας: οι οργανώσεις 1η Μάη και Επαναστατικοί Πυρήνες, που κινήθηκαν μεταξύ της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ και η εξάρθρωσή τους, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, θα συμπληρώσει πλήρως το παζλ των ένοπλων οργανώσεων''.

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται οτι ''νέα τροπή παίρνει πλέον η υπόθεση της τρομοκρατίας μετά τις νέες συλλήψεις για τον ΕΛΑ, αυτή τη φορά με τις θέσεις της ''Χώρας'' για την κοινή δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων γύρω από τον περίφημο πόλο του Γκύζη να επιβεβαιώνονται πλήρως''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει οτι ''δύο φωτογραφίες-φωτιά, ξεδιπλώνουν την ''διαπλοκή'' των τρομοκρατικών οργανώσεων στην χώρα μας και υποδηλώνουν την ανάμειξη σε αυτές προσώπων που πήραν το καλοκαίρι ''άφεση αμαρτιών'' μετά τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις''.

    Η Espresso προσθέτει οτι ''συγχαρητήρια έδωσε ο Τόμας Μίλερ στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τις συλλήψεις για την τρομοκρατία. Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ επισκέφθηκε χθες τη Θεσσαλονίκη και σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις επιτυχίες των ελληνικών διωκτικών αρχών στο θέμα της τρομοκρατίας και τις συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή στις τρομοκρατικές οργανώσεις ''17Ν'' και ΕΛΑ''.

    [05] Μισθοί και συντάξεις στο Δημόσιο

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "ταχύτατα προωθείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εισοδηματική πολιτική του 2003. Στόχος είναι, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εισπράξουν τις αυξήσεις στις αρχές του επόμενου μήνα. Ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης υπολογίζει τη μισθολογική αναπροσαρμογή στο 4,53%".

    [06] Προσλήψεις στο Δημόσιο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζει ότι "τον αποκεντρωμένο χαρακτήρα των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών φιλοδοξεί να ενισχύσει, με την πρόσληψη 2.000 μονίμων στελεχών, το υπουργείο Εσωτερικών, κατά το προσεχές διάστημα, ώστε να 'επανδρώσει' τα κατά τόπους τμήματα διεκπεραίωσης διοικητικών υποθέσεων. Ωστόσο πέραν του συγκεκριμένου προσωπικού τα ΚΕΠ θα καλύψουν τα κενά τους και με πρόσληψη στελεχών προαιρετικής θητείας και φοιτητές 6ωρης απασχόλησης ενώ δεν αποκλείεται, ο ιστός των Κέντρων, να βοηθηθεί και από το θεσμό της μερικής απασχόλησης ενδεχομένως σε τομείς, που χρειάζονται απογευματινή εργασία".

    [07] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: ''Η Ευρώπη συνιστά ψυχραιμία. Γραφήματα και κασέτες από Πάουελ''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ''Ο Κ. Πάουελ ...ανέβασε τα χρηματιστήρια. Οι αγορές θεώρησαν οτι ''αίρεται η αβεβαιότητα''.

    ΚΕΡΔΟΣ: ''Ωρολογιακή βόμβα η αδρανής ρευστότητα. Οι Τράπεζες ανησυχούν από την έλλειψη εμπιστοσύνης''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ''Ιδιωτικοποιήσεις: Νέοι στόχοι παρά τις άγονες προσπάθειες. 13 επιχειρήσεις προς αποκρατικοποίηση''.

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ''Δέσμιος συμφερόντων ο τομέας του υπ. Ανάπτυξης. Αρνείται να εφαρμόσει τη νομοθεσία περί δημοσιεύσεων".

    [08] Ιράκ-Τράπεζες

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει οτι ''Ο επικείμενος πόλεμος του Ιράκ ανατρέπει όλους τους σχεδιασμούς των τραπεζών, καθώς όλη η αναδιάρθρωση που έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο κινδυνεύει να μείνει έωλη από τις ενδεχόμενες συνέπειες από τη σύρραξη''.
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 6 February 2003 - 17:38:17 UTC