Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-08-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/08/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Υπόθεση Γκουσίνσκι
  • [04] Ολυμπιακοί Αγώνες 2004
  • [05] Ελληνική Εκκλησία- Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • [06] ΠΑΣΟΚ- Εσωκομματικά
  • [07] Δίκη 17Ν
  • [08] ΔΕΘ- Εξαγγελίες πρωθυπουργού
  • [09] Συνέδριο ΚΕΔΚΕ
  • [10] Συνάντηση Σημίτη - Παπανδρέου
  • [11] Ρευστοποίηση χρυσού
  • [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [13] Ελλάδα -ΔΝΤ- Ανάπτυξη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/08/2003

    Το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ για τα οικονομικά των δήμων, η συνάντηση Σημίτη - Χριστοδουλάκη για το ''κοινωνικό πακέτο'', οι σχέσεις Ελληνικής Εκκλησίας- Οικουμενικού Πατριαρχείου και η δίκη της 17Ν είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Προσλήψεις με 800 ευρώ μηνιαίως. 11.700 νέες θέσεις στο Στρατό.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Πούλησαν 20 τόνους χρυσό! Για να ρίξουν τα έσοδα στην προεκλογική τους καμπάνια.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κλέβουν μετρητά από τα ATM'ς. Με μικροτσίπ αντιγράφουν τις μαγνητικές ταινίες από τις κάρτες.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Οδηγός σπουδών σε ιδιωτικά κολέγια, ΙΕΚ και πανεπιστήμια του εξωτερικού. Οι δρόμοι για όσους δεν πέρασαν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

    Η ΑΥΓΗ: Η Αυτοδιοίκηση διεκδικεί την αυτονομία της. ΚΕΔΚΕ: Το έκτακτο συνέδριο για τα οικονομικά.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Επαιξαν καρεκλιές οι Δήμαρχοι. Επίδειξη χουλιγκανισμού στο ...Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Το μεγάλο παζάρι για τις παροχές. Τρίωρη σύσκεψη χθες Κ. Σημίτη - Ν. Χριστοδουλάκη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νομιμοποίηση τώρα για ένα εκατ. αυθαίρετες κατασκευές. Ποιές περιοχές αφορά η σχετική ρύθμιση.

    ΕΘΝΟΣ: Πυρετός για μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στις 20.000 θα φτάσουν φέτος οι αιτήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χριστόδουλος- Βαρθολομαίος: Με την ίδια σκέψη στον ίδιο δρόμο. Ενώ ο προ-πομπός αρθρογράος, απέτυχε στην προσπάθειά του για πόλεμο μεταξύ Ελλαδικής Εκκλησίας και Φαναρίου...

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σε καραντίνα η Αθήνα από τους Αυστραλούς. Η αυστραλιανή κυβέρνηση πήρε από τις εφημερίδες της τη σκυτάλη στον πόλεμο λάσπης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ζητείται ψυχαναλυτής για τον Σημίτη. ΠΑΣΟΚ: Νέο σφυροκόπημα από Πάγκαλο/Δεν τολμά ο πρωθυπουργός.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φως και σκιές της 17Ν από δύο. Απολογίες και ομολογίες με παραλείψεις.

    ΕΣΤΙΑ: Ολέθρια λάθη στην οικονομία. Η ραγδαία επιδείνωσις του τελευταίου έτους.

    Espresso: Ο μυστικός έρωτας κορυφαίας πολιτικού με ισχυρό του χρήματος. Πώς έγινε η γνωριμία και οι διακοπές τους στη Μαγιόρκα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εκλογικά ''δώρα'' 1,3 δισ. ευρώ. Σε βάρος της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ''Χαμηλοί τόνοι'' για το νέο ...κοινωνικό πακέτο. Η κυβέρνηση κρατά ''κλειστά τα χαρτιά της'' και υπόσχεται...εκπλήξεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Χιονοστιβάδα διεκδικήσεων εν όψει εκλογών. Καυτό χειμώνα φοβάται η κυβέρνηση.

    ΝΙΚΗ: Παρέμβαση Σκανδαλίδη. ''Υποστολή της σημαίας'' από τους Δημάρχους.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:Τοπική Αυτοδιοίκηση: Θύμα της ''σύγκλισης'' και της ''ανταγωνιστικότητας''.

    Traffic News: Πάρτε μου αίμα, είμαι καθαρός. Θρίλερ με τον Κεντέρη. Ξέσπασαν άγριες κόντρες ΣΕΓΑΣ και προπονητών γιατί δεν χειρίστηκαν όπως έπρεπε το θέμα του τραυματισμού.

    Η ΧΩΡΑ: Λάβροι γιατρός και Ντόρα. Η κυβέρνηση κοροϊδεύει και στραγγαλίζει τους δήμους.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Το μετρό πέθανε, ζήτω το μετρό! Επαναπροκήρυξη του έργου μελετά η κυβέρνηση.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ο Πάγκαλος έξω από τα δόντια:''Γελοίες'' οι πρωτοβουλίες Κ. Σημίτη για διαφάνεια στο ΧΑ''.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Υποχωρεί η κυβέρνηση μπροστά στη δυναμική των δημάρχων. Κερδισμένη η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    [03] Υπόθεση Γκουσίνσκι

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι '' οι πιέσεις που ασκούνται στη χώρα μας για την άμεση απελευθέρωσή του κυρίως από ΗΠΑ και Ισραήλ φαίνεται να είναι έντονες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί τη μέγιση δυνατή διακριτικότητα στην υπόθεση, ενώ αναμένει τις κινήσεις της Ρωσίας''.

    [04] Ολυμπιακοί Αγώνες 2004

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι ''ο ακήρυχτος πόλεμος των Αυστραλών σε βάρος της Ελλάδας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Μετά τα ανιστόρητα δημοσιεύματα τη σκυτάλη στις προκλήσεις πήρε η ίδια η αυστραλιανή κυβέρνηση η οποία αποφάσισε να βάλει σε καραντίνα τη χώρρα μας αποτρέποντας ουσιαστικά τους Αυστραλούς πολίτες να επισκεφθούν την Αθήνα''.

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι ''σε φάση ανοικτής κόντρας εισέρχονται οι σχέσεις Ελλάδας - Αυστραλίας μετά το μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων για την Αθήνα και την ασφάλεια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων''.

    [05] Ελληνική Εκκλησία- Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ''με ανάμικτα συναισθήματα δέχθηκε η κοινή γνώμη τη χθεσινή απόφαση της ΔΙΣ να σταλεί ο κατάλογος προς ενημέρωση στον Πατριάρχη. Εκείνο που ανέμενε ήταν να μην υπάρξει αποστολή ούτε αποστολή ούτε προς ενημέρωση. Τελικά επικράτησε η συμβιβαστική λύση που δεν ικανοποιεί κανέναν αλλά εκτιμήθηκε από τοςυ Συνοδικούς Αρχιερείς ότι εξυπηρετεί την ενότητα και την ηρεμία του λαού''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι ''οριστική είναι η ρήξη μεταξύ Αρχιεπισκοπής και Φαναρίου. Η χθεσινή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να μη σταλεί ο κατάλογος με τους υποψήφιους για τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ''προς έγκριση'' στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά ''προς απλή ενημέρωση'' δημιουργεί ένα νέο πλέγμα στις σχεσεις των Εκκλησιών της Κωνσταντινούπολης και της Αθήνας. Σχέσεων που ξεφεύγουν από τους υψηλούς τόνους και μπορεί να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες εξελίξεις''.

    [06] ΠΑΣΟΚ- Εσωκομματικά

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι ''Σε σκληρή δοκιμασία για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό αλλά και για τη συνοχή του Κυβερνώντος Κόμματος, εξελίσσονται οι περιβόητες πρωτοβουλίες που εξήγγειλε για τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος και κυρίως του εκλογικού νόμου``.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης ) αναφέρει ότι '' Το επικοινωνιακό παιχνίδι του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ απειλούν να τινάξουν στον αέρα οι ``ανταρσίες`` στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Από τη μια ένα κείμενο-καταγγελία που ετοιμάζουν 25 και πλέον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη οι συνεχείς επιθέσεις Πάγκαλου, φέρνουν σε δυσχερή θέση τον Κ.Σημίτη``.

    [07] Δίκη 17Ν

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζος), '' ``Καθεστώς τρομοκρατίας`` σε βάρος κατηγορούμενων ως μελών της ``17Ν`` για να μην αποκαλύψουν τους εγκεφάλους της τρομοκρατικής οργάνωσης, φαίνεται πως έχει επιβληθεί μέσα στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Δύο από εκείνους που μοιράζονται το εδώλιο των κατηγορουμένων , οι Θωμάς Σερίφης και Κωνσταντίνος Τέλιος, αρνήθηκαν να δώσουν νέα στοιχεία ή λεπτομέριες που θα δεξιάλυναν το σκοτεινό τοπίο γύρω από τους ``αρχηγούς`` και τον τρόπο που δρούσαν``.

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι '' ``Σέχτα βίας και φανατισμού, οργάνωση μιλιταριστική και δογματική με ιεραρχική δομή σε τρία επίπεδα`` στην οποία συμμετείχε με περιορισμένο ρόλο από τον φόβο της ``απόλυσης``. Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τη 17Ν ο Κώστας Τέλιος, φανερά καταβεβλημένος από τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει. Με την απολογία του απέδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο Δημ. Κουφοντίνα , Χριστόδουλο και Σάββα Ξηρό και Βασίλη Τζωρτζάτο, απέδωσε ρόλο στον Ηρακλή Κωστάρη, ενώ δεν μπόρεσε να κατονομάσει τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο ως τον ``Λάμπρο`` που γνώρισε σε μία από τις συναντήσεις της οργάνωσης όπου όπως είπε όλοι φορούσαν κουκούλες``.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''τρία άτομα τουλάχιστον - το ένα μάλιστα φέρεται να ήταν ηγετικό στέλεχος -που ανήκαν στη 17Ν κυκλοφορούν ελεύθερα! Την απουσία από το εδώλιο μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης ''συνυπέγραψε '' μέσα από τη συνταρακτική απολογία του και ο κατηγορούμενος Κώστας Τέλιος''.

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι ''τη συμμετοχή του στους κόλπους της 17 Νοέμβρη ομολόγησε χθες για ακόμη μια φορά ο Θωμάς Σερίφης επαναλαμβάνοντας ενώπιον του δικαστηρίου τα όσα προανακριτικά και ανακριτικά είχε περιγράψει μιλώντας για τη δράση που ανέπτυξε ως μέλος της. Αντίθετα δεν επανέλαβε τα όσα με λεπτομέρειες είχε αναφέρει για αρκετούς από τους συγκατηγορούμενούς του''.

    [08] ΔΕΘ- Εξαγγελίες πρωθυπουργού

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι '' Στη χθεσινή πολύωρη σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Ν.Χριστοδουλάκη, ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την εισήγησή του για ένα ``πακέτο`` παροχών σε συνολικό κόστος 1,2 δισ ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει:

    -Αυξήσεις 3,9-6,4% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, με κόστος 630 εκατ. ευρώ.

    -Αντίστοιχες αυξήσεις, της τάξεως του 5%, στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων , με κόστος 200 εκατ. ευρώ.

    -Αυξήσεις 30 ευρώ στις συντάξεις του ΟΓΑ, στο ΕΚΑΣ και στα επιδόματα των ατόμων με ειδικές ικανότητες, με κόστος 100 εκατ. ευρώ.

    -Αύξηση 7% στα επιδόματα ανεργίας με κόστος 70-80 εκατ,. ευρώ.

    -Πρόσληψη 30.000 στο Δημόσιο με σχέση μερικής απασχόλησης , με κόστος 100 εκατ. ευρώ``.

    Η ESPRESSO αναφέρει ότι '' Ο Νίκος Χριστοδουλάκης ακροβατεί ανάμεσα στις πιέσεις που δέχεται για μεγαλύτερες κοινωνικές παροχές και την ανάγκη να διατηρηθεί ο δημοσιονομικός σχεδιασμός. Τελικά κατέθεσε στον πρωθυπουργό δέσμη 7 μέτρων , που περιλαμβάνει παροχές, επιδόματα και αυξήσεις σε δημοσίους υπάλληλους, συνταξιούχους και οικονομικά ασθενείς ομάδες του πληθυσμού , ύψους 1,2 δισ ευρώ``.

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ, '' Η παροχολογία της κυβέρνησης προς τις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες αποδεικνύεται ήδη παροχές χωρίς αντίκρισμα. Το περίφημο ``κοινωνικό πακέτο`` του κ.Σημίτη θα περιοριστεί σε ψίχουλα. Είναι ζήτημα αν η αύξηση στα επιδόματα του ΕΚΑΣ θα φτάσει τα 30 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για τις βασικές συντάξεις του ΟΓΑ``.

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι '' Η ραγδαία επιδείνωσις που εσημείωσε εφέτος η ελληνική οικονομία οφείλεται κατά κύριο λόγο στις αυταπάτες του Πρωθυπουργού. Αν ο κ.Σημίτης είχε επίγνωση της πραγματικής καταστάσεως, θα είχε προ πολλού αλλάξει οικονομική πολιτική. Όμως εκείνος επιμένει στους παραπλανητικούς δείκτες``.

    [09] Συνέδριο ΚΕΔΚΕ

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι '' Οι χθεσινές εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος ικανοποίησε σε σημαντικό βαθμό τα οικονομικά αιτήματα των δήμων, οδηγούν σε εκτόνωση της κόντρας που είχε αρχίσει να διαφαίνεται μεταξύ της κυβέρνησης και δημάρχων``.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι '' Μετά τις μαύρες σημαίες οι γαλάζιοι Δήμαρχοι δρώντας σαν πολιορκητικοί κριοί του μηχανισμού της ΝΔ προχώρησαν σε επίδειξη χουλιγκανισμού χθες στο έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ``.

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι '' Για οικονομικό στραγγαλισμό των δήμων και έλλειμμα διαλόγου στην πολιτική που ακολουθεί στο χώρο της αυτοδιοίκησης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ο Κώστας Καραμανλής, αλλά και οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Αριστεράς , από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ``.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι ''αντιμέτωποι με την ''ώρα μηδέν'' βρίσκονται οι δήμοι της χώρας ύστερα από τη χρόνια κακοδιαχείριση των οικονομικών τους πόρων εξέλιξη για την οποία φέρουν ευθύνη τόσο οι εκπρόσωποί της όσο και η κεντρική διοίκηση. Τριακόσιοι δήμοι ρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης, ενώ άλλοι 250 είναι υπερχρεωμένοι για ποσά που φτάνουν τα 12 εκατ. ευρώ τη στιγμή που μόνο το 2003 στα ταμεία τους θα εισρεύσουν κονδύλα της τάξης των 4 δισ ευρώ''.

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι ''παράταση ζωής στους υπερχρεωμένους δήμους έδωσαν οι χθεσινές εξαγγελίες -δεσμευτικού χαρακτήρα- του υπουργού Εσωτερικών, στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ με θέμα την οικονομική κατάσταση των δήμων''.

    [10] Συνάντηση Σημίτη - Παπανδρέου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι ''Σε ανασκόπηση των εξελίξεων στην εξωτερική πολιτική προέβησαν χθες κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο υπουργός Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου, Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της ενταξιακή διαδικασίας της Τουρκίας, η συζήτηση για τη Διακυβερνητική και το Κυπριακό μετά την υπογραφή της συμφωνίας τελωνειακής σύνδεσης Άγκυρας και κατεχομένων``.

    [11] Ρευστοποίηση χρυσού

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι '' Χρυσό αξίας 208 εκατομμυρίων ευρώ (ποσότητα 20 τόνων) ρευστοποίησε στη διεθνή αγορά η Τράπεζα της Ελλάδος την προηγούμενη εβδομάδα, Το γεγονός αποκάλυψε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το επιβεβαίωσε ο υποδιοικητής της ΤτΕ κ.Ν.Παλαιοκρασσάς``.

    [12] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Απεταξάμην" τις παροχές...Προσήλωση στη δημοσιονομική σταθερότητα υποσχέθηκε η κυβέρνηση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Πρώτη με 4% η Ελλάδα σε ανάπτυξη. Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Μένει ανοικτή η "χάρτα" της αγοράς".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' ΣΕΒ: Κοινωνικές παροχές αλλά με 10 προϋποθέσεις...".

    [13] Ελλάδα -ΔΝΤ- Ανάπτυξη

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι "εντυπωσιακές προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας δίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Η" , στην έκθεση που θα παρουσιαστεί στη γενική συνέλευση του διεθνούς οργανισμού με την Παγκόσμια Τράπεζα τον Σεπτέμβριο στο Ντουμπάι, η Ελλάδα θα φιγουράρει στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των αναπτυγμένων χωρών με πρόβλεψη ανάπτυξης πάνω από 3,9% (στο 4%)".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 28 August 2003 - 19:11:20 UTC