Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 03-10-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/10/2003
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων:
  • [03] Υπόθεση Σταθέα
  • [04] Δίκη 17Ν
  • [05] ΠΑΣΟΚ
  • [06] Μητσοτάκης
  • [07] Ληξιπρόθεσμες οφειλες
  • [08] Ελεύθεροι επαγγελματίες- οικογενειακά επιδόματα
  • [09] Απεργία δημοτικών υπαλλήλων
  • [10] Ολυμπιακά έργα
  • [11] Νέα Δημοκρατία
  • [12] Ελληνοτουρκικά
  • [13] Ενοπλες Δυνάμεις-Αλλαγές
  • [14] Οικονομία
  • [15] Ελληνική Εκκλησία-Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • [16] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [17] Τουρκικά προϊόντα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/10/2003

    Η υπόθεση Σταθέα, η σημερινή επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, οι σχέσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου και Ελληνικής Εκκλησίας και η δίκη της 17Ν είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ακίνητα: Ευκαιρίες για φθηνό σπίτι σε καλές περιοχές.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος):Κοκτέϊλ θανάτου πάνω από την Ελλάδα! Νέοι ρύποι προκαλούν δυσλειτουργίες το αίμα, στον εγκέφαλο, στην καρδιά, στο νευρικό σύστημα κα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ανήθικοι αυτουργοί. Ολη η συνέντευξη -φωτιά του συζύγου της Σταθέα στην ''Α''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ζητείται υπουργός για να ....παραιτηθεί. Υπόθεση Σταθέα: Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για το ''κύκλωμα των αυθαιρέτων''.

    Η ΑΥΓΗ: ''Μαύρο ταμείο'' του κράτους. Τι παραδέχεται το υπ. Οικονομικών απαντώντας στον βουλευτή Π. Λαφαζάνη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τι κρύβουν τα άθλια σενάρια που έχουν στόχο τον Σημίτη και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Ποιοι είναι οι ''κατασκευαστές'' και τι επιδιώκουν.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πού βαδίζουν οι σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας. Αρχίζει σήμερα η επίσκεψη του τούρκου υπουργού εξωτερικών στην Αθήνα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ασφαλίστικό: Και τα 28 άρθρα του νέου νομοσχεδίου. Πώς ρυθμίζονται τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία.

    ΕΘΝΟΣ: 1.518 νέες προσλήψεις σε υπουργεία, δήμους, οργανισμούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σκουπιδοτενεκές με τα όλα του το ....κλεινόν άστυ! Σήμερα το μεσημέρι, οι δημοτικοί υπάλληλοι συζητούν το ενδεχόμενο παράτασης της απεργίας τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τρία μηνύματα Καραμανλή. Η χώρα δεν αντέχει την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, διεκήρυξε στην ΚΟ της ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εκκλησία: Λαϊκή απαίτηση να δώσουν τα χέρια. Γκάλοπ-MWG-ALCO:Τι λέει η κοινή γνώμη για την κρίση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:''Την γκρέμισε η κατεδάφιση''. Σύζυγος: την πίεσαν να ανακαλέσει την αναστολή.

    ΕΣΤΙΑ: Θα αποχωρήση ο κ. Σημίτης; Κρίσιμη ημερομηνία η 18η Ιανουαρίου 2004.

    Espresso: Η μεγάλη σύγκρουση. Οι βαριές κουβέντες που αντάλλαξαν (Τριανταφυλλόπουλος-Κακαουνάκης). Γιατί κατηγορεί ο ένας τον άλλον.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σπαταλούν εθνική περιουσία. Για να καλύψουν τρέχουσες δαπάνες.Σε επίσημο έγγραφο του υπ. Οικονομικών αποκαλύπτεται ότι τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων οδεύουν στα άδεια ταμεία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σεναριογραφία ...διαδοχής. Ανεπιβεβαίωτες φήμες περί αποχώρησης Σημίτη.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φορτώνουν τις παρανομίες στη Σταθέα. ''Ο νόμος δεν προβλέπει αναστολή κατεδάφισης''.

    ΝΙΚΗ: Το σχίσμα ήρθε πρώτα στη ΝΔ. Ο Μητσοτάκης υπερ Χριστόδουλου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εξελίξεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

    Traffic News: Κόλαση στην TV. Τριανταφυλλόπουλος προς Φωτιάδη: ''Εσύ μου κατέβασες τα ρολά της εκπομπής για τα αυθαίρετα''.Υπουργός: ''Θα σου κάνω μήνυση''.

    Η ΧΩΡΑ: Τελεσίγραφο Καραμανλή στους βαρώνους της διαπλοκής και τα δουκάτα της Νέας Δημοκρατίας.

    City Press: Περιορισμός ανδρών και όπλων. Αποφάσεις για δραστικές αλλαγές στις Ενοπλες Δυνάμεις απότο Συμβούλιο Αμυνας.

    MetroRAMA: ''Πνίγουν '' την Αθήνα απεργίες-σκουπίδια. Σήμερα θα κριθεί η περαιτέρω στάση των εργαζομένων στους δήμους.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ''Ψαλίδι'' στο Στρατό. Καταργούνται 1η Στρατιά, Α' Γ' Σώματα Στρατού.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τέλος εποχής. Αποστρατικοποιείτια ο Βορράς. Καταργείται από το 2004 και το Γ΄Σώμα Στρατού.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καταργείται το Γ΄ Σώμα Στρατού. Αναδιοργανώνεται στο σύνολό του ο Στρατός Ξηράς.

    [03] Υπόθεση Σταθέα

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι ''σε υποχρεωτική άδεια τέθηκε η υπάλληλος του γραφείου του υπουργείου Οικονομικών Δήμητρα Τρυφωνοπούλου, στην οποία απευθύνεται μια από τις επτά επιστολές που άφησε η αυτόχειρας Ρουμπίνη Σταθέα. Ο κ. Φωτιάδης ανακοίνωσε ακόμη ότι σήμερα Δευτερα δόθηκε εντολή στη Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης να ερευνήσει σε βάθος όλες τις πτυχές της υπόθεσης''.

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, ''οι διαστάσεις που προσλαμβάνει ημέρα με την ημέρα η υπόθεσις της αυτοκτονίας Σταθέα μοιραίως παραπέμπουν σε κυβερνητικές ευθύνες. Ηδη αποκαλύπτεται εμπλοκή στην υπόθεση συγκεκριμένης υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών που έλαβε μια των επιστολών που έγραψε η αυτόχειρ''.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι ''πόρισμα-καταπέλτη για τις ενέργειες της Ρουμπίνης Σταθέα ετοιμάζουν οι επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομίκών. Οι ενέργειες της αναπληρώτριας προίσταμένης αναμένεται να χαρακτηριστούν παράνομες - ως προς το σκέλος της έκδοσης αποφάσεων με τις οποίες ανέστειλε τις κατεδαφίσεις. Κατάθεση- βόμβα έδωσε ο περιφερειάρχης κ. Μιχ. Κυριακίδης για την ''υπόθεση Σταθέα'' στην εισαγγελέα πρωτοδικών κ. Ελενη Ραΐου που διενεργεί την έρευνα για τις αναστολές των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων στην Αθηνών - Σουνίου. Απαντώντας στο κρίσιμο ερώτημα που αφορά τυχόν πιέσεις προς τη Ρουμπίνη Σταθέα να υπογράψει την ανάκληση της κατεδάφισης αυθαίρετου κτίσματος στο Λαγονήσι, ο περιφερειάρχης υποστήριξε - σύμφωνα με πληροφορίες- ότι από τη δική του τουλάχιστον υπηρεσί αουδέποτε ενοχλήθηκε η συγκεκριμένη υπάλληλος, η οποια αντιθέτως οπως ανέφερε αναζητούσε τους αρμόδιοςυ υπαλλήλους εκλιπαρώντας τους να μην εκτελέσουν την απόφαση για την κατεδάφιση''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αναφέρει ότι ''ως ''μη σύννομες'' αναδεικνύονται από το περιεχόμενο της χθεσινής κατάθεσης στην εισαγγελέα Ραΐου του περιφερειάρχεη της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής Μιχ. Κυριακίδη οι υπηρεσιακές ενέργειες της Ρουμπίνης Σταθέα σε σχέση με την τελευταία υπόθεση που είχε ως τραγική κατάληξη το θάνατό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κυριακίδης δεν κατηγόρησε ευθέως την εκλιπούσα , πλην όμως παρέθεσε το νομικό πλαίσιο το οποίο κατά την άποψή του αντίκειται στις ενέργειές της''.

    [04] Δίκη 17Ν

    Η TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι ''την εκτίμησή του ότι η δίκη της 17Ν δεν είναι δίκαιη εξέφρασε χθες στην αγόρευσή του ο ένας εκ των συνηγόρων των αδελφών Ξηρού Φραγκίσκος Ραγκούσης''.

    [05] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ''αντιμέτωπη με τα σενάρια για δήθεν αποχώρηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη από την ηγεσί ατου κόμματος πριν από τις εκλογές βρίσκεται η κυβέρνηση. Η απάντηση που δόθηκε σε μια σειρά δημοσιευμάτων είναι οτι πρόειτια για διατεταγμένη σεναριογραφία, η οποία όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πρωτόπαπας εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές ανάγκες του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που επιχειρεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ, να διαμορφώσει αρνητικό κλίμα εν όψει εκλογών και βεβαίως να εμφανίσει τον πρωθυπουργό ως δήθεν υπο προθεσμία''.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στις δηλώσεις του μετά την ωριαία συνάντηση που είχε χθες με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο τον οποίο ενημέρωσε για θέματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής και ιδίως για τα θέματα της οικονομίας''.

    [06] Μητσοτάκης

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι ''παραμένει στην πολιτική σκηνή του τόπου αλλά δεν θα είαν ιπιθανότατα υποψήφιος στις επικείμενες εθνικές εκογές ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης''.

    [07] Ληξιπρόθεσμες οφειλες

    Το metroRAMA υποστηρίζει ότι ''δυνατότητα να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, με απαλλαγή του 50% των προσαυξήσεων δίδεται στους φορολογούμενους υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλουν εφάπαξ το οφειλόμενο ποσό μέχρι τις 31 Οκτωβρίου''.

    [08] Ελεύθεροι επαγγελματίες- οικογενειακά επιδόματα

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι ''ανοιχτό αφήνει ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Κωνσταντίνος Κόντος το ενδεχόμενο χορήγησης οικογενειακού επιδόματος και στους ασφαλισμένους του ταμείου των αυτοαπασχολουμένων, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στην ''Απόφαση''.

    [09] Απεργία δημοτικών υπαλλήλων

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) εκτιμά ότι ''μπαρούτι για τη ...δημόσια υγεία αποτελούν οι 6.000 τόνοι απορριμμάτων που έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους του λεκανοπεδίου και οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή...Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τις προσεχείς ημέρες , καθως χθες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους''.

    [10] Ολυμπιακά έργα

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι ''ικανοποιητικούς χαρακτήρισαν τους ρυθμους υλοποίησης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε Γουδί και Ελληνικό η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου και η πρόεδρος του ''Αθήνα 2004'' Γιάννα Αγγελοπούλου, οι οποίες επιθεώρησαν χθες την πρόοδο των έργων εν όψει και της συνεδρίασης της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ που ξεκινά αύριο. Η κ. Παπανδρέου εξέφρασε την πεποίθηση πως όλα θα είανι έτοιμα στην ώρα τους, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν κανονικά και οι δοκιμαστικές διοργανώσεις (test events) οι πρώτες από τις οποίες ξεκινούν τον Δεκέμβριο''.

    [11] Νέα Δημοκρατία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει οτι "μεγάλη λαϊκή εντολή ώστε να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά ανθρώπινο κράτος", ζήτησε χθες ο πρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει οτι "αυστηρή προειδοποίηση στους διαπλεκόμενους και στα κλειστά κλαμπ της ΝΔ έστειλε χθες ο Κώστας Καραμανλής. Διαβεβαίωσε ακόμη οτι δεν πρόκειται να αφήσει καμία παρανομία τιμώρητη, ζήτησε σύνεση, ομοψυχία και αγώνα για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της Νέας Διακυβέρνησης".

    Η Espresso αναφέρει οτι "οι τελευταίες, θετικότατες δημοσκοπήσεις για τη ΝΔ που της δίνουν "διαφορά ασφαλείας" από το ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως, η αποτυχημένη κυβερνητική "αντεπίθεση" του φθινοπώρου, επιτρέπουν στον Κώστα Καραμανλή να τοποθετεί ψηλά τον "πήχη" των προσδοκιών του για τις ερχόμενες εκλογές".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει οτι "μακριά και ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο με την ένταση της δημαγωγίας και τις αντιδιαπλεκόμενες κορόνες".

    [12] Ελληνοτουρκικά

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "εφ' όλης της ύλης θα είναι οι συνομιλίες και οι επαφές που θα έχει σήμερα κι αύριο στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Αμπ. Γκιούλ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει οτι "πάντως, η ελληνική πλευρά εμφανίζεται για την ώρα συγκρατημένη σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών και, όπως υπογράμμιζαν διπλωματικοί κύκλοι, δεν αναμένεται κάτι θεαματικό είτε στα ελληνοτουρκικά είτε πολύ περισσότερο στο Κυπριακό, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να μην υπογραφεί ούτε η διμερής συμφωνία για την απαλλαγή της διπλής φορολογίας, καθώς υπάρχουν ακόμα προβλήματα που δεν έχουν επιλυθεί".

    Το ΒΗΜΑ σε άρθρο του τονίζει μεταξύ άλλων ότι ''μπορεί ο Τούρκος αξιωματούχος να διαδηλώνει την πίστη του στο καλύτερο δυνατό κλιμα φιλίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών να μετράει τις κάπου 20 συμφωνίες ''χαμηλής πολιτικής'' που έχουν συναφθεί να καταγράφει τη βοήθεια των Αθηνών προς την Αγκυρα για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Ωστόσο οι βασικές τουρκικές θέσεις στα μείζοντα μέτωπα διαφωνίας δεν έχουν μετακινηθεί. Ούτο στο Κυπριακό. Ούτε στα ζητήματα του Αιγαίου . Ούτε εν τέλει στον σκληρό πυρήνα της ανάγνωσης - από την ίδια την Τουρκία- του δικού της ρόλου στην περιοχή''.

    [13] Ενοπλες Δυνάμεις-Αλλαγές

    Η City Press εκτιμά οτι "το Συμβούλιο Αμυνας πήρε χθες αποφάσεις, που αναμένεται να οριστικοποιηθούν από το ΚΥΣΕΑ μέσα στο Νοέμβριο για το δραστικό περιορισμό του αριθμού των στελεχών και των στρατευμένων όπως και του αριθμού των οπλικών συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν σταδιακά μέχρι το 2010, με βασικό στόχο μικρότερες, πιο ευέλικτες, ισχυρότερες και οικονομικότερες Ενοπλες Δυνάμεις".

    [14] Οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται οτι "επίσημο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή αποκαλύπτει κατά τρόπο αδιάψευστο ότι τα έσοδα της αποκρατικοποίησης κατευθύνονται σε τρέχουσες δαπάνες του προϋπολογισμού, καταδεικνύοντας τη δυσχερή θέση των δημοσίων οικονομικών".

    [15] Ελληνική Εκκλησία-Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει οτι "αμοιβαίες υποχωρήσεις για την επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει στις σχέσεις Ελλαδικής Εκκλησίας-Πατριαρχείου επιθυμεί η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης, όπως δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας MWG ALCO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του "Ελεύθερου Τύπου". Οι ερωτηθέντες προκρίνουν λύση από την ίδια την Εκκλησία (ποσοστό 67%), δηλώνουν οτι έχουν γνώση του προβλήματος (ποσοστό 78%) και θεωρούν το πρόβλημα πραγματικό σε ποσοστό 54%".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) τονίζει οτι "συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στους κόλπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελλαδικής Εκκλησίας με αφορμή την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δύο Εκκλησιών για το θέμα των μητροπόλεων των Νέων Χωρών, εν όψει και της συνεδρίασης της Ιεραρχίας στις αρχές Νοεμβρίου. Σήμερα, η Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει εκ νέου στο Φανάρι προκειμένου να καθορίσει μεταξύ άλλων το περιεχόμενο των επιστολών που προτίθεται να στείλει στους μητροπολίτες των Νέων Χωρών, με στόχο να μεριμνήσουν για την τήρηση της Πατριαρχικής Πράξης του 1928".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "με την απειλή της δυσοίωνης προοπτικής του σχίσματος στην Ορθόδοξη Εκκλησία να αιωρείται μεταξύ Οικουμενικού Πατριαρχείου και Ελλαδικής Εκκλησίας, η κρίση στις σχέσεις των δύο πλευρών επέφερε τις πρώτες πολιτικές παρενέργειες. Η εξελεκτική πορεία της σημαντικής υπόθεσης διχάζει τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ".

    [16] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:''Λοξοδρόμησαν'' 4 δισ. ευρώ! Από τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:''Πολιορκούν'' οι μνηστήρες Γενική και ΤΤ''. Πυρετώδεις διαβουλεύσεις''.

    ΚΕΡΔΟΣ:''Τα τουρκικά προϊόντα κατακλύζουν την αγορά. Κατά 179,38% αυξήθηκε το εμπορικό έλλειμμα σε βάρος της χώρας μας''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:''Μονιμοποιείται ο πληθωρισμός παρά το ''άλλοθι της ανάπτυξης''. Τα συμπεράσματα μελέτης του ΚΕΠΕ''.

    [17] Τουρκικά προϊόντα

    Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει οτι "Ο όγκος του διμερούς εμπορίου Ελλάδας-Τουρκίας θα σπάσει φέτος, για πρώτη φορά, το φράγμα του 1 δισ. δολαρίων, ωστόσο παρά την αύξηση των εξαγωγών της Ελλάδας προς την Τουρκία ο κύριος λόγος που θα συμβεί το γεγονός είναι η αύξηση των τουρκικών εξαγωγών στη χώρα μας. Σημειώνεται οτι στο επτάμηνο το εμπορικό έλλειμμα εις βάρος της χώρας μας μεγεθύνθηκε κατά 179,38%".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 22 October 2003 - 10:10:32 UTC