Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-01-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/01/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΠΑΣΟΚ
  • [04] Κυπριακό
  • [05] Εκλογικός νόμος
  • [06] Αυξήσεις -Μισθοί-Συντάξεις
  • [07] Σημίτης-Ντελόρ- Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [08] Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης -Εκλογές
  • [09] Γλυπτά Παρθενώνα
  • [10] ΝΔ
  • [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
  • [12] Χρηματιστήριο

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/01/2004

    Το πρόγραμμα για την υγεία που παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία, οι συναντήσεις και το πρόγραμμα περιοδειών του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και το χρονοδιάγραμμα καταβολής των αυξήσεων σε μισθωτούς και συνταξιούχους του δημοσίου και του ΕΚΑΣ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Θέατρο του παραλόγου στη Βουλή. Αρον -άρον κλείνουν ''τρύπες'' και ''υποχρεώσεις'' οι υπουργοί. Ξεπουλάνε με συνοπτικές διαδικασίες και το Ελληνικό.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ανάσα στην υγεία. Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα με το πρόγραμμα της ΝΔ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Επιλογή γιατρού και κατ΄οίκον νοσηλεία. Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Υγεία με αξιοπρέπεια για όλους. Ριζική αναθεώρηση στο αμαρτωλό ΕΣΥ. Πόλεμος στην ταλαιπωρία, στις ουρές και τα ράντζα.

    Η ΑΥΓΗ: Η τηλε-προπαγάνδα καταργεί τον πολίτη. Αλαζονικές κυβερνητικές δικαιολογίες.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σαρώνει ο Γιώργος. Βγαίνουν 3 νέα γκάλοπ. Η Δημοκρατική Παράταξη πέρασε ήδη στην πρώτη θέση σύμφωνα με τα στοιχεία των καινούργιων δημοσκοπήσεων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: ''Χάρτα Παπανδρέου'' με διευρυμένο κοινωνικό πακέτο. Το δικό του ''ΕΣΥ'' παρουσίασε ο κ. Καραμανλής.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Επανάσταση και στην υγεία. Ριζοσπαστικό πρόγραμμα από Καραμανλή-Νέα Δημοκρατία.

    ΕΘΝΟΣ: Ερχονται οι αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, ΕΚΑΣ. Το χρονοδιάγραμμα για όλους τους δικαιούχους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ολων των ειδών τα...γιατροσόφια υπόσχονται στον Λαό. Καραμανλής και Παπανδρέου σε αγώνα δρόμου για να αποσπάσουν την πολυπόθητη ψήφο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πρόγραμμα τομή για την υγεία των Ελλήνων. ΝΔ: Ριζοσπαστικές λύσεις για τους ασθενείς και την ποιότητα της περίθαλψης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πάρε κόσμε ως τις εκλογές. 230 εκ. ευρώ για αύξηση μισθών, συντάξεων και αναδρομικά.

    ΕΣΤΙΑ: Να τολμήση ο Καραμανλής. Επιβεβλημένη η υπερψήφισις του εκλογικού νόμου.

    Espresso: Η άγνωστη Αντα Παπανδρέου. Η ζωή της με τον Γιώργο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τομή στο ΕΣΥ από Καραμανλή. Πρόταση ουσίας στην εποχή της εικονολατρίας.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κλιμακώνεται ο προεκλογικός ''πόλεμος''. Γ. Παπανδρέου: Υπάρχει μια ''νέα ελπίδα''.

    ΤΑ ΝΕΑ: Χαρίζει το ΕΣΥ σε μεγαλογιατρούς η ΝΔ. Στη συνταγή Μητσοτάκη επιστρέφει ο Καραμανλής.

    ΝΙΚΗ: Νέα ελπίδα, νέα δυναμική. Η πορεία προς τον λαό αρχίζει από τη Θράκη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πλατιά εξόρμηση στη νεολαία ξεδιπλώνει το ΚΚΕ.

    Traffic News: Γκαρσονιέρα οργίων για 5 κοσμικές στο Κολωνάκι. Σύνθημα: Ηρθαν τα ...κοινόχρηστα.

    Η ΧΩΡΑ: Νυστέρι στο ΕΣΥ. Ο Καραμανλής εξήγγειλε επαναστατικές αλλαγές για την υγεία. Δωρεάν περίθαλψη για όλους. Ελεύθερη επιλογή γιατρού.

    City Press: Παροχές και αυξήσεις: Τι θα πάρετε και πότε.

    MetroRAMA: ''Κλιμακωτή'' καταβολή αυξήσεων - επιδομάτων. Υπάρχει περιθώριο για νέες παροχές από το 2005, λέει ο κ. Χριστοδουλάκης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πάει ταμείο η ...μισή Ελλάδα. ''Τρέχει'' η κυβέρνηση για να δώσει αυξήσεις - αναδρομικά.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παροχές με σφραγίδα Παπανδρέου. Ο Ν. Χριστοδουλάκης δηλώνει τώρα ότι υπάρχουν περιθώρια!

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέο σύστημα για την υγεία πρότεινε ο Κ. Καραμανλής.

    Σημείωση: Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] ΠΑΣΟΚ

    ΤΟ ΒΗΜΑ σημειώνει ότι ''νέο περίγραμμα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής διαμόρφωσε ήδη το επιτελείο του κ. Γ. Παπανδρέου το οποίο μετά τον διάλογο με τους πολίτες και τις κοινωνικές ομάδες που ήδη εξελίσσεται θα ανακοινωθεί με τη μορφή του κυβερνητικού προγράμματος της νέας τετραετίας. Η ''Χάρτα Παπανδρέου'' περιέχει ριζοσπαστικά μέτρα που επιδιώκουν να αλλάξουν τον προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας, να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ενίσχυσης της κοινωνικής πρόνοιας να ενισχύσουν την παραγωγή και την ανταγωνιστικότητα και να βελτιώσουν τους οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες''.

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι ''προϋποθέσεις δημιουργίας ρεύματος νίκης μπορεί να δημιουργήσει ο Γιώργος Παπανδρέου και για τον σκοπό αυτό απαιτούνται συνεχείς πρωτοβουλίες αλλά και διακριτοί ρόλοι μεταξύ του Κώστα Σημίτη και του διαδόχου του''. Προϋποθέσεις επικράτησης δίνουν δύο νέες μυστικές δημοσκοπήσεις για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, που συζητήθηκαν στη συνάντηση Σημίτη-Παπανδρέου-Χρυσοχοΐδη''.

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι ''από την ακριτική Θράκη ξεκινά το Σαββατοκύριακο την ''πορεία προς τον λαό'' ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου με πρώτιστο στόχο την ανάδειξη των κοινωνικών προβλημάτων''.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι ''σαρωτικό πρόκριμα με ποιοτικά χαρακτηριστικά και ποσοστιαία υπεροχή, που στην δεξαμενή των νέων ψηφοφόρων

    ''κλειδώνει'' συντριπτικά σε ό,τι αφορά την εμπιστοσύνη εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων ηλικίας από 18 έως 27 ετών δείχνουν τρία νέα γκάλοπ για τον Γιώργο Παπανδρέου, έναντι του αγόμενου και φερόμενου πλέον από τις εξελίξεις που προκάλεσε η κεραυνοβόλος ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό, αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή''.

    [04] Κυπριακό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι ''ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους κάλεσε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να ''γράψει ιστορία'' αποδεχόμενος το σχέδιο Αννάν για λύση του Κυπριακού. Στην επιστολή του προς τον Τούρκο πρωθυπουργό την οποία αποκαλύπτουν οι κυπριακές εφημερίδες, ο Τζορτζ Μπους καλεί τον Ταγίπ Ερντογάν να εργαστεί για λύση του Κυπριακού, με βάση το σχέδιο Αννάν μέχρι την 1η Μαΐου ώστε να ενταχθεί στην ΕΕ μια επανενωμένη Κύπρος''.

    [05] Εκλογικός νόμος

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι ''τεράστιο λάθος υπήρξε η στάσις της Νέας Δημοκρατίας για τον εκλογικό νόμο, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Τώρα που η Κυβέρνησις απέσυρε και την διάταξη για την κατάτμηση της Β΄Αθηνών και του Υπολοίπου Αττικής , η Νέα Δημοκρατία είχε πλέον κάθε λόγο να υπερψηφίση το νόμο. Εστω και τώρα όμως ο κ. Καραμανλής οφείλει να αναθεωρήση την στάση του κόμματός του''.

    [06] Αυξήσεις -Μισθοί-Συντάξεις

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι ''τη διαβεβαίωση ότι υπάρχουν περιθώρια νέων παροχών στην κατεύθυνση ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους από το 2005 και μετά, εξέφρασε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης περιγράφοντας το χρονοδιάγραμμα καταβολής των αυξήσεων σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Οπως επισήμανε ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης οι δυνατότητες της οικονομίας διευρύνονται αφού όπως διευκρίνισε οι εκτιμήσεις το Σεπτέμβριο αφορούσαν σε ρυθμό αύξηση της ελληνικής οικονομίας σε ποσοστό 3,8% για το 2003, αλλά οι νέες αφορούν σε επιτάχυνση κατά 4,2%. ''Η Χάρτα Σύγκλισης είναι ένα πλαίσιο διαλόγου, το οποίο μπορεί να εμπλουτιστεί'' υπογράμμισε.

    [07] Σημίτης-Ντελόρ- Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Η ESPRESSO γράφει ότι ''με νέα δήλωσή του ο Ζακ Ντελόρ επανέφερε χθες στην επικαιρότητα για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο ο Κώστας Σημίτης να καταλάβει τη θέση του προέδρου της Κομισιόν. Ο Κώστας Σημίτης, ειδικά τώρα που παραιτήθηκε από πρωθυπουργός και είναι ελεύθερος είναι μαζί με τους πρωθυπουργούς του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ και του Βελγίου Ζακ Λικ Ντεάν οι καταλληλότεροι για τη θέση'' είπε χαρακτηριστικά από το Στρασβούργο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής''.

    [08] Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης -Εκλογές

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ''δεκάδες 'έκτακτα δελτία ειδήσεων' χωρίς ειδήσεις, εκπομπές 'διαλόγου' με κατ΄ ουσίαν ανιαρούς μονολόγους και μονομερείς επιλογές συγκροτούν μια τερατώδη επιχείρηση τηλε-προπαγάνδας, εξευτελισμού του πολίτη, μετατροπής του σε άβουλο τηλεθεατή, μετάλλαξης της δημοκρατίας και εξαφάνισης των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων από τη δημόσια ατζέντα, που κυριαρχείται από τη μικροπολιτική και το λάιφ-στάιλ''.

    [09] Γλυπτά Παρθενώνα

    Το MetrORAMA τονίζει ότι '''τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν άμεσα στην Αθήνα'. Αυτό δήλωσε χθες ο πρώην ΥΠΕΞ της Βρετανίας, Ρόμπιν Κουκ, ξεκινώντας νέα εκστρατεία, με την υποστήριξη γνωστών προσωπικοτήτων, όπως οι Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Τζούντι Ντεντς και πολλοί ολυμπιακοί αθλητές, για να πιέσει τη βρετανική κυβέρνηση να επιστρέψει στην Ελλάδα τα Γλυπτά''.

    [10] ΝΔ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι ''σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για όλους. Αυτό αποτελεί τη βασική αρχή του προγράμματος Υγείας της ΝΔ, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κώστα Καραμανλή''.

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι ''τη δημιουργία ενός συστήματος Υγείας που θα εξασφαλίζει στον Ελληνα πολίτη σίγουρη, άμεση και αξιοπρεπή -πάνω απ΄ όλα- περίθαλψη, προβλέπει το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Διασφαλίζει, μεταξύ άλλων, γιατρούς, νοσηλεία και φάρμακα για όλους τους Ελληνες, ανεξαρτήτως από το εισόδημά τους''.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι ''σε μια κρίσιμη φάση του εκλογικού αγώνα, σε χρόνο κατά τον οποίο κυριαρχεί η επικοινωνία και η εικόνα, η Νέα Δημοκρατία που λοιδορείται συνεχώς από την κυβέρνηση για προγραμματική ατολμία, παρουσίασε χθες μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση για τον χειμαζόμενο τομέα της Υγείας, θέτοντας προς συζήτηση κρίσιμα θέματα για τη μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστημάτος Υγείας''.

    Σύμφωνα με την Traffic ''ριζική αναθεώρηση του ΕΣΥ, βελτίωση της ποιότητας των ιατρικών υπηρεσιών, αξιοποίηση των πόρων και αποφυγή της σπατάλης είναι τα βασικά σημεία που περιλαμβάνει στο κυβερνητικό της πρόγραμμα για την Υγεία η Νέα Δημοκρατία''.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι ''επανάσταση στο χώρο της Υγείας προκαλεί το σχετικό κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Με προτάσεις-τομές, που υπόσχονται ριζικές μεταβολές στο τοπίο της Υγείας στη χώρα μας, όπως η καθιέρωση εθνικής συλλογικής σύμβασης με ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους, η Νέα Δημοκρατία δεσμεύθηκε χθες δια του Κώστα Καραμανλή, για την ολική αναμόρφωση του υπάρχοντος αποτυχημένου -όπως ομολόγησαν πρόσφατα ο νυν και οι πρώην αρμόδιοι υπουργοί- συστήματος Υγείας και την παροχή υπηρεσιών στους Ελληνες πολίτες που θα είναι αντίστοιχες''.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι ''το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία που δημοσιοποιήθηκε χθες δείχνει το υψηλό πολιτικό επίπεδο της αυριανής κυβέρνησης και επαναφέρει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην ουσία της πολιτικής, μακριά από τα επικοινωνιακά κόλπα του ΠΑΣΟΚ''.

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι ''οι επαναστατικές αλλαγές που φέρει η Νέα Δημοκρατία στην υγεία ανταποκρίνονται στο έπακρο στις απαιτήσεις των πολιτών και την κοινωνική αναγκαιότητα για ένα σύγχρονο κράτος, με διαρκείς υπηρεσίες υγείας, δωρεάν περίθαλψη για όλους τους Ελληνες και ανασύσταση των θεσμών και των λειτουργιών''.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι ''το πρόγραμμα για την Υγεία που παρουσίασε χθες η ΝΔ είναι κατά γενική ομολογία πλήρες και δεν αφήνει κανένα κενό. Ενα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα, που θα συντελέσει στην ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας υγείας. Ανταποκρίνεται απόλυτα στις προσδοκίες των ψηφοφόρων, οι οποίοι σε εντυπωσιακό ποσοστό, όπως καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση, ζητούν άλλη πολιτική στην Υγεία''.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σχολιάζει ότι ''το αμαρτωλό ΕΣΥ αναθεωρείται πλήρως με στόχο να τελειώσει η ταλαιπωρία με τα ράντζα, τις ουρές και τις λίστες αναμονής. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν δύο νέα πανεπιστημιακά νοσοκομεία και ένα νέο ''Παίδων'' (στη Θεσσαλονίκη) καθώς και Τραυματολογικά Κέντρα στις εθνικές οδούς''.

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ,"μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρηματικές μονάδες και "εκχώρησή" τους στις ασφαλιστικές εταιρίες υπόσχεται η ΝΔ επεκτείνοντας την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης".

    Η City Press εκτιμά ότι "σύμφωνα με την τελευταία πανελλαδική δημοσκόπηση η ΝΔ διατηρεί ένα σχετικά άνετο προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου και παραμένει στην αντίληψη της κοινής γνώμης το κόμμα που έχει τις περισσότερες πιθανότητα να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Παρά την υπεροχή που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, οι υποστηρικτές της ΝΔ είναι βαθιά προβληματισμένοι εξαιτίας της αδυναμίας των περισσότερων στελεχών της να κάνουν αποτελεσματικό προεκλογικό αγώνα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ''διαβεβαίωνε η Νέα Δημοκρατία ότι έχει πρόγραμμα για την υγεία. Χθες τελικά παρουσίασε ένα κείμενο προγράμματος που είναι μάλλον ευχολόγιο με πλήθος αοριστίες και πάρα πολλά αινίγματα, που και με τις πιο καλές και φιλικές προθέσεις είναι αδύνατον να απαντηθούν ώστε να καταλάβει ο πολίτης. Κρύβεται πίσω από το νεοδημοκρατικό πρόγραμμα -αίνιγμα μια έντονη τάση ιδιωτικοποίησης της Υγείας που σημαίνει μεγαλύτερη επιβάρυνση του πολίτη όταν το αγαθό της υγείας θα πρέπει να προσφέρεται δωρεάν''.

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, ''στα συμφέροντα των μεγαλογιατρών παραδίδει η ΝΔ το ΕΣΥ. Το σύστημα απασχόλησης των γιατρών που περιέχεται στο πρόγραμμά της για την Υγεία- σύστημα που είχε εφαρμόσει και την περίοδο 1990-93 η κυβέρνηση Μητσοτάκη- δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς να ακούν ιδιωτική ιατρική μέσα από τα δημόσια νοσοκομεία και ανοίγει τον δρόμο για ασθενείς δύο ταχυτήτων''.

    [11] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ:'' Αντί των ελλειμμάτων, η ΕΕ αποφασίζει...Κριτήριο το χρέος! Χωρίς αποτέλεσμα η ψήφος Χριστοδουλάκη για την ''άδεια''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ:'' Αγορά δύο ταχυτήτων στο Χρηματιστήριο. Δεύτερο κύμα ανόδου με πρωταγωνιστές πάλι τα blue chips''.

    ΚΕΡΔΟΣ:'' Κινεζική απειλή για την κλωστοϋφαντουργία. Οι ποσοστώσεις στις εισαγωγές καταργούνται στο τέλος του 2004''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:'' Πανευρωπαϊκή παροχή υπηρεσιών χωρίς σύνορα. Με ρηξικέλευθη πρόταση της Κομισιόν''.

    [12] Χρηματιστήριο

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι "με πρωταγωνιστές τις τράπεζες, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ και τον ΟΠΑΠ ο Δείκτης έφθασε μια ανάσα πριν από τις 2.500 μονάδες. Οι αναλυτές μιλούν για δεύτερο κύμα ανόδου, που οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στα blue chips και επισημαίνουν ότι η αγορά κινείται με δύο ταχύτητες".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 15 January 2004 - 16:51:28 UTC