Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-07-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/7/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Καύσωνας
  • [04] Πλαστά ευρώ
  • [05] Εξεταστικό σύστημα
  • [06] Αυθαίρετα
  • [07] Συμβασιούχοι
  • [08] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [09] Γάμος Τσοχατζόπουλου
  • [10] Ακίνητα
  • [11] Οτο Ρεχάγκελ
  • [12] Λαθρεμπορία
  • [13] Ολυμπιακός Δακτύλιος
  • [14] Διαγωνισμός ΑΣΕΠ
  • [15] Κυβέρνηση - ΑΔΕΔΥ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/7/2004

    Η πολιτική σημασία της παρουσίας του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο γάμο της κόρης του Τούρκου ομολόγου του Ταγίπ Ερντογάν, το θέμα των συμβασιούχων, οι υψηλές θερμοκρασίες και ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Αλλάζουν όλα σταδιακά από φέτος μέχρι το 2006.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): 56% η αποχή στον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. 15 υποψήφιοι για μία θέση.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 2.500 διαμάντια "πιάστηκαν" στα Σπάτα. Λιβανέζος λαθρέμπορος συνελήφθη στο "Ελ. Βενιζέλος".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Ακίνητα: Χρυσές ευκαιρίες μετά τους Αγώνες. Με γλυκές απαλλαγές αλλά και πτώση τιμών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο οι συμβασιούχοι. Τι αποκαλύπτει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μονιμοποιούνται μέχρι το φθινόπωρο 500.000 αυθαίρετα. Το ΥΠΕΧΩΔΕ επισπεύδει τις διαδικασίες.

    ΕΘΝΟΣ: Ανοίγουν 6 μέτωπα με στόχο υπαλλήλους-φορείς. Δημόσιο: Το κυβερνητικό σχέδιο για την επανίδρυση του κράτους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πυρ, γυ(μ)νή και θάλασσα. Ζούμε ένα φλογερό καλοκαίρι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Συναγερμός για τα πλαστά ευρώ. Εκστρατεία για την προστασία των καταναλωτών από την Τράπεζα της Ελλάδος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μονά ζυγά μόνο στα όρια του ολυμπιακού δακτυλίου. Αποκάλυψη: Το σχέδιο για το διάστημα από 2 Αυγούστου έως 29 Σεπτεμβρίου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κουμπαριές μετά τις ζεϊμπεκιές. Ο Καραμανλής στον δρόμο που χάραξε ο Γιώργος.

    ΕΣΤΙΑ: Η "Εστία" συνομιλεί με τον Σπύρο Λούη. Λίγες ημέρες μετά την μεγάλη νίκη του στον Μαραθώνιο.

    ESPRESSO: Έπεσε νεκρός από σφαίρες ο γιος της Ανθής Πριόβολου και του Ιπποκράτη Σαββούρα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πανω-φόροι σε καταθέσεις, αποζημιώσεις. Πρόταση βόμβα στο υπουργείο Οικονομικών.

    TRAFFIC NEWS: Φουντώνει η κόντρα Κουρή-Κυριακού για τα μάτια της Τατιάνας. Όλο το παρασκήνιο για τις μεταγραφές στην TV.

    Η ΧΩΡΑ: Πόσα λεφτά έχει κάνει ο Άκης; Αμείλικτα ερωτήματα της κοινής γνώμης για τις χιλιάδες ευρώ που ξόδεψε ο σοσιαλιστής πρώην υπουργός για να παντρευτεί στο Παρίσι.

    METRO: Υπογραφή μονιμοποίησης. Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πάει σήμερα το σχέδιο της κυβέρνησης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τουρίστες μιας μέρας. Οικονομική δυσπραγία και ακρίβεια οδηγούν σε αυθημερόν διακοπές.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εκπτώσεις όπως ποτέ άλλοτε. Αρχίζουν σήμερα και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.

    [03] Καύσωνας

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "τους 40 βαθμούς άγγιξε, χθες, ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τη σκόνη λόγω των έργων σε πολλές περιοχές της Αττικής, έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Χιλιάδες Αθηναίοι εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα από την Παρασκευή, ενώ όσοι παρέμειναν στην πόλη έσπευσαν σε κοντινές παραλίες, αναζητώντας λίγη δροσιά".

    [04] Πλαστά ευρώ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι "σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος και των συναρμόδιων υπουργείων, προκειμένου να προφυλαχθεί το καταναλωτικό κοινό από τα πλαστά χαρτονομίσματα του ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανησυχία των παραγόντων εντείνεται καθημερινά, καθώς εκφράζονται φόβοι πως κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων πολλοί επιτήδειοι θα επιχειρήσουν να πλασάρουν στην αγορά πλαστά χαρτονομίσματα".

    [05] Εξεταστικό σύστημα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "αλλαγές θα υποστεί και πάλι το εξεταστικό σύστημα του Ενιαίου Λυκείου. Οι βελτιωτικές κινήσεις της κυβέρνησης έχουν ήδη νομικό πλαίσιο και έτσι από την επόμενη σχολική χρονιά καταργούνται οι πανελλαδικές εξετάσεις στη Β' Λυκείου, ενώ από τη μεθεπόμενη μειώνονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στη Γ' τάξη από 9 σε 6".

    [06] Αυθαίρετα

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "πάνω από 500.000 αυθαίρετα αναμένεται να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης μέχρι το φθινόπωρο. Το ΥΠΕΧΩΔΕ επισπεύδει τους χρόνους ένταξης, προκειμένου να απεγκλωβίσει εκατοντάδες περιοχές από το δαιδαλώδες θεσμικό πλαίσιο και να προχωρήσει στην πολεοδόμηση βάσει χωροταξικού πλαισίου".

    [07] Συμβασιούχοι

    Η Traffic news επισημαίνει ότι "υποβάλλεται σήμερα για υπογραφή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Με την υπογραφή του ΠΔ θα δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα που για πολλά χρόνια ταλαιπωρούσε δημοσίους υπαλλήλους και δημόσιες υπηρεσίες".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "μονόδρομος λύτρωσης από την χρόνια εργασιακή ομηρία των 60.000 συμβασιούχων που αντιμετωπίζουν άμεση απόλυση καθίσταται πλέον η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σχετικές διαδικασίες για την νομική προώθηση της οποίας έχει ήδη κινήσει η ΓΣΕΕ, σύμφωνα με αποκλειστική δήλωση του προέδρου της Συνομοσπονδίας Χρήστου Πολυζωγόπουλου στην "Α".

    Το Metro εκτιμά ότι "από τις ρυθμίσεις του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί, οι συμβασιούχοι που έχουν προσληφθεί μέσω κοινοτικών ερευνητικών προγραμμάτων, οι συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν με επιμορφωτικά προγράμματα, όπως του ΟΑΕΔ, καθώς και όσοι εργάζονται σε εισηγμένες στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις, στις οποίες το Δημόσιο δεν έχει πλέον το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών".

    [08] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η Espresso ισχυρίζεται ότι "οι άριστες προσωπικές σχέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του Τούρκου ομολόγου του Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπήκαν από χθες επίσημα στην υπηρεσία της πολιτικής και της διπλωματίας. Οι πολιτικοί των δύο πλευρών του Αιγαίου, κουμπάροι από χθες το απόγευμα, φαίνεται πως οδηγούν εκ του ασφαλούς τις χώρες τους σε μία περίοδο ειρήνης, καλής γειτονίας και συνεργασίας. Αφήνουν με τον τρόπο αυτόν τις διενέξεις, τις παρεξηγήσεις και τις εντάσεις οριστικά στο παρελθόν".

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι "όλες οι μονομερείς υποχωρήσεις της χώρας μας, άρχισαν να έχουν κάποια ανταπόκριση από τουρκικής πλευράς, αφ΄ότου εξελέγη πρωθυπουργός της γείτονος ο Ταγίπ Ερντογάν. Χθες ο κ. Καραμανλής παρέστη ως μάρτυρας στον γάμο της κόρης του Τούρκου πρωθυπουργού. Όλοι οι Έλληνες λοιπόν θέλουν να ελπίζουν ότι οι άριστες προσωπικές σχέσεις των δύο πρωθυπουργών και ο "μήνας μέλιτος" των δύο χωρών θα οδηγήσουν σε πραγματική βελτίωση των διακρατικών σχέσεων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της τονίζει ότι "η πρόσκληση προς τον κ. Καραμανλή εκτός από φιλική χειρονομία, μπορεί να θεωρηθεί και πολιτική πράξη. Ελλάδα και Τουρκία έχουν πολλές διαφορές, τις οποίες, εδώ και αρκετά χρόνια, με την πολιτική Σημίτη και το βήμα προς βήμα προσέγγιση, προσπαθούν να διευθετήσουν. Οι κουμπαριές καμιά φορά πιάνουν τόπο, πιο πολύ μάλιστα από οποιαδήποτε πολιτική διαπραγμάτευση. επομένως, καλά έκανε ο κ. Καραμανλής και δεν του χάλασε το χατίρι".

    [09] Γάμος Τσοχατζόπουλου

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "ο χλιδάτος γάμος του τέως υπουργού και πρωτοκλασάτου στελέχους του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου με την εκλεκτή της καρδιάς του Βίκυ Σταμάτη προκαλεί τα εύλογα ερωτήματα της κοινής γνώμης. Πώς ένας πολιτικός, με μόνο τον μισθό που παίρνει, μπορεί και δαπανά χιλιάδες ευρώ για να κάνει μια δεξίωση σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο των Παρισίων, η οποία θα ταίριαζε μόνο σε μεγιστάνες του πλούτου;".

    [10] Ακίνητα

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ υποστηρίζει ότι " 'Πακέτο' φορολογικών μέτρων, που θα αποτελέσουν τονωτική ένεση στην αγορά ακινήτων και την οικοδομική δραστηριότητα, ετοιμάζεται να ανακοινώσει το φθινόπωρο η κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή, οι μεσίτες 'βλέπουν' μεγάλες ευκαιρίες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ιδιαίτερα στις ακριβές περιοχές, αλλά και σε υποβαθμισμένες συνοικίες, όπου ζουν πολλοί μετανάστες".

    [11] Οτο Ρεχάγκελ

    Η CITY PRESS τονίζει ότι "Ο Οτο Ρεχάγκελ είπε 'όχι' στις δελεαστικές προτάσεις της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του Φρανς Μπεκενμπάουερ και θα μείνει στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος μέχρι τα τέλη του 2006, όπως προβλέπει το συμβόλαιό του".

    [12] Λαθρεμπορία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "έναν ολόκληρο θησαυρό επιχείρησε να περάσει από το αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' λαθρέμπορος. Κίνησε όμως τις υποψίες των διωκτικών αρχών, οι οποίες, μετά από έρευνα που έκαναν στις αποσκευές του, βρήκαν σε ειδικό δέμα 2.500 διαμάντια. Τώρα αναζητείται ο παραλήπτης ή οι παραλήπτες τους, με τους βασικούς υπόπτους να κινούνται στο χώρο των κοσμηματοπωλών σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη".

    [13] Ολυμπιακός Δακτύλιος

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "Ολυμπιακός δακτύλιος τέλος, στη μορφή που είχε προαναγγελθεί. Τα μονά ζυγά θα ισχύσουν μόνο επί των οδικών αξόνων του ολυμπιακού δακτυλίου και όχι μέσα σε αυτόν, όπου η κυκλοφορία θα είναι ελεύθερη, εκτός φυσικά του γνωστού μικρού δακτυλίου του κέντρου, που θα παραμείνει όλο το καλοκαίρι".

    [14] Διαγωνισμός ΑΣΕΠ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) "τη δροσιά της θάλασσας και τα μακροβούτια από το 'καμίνι' των εξεταστικών κέντρων προτίμησε ο ένας στους δύο υποψηφίους του πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο για την πλήρωση 3.455 θέσεων σε υπουργεία, στο ΙΚΑ και την Αγροτική Τράπεζα. Πράγματι η αποχή, που έφτασε το 56% στις τρεις κατηγορίες ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια των εξετάσεων".

    [15] Κυβέρνηση - ΑΔΕΔΥ

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "μέτωπο στον συνδικαλιστικά ευαίσθητο χώρο των εργαζομένων στο Δημόσιο και τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας ανοίγει η κυβέρνηση, προωθώντας το σχέδιο για την 'επανίδρυση του κράτους'. Το νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στην τελική φάση της επεξερασάις του. Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει προβληματισμό για τη σκοπιμότητα και την αποτελεσματικότητα των κυοφορούμενων μέτρων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 14 July 2004 - 9:59:33 UTC