Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-08-31

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/8/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυβέρνηση - "Ανοιχτά" μέτωπα
  • [04] Κυκλοφοριακό-Μέτρα
  • [05] Εκπαιδευτικοί-Προσλήψεις
  • [06] Σχέσεις Καραμανλή-Αγγελοπούλου
  • [07] Κυβέρνηση-Δημόσιοι υπάλληλοι
  • [08] Πτυχία Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών
  • [09] Απολογία Κεντέρη
  • [10] Συνάντηση Καραμανλή-Πούτιν
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] Ολυμπιακοί Αγώνες-Οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/8/2004

    Το χθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου , τα διθυραμβικά δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για την επιτυχημένη διοργάνωση στην Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων και η κατάθεση του Κώστα Κεντέρη στον εισαγγελέα είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μήνυμα ορόσημο για τη νέα εποχή. Διάγγελμα ενότητας, προοπτικής και ανθρωπισμού.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Διάγγελμα αισιοδοξίας από τον πρωθυπουργό. Μετά τη λήξη των πετυχημένων Ολυμπιακών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μισά πτυχία από τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών. Παρέμβαση της υπ. Παιδείας για εξαίρεση της Ελλάδας από την κοινοτική νομοθεσία.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Τρία δώρα σε μισθούς συντάξεις! Δημόσιο: Γενναίες παροχές προτείνει ο Γ. Αλογοσκούφης.

    Η ΑΥΓΗ: Αλληλοσυγχαίρονται και κουκουλώνουν τα προβλήματα! Υποκρισία, ολυμπιακή συναίνεση και αναζήτηση "άλλοθι".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στρατιά 11.000 μισθοφόρων είχε προσλάβει η Γιάννα. Απίστευτες οι σπατάλες της κυρίας που θα πληρώσει ακριβά ο κοσμάκης.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο Κ. Κεντέρης μίλησε για όλος και για όλα. Μαραθώνια κατάθεση (επί οκτώ ώρες) στον Εισαγγελέα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών. Στα τέλη Νοεμβρίου ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.

    ΕΘΝΟΣ: Η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Αθήνα 2004: Ψηλά ο πήχης της χώρας μετά τον θρίαμβο των Αγώνων. Τεράστιες τώρα οι ευθύνες της πολιτείας για την αξιοποίηση της επιτυχίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στο μήνυμά του χθες ο πρωθυπουργός αφού ευχαρίστησε τον Ελληνικό Λαό απεδέχθη την μεγάλη συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην ολοκλήρωση των έργων δείχνονται ότι: Διαθέτει πολιτικό μεγαλείο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Άρχισαν τις απειλές εναντίον της κυβερνήσεως. Την επομένη των επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων ο αρχηγός και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χρυσή επένδυση για το μέλλον. Καραμανλής: Η επιτυχία των Αγώνων αφετηρία για τη νέα εποχή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Efharistoume και signomi.... Ξένα ΜΜΕ: "Προκαλέσαμε ζημιά στη χώρα σας με τα δημοσιεύματά μας".

    ΕΣΤΙΑ: Διθύραμβοι από τους ξένους. Δημοσιογράφοι ζητούν συγγνώμη από τους Έλληνες!

    ESPRESSO: Το μοιραίο λάθος του βαρόνου της κόκας. Πώς συνελήφθη ο Αγγελόπουλος. Ο ρόλος Έλληνα επιχειρηματία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Με αυξημένες προσδοκίες. Καραμανλής: Η επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων, αφετηρία για νέο ξεκίνημα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αφετηρία για τη νέα εποχή. Με ευχαριστίες και στην κυβέρνηση Σημίτη το διάγγελμα του Κ. Καραμανλή.

    ΤΑ ΝΕΑ: 15+9 αλλαγές για την επόμενη μέρα. Σε συγκοινωνίες , μεγάλα έργα. Νέοι ύμνοι από τον ξένο Τύπο.

    Η ΝΙΚΗ: Να ζητήσει συγγνώμη και η Νέα Δημοκρατία. ΔΟΕ και διεθνή ΜΜΕ αναγνώρισαν το λάθος τους. Δημιούργησε προβλήματα με την κινδυνολογία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δύο κόσμοι διαφορετικοί στόχοι...Όταν πανηγυρίζει η πλουτοκρατία ο λαός πρέπει να (ανασ)κουμπώνεται.

    TRAFFIC NEWS: Ξέσπασε πόλεμος για τους σταρ της τελετής. Οι καλλιτέχνες έβγαλαν τα μαχαίρια. Γκρίνιες, μουρμούρες και αποδοκιμασίες.

    Η ΧΩΡΑ: Προσλήψεις. Όλη η ύλη του ΑΣΕΠ για τις εξετάσεις των εκπαιδευτικών. Σε 8 σελίδες αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις.

    City Press: Τέλος ολυμπιακής εκεχειρίας. Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τους επιτυχημένους Αγώνες και πηγαίνει σε ένα φθινόπωρο εντάσεων και διαμαρτυρίας.

    Μetro: Η ώρα του ταμείου. Σχέδιο εκμετάλλευσης της ολυμπιακής "προίκας".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΑΣΕΠ: η ύλη για τον διαγωνισμό. Για δασκάλους και καθηγητές.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σκληρή βιτρίνα. Συναίνεση στο παρασκήνιο. Κόντρες για τη δόξα-σιγή για το κόστος.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Κώστας Καραμανλής:Ο νέος δρόμος μας μετά τη μεγάλη ολυμπιακή επιτυχία που είναι αφετηρία για νέο ξεκίνημα της χώρας μας.

    Ολυμπιακοί Αγώνες - Μήνυμα Καραμανλή - Σχόλια ξένων ΜΜΕ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "εκφράζοντας το αίσθημα υπερηφάνειας και αυτοπεποίθησης όλων των Ελλήνων, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής εμφανίστηκε χθες στο διάγγελμά του με το εθνικό, υπερκομματικό προφίλ που απαιτούν τέτοιες στιγμές, αλλά και απόλυτα ρεαλιστής για τη μεταολυμπιακή Ελλάδα, τις προοπτικές και κυρίως τη δουλειά που πρέπει οι Έλληνες να κάνουν εκμεταλλευόμενοι τη διεθνή αναγνώριση".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι " ο πρωθυπουργός της Χώρας χθες βράδυ, με τηλεοπτικό μήνυμα ευχαρίστησε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες αλλά και ειδικότερα όλους εκείνους που συνέβαλαν για την ολοκλήρωση των έργων, την οργάνωση και καλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Επεσήμανε δε ότι η Ολυμπιάδα πρέπει να γίνει αφετηρία για μόνιμη ποιοτική κοινωνική αναβάθμιση και σταθερή ανοδική πορεία για την χώρα. Εκείνο που προξένησε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι απεδέχθη δημόσια την συμβολή των κυβερνήσεων Σημίτη στην ολοκλήρωση των έργων δείχνοντας έτσι ότι διαθέτει πολιτικό μεγαλείο".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους όσοι συνέβαλλαν και συμμετείχαν στην άρτια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με χθεσινό διάγγελμά του μια ημέρα μετά τη λήξη τους Ο κ. Καραμανλής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κυβέρνηση Σημίτη και την "Αθήνα 2004", ενώ έκανε έμμεση αναφορά στην πρόθεση της κυβέρνησης να τηρήσει σκληρή στάση στα θέματα ντόπινγκ".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι έμεινε "άφωνη η διεθνής κοινότητα από την άνευ προηγουμένου επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ενωτικό μήνυμα του πρωθυπουργού και συγχαρητήρια στους εθελοντές. Χρυσό μετάλλιο απέσπασε η Ελλάδα και στον τομέα της ασφάλειας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα αποτελεί για την Ελλάδα η επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και η διεθνής αναγνώριση σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ο οποίος χθες καθόρισε και τις προτεραιότητες που τίθενται από εδώ και πέρα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) τονίζει ότι "πέντε εθνικούς στόχους για την επόμενη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων έθεσε ο πρωθυπουργός σε χθεσινοβραδινό του διάγγελμα. "Είναι χρέος μας να αποδείξουμε ότι το μεγάλο ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι παρένθεση", τόνισε ο κ. Καραμανλής. Νωρίτερα - το μεσημέρι - δέχτηκε τα εύσημα και τα συγχαρητήρια του Ζακ Ρογκ, ο οποίος του απένειμε το Ολυμπιακό μετάλλιο".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ , "ανεβαίνει ο πήχης μετά τον θρίαμβο που γνώρισε η Ελλάδα, κερδίζοντας το στοίχημα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η μεγάλη ευκαιρία εστιάζεται στην αξιοποίηση αυτής της επιτυχίας. Ενώπιον των ευθυνών της βρίσκεται η πολιτεία".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "ο θετικός απολογισμός των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως αποτυπώνεται στα διθυραμβικά σχόλια, τα ευχαριστήρια και τη συγγνώμη των διεθνών μέσων ενημέρωσης για το πλήθος των επικρίσεων τα προηγούμενα χρόνια, διαμορφώνει νέες συνθήκες για τη χώρα και επαυξάνει τις προσδοκίες για την αναγέννηση του τουρισμού, αλλά και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων".

    Το metro αναφέρει ότι "στην επόμενη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων και ειδικότερα στο δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα για να μεγιστοποιήσει τα μεγάλα οφέλη που άφησε για την πατρίδα μας η επιτυχία της όλης διοργάνωσης επικεντρώνονται οι συζητήσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο".

    Κατά τη ΝΙΚΗ , "την ώρα που το CNN καθώς και πολλά άλλα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ αισθάνονται την ανάγκη να ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη από την Ελλάδα για όσα έγραψαν και είπες σε βάρος της στη διάρκεια της ολυμπιακής προετοιμασίας, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να προσποριστεί κομματικά οφέλη από την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων, χωρίς να έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει και αυτή συγγνώμη για την κινδυνολογική κριτική που άσκησε ως αξιωματική αντιπολίτευση, όταν συστηματικά αμφισβητούσε -για μικροκομματικούς και μόνο λόγους- την ικανότητα της χώρα να ανταποκριθεί έγκαιρα στις υποχρεώσεις της".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "άρχισαν τις απειλές και τις επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ. Την επομένη μάλιστα των Ολυμπιακών Αγώνων όλα τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος, προεξάρχοντος του προέδρου του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσαν επιθέσεις στην κυβέρνηση , δίνονται ένα πρώτο δείγμα γραφής για το τι θα επακολουθήσει".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "συγγνώμη από την Αθήνα, την Ελλάδα και τους Έλληνες ζητούν ο ένας μετά τον άλλον ξένοι δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν την χώρα μας για να καλύψουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και δηλώνουν ότι τα όσα έγραψαν ή μετέδωσαν για τη χώρα μας προ των Αγώνων, ήταν προϊόν κακής πληροφορήσεως ή ακόμη και της διεθνούς παρανοίας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "με πρωτοφανείς διθυράμβους τα ξένα μέσα ενημέρωσης πλέκουν το εγκώμιο της Ελλάδας, εκστασιασμένα από την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ευχαριστούν και ταυτόχρονα ζητούν συγγνώμη για όσα αρνητικά είχαν καταλογίσει στην Ελλάδα στο διάστημα της προετοιμασίας και τη ζημιά που προκάλεσαν στη χώρα. "Ένα δάκρυ για το τέλος αυτών των πολιτισμένων Αγώνων" γράφουν "Οι Τάιμς του Λονδίνου", για παράνοια στο θέμα της ασφάλειας μιλά το CNN".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "φαίνεται πως το ξανασκέφθηκαν ωριμότερα κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ και απέφυγαν τον δικομματικό καυγά την επομένη των Αγώνων. Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε τη συμβολή της κυβέρνησης Σημίτη, ξέχασε το ντόπινγκ και απέφυγε κάθε νύξη για Εξεταστική Επιτροπή. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει "αναγνώριση" και είχε σιωπηρώς ξεχάσει κι αυτός την Εξεταστική".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι " η μετα-Ολυμπιακή ευδαιμονία των χορηγών - εταιριών, της ΔΟΕ , των κυβερνώντων και των λοιπών θαυμαστών του "Ολυμπιακού ιδεώδους" δεν μπορεί να κρυφτεί. Εκδηλώνεται μέσα από τηλεοπτικές εμφανίσεις, μηνύματα, δηλώσεις. Άφθονα τα υποκριτικά χαμόγελα και οι δημόσιες ανταλλαγές φιλοφρονήσεων, όπου κυριαρχεί η "εθνική υπερηφάνεια".

    [03] Κυβέρνηση - "Ανοιχτά" μέτωπα

    Η CITY PRESS υποστηρίζει ότι " η Ελλάδα αφήνει πίσω της τους επιτυχημένους Αγώνες και πηγαίνει σε ένα φθινόπωρο εντάσεων και διαμαρτυρίας. Η ΑΔΕΔΥ δεν τα βρήκε με την κυβέρνηση για εισοδηματικά, ενιαίο μισθολόγιο, βαρέα και ανθυγιεινά. Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος δηλώνει από την πλευρά του έτοιμος να θέσει το θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης".

    [04] Κυκλοφοριακό-Μέτρα

    Τα ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "δεκαπέντε μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν άμεσα προκειμένου, μετά τη λήξη των Αγώνων, να παραμείνει η... "Ολυμπιακή" εικόνα στους δρόμους της Αθήνας, προτείνουν οι συγκοινωνιολόγοι. Από συνέχιση της επέκτασης του δικτύου Μετρό ως τη συνέχιση της λειτουργίας των μέσων μεταφοράς μετά τα μεσάνυχτα, και από την εφαρμογή ενιαίου εισιτηρίου σε τραμ, Μετρό, προαστιακό και λεωφορεία ως την αυστηρή αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων".

    [05] Εκπαιδευτικοί-Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "μείωση της εξεταστέας ύλης για όλους τους κλάδους των εκπαιδευτικών, πλην των φιλόλογων και φυσικών, για τους οποίους διευρύνεται η εξέταση των γνωστικών αντικειμένων τους, προβλέπει, μεταξύ άλλων, η κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Παιδείας για τον καθορισμό της εξεταστέας ύλης των υποψηφίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ".

    [06] Σχέσεις Καραμανλή-Αγγελοπούλου

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "οι σχέσεις του κ. Καραμανλή με την κυρία Αγγελοπούλου είναι στο σημείο μηδέν και οι αιτίες είναι πολλές. Μια από αυτές είναι ότι ποτέ στο παρελθόν η επικεφαλής του Αθήνα 2004, που συντηρεί ένα στρατό 11.000 (ένδεκα χιλιάδων) μισθοφόρων για να της φιλοτεχνεί όλα αυτά τα χρόνια το προσωπικό της προφίλ στα ελληνικά και τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, δεν έδινε σε κανέναν λογαριασμό. Ούτε στην κυβέρνηση Καραμανλή, όπως δεν έδινε λογαριασμό και στις κυβερνήσεις του Σημίτη, αν και ο ελληνικός λαός θα είναι αυτός που θα κληθεί να πληρώσει το ...μάρμαρο".

    [07] Κυβέρνηση-Δημόσιοι υπάλληλοι

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ σημειώνει ότι "τρία δώρα επεφύλαξε χθες ο Γ. Αλογοσκούφης στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. Αύξηση 176 ευρώ στο μισθό των νεοπροσληφθέντων, οι αυξήσεις που θα δοθούν να είναι στο σύνολο των αποδοχών και να ενσωματωθεί το πριμ παραγωγικότητας στο βασικό μισθό".

    [08] Πτυχία Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "το υπουργείο Παιδείας λέει "ναι" στην αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, για τους κατόχους πτυχίων από τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, αλλά "όχι" στην αναγνώριση των ακαδημαϊκών τίτλων τους. "Για το υπουργείο δεν τίθεται ζήτημα ακαδημαϊκής ισοτιμίας" επισημαίνει χαρακτηριστικά στην "Α" αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου. Ήδη η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, έχει ενημερώσει σχετικά την κυβερνητική επιτροπή, ενώ ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει υπόψη της την ελληνική ιδιαιτερότητα ως προς το συγκεκριμένο θέμα, όπως αυτή καθορίζεται από το Σύνταγμα της χώρας μας".

    [09] Απολογία Κεντέρη

    Το ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "λίγες ώρες μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας άρχισε χθες να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων για την υπόθεση που επισκίασε τη διοργάνωση από την αρχή της. Σε μια πολύωρη και δραματική κατάθεση ο Κώστας Κεντέρης έλυσε πρώτη φορά τη σιωπή του και μίλησε για όλους και για όλα. Ο έλληνας ολυμπιονίκης κλήθηκε να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις των εισαγγελέων για το ντόπινγκ στον ελληνικό αθλητισμό, για τις δραστηριότητες του Χρήστου Τζέκου, για το περιβόητο σχέδιο "Κόροιβος", αλλά και για το μυστηριώδες "τροχαίο" της νύχτας της 12ης Αυγούστου και τη νοσηλεία στο ΚΑΤ".

    Η Espresso προσθέτει ότι "ο Κώστας Κεντέρης ανάβει φωτιές στον Χρήστο Τζέκο και φωτίζει σκοτεινές πτυχές του θρίλερ με τη ντόπα που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Στην κατάθεση-χείμαρρο που έδωσε ο ολυμπιονίκης χθες επί 7 ώρες ενώπιον των εισαγγελέων Πρωτοδικών Σπύρου Μουζακίτη και Αθηνάς Θεοδωροπούλου, υποστηρίζει ότι κανένας δεν ενημέρωσε τον ίδιο, αλλά ούτε και την Κατερίνα Θάνου για το γεγονός ότι οι ιπτάμενοι γιατροί της WADA, τους αναζητούν για να τους υποβάλλουν σε έλεγχο αντιντόπινγκ".

    [10] Συνάντηση Καραμανλή-Πούτιν

    Η Traffic News ισχυρίζεται ότι "είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να συναντηθούν στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου. Το θέμα της συνάντησης μάλιστα των δύο ανδρών εξετάζουν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών".

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Επένδυση στο μέλλον. Κ. Καραμανλής: Ορόσημο της νέας εποχής η επιτυχία των Αγώνων".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Λουκέτο στη Βοϊλής ΑΧΕ από την Κεφαλαιαγορά. Έκλεισε η εταιρεία του Προέδρου του Συνδέσμου Χρηματιστηριακών Εταιρειών".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Διάγγελμα Καραμανλή: Οι Αγώνες εθνικό κεφάλαιο για τα χρόνια που έρχονται".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "2 φορολογικοί νόμοι για εισοδήματα, οικοδομές. Αρχή το Σεπτέμβριο με φυσικά και νομικά πρόσωπα".

    [12] Ολυμπιακοί Αγώνες-Οικονομία

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Επένδυση στη νέα περίοδο που έχει ήδη αρχίσει για την Ελλάδα και κεφάλαιο για τα χρόνια που έρχονται χαρακτήρισε σε χθεσινό διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 31 August 2004 - 16:58:18 UTC