Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-09-10

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/9/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] ΔΕΘ-Εξαγγελίες Πρωθυπουργού
  • [04] Παραολυμπιακοί Αγώνες
  • [05] Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση
  • [06] Αγροτική Πολιτική
  • [07] Συνάντηση Παπανδρέου- Σημίτη
  • [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [09] Οικονομία- ΣΕΒ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/9/2004

    Τα εγκαίνια από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή της 69ης ΔΕΘ, οι ρυθμίσεις για τους αγρότες, η συνάντηση Γιώργου Παπανδρέου με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 47 μέτρα-ασπίδα για επιχειρήσεις, καταναλωτές. Νέο θεσμικό πλαίσιο στη λειτουργία της αγοράς.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ανάσα για 125.000 αγρότες. 3 μονάδες κάτω τα επιτόκια δανείων και εξόφληση σε 10 χρόνια.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φθηνό χρήμα για αγρότες- εργαζομένους. Μήνυμα στήριξης των μη προνομιούχων από την κυβέρνηση.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Φθηνά σπίτια για τους μη προνομιούχους. Με συναρπαστικό επιδοτούμενο επιτόκιο 3% (από 5,5%).

    Η ΑΥΓΗ: Εγρήγορση κατά του ρατσισμού. Η Δημοκρατική Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πόλεμος για το ψωμί. Εκβιάζουν για αυξήσεις 30% οι βιομήχανοι.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι αριθμοί ευημερούν οι τιμές όμως ανεβαίνουν...Στο 2,7% έπεσε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο λόγω των εκπτώσεων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στεγαστικά χωρίς επιτόκιο! Για οικογένειες με τρία παιδιά και πάνω. Παράδειγμα κοινωνικής ευαισθησίας από την κυβέρνηση.

    ΕΘΝΟΣ: Φορτώνουν στα ΙΧ έξτρα αυξήσεις. 10% πάνω τα τέλη κυκλοφορίας και 7% τα ασφάλιστρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το βαθύ κράτος επιδιώκει για τον Πατριάρχη κρεμάλα και το Φανάρι σβηστό. Από το 1955 ως το 2004 και έχει ο ....Αλλάχ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Σαρώνει η γκρίνια το ΠΑΣΟΚ. Όλοι εναντίον όλων και του Γ. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φθηνότερα σπίτια από τον ΟΕΚ. Δάνεια: Μειώνεται το επιτόκιο κατά 2,5 μονάδες/ Ολυμπιακό Χωριό: 580 ευρώ η τιμή ανά τετραγωνικό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σφαγές, σφαγές.... Πολύνεκρη επίθεση στη Τζακάρτα , 70 νεκροί στο Ιράκ, 50 στο Πακιστάν, 5 στη Γάζα.

    ΕΣΤΙΑ: Χώρα δημιουργών και όχι υπαλλήλων . Ανάπτυξη και απασχόληση θα φέρουν οι νέοι επιχειρηματίες.

    ESPRESSO: Η Espresso αποκαλύπτει: Το μεγάλο κόλπο! Πού πάνε οι θησαυροί από τις ληστείες και τα ριφιφί.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Άτοκα στεγαστικά δάνεια. Για δικαιούχους του ΟΕΚ-Μέτρα υπέρ της λαϊκής κατοικίας και της οικοδομής.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Η ώρα της ΔΕΘ. Στο επίκεντρο η τόνωση της Περιφέρειας και η λήψη μέτρων για εργαζόμενους, επιχειρήσεις και αγρότες.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τα ράντζα ζουν και βασιλεύουν. Έξι μήνες μετά...

    Η ΝΙΚΗ: Εξηγήσεις εκατέρωθεν. Σήμερα η συνάντηση Παπανδρέου - Σημίτη. Με στόχο να αρθούν οι μεταξύ τους παρεξηγήσεις.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Για να πάμε μπροστά! Αγωνιστικό πλαίσιο.

    TRAFFIC NEWS: Έκανε όργια σε ξενοδοχείο και έστειλε στο σύζυγο τη "λυπητερή". Ο απατημένος προπονητής έχει χάσει τον ύπνο του.

    Η ΧΩΡΑ: Στο 5% μειώνει τα επιτόκια η Αγροτική. Ευνοϊκές ρυθμίσεις- ανάσα για 100.000 αγρότες.

    City Press: Παροχές- έκπληξη. Εντυπωσιακό άνοιγμα λίγο πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ στους δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

    Μetro: Όλα τα φώτα στη ΔΕΘ. Στη Θεσσαλονίκη από σήμερα το κέντρο των εξελίξεων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 3.000 κενά στα νοσοκομεία. Βόρεια Ελλάδα: σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 69η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης: Σβούρα η ΔΕΘ φέτος μέσα στη νέα εποχή που δημιουργεί νέες επιτεύξεις.

    [03] ΔΕΘ-Εξαγγελίες Πρωθυπουργού

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "στο τρίπτυχο ανάπτυξη- απασχόληση- κοινωνική συνοχή θα στηρίζονται οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ με στόχο την ισχυροποίηση της οικονομίας και τη δίκαιη κατανομή του κοινωνικού μερίσματος προς όλες τις ομάδες του πληθυσμού".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "σε συγκεκριμένα έργα και χρονοδιαγράμματα με ακρίβεια θα επικεντρώσει τις αναφορές του για τις υποδομές στη Μακεδονία και τη Θράκη ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής που θα βρίσκεται από σήμερα στη Θεσσαλονίκη για την 69η ΔΕΘ. Είναι ξεκάθαρο ότι θ΄αποφύγει τις ..."συνήθεις εξαγγελίες". Δεν θέλει, επίσης, φιέστες "τύπου ΠΑΣΟΚ".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO, "νέα ήθη στην πολιτική ζωή της χώρας και την εφαρμογή της γενικής οδηγίας "σεμνά και ταπεινά" στην καθημερινότητα σηματοδοτεί η επιθυμία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή , η υποδοχή του στη Θεσσαλονίκη να μη θυμίζει σκηνές...ρωμαϊκής φιέστας!".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "μείωση του κόστους παραγωγής, στροφής στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, γενναία ενίσχυση των δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων, γρήγορη καταβολή επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, επανίδρυση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της ΚΑΠ είναι οι βασικοί άξονες στο "αγροτικό πακέτο" που θα παρουσιάσει ο κ. Κώστας Καραμανλής στη ΔΕΘ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκτιμά ότι "μέτρα υπέρ της λαϊκής κατοικίας και της οικοδομής θα συνοδεύουν την πολιτική ήπιας δημοσιονομικής προσαρμογής που θα παρουσιάσει από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και θα είναι αυτά που θα αναδείξουν το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης".

    Το metro γράφει ότι "στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης μετατοπίζεται από σήμερα το επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος με την οικονομικού περιεχομένου ομιλία του κ. Καραμανλή".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "με στόχο να "κλείσει" δύο κεφαλαιώδη ζητήματα που αφορούν την πορεία της χώρας το 2005, μεταβαίνει σήμερα στη συμπρωτεύουσα ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, ο οποίος το απόγευμα θα εγκαινιάσει την 69η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "κυβερνητικές εξαγγελίες που θα διακρίνονται από "πολιτικό ρεαλισμό", με δύο χρονοδιαγράμματα, το 2005 και το τέλος της τετραετίας, θα παρουσιάσει ο Κώστας Καραμανλής στην πρώτη του πρωθυπουργική εμφάνιση στη ΔΕΘ".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, "η ώρα της ελληνικής οικονομίας έφθασε. Το βράδυ ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής εγκαινιάζει στη συμπρωτεύουσα την 69η ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, η οποία ντύνεται στα γιορτινά της και γίνεται το σημείο αναφοράς στην Ευρώπη για το επόμενο δεκαήμερο".

    [04] Παραολυμπιακοί Αγώνες

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "η οικουμένη γιορτάζει ξανά. "Λούζεται" με το φως των υψηλών ιδανικών, της ευγενούς άμιλλας, του ανθρωπισμού, ενώνεται κάτω από το αγνό φως του Ολυμπισμού...Η ιερή δάδα των Αγώνων άναψε για δεύτερη φορά κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "η αντίστροφη μέτρηση έως την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων ξεκίνησε με τη λιτή αλλά εντυπωσιακή τελετή Αφής της Φλόγας χθες στο ναό του Ηφαίστου. Με σπίθα που προκλήθηκε από τη σφυρηλάτηση του σίδερου στο αμόνι, το "ιερό φως " άναψε στο εσωτερικό του ναού του Ηφαίστου".

    H CITY PRESS αναφέρει ότι "η τελετή αφής των Παραολυμπιακών Αγώνων πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ναό του Ηφαίστου στο Θησείο, μέσα σε κλίμα πολιτικού παρασκηνίου και παρεξηγήσεων. Η δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννη αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την "περιθωριοποίηση" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με απόφαση της ΟΕ "Αθήνα 2004".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι "σε μια λιτή, αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακή τελετή στο Ναό του Ηφαίστου (του χωλού θεού) στο Θησείο άναψε και πάλι η ιερή Φλόγα στο Βωμό της Παραολυμπιάδας. Ο πρωθυπουργός τόνισε με σημασία πως αυτοί οι Αγώνες είναι μια ευκαιρία για να στραφούμε με ευαισθησία προς τους συνανθρώπους μας με αναπηρία και κάλεσε όλους τους Έλληνες να είναι παρόντες στα στάδια".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "μια σπίθα που προκλήθηκε από τη σφυρηλάτηση του σίδερου στο αμόνι, με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή, που άναβε τη φωτιά ο θεός Ήφαιστος κατά τη μυθολογία, άναψε χθες το βράδυ στο Θησείο η Φλόγα των Παραολυμπιακών Αγώνων".

    [05] Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "σημαντικές καινοτομίες, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ετοιμάζει η κυβέρνηση, με εξετάσεις ακόμα και στην Ε΄τάξη του δημοτικού από τη φετινή σχολική χρονιά".

    [06] Αγροτική Πολιτική

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι:"τρεις μονάδες φθηνότερα τα επιτόκια χορηγήσεων για τους αγρότες που θα ενταχθούν στη ρύθμιση των πανωτοκίων. Η σχετική απόφαση του διοικητή της ΑΤΕ Δ. Μηλιάκου αφορά 100.000 αγροτικές οικογένειες και αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για την απόδοση των οφειλών τους".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "Σε σημαντικές μειώσεις επιτοκίων για παλαιότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου νόμου για τα πανωτόκια, προχωράει η Αγροτική Τράπεζα".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "Σημαντικές μειώσεις επιτοκίων για παλαιότερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανακοίνωσε χθες η Αγροτική Τράπεζα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου νόμου για τα πανωτόκια. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η Αγροτική από χθες προέβη στη μείωση των επιτοκίων κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, από 8% σε 5%, στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που θα ενταχθούν στη ρύθμιση".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "Ψευδείς εντυπώσεις ενόψει της ΔΕΘ και των πρωθυπουργικών εξαγγελιών επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση επαναφέροντας στο προσκήνιο τις υποτιθέμενες ρυθμίσεις για τα συσσωρευμένα δάνεια των αγροτών".

    [07] Συνάντηση Παπανδρέου- Σημίτη

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "αμοιβαίες εξηγήσεις πρόκειται να δοθούν σήμερα από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη, σε μία προσπάθεια να διαλυθούν οι σκιές που υπάρχουν στις σχέσεις των δύο ανδρών, εξαιτίας της εκατέρωθεν δυσφορίας για μία σειρά ζητημάτων".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "Καθοριστική κρίνεται η σημερινή συνάντησις των κ. κ. Παπανδρέου και Σημίτη τόσο για τις μεταξύ των σχέσεις όσο και για τα θέματα που αφορούν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και στην επιλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας τον προσεχή Μάρτιο".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "Στο πρόγευμα που θα έχουν σήμερα στην οδό Αναγνωστοπούλου οι κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτης αναμένεται να ξεκαθαριστεί πλήθος θεμάτων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "το ραντεβού Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη που είχε εξελιχθεί σε σήριαλ τις τελευταίες δυο εβδομάδες πραγματοποιείται τελικά αυτήν την ώρα στο σπίτι του τέως πρωθυπουργού στην οδό Αναγνωστοπούλου".

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "η στάση του ΠΑΣΟΚ στην εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας είναι το κυρίαρχο θέμα της συνάντησης που θα έχουν το πρωί ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Παπανδρέου και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, παρότι η συνάντηση έχει χαρακτηριστεί-και αναμένεται να είναι-"εφ΄όλης της ύλης".

    [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ζητείται σχέδιο για την οικονομία. Άλμα "σοκ" στο χρέος φθάνει στο 112%".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Μεταρρύθμιση ή επανάπαυση; Η ελληνική οικονομία σε κρίσιμο σταυροδρόμι".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Έρχονται και άλλοι ξένοι στην αγορά σούπερ μάρκετ".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Ποιοι κερδίζουν με τον "κύκλο του χρήματος".

    [09] Οικονομία- ΣΕΒ

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη μεταρρυθμίσεων και όχι αυστηρών μέτρων λιτότητας που φοβίζουν τον κόσμο, δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα στην κυβέρνηση εν όψει Θεσσαλονίκης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 10 September 2004 - 19:46:23 UTC