Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-10-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/10/2004
  • [02] Δημοσκόπηση
  • [03] Κυβέρνηση
  • [04] Εξοπλιστικά προγράμματα - Αντιπαράθεση
  • [05] Απολύσεις
  • [06] ΟΤΕ
  • [07] Παιδεία
  • [08] Καταναλωτικά δάνεια
  • [09] Απολογίες οδηγών του πολύνεκρου τροχαίου
  • [10] Κυβέρνηση-Γιάννα Αγγελοπούλου
  • [11] Οικονομία
  • [12] Αυθαίρετα
  • [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/10/2004
  • [14] ΔΕΚΟ-Εξυγίανση

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/10/2004

    Οι σημαντικές αλλαγές στις μετεγγραφές των φοιτητών που ανακοίνωσε χθες η υπουργός Παιδείας, η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ για τα εξοπλιστικά προγράμματα και οι δύο νέοι φάκελοι που απέστειλε για ισάριθμα εξοπλιστικά προγράμματα χθες το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Κάθαρση TORA. 2 νέοι φάκελοι στα χέρια του εισαγγελέα. Μονόδρομος η Εξεταστική Επιτροπή.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Θηλιά τα δάνεια για τα νοικοκυριά. Χρωστούν στις Τράπεζες 15,7 τρις δρχ! Μέσα σ΄ένα χρόνο τα καταναλωτικά αυξήθηκαν κατά 68%.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Άδεια ταμεία άφησαν οι πλαστογράφοι. Η κυβέρνηση καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ για απίστευτες "μαύρες τρύπες".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: 60% ΟΧΙ σε εκλογές. Πανελλήνια δημοσκόπηση της Alpha Research για την "Α". Ισχυρό ρεύμα για εκλογή προέδρου Δημοκρατίας με συναίνεση και εξάντληση της τετραετίας.

    Η ΑΥΓΗ: Ο Βενέζης.....αντισυνταγματικός για το υπουργείο Παιδείας! Αποκαλύφθηκε χθες στη Βουλή από τον Αλ. Αλβανό. Έκοψαν το κείμενό του από την ύλη της Δ΄Δημοτικού γιατί είναι υπέρ της ειρήνης!

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έφτυσε την Γιάννα ο Καραμανλής. Δεν την κάλεσε ούτε στην δεξίωση για το τέλος των παραολυμπιακών.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η τρικυμία στον ΟΤΕ νάρκη στην κυβέρνηση. Πρόεδρος υπό επιτήρησιν ο κ. Βουρλούμης. Εξέγερση της ΔΑΚΕ για την εθελουσία έξοδο 6.200 υπαλλήλων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η εξεταστέα ύλη της Γ΄Λυκείου. Τι θα πρέπει να προσέξουν οι μαθητές.

    ΕΘΝΟΣ: Αυξήσεις 27 έως 54 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους. Πίνακες με τις μεικτές αποδοχές στις βασικές κατηγορίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Φοβάται αποκαλύψεις κι άλλων σκανδάλων και Με ....Λεξοτανίλ κοιμάται τα βράδια ο Γιώργος. Μετά τους ΑΚΗ και ΓΙΑΝΝΟ που παραπέμπονται στην Εξεταστική της Βουλής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στο φως οι αμαρτωλές συμβάσεις για τα εξοπλιστικά. Στη Δικαιοσύνη οι φάκελοι για ελικόπτερα και αεροστρωμνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ώρα για τομές, όχι για εκλογές. Κυβέρνηση: Προτεραιότητα σε Εξεταστική για εξοπλισμούς, Χρηματιστήριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μετεγγραφές: Καινέ και τα χλωρά. Στο άλλο άκρο οι νέες ρυθμίσεις μετά τις αποκαλύψεις.

    ΕΣΤΙΑ: Το ενδεχόμενο προώρων εκλογών. Θα καταστούν αναπόφευκτες αν κλιμακωθεί η οξύτης.

    ESPRESSO: Χαρίζουν πάρκιν στους επώνυμους. Πόρισμα - καταπέλτης από τον Συνήγορο του Πολίτη.Πως γίνονται οι διακρίσεις και ποιοι ευθύνονται.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανάβει" η πολιτική σκηνή. Στους εισαγγελείς δεύτερο κύμα αμαρτωλών συμβάσεων όπλων- Αναταραχή σε μεσάζοντες και ΠΑΣΟΚ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Διαψεύδει η κυβέρνηση...το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Ενώ μαίνεται η "κόντρα" για τους εξοπλισμούς....

    ΤΑ ΝΕΑ: Όλη η ύλη για τις εξετάσεις Β΄-Γ΄ Λυκείου. Και γκάφα με τη Β΄Λυκείου.

    Η ΝΙΚΗ: Εκτεθειμένη η ΝΔ. Επιλεκτική επιχείρηση "κάθαρσης" από την κυβέρνηση. Αρνείται τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή για όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αντεργατική θύελλα. 10.000 απολύσεις σε μια μέρα.

    TRAFFIC NEWS: "Η μισή σόου μπριζ είναι γκέι". Δήλωση βόμβα. Σάλο έχει προκαλέσει ο νέος ενδυματολόγος του Fame Story.

    Η ΧΩΡΑ: Αυθαίρετα. Ποιες περιοχές μπαίνουν αμέσως στο σχέδιο πόλης. 700.000 κτίσματα παίρνουν σειρά για νομιμοποίηση.

    City Press: Μετεγγραφές: Σχέδιο νόμου για να κλείσουν τα "παράθυρα".Αμεση αντίδραση της κυβέρνησης στην υπόθεση Τσιτουρίδη.

    Μetro: Διάλογος χωρίς ταμπού στην Παιδεία. Αλλαγές προαναγγέλλει με συνέντευξή της στη "metro" η υπουργός Παιδείας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Όλη η ύλη των εξετάσεων. Για τους μαθητές Β΄, Γ΄Λυκείου και Εσπερινών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νερό: πρόβλημα για τη Θεσσαλονίκη. Με 10χρονη έρευνα ΕΥΑΘ Σχολής Πολιτικών Μηχανικών.

    [02] Δημοσκόπηση

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ γράφει ότι " διακομματική άρνηση στις πρόωρες εκλογές, σαρωτική υποστήριξη στην εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας και υπερκομματική αποδοχή του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα ζητούν οι πολίτες. Αυτό είναι το πολιτικό μήνυμα από την πανελλαδική δημοσκόπηση της Alpha Research για την "Απόφαση" η οποία στέλνει πολλαπλά μηνύματα".

    [03] Κυβέρνηση

    H ESPRESSO υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση "δεν βλέπει κανέναν να ζητάει εκλογές", σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπό της Β. Αντώναρο, οι υπουργοί θέλουννα πιστεύουν ότι ο Κ. Καραμανλής θα εξαντλήσει την τετραετία, αλλά ο πρωθυπουργός είναι βέβαιο ότι εξετάζει πλέον όλα τα ενδεχόμενα. Και μάλιστα όταν ρίχνει κρυφές ματιές στις δημοσκοπήσεις που έχει στο συρτάρι του δεν αποκλείει καμία απολύτως εξέλιξη".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "η κυβέρνηση διέψευσε εκ νέου χθες τα σενάρια πρόωρων εκλογών που ήρθαν στην πολιτική επικαιρότητα με αφορμή την Εξεταστική Επιτροπή για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνδυασμό με την πιθανότητα να μη βρεθεί συναινετική λύση στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας την άνοιξη".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "η χώρα χρειάζεται διαφάνεια και όχι εκλογές", τονίζουν κυβερνητικοί παράγοντες. Όπως επισημαίνουν, η προσπάθεια να ταυτιστούν οι κινήσεις για τη διαφάνεια με εκλογές είναι η τελευταία γραμμή άμυνας του "συστήματος ΠΑΣΟΚ".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ , "κανείς λοιπόν δεν μπορεί να απόκλιση το ενδεχόμενο προώρων εκλογών, παρά το γεγονός ότι σήμερα δεν φαίνεται να τις θέλουν ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως. Αν κλιμακωθεί η πολιτική οξύτης, τα πράγματα θα λάβουν τέτοια δυναμική, ώστε η προσφυγή στις κάλπες θα καταστεί αναπόφευκτη".

    [04] Εξοπλιστικά προγράμματα - Αντιπαράθεση

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις προσλαμβάνει ο έλεγχος των αμαρτωλών προμηθειών όπλων, καθώς η κυβέρνηση απέστειλε χθες στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Δημ. Παπαγγελόπουλο δύο νέους φακέλους προς διερεύνηση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "άλλες δύο ζημιογόνες -όπως διαφαίνεται- για το ελληνικό Δημόσιο συμβάσεις οπλικών συστημάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ βρίσκονται από χθες στο ....στόχαστρο της Δικαιοσύνης".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ κατέστρωσε ένα καλό αντιπολιτευτικό σχέδιο που είχε δύο σκέλη και πίστευε ότι θα επιφέρει ισχυρά χτυπήματα στην κυβέρνηση, τώρα όχι μόνο δεν του βγαίνει το σχέδιο, αλλά αρχίζει να ανησυχεί σε τέτοιο σημείο ώστε να χρειάζεται να παίρνει...LEXOTANIL τα βράδια για να κοιμηθεί. Έχει πληροφορίες ότι μετά την παραπομπή των ΑΚΗ και ΓΙΑΝΝΟΥ στην Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή της Βουλής για τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ακολουθούν και άλλες καταγγελίες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) εκτιμά ότι "οι σκιές δεν μπορεί να συνεχίσουν να βαρύνουν την πολιτική ζωή της χώρας. Το εκλογικό σώμα ζήτησε μέσα από μια καθαρή εντολή που έδωσε στη Νέα Δημοκρατία, να πορευθεί με ήθος και συνάμα να ρίξει άπλετο φως σε όλα τα γκρίζα σημεία του δημόσιου βίου. Το θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων έχει δημιουργήσει σκιές αλλά και ερωτήματα στην κοινή γνώμη που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "η διαφαινόμενη άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχτεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για έλεγχο όλων των εξοπλιστικών προμηθειών που έγιναν μέχρι σήμερα, αφήνει τη ΝΔ εκτεθειμένη αφού καταδεικνύει την επιλεκτική ευαισθησία της σε θέματα χρηστής διοίκησης και οικονομικής διοίκησης".

    [05] Απολύσεις

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "πραγματικός εφιάλτης για κοντά 10.000 οικογένειες, το χτεσινό μόνο "δελτίο θυέλλης" που περιλαμβάνει τα εξής: την επιβεβαίωση των 6.200 απολύσεων στον ΟΤΕ, το τελεσίδικο των 3.500 απολύσεων από τις διάφορες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, την προαναγγελία 200 απολύσεων από τη ΔΕΠΑ, την απόλυση 100 ναυτεργατών ενώ δεκάδες άλλες είναι οι απολύσεις σε μικρότερη κλίμακα σε μια σειρά επιχειρήσεις".

    [06] ΟΤΕ

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι " πολιτική τρικυμία που εξελίσσεται σε νάρκη για την κυβέρνηση, καθίσταται η αποκάλυψη της διοίκησης του ΟΤΕ ότι ο Οργανισμός θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ζημιές, σε συνδυασμό με την πρόταση -βόμβα για την αποχώρηση του 40% του προσωπικού του μέσα στο 2005. Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Π. Βουρλούμης δεν βρίσκεται μονάδα στο στόχαστρο των "γαλάζιων" συνδικαλιστών, προκαλεί και την μήνιαν ορισμένων υπουργών".

    [07] Παιδεία

    Η METRO αναφέρει ότι "χωρίς προκαταλήψεις θα τεθεί για συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς όλο το σύστημα της εκπαίδευσης στη χώρα μας, στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου που θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες. Το μήνυμα αυτό δίνει με αποκλειστική της συνέντευξη στη "metro" η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου. Η υπουργός σημειώνει ότι η εφαρμοσθείς πολιτική στον τομέα της παιδείας στη χώρα μας αποδείχθηκε αναποτελεσματική ως προς τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και τονίζει ότι θα πρέπει να μετρηθεί η λεγόμενη "κοινωνική αποτελεσματικότητα" του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου".

    Η City Press υποστηρίζει ότι "η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου ανακοίνωσε χθες τις προτάσεις για αυστηροποίηση των μετεγγραφών που περιέχονται στο σχετικό σχέδιο νόμου. Καταργούνται οι μετεγγραφές για κοινωνικούς και λόγους υγείας και περιορίζονται στους φοιτητές που ανήκουν σε οικογένειες με τρία παιδιά ή έχουν οικογενειακό εισόδημα κατώτερο των 35.000 ευρώ το χρόνο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "μαζί με τα ξερά καιει και τα χλωρά το νέο σύστημα μετεγγραφών. Καταργεί τους λόγους υγείας και τα αδέλφια από διαφορετικές πόλεις. Επωφελούνται παιδιά πολυτέκνων (με τρία) και τα παιδιά θυμάτων τρομοκρατίας. Με προϋποθέσεις η μετεγγραφή των οικονομικά ασθενών".

    Τα ΝΕΑ εκτιμούν ότι "το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την εξεταστέα ύλη της Γ' Λυκείου γι α τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Ουσιαστικά πρόκειται για μια φωτοτυπία της περυσινής ύλης. Αλλά περιλαμβάνει και τη Β' τάξη του Λυκείου, στην οποία όμως οι Πανελλήνιες Εξετάσεις έχουν καταργηθεί".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι "με μικροαλλαγές σε ορισμένα μαθήματα (όπως τη Φυσική και τη Γεωμετρία) ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας η εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ' τάξης των ημερήσιων λυκείων και της Δ' τάξης των εσπερινών. Περιορισμένες αλλαγές έχει και η διδακτέα ύλη της Β' τάξης των ημερησίων λυκείων και της Γ' τάξης των εσπερινών. Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι μαθητές των τάξεων αυτών δεν θα διαγωνιστούν πανελλαδικά αλλά σε επίπεδο σχολικής μονάδας".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας επιβάλλεται ανοιχτή λογοκρισία στην εκπαίδευση και ειδικότερα στη Δ' Δημοτικού. "Κόβονται" από τη διδακτέα ύλη δύο κείμενα του βιβλίου: το ένα του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη Ηλία Βενέζη με τίτλο: "Αυτός είναι ο πόλεμος" και ένα άλλο που αναφέρεται στον αγώνα των δούλων για ελευθερία".

    [08] Καταναλωτικά δάνεια

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) επισημαίνει ότι "θηλιά για τα νοικοκυριά έχουν μετατραπεί τα χρέη προς τις τράπεζες. Στα στοιχεία Ιουλίου που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα Ελλάδος φαίνεται ότι τα ελληνικά νοικοκυριά χρωστούν συνολικά στις τράπεζες (στεγαστικά, καταναλωτικά κλπ) 46,17 δισ. ευρώ, (ή 15,7 τρισ. δρχ) ποσό αυξημένο κατά 28% από τον Ιούλιο του 2003. Τα χρέη από καταναλωτικά δάνεια και μόνο αυξήθηκαν κατά 68% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι οφειλές από πιστωτικές κάρτες σημείωσαν αύξηση κατά 38%".

    [09] Απολογίες οδηγών του πολύνεκρου τροχαίου

    Η Traffic News ισχυρίζεται ότι "σήμερα απολογούνται οι οδηγοί της νταλίκας και του λεωφορείου που εμπλέκονται στο τραγικό δυστύχημα στο Πέταλο του Μαλιακού, που στοίχισε τη ζωή σε επτά μαθητές, καθώς και η συνιδιοκτήτρια της νταλίκας, οι οποίοι είχαν ζητήσει και πήραν προθεσμία για την Παρασκευή".

    [10] Κυβέρνηση-Γιάννα Αγγελοπούλου

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι "ο αποκλεισμός της κας Αγγελοπούλου, από την εκδήλωση προς τιμήν των παραολυμπιονικών, στο Ζάππειο, παρ' ότι ο θεσμικός της ρόλος θα επέβαλε να είναι παρούσα, μόνο τυχαίος δεν ήταν, γι αυτό άλλωστε και δεν κατεβλήθη καμία σοβαρή προσπάθεια δικαιολόγησής της από την πλευρά του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου".

    [11] Οικονομία

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "σε ευρείας έκτασης πλαστογράφηση των οικονομικών στοιχείων είχε αποδυθεί η προηγούμενη κυβέρνηση. "Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους", δήλωσε χθες ο κ. Β. Αντώναρος, αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ λίγο αργότερα ο Κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε για τον ίδιο λόγο κατά του κ. Σημίτη".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "από 27 μέχρι 54 ευρώ τον μήνα θα κυμανθούν οι αυξήσεις που θα πάρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι το 2005. Αυτό προβλέπεται στο σχέδιο για την εισοδηματική πολιτική που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης".

    [12] Αυθαίρετα

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "τριακόσιες χιλιάδες αυθαίρετα πρόκειται να ενταχθούν άμεσα στο σχέδιο πόλης, ενώ έως το τέλος του χρόνου άλλες 400.000 παίρνουν σειρά. Ιδιαίτερα ωφελημένοι από το ρυθμιστικό πλαίσιο του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων στην Ανατολική και στη Βόρεια Αττική και ειδικά στις περιοχές Κερατέα, Μενίδι, Παλλήνη, Λιόσια, Σπάτα και Ανάβυσσο".

    [13] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/10/2004

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Εξυγίανση μετ' εμποδίων. Στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες του δημόσιου τομέα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε τροχιά σύγκρουσης για τον προϋπολογισμό. Απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 21 Οκτωβρίου-Σκληρή γλώσσα από ΓΣΕΕ και αγρότες".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Η κυβέρνηση στηρίζει τα "σχέδια Βουρλούμη". Η εξυγίανση του ΟΤΕ θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την οικονομία".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ο Moody's βλέπει σταθερό το αξιόχρεο της Ελλάδας. Ο Οργανισμός γνώριζε τη λογιστική... κατάσταση".

    [14] ΔΕΚΟ-Εξυγίανση

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Τα σοβαρά εμπόδια που θα συναντήσει η προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών σηματοδοτεί το θέμα της εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ για 6.200 εργαζομένους. Την ανησυχία του για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος εξέφρασε ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Νίκος Αγγελόπουλος, στην περίπτωση που εφαρμοστούν προγράμματα εθελουσίας εξόδου σε ΔΕΚΟ προκειμένου να εξυγιανθούν".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 1 October 2004 - 19:54:48 UTC