Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-10-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/10/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Κυβέρνηση-Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • [04] Ελλάδα-Επιχειρηματικότητα
  • [05] ΕΕ-Φορολογία
  • [06] Υπόθεση Ιμίων
  • [07] Οικονομία-ΕΕ
  • [08] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [09] Ασφαλιστικό
  • [10] Πιστοποιητικά διαφάνειας
  • [11] Μεταφορά συντελεστή δόμησης
  • [12] Αντιπαράθεση κυβέρνησης-σούπερ μάρκετ
  • [13] Απεργία ΑΔΕΔΥ
  • [14] Εξεταστική Επιτροπή
  • [15] Κυβέρνηση-Βαλκάνια
  • [16] Δημόσια έργα-Κυβέρνηση
  • [17] Αναβολές στρατευσίμων-Έρευνες
  • [18] Δίκη ΕΛΑ
  • [19] Κυκλοφοριακό-Μέτρα
  • [20] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [21] Εθνική οικονομία-Ecofin

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/10/2004

    Η κατάσταση των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας και η συζήτηση στο Ecofin, οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, η παραπομπή από την κυβέρνηση σούπερ μάρκετ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή για τους εξοπλισμούς, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Πρωτοβουλία σταθμός Καραμανλή για τα Βαλκάνια. Εγγυήτρια ειρήνης και ανάπτυξης η Ελλάδα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Δραστικά μέτρα για το κυκλοφοριακό. Τι αποφάσισαν τα συναρμόδια υπουργεία. Αλλάζουν όλα στον ΚΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στην Εφορία οι κλήσεις της Τροχαίας. Ο Λιάπης επιχειρεί να βάλει τάξη στο κυκλοφοριακό χάος.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Η σούπερ κομπίνα στα σούπερ μάρκετ. Αποκάλυψη: Πως πολυεθνικές και μεγαλοκαταστηματάρχες ανεβάζουν στα ύψη τις τιμές.

    Η ΑΥΓΗ: 1 δις. εύρο λιγότερα στους δήμους! Η κυβέρνηση εγκαταλείπει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Δεν περνάνε οι εκβιασμοί των εργολάβων και των μεσαζόντων. Αποφασισμένος ο Καραμανλής να τσακίσει τα λαμόγια και τους αεριτζήδες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Υπό κηδεμονία η χώρα! Κατόπιν ενεργειών της κυβερνήσεως. Το Eco/fin καταδίκασε την Ελλάδα για "έλλειμμα αξιοπιστίας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Κόκκινο από την Εφορία στους παραβάτες του ΚΟΚ. Έξι μέτρα-τομές για τη μείωση των τροχαίων.

    ΕΘΝΟΣ: Βάζουν φίμωτρο για τον "ιό Γιαννέλη". Ωμή κυβερνητική παρέμβαση στο έργο της Εξεταστικής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Λάθος ευχαριστούσε τον Κλίντον ο Σημίτης για τα Ιμια το 1996. Τον πόλεμο απέτρεψε ο Ντεμιρέλ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παραλήρημα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Τρέμουν την Εξεταστική Επιτροπή και απειλούν "θεούς και δαίμονες".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φθηνότερο πετρέλαιο για αγρότες-μεταφορείς. Ευρωπαϊκή Ένωση: Συναίνεση των υπουργών Οικονομικών για μείωση του φόρου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: εύρο-πάσα για άγρια λιτότητα. Σάκος μποξ χθες η Ελλάδα στη συνεδρίαση του Ecofin.

    ΕΣΤΙΑ: Τεράστια εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Καταλυτικά τα συμπεράσματα από έρευνα του ΙΟΒΕ.

    ESPRESSO: Αποκλειστικό: Αποκαλύπτουμε όλο το κύκλωμα των παράνομων απαλλαγών από το Στρατό.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Βαρύτατες οι συνέπειες της απάτης. Απειλούμεθα από την Ευρώπη με ηθική καταδίκη για τα δημοσιονομικά ψεύδη.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αύξηση προστίμων ...για τις επικίνδυνες τροχαίες παραβάσεις. Επανέρχεται το πόιντ-σύστεμ χωρίς αναδρομική ισχύ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βόμβα 1 δις. εύρο στο Ασφαλιστικό των τραπεζών. Σκληρά παζάρια για την ένταξη των Ταμείων στο ΙΚΑ.

    Η ΝΙΚΗ: Στα ύψη οι τιμές. "Κρυφτούλι" της κυβέρνησης με τα σούπερ μάρκετ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης: Έτσι δίνονται τα πιστοποιητικά διαφάνειας.

    TRAFFIC NEWS: Μυστήριο με την Πατρίτσια. Έχει εξαφανιστεί από τη Δευτέρα. Ανησυχούν για την υγεία της.

    Η ΧΩΡΑ: Τι χρειάζεται για τη μεταφορά του συντελεστή δόμησης. 16 απαντήσεις για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Που πρέπει να απευθυνθείτε για τα πολεοδομικά σχέδια και τις μελέτες.

    City Press: Η κυβέρνηση στα γρανάζια της διαπλοκολογίας.

    METRO: Έξι αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο "εδώλιο". Ανοιχτή σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΕΣΜΕ με φόντο το νέο κύμα ακρίβειας στην αγορά.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η Μαριέττα Γιαννάκου αποκαλύπτει: Θα κρίνονται οι εκπαιδευτικοί.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Ορθοδοξία στην Ευρώπη αποκτά ισχυρότερη παρουσία και προοπτική. Με όραμα τη συμφιλίωση, τη συνεργασία, την ειρήνη.

    [03] Κυβέρνηση-Τοπική Αυτοδιοίκηση

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "δυσάρεστη έκπληξη επιφυλάσσει η κυβέρνηση για την τοπική αυτοδιοίκηση. Από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, χθες, στο Ηράκλειο της Κρήτης ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος "ξέχασε" την προεκλογική δέσμευση της ΝΔ να δοθούν πόροι ύψους 4 δις. εύρο στους δήμους. Ο κ. Παυλόπουλος παρουσίασε νέο λογαριασμό από τον οποίο λείπουν 800 εκατ-1 δις. εύρο".

    [04] Ελλάδα-Επιχειρηματικότητα

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "οι περισσότεροι Έλληνες θεωρούν τον επιχειρηματία ως "αναγκαίο κακό" και όχι ως δημιουργό θέσεων εργασίας και πλούτου, από τα οποία ωφελείται το κοινωνικό σύνολο. Ο αριθμός των νέων που προτιμούν να δημιουργήσουν οι ίδιοι κάποια επιχείρηση είναι εξαιρετικά χαμηλός. Η συντριπτική πλειοψηφία στρέφεται προς την υπαλληλία".

    [05] ΕΕ-Φορολογία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συμπεριλάβει στη μείωση του φόρου τους τομείς της γεωργίας, της αλιείας και των επαγγελματικών μεταφορών. Το πρόβλημα των τιμών των πετρελαϊκών προϊόντων συζητήθηκε στο δείπνο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και στο Συμβούλιο Υπουργών".

    [06] Υπόθεση Ιμίων

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "λάθος άνθρωπο ευχαριστούσε ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μέσα από το βήμα της Ελληνικής Βουλής για την αποτροπή του Πολέμου με την Τουρκία εξαιτίας των ΙΜΙΩΝ. Κανένας Κλίντον δεν έκανε τίποτα απολύτως. Μόνο την επιθυμία του εξέφρασε, δεν άσκησε βέτο. Ο τότε Πρόεδρος της Τουρκίας διαφώνησε με την Πρωθυπουργό Τανσού Τσιλέρ και τους στρατηγούς. Αυτά αποκάλυψε η ευρείας κυκλοφορίας Τουρκική εφημερίδα Χουρριέτ".

    [07] Οικονομία-ΕΕ

    Το ΒΗΜΑ εκτιμά ότι "η ελληνική οικονομία θα βρίσκεται τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο υπό ενισχυμένη επιτήρηση, οι δε κοινοτικές υπηρεσίες θα αντιτίθενται σε κάθε επιχείρηση αύξησης των κρατικών δαπανών ή μείωσης της φορολογίας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των κυβερνητικών χειρισμών με τη δημοσιονομική απογραφή που προκάλεσαν τη χθεσινή πρώτη καταδικαστική απόφαση εις βάρος της Ελλάδας για "έλλειμμα αξιοπιστίας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "στη χώρα μας δεν έχουν γίνει αντιληπτές οι συνέπειες της μακροχρόνιας απάτης, που περιβλήθηκε με τον ωραιοποιημένο τίτλο της "δημιουργικής λογιστικής". Οι περισσότεροι της προηγούμενης κυβέρνηση περί πολλά τυρβάζουν, μη αποδεχόμενοι ακόμη και σήμερα το μέγεθος της απάτης, ενώ ορισμένοι της σημερινής κυβέρνησης υποτιμούν τη σημασία της επικείμενης ηθικής καταδίκης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και των υποχρεώσεων που θα αναληφθούν στο προσεχές μέλλον για τη διόρθωση των δημοσίων οικονομικών".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ επισημαίνει ότι "η Ελλάδα έγινε το παράδειγμα προς αποφυγήν στην ΕΕ. Και τώρα η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή καλείται να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα, εμπεδώνοντας τη διαφάνεια και την αξιοπιστία μέσω των κατάλληλων θεσμών αλλά και των οικονομικών επιτευγμάτων. Ήδη ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης μίλησε για δημοσιονομική διαφάνεια και μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% έως το 2005. Αλλά αυτοί οι στόχοι επιβάλλουν περιοριστική πολιτική, συνεχή επαγρύπνηση και την κινητοποίηση των υγιών δυνάμεων της ελληνικής οικονομίας".

    [08] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "την ανιούσα έχουν πάρει οι δείκτες της έντασης στο Αιγαίο μετά από δύο ολόκληρα χρόνια, όπου τα στοιχεία τουλάχιστον έδειχναν πορεία μείωσης και σε κάποιες περιπτώσεις και εκτόνωσης για κάποιες μικρές περιόδους. Χθες είχαμε νέα παραβίαση στα Ιμια. Φέτος για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια δεν τηρήθηκε από την πλευρά της Τουρκίας το μορατόριουμ πτήσεων τους καλοκαιρινούς μήνες".

    [09] Ασφαλιστικό

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "το Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων ανοίγει σύντομα με σκληρά παζάρια μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών για το ποιος θα καλύψει το έλλειμμα-βόμβα ύψους ενός δισεκατομμυρίου εύρο που παρουσιάζουν τα επικουρικά τους ταμεία. Όμηροι είναι οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι οποίοι ανησυχούν για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα".

    [10] Πιστοποιητικά διαφάνειας

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "χιλιάδες είναι τα πιστοποιητικά διαφάνειας που έχει εκδώσει το σημερινό Εθνικό συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), από τον ορισμό του, τον Ιούνη του 2002. Πολλά απ΄αυτά αφορούν μεγάλες εταιρίες, οι οποίες αναλαμβάνουν δημόσια έργα ή προμήθειες, ενώ, παράλληλα, είναι σε όλους γνωστό, ότι οι ιδιοκτήτες τους κατέχουν και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ). Χαρακτηριστικά είναι όλα όσα αφορούν την εταιρία 'Ακτωρ' ".

    [11] Μεταφορά συντελεστή δόμησης

    Η ΧΩΡΑ σχολιάζει ότι "σημαντικό ρόλο αναλαμβάνουν οι πολεοδομικές υπηρεσίες και τα γραφεία των δήμων σε θέματα που αφορούν στη μεταφορά συντελεστή δόμησης, τους περιορισμούς, τους όρους, τα σχέδια και τις μελέτες. Ειδικές ρυθμίσεις για τη χορήγηση οικοδομικών αδειών καθώς και για αλλαγές χρήσης επέρχονται για τα σπίτια που βρίσκονται σε αραιοδομημένες περιοχές".

    [12] Αντιπαράθεση κυβέρνησης-σούπερ μάρκετ

    Η METRO επισημαίνει ότι "ανοιχτή σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΕΣΜΕ με φόντο το νέο κύμα ακρίβειας στην αγορά. Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση απέναντι στον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος (ΣΕΣΜΕ), φοβούμενη νέο κύμα ανατιμήσεων, μετά το προηγούμενο του πετρελαίου, ενώ ήδη στα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν παρατηρηθεί αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ τονίζει ότι "αποφασισμένη να χτυπήσει στην 'καρδιά' της ακρίβειας, λύνοντας την 'ομηρία' που ασκούν οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στους καταναλωτές, οι οποίοι διαπιστώνουν καθημερινά ότι εξανεμίζεται η ισχνή αγοραστική τους δύναμη, εμφανίζεται η κυβέρνηση. Για πρώτη φορά μετά και την πρόσφατη ρήση Καραμανλή ατού 'Μπαϊρακτάρη' περί νταβατζήδων, η κυβέρνηση βάζει το μαχαίρι στο 'κόκαλο' παραπέμποντας τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού με την κατηγορία της σύστασης ενός άτυπου καρτέλ, και διαμηνύει ότι 'είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο' ".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "σε 'κρυφτούλι' με τα σούπερ μάρκετ επιδίδεται, στην ουσία, η κυβέρνηση κυνηγώντας τις εντυπώσεις, χωρίς να αγγίζει την ουσία της καλπάζουσας ακρίβειας που πλήττει τα λαϊκά εισοδήματα".

    [13] Απεργία ΑΔΕΔΥ

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "σημαντική επιτυχία, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, σημείωσε η εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποιήθηκε σε όλους τους κλάδους και τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Η απεργία έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην εκπαίδευση, στα νοσοκομεία, στους ΟΤΑ, αλλά και στη δημόσια διοίκηση και τις υπηρεσίες και κατά την ΑΔΕΔΥ η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία έφθασε κατά μέσον όσο στο 70%".

    [14] Εξεταστική Επιτροπή

    Κατά τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζος) "η οξύτατη πολιτική σύγκρουση για την κατάρτιση του καταλόγου των μαρτύρων της Εξεταστικής Επιτροπής που οδήγησε μέχρι και σε διακοπή των εργασιών της, σημάδεψε τη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή. Τελικός νικητής αναδείχθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς ύστερα από συνεχείς διαβουλεύσεις υιοθετήθηκε η πρότασή της, να κληθούν δηλαδή πρώτα για κατάθεση στρατιωτικά και εν συνεχεία πολιτικά πρόσωπα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι "ενώ από τη μία δηλώνουν ότι δεν φοβούνται τίποτα και πως θα πρέπει να προχωρήσουν όλες οι καταγγελλόμενες υποθέσεις, από την άλλη απειλούν 'θεούς και δαίμονες'. Πρωταγωνιστής αυτών των ενορχηστρωμένων επιθέσεων κατά της κυβέρνησης είναι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Έχοντας κάνει, προσωρινώς, 'ανακωχή' στις επιθέσεις κατά του Γ. Παπανδρέου, καθημερινά επιτίθεται σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος".

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "ωμή είναι η κυβερνητική παρέμβαση στο έργο της Εξεταστικής που διερευνά την υπόθεση των εξοπλισμών. Η κυβέρνηση "άδειασε" τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ι. Γιαννέλη και απηύθυνε σύσταση-"φίμωτρο" στους βουλευτές της ΝΔ, φοβούμενη νέες "εκπλήξεις".

    [15] Κυβέρνηση-Βαλκάνια

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) υπογραμμίζει ότι "διαδοχικές συναντήσεις κορυφής με τον Σέρβο και τον Κροάτη ομόλογό του είχε χθες το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι πρωθυπουργοί της Σερβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα και της Κροατίας Ιβο Σαναντέρ, που συναντήθηκαν χθες, με την αρωγή της ελληνικής διπλωματίας, για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στο Ζάγκρεμπ και στο Βελιγράδι αντίστοιχα, γεγονός που επιβεβαιώνει τις προθέσεις των δύο κυβερνήσεων να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις των χωρών τους".

    [16] Δημόσια έργα-Κυβέρνηση

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "αποφασισμένος να συγκρουστεί μετωπικά με τα λαμόγια και τους αεριτζήδες μεσάζοντες εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ενώ παράλληλα έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν περνάνε οι εκβιασμοί και τα κόλπα που για χρόνια εφάρμοζαν οι ΝΟΝΟΙ των δημοσίων έργων".

    Η City Press ισχυρίζεται ότι "το πολιτικό κλίμα δηλητηριάζεται από τις καταγγελίες για 'διαπλεκόμενα', με αποτέλεσμα να γίνεται πιο δύσκολη η λειτουργία της οικονομίας. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς παραδέχεται ότι θα υπάρξει νέα καθυστέρηση στην παράδοση της σήραγγας της Κακιάς Σκάλας στην κυκλοφορία, εξαιτίας νέων προσφυγών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο πλαίσιο του επιχειρηματικού ανταγωνισμού που έχει εκφυλιστεί σε εμφύλιο των κατασκευαστικών εταιρειών. Οι νέες καθυστερήσεις στην κατασκευή των έργων βασικής υποδομής αναμένεται να ενισχύσουν τις επιχειρηματικές κόντρες".

    [17] Αναβολές στρατευσίμων-Έρευνες

    Η Espresso αναφέρει ότι "όλο και πιο κοντά βρίσκονται οι στρατιωτικές αρχές, αλλά και κορυφαίοι εισαγγελείς στο κύκλωμα πλαστογράφων που λειτουργούσε μέσα στο στράτευμα. Ένα κύκλωμα με ικανότατα μέλη που μοίραζαν απαλλαγές σε έχοντες και κατέχοντες, έναντι του ποσού των 23.500 εύρο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η ταρίφα έφτανε και τα 150.000 εύρο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ήδη στο υπουργείο γίνεται αναψηλάφηση και σύγκριση στοιχείων για 5 ακόμη επώνυμους συμπολίτες μας, τα στοιχεία των οποίων αναμένεται να βγουν την ερχόμενη Παρασκευή".

    [18] Δίκη ΕΛΑ

    Η Traffic News γράφει ότι "έφεση υπέρ του νόμου άσκησε χθες ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ελευθέριος Πατσής κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας στο σκέλος που αθώωσε τους Κώστα Αγαπίου, Χρήστο Τσιγαρίδα, Ειρήνη Αθανασάκη και Αγγελέτο Κανά για την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση".

    [19] Κυκλοφοριακό-Μέτρα

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "πακέτο μέτρων για τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης. Στο στόχαστρο μπαίνουν οι παραβάτες του ΚΟΚ, οι οποία θα 'συλλαμβάνονται' μέσω της ... Εφορίας, ενώ εξετάζεται και πάλι το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Το συνολικό σχέδιο θα ανακοινωθεί στις αρχές Νοεμβρίου".

    [20] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Τελευταία αναθεώρηση... Αυστηρή προειδοποίηση του Ecofin προς την Ελλάδα και τους εταίρους της".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η απογραφή "τρωει" τις φοροελαφρύνσεις. EcoFin και Κομισιόν απαιτούν τώρα να ληφθούν σκληρά μέτρα".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Πρωτοβουλία της Eurobank τονώνει τη Σοφοκλέους. Δημιουργήθηκε ο δείκτης EUROBANK MIDCAP PRIVATE SECTOR 50 INTEX".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ποια τα κίνητρα των νέων επιχειρηματιών. Προτεραιότητα η εξασφάλιση απασχόλησης".

    [21] Εθνική οικονομία-Ecofin

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Ευθέως EcoFin και Ευρωπαϊκή Επιτροπή αμφισβητούν τον προϋπολογισμό 2005 και ζητούν αυστηρότερα μέτρα. Κρίνονται ακόμη και οι φοροαπαλλαγές που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 22 October 2004 - 19:44:57 UTC