Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 04-11-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/11/2004
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
  • [04] Οπλικά συστήματα
  • [05] Ελληνοτουρκικά
  • [06] Μείωση στρατιωτικής θητείας
  • [07] ΟΝΕ
  • [08] Ελεγκτικό Συνέδριο
  • [09] Εξεταστική Επιτροπή
  • [10] Άνοδος-σωτηρία του ευρώ
  • [11] Εορτοδάνεια
  • [12] Ναρκωτικά
  • [13] Κύμα ακρίβειας
  • [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [15] ΟΤΕ-Μείωση εσόδων

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/11/2004

    Η Εξεταστική Επιτροπή, το Ελεγκτικό Συνέδριο και τα ελληνοτουρκικά είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης):4.500 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στην Υγεία. 3.500 μόνιμοι, 1.000 εποχικοί. Μέχρι το τέλος του έτους οι αιτήσεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Η λάσπη επιστρέφει στους συκοφάντες. Χωρίς καμιά εγγύηση συμφωνίες δισεκατομμυρίων. Έγγραφα-φωτιά για το σκάνδαλο των εξοπλισμών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:Στα ίχνη της μίζας με δύο μάρτυρες-κλειδιά. Καλούνται στην Εξεταστική Επιτροπή να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για τους TOR-M1.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ:Στα ύψη το ευρώ. Έσπασε το ψυχολογικό φράγμα του 1,32 δολαρίου. Πέφτουν οι τιμές σε : καύσιμα, ΙΧ, ηλεκτρονικά και ηλεκτρονικές συσκευές.

    Η ΑΥΓΗ:Η ηρωίνη σκοτώνει αλλά κυνηγάμε την κάνναβη. Έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ:Οι "Πάτριοτ" χτύπησαν το Πεντάγωνο. Θύελλα για τον εκπρόσωπο οπλικών συστημάτων που διορίστηκε σε θέση κλειδί στο υπουργείο Άμυνας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ:Πεδίο μάχης η ΝΔ. Έριδες, γκάφες και η ....Σφίγγα. Εν μέσω κρίσεως ο κ. Καραμανλής στις Πυραμίδες. Το ναυάγιο της Εξεταστικής προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ:Εορτοδάνεια με δόση από 5 ευρώ τον μήνα. Ο χάρτης με όλα τα προγράμματα των τραπεζών.

    ΕΘΝΟΣ:Πάρε θέση τώρα για την εκλογή Προέδρου. Μετά την παρέμβαση Στεφανόπουλου, μήνυμα και από Σουφλιά στον πρωθυπουργό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι Τούρκοι στρατηγοί αντιστέκονται, στο άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής γιατί τη θεωρούν "Εσωτερική απειλή " και Το "βαθύ κράτος" του Κεμάλ φοβάται το φως της Χάλκης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:Έγγραφο-φωτιά καίει τον Γιάννο. Φωτοτυπία-ντοκουμέντο του εγγράφου της ρωσικής κυβέρνησης αναδεικνύει την ανευθυνοϋπευθυνότητα των πρώην υπουργών Άμυνας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:Θητεία 8 μήνες με υποχρεωτική στράτευση στα 18. Υπ. Άμυνας: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:Νέο έγγραφο αδειάζει τον Σπήλιο. Πράττει ό,τι και οι προκάτοχοί του, που έστειλε στην Εξεταστική.

    ΕΣΤΙΑ:Εθνική υποχρέωσις η διενέργεια εκλογών. Η συναίνεσις για τον Πρόεδρο διευκολύνει τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ.

    ESPRESSO:Το μεγάλο κόλπο που ετοίμαζε ο Παλαιοκώστας. Ήθελε να ελευθερώσει τον αδελφό του από τη φυλακή. Η πληροφορία που "σταμάτησε" τον υπ΄αριθμόν 1 καταζητούμενο.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Αιφνιδίως νέα "μαύρη τρύπα". Το Ελεγκτικό Συνέδριο ανακάλυψε δαπάνες 4,46 δισ. ευρώ για το 2003 εκτός απογραφής.

    Ο ΛΟΓΟΣ:Σε άμυνα το υπουργείο για τους εξοπλισμούς. Δυσκολεύει η θέση της ηγεσίας του υπ. Εθνικής Άμυνας.

    ΤΑ ΝΕΑ:Στριπτίζ με....κρατική εγγύηση. Η κυβέρνηση άδειασε Εισαγγελέα- Εξεταστική.

    Η ΝΙΚΗ:Άτακτη υποχώρηση. "Είπα-ξείπα" Αλογοσκούφη για την ένταξη στην ευρωζώνη. Αναγκάστηκε να ανακαλέσει τον ισχυρισμό του ότι "η Ελλάδα δεν μπήκε με το σπαθί της στην ΟΝΕ".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κύμα ακρίβειας σε βασικά είδη κατανάλωσης. "Φωτιά" η αγορά.

    TRAFFIC NEWS: Η άγνωστη σχέση του πρίγκιπα του Ντουμπάι με την Καρουσάκη. Γιατί για πρώτη φορά θα λείψει από την πρεμιέρα της. Πώς και πότε γνωρίστηκε με την τραγουδίστρια.

    Η ΧΩΡΑ:Υπονομεύουν το ραντεβού Πούτιν- Καραμανλή. Διαπλοκή και ΠΑΣΟΚ βάζουν τορπίλες σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα.

    City Press:"Εθνική απειλή" το Πατριαρχείο για την Τουρκία. Νέα πρόκληση της Άγκυρας.

    Μetro:Επικοινωνιακό λίφτινγκ ετοιμάζει η κυβέρνηση. Συστήνει επικοινωνιακό κέντρο, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των τελευταίων ημερών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:Θεσσαλονίκη:118 παιδιά σκλάβοι. Τα απειλούν με εγχειρήσεις αφαίρεσης οργάνων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Ισχυρή αισιοδοξία Παπαγεωργόπουλου. Για τα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν τη Θεσσαλονίκη .

    [03] Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "το πάγιο αίτημά τους για την πλήρη απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών εξέφρασαν και χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "την πλήρη απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών ζητούν οι εφοπλιστές".

    [04] Οπλικά συστήματα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση ανέθεσε την επικοινωνιακή στρατηγική του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας "Civitas" κ. Γιώργο Φλέσσα".

    [05] Ελληνοτουρκικά

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "ως "εσωτερική απειλή" για την ασφάλεια της Τουρκίας καταγράφει το νέο δόγμα ασφαλείας που θα επεξεργαστεί προσεχώς το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) προσθέτει ότι "σε "εσωτερική απειλή" βαφτίζει η Τουρκία την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης κλιμακώνοντας την αδιαλλαξία της σχεδόν ένα μην πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα αποφασισθεί εάν θα λάβει ημερομηνία ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ".

    Σύμφωνα με τη CITY PRESS , "σε εισήγηση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας που έχει σαν βασικό θέμα το νέο αμυντικό δόγμα της χώρας το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναφέρεται σαν μία από τις βασικές εθνικές απειλές που αντιμετωπίζει η Τουρκία".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "το πολιτειακώς παντοδύναμο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας χαρακτηρίζει ως "εσωτερική απειλή" την επαναλειτουργία της Σχολής αλλά και επισημαίνει ότι "Πρέπει να παρεμποδισθούν οι προσπάθειες να μεταβληθή το υφιστάμενο καθεστώς του "Ορθοδόξου Πατριαρχείου του Φαναρίου".

    [06] Μείωση στρατιωτικής θητείας

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "στους 8 μήνες μειώνεται η στρατιωτική θητεία από 1ης Ιανουαρίου του 2006, με ταυτόχρονη ισχύ της υποχρεωτικής στράτευσης στο 18ο έτος της ηλικίας".

    [07] ΟΝΕ

    Η TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "το 2005 αν το καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε θα είναι η πρώτη χρονιά που η Ελλάδα θα έχει πετύχει τον ευρωπαϊκό στόχο να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από 3% και ουσιαστικά θα έχει μπει με το σπαθί της στην ΟΝΕ".

    [08] Ελεγκτικό Συνέδριο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "κρυφές πλευρές της δημοσιονομικής διαχείρισης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει εντυπωσιακής σαφήνειας έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Φαίνεται ότι το τελικό δημοσιονομικό έλλειμμα του 2003 θα είναι ακόμα μεγαλύτερη από τα ευρήματα της δημοσιονομικής απογραφής".

    [09] Εξεταστική Επιτροπή

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υποστηρίζει ότι "στοιχεία "φωτιά" που αποκαλύπτουν ότι ουδέποτε υπήρξε κανενός είδους εγγύηση του ρωσικού δημοσίου για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα των TOR-M1 "καίνε" τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γ. Παπαντωνίου".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "το ναυάγιο της Εξεταστικής έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε πεδίο μάχης με ελεύθερους σκοπευτές, ναρκοπέδια και αντάρτικες ομάδες".

    ΤΑ ΝΕΑ εκτιμούν ότι "ξεγυμνώθηκε η κυβέρνηση στην υπόθεση της Εξεταστικής για τους εξοπλισμούς".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, "έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η "Ε" αποδεικνύει ότι ο υπ. Εθνικής Αμύνης έπραξε πολύ χειρότερα απ΄όσα επέρριψε η κυβέρνηση στο ΠΑΣΟΚ για να στηρίξει τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για τους εξοπλισμούς".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "έγγραφο -φωτιά που αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε καμιά εγγύηση και καμία υπογραφή από τη ρωσική κυβέρνηση προς την ελληνική, ούτε κρατική (όπως υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ) ούτε...τραπεζική, ούτε εταιρική για την προμήθεια των TOR M1 αποκαλύπτει τις ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου και τα παιχνίδια που έγιναν με τα εξοπλιστικά προγράμματα, εις βάρος της τσέπης του ελληνικού λαού".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "δύο μάρτυρες που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις των Ρώσων με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσουν την άλλη εβδομάδα στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "το ΠΑΣΟΚ υπολογίζει ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα κατορθώσει να "εκβιάσει" έναν άρον-άρον τερματισμό του έργου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τις αμυντικές προμήθειες".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει ότι "στα χέρια του πρωθυπουργού η "καυτή πατάτα" της Επιτροπής, μετά τους χειρισμούς Σπήλιου, εκτιμούν στο ΠΑΣΟΚ. Στόχος του, υποστηρίζουν, στο επικείμενο ταξίδι του στη Μόσχα να επιδιώξει μια καλύτερα διατυπωμένη εγγύηση για τα ρωσικά TOR M1 ώστε να δικαιολογήσει την πολιτική απόφαση για σύσταση της Επιτροπής".

    Το metro τονίζει ότι "νέα ένταση προκάλεσε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τους εξοπλισμούς η κατάθεση εγγράφων που καταδεικνύουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ουδέποτε υπήρξε κάποιου είδους εγγύηση του ρωσικού Δημοσίου για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα των TOR M1.

    [10] Άνοδος-σωτηρία του ευρώ

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ αναφέρει ότι "Σωτήρια αποδεικνύεται για τους Έλληνες η τρελή πορεία ανόδου που διαγράφει το ευρώ. Έτσι η αγορά καυσίμων και ηλεκτρονικών ειδών που εισάγονται από τις ΗΠΑ και την Ασία, κοστίζει μέχρι 40% φθηνότερα στον Έλληνα καταναλωτή".

    [11] Εορτοδάνεια

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "Το χορό των προσφορών ξεκίνησαν οι μικρότερες τράπεζες, με κύριο όπλο τη μείωση των επιτοκίων αλλά και με δώρα, ενώ στην αντεπίθεση βρίσκονται οι μεγαλύτερες".

    [12] Ναρκωτικά

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "Η πρώτη αιτία αιφνίδιου θανάτου των Ευρωπαίων χρηστών ναρκωτικών παραμένει η χρήση ηρωίνης, αλλά τα μέτρα των αρχών είναι προσανατολισμένα σχεδόν σε όλες τις χώρες προς την καταπολέμηση της χρήσης κάνναβης, όπως αποδεικνύουν οι ποσότητες των κατασχεμένων ουσιών".

    [13] Κύμα ακρίβειας

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "Νέος κύκλος ακρίβειας σε βασικά είδη κατανάλωσης έχει ξεσπάσει στην αγορά, καθώς ο ένας μετά τον άλλο οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι προχωρούν σε ανατιμήσεις στα προϊόντα που διακινούν".

    [14] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Δυσβάστακτες εγγυήσεις. Ανέρχονται σε 14,3 δισ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 8,7% του ΑΕΠ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κυβερνητικό φλερτ με το Χρηματιστήριο. Πυκνώνουν οι άνωθεν κινήσεις για την τόνωση της Κεφαλαιαγοράς".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Κτύπησε "κόκκινο" ο ΟΤΕ. Ζημιές 10 εκατ. ευρώ για πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ειδικοί " λογαριασμοί υπουργείων και το 2005. Κρατικές δαπάνες 4,6 δισ. ευρώ εκτός του νέου προϋπολογισμού".

    [15] ΟΤΕ-Μείωση εσόδων

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι "η μείωση των εσόδων τηλεφωνίας και η αύξηση των εξόδων φέρνουν για πρώτη φορά τα καθαρά αποτελέσματα της μητρικής του ομίλου ΟΤΕ στο "κόκκινο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 29 November 2004 - 8:44:20 UTC