Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-01-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/01/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Ματαίωση συμφωνίας αγοράς της "ΠΗΓΑΣΟΣ"
  • [04] Ελληνοτουρκικά
  • [05] Προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [06] ECOFIN
  • [07] Δικαιοσύνη
  • [08] Βασικός μέτοχος
  • [09] Αγροτικό
  • [10] Υπουργείο Εσωτερικών
  • [11] Παιδεία
  • [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [13] ΕΕ-Δημοσιονομικό έλλειμμα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/01/2005

    Η ματαίωση της αγοράς του συγκροτήματος "Πήγασος" και η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για το βασικό μέτοχο είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 3.150 προσλήψεις χωρίς εξετάσεις. Σε Δημόσιο, ΕΑΒ και ΟΤΑ. Υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και του ΟΑΕΔ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ναυάγιο! Όλο το παρασκήνιο της διακοπής των διαπραγματεύσεων για την πώληση του "Πήγασου". Τι ανακοίνωσαν Θ. Αγγελόπουλος και Μπόμπολας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στο "σκαμνί" δικαστές - δικηγόροι. Μπαράζ διώξεων μετά τα μποφόρ των αποκαλύψεων.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Αυξήσεις και αναδρομικά. Σήμερα οι οριστικές αποφάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Η ΑΥΓΗ: Ψάχνουν για άλλο 1 δισ. ευρώ! Η οικονομία υπό αυστηρή ευρω- επιτήρηση για τα ελλείμματα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Έσκασε η φούσκα Γιάννας - Μπόμπολα. Να επέμβει αμέσως η Δικαιοσύνη και να ρίξει φως στην μεγάλη απάτη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σε κηδεμονία η Ελλάς. Πρωτοφανής απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Eco/Fin ενέκρινε τις εισηγήσεις της Επιτροπής- έρχονται και χειρότερα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μισθοί και επιδόματα στη μερική απασχόληση. Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για 13.000 προλήψεις.

    ΕΘΝΟΣ: Μαστίγωμα στη Βουλή για τον νόμο- τέρας. Βασικός Μέτοχος: Στο φως το σχέδιο της κυβέρνησης να στήσει τη "γαλάζια διαπλοκή".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αφηνίασε ο "ΠΗΓΑΣΟΣ" την τελευταία στιγμή γιατί Ωδινεν ορος και έτεκε μυν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Στοιχεία ντοκουμέντο. Για τους TOR M1.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το μετέωρο βήμα του Πήγασου. Σταμάτησε ξαφνικά η διαπραγμάτευση με τον Μπόμπολα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τόμπολα: Πως χάλασε η συμφωνία Θ. Αγγελόπουλου με Μπόμπολα.

    ΕΣΤΙΑ: Αντιδράσεις για τον νόμο. Ματαιώθηκε χθες η συμφωνία Μπόμπολα-Αγγελόπουλου.

    ESPRESSO: Καρέ- καρέ η έφοδος στο άντρο των εμπόρων ναρκωτικών. Θα έριχναν στην αγορά 70 εκατ. χάπια Ice και Speed αξίας 700 δισ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αυστηρή η Ε.Ε. για το έλλειμμα. Το Εκοφίν έδωσε δύο χρόνια διορία στην Ελλάδα για δημοσιονομική εξυγίανση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Συστάσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα λάβει διετή προθεσμία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ναυάγιο στα 200.000.000 ευρώ. Στο παρά 5' έκανε πίσω ο Θ. Αγγελόπουλος.

    Η ΝΙΚΗ: Έμειναν στα λόγια. Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις για τον "ΠΗΓΑΣΟ".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ωράριο εξόντωσης εργαζομένων και ΕΒΕ. Η κυβέρνηση ικανοποιεί τις αξιώσεις των "αλυσίδων".

    TRAFFIC NEWS: Τετ-α-τετ η Στέλλα με τον Παπαχρόνη. Τι λέει στην "t".

    Η ΧΩΡΑ: Μόνιμοι 31.000 συμβασιούχοι. Λύση στην ομηρεία χιλιάδων υπαλλήλων έδωσε ο Πρ. Παυλόπουλος.

    City Press: Πόλεμος μετά το "όχι" του Αγγελόπουλου.

    Μetro: Γιατί χάλασε το deal. Παραμένει τελικά στο εκδοτικό παιχνίδι ο Γιώργος Μπόμπολας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 19.589 νέες θέσεις εργασίας. Θα δημιουργηθούν στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 2006.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ψηφίζεται ο "βασικός" μέτοχος. Παρά τη σκληρή επίθεση Παπανδρέου. Χθες, ανετράπη η προσυμφωνία Μπόμπολα-Αγγελόπουλου.

    [03] Ματαίωση συμφωνίας αγοράς της "ΠΗΓΑΣΟΣ"

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "με αμήχανη σιωπή αντιμετωπίζει κυβέρνηση το ξαφνικό ναυάγιο που επήλθε στις διαπραγματεύσεις για την πώληση της εκδοτικής επιχείρησης του "Πήγασου".

    H TRAFFIC NEWS σημειώνει ότι "στα σενάρια για "πάγωμα" των διαπραγματεύσεων προτασσόταν εντονότατα το πολύ υψηλό τίμημα που προέβαλε η πλευρά Μπόμπολα με την πλευρά Αγγελοπούλου να εμφανίζεται διστακτική στα αμφίβολα -όπως τα χαρακτήριζε η φημολογία - διατηρητέα έσοδα του "Πήγασου".

    H ESPRESSO προσθέτει ότι "αυτή η αιφνίδια εξέλιξη εκτός των άλλων επέφερε και πλήγμα στις άλλες εταιρίες του ομίλου Μπόμπολα, που είδαν τις μετοχές τους να υφίστανται σημαντική πτώση. Η διακοπή των διαπραγματεύσεων έγινε γνωστή χθες το μεσημέρι από το ΧΑΑ και έπεσε σαν βόμβα στη Σοφοκλέους".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ , "το σύνδρομο του Κοσκωτά, η έλλειψη πόθεν έσχες, η δυναμική αντίδραση εκδοτικών παραγόντων σε συμπτώματα "τύπου Μπερλουσκόνι" και τα προβλήματα που εμφάνιζε η σχεδιαζόμενη εικονική εξαγορά και συνδιοίκηση της "Πήγασος" τίναξαν στον αέρα την συμφωνία Γιάννας - Μπόμπολα με αποτέλεσμα να σκάσει με πάταγο η πολυδιαφημισμένη "φούσκα" την οποία η πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης είχε χαρακτηρίσει ως ντηλ του αιώνα".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "στο παρά πέντε ναυάγησε η συμφωνία για τη μεταβίβαση του Πήγασου από τον κ. Γ. Μπόμπολα στον κ. Θ. Αγγελόπουλου. Κύρια αιτία φαίνεται πως ήταν η διάσταση ως προς το τελικό ύψος του τιμήματος της εξαγοράς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "αιφνίδια αλλαγή σκηνικού με τη διακοπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ Γ. Μπόμπολα και Θ. Αγγελόπουλου για την εξαγορά του "Πήγασου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "όργιο φημών και αντικρουόμενων εκτιμήσεων για τις πραγματικές διαστάσεις της εμπλοκής που εκδηλώθηκε χθες στην υπόθεση της εξαγοράς της εκδοτικής εταιρίας Μπόμπολα "Πήγασος" με την ανακοίνωση Αγγελόπουλου περί "διακοπής" των διαπραγματεύσεων. Τα σενάρια αναφέρονται σε προσωρινή αναστολή των εξελίξεων και όχι πάντως σε οριστικό τέλος".

    Η CITY PRESS σημειώνει ότι "η αρνητική απόφαση του Θόδωρου Αγγελόπουλου για την εξαγορά του ομίλου Πήγασος πυροδοτεί σκληρές επικοινωνιακές και πολιτικές συγκρούσεις. Χρηματιστηριακή ψυχρολουσία για όσους επένδυσαν στη "συμφωνία του αιώνα".

    Το metro εκτιμά ότι "πέρα από τις επίσημες ανακοινώσεις των δύο πλευρών, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πώληση δεν προχώρησε για λόγους που προέρχονται από την πλευρά του Θόδωρου Αγγελόπουλου".

    [04] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είναι τομέας ελέγχου και ευθύνης της Ελλάδας" υπογράμμισε ο Ευ. Αντώνταρος αναφορικά με την τουρκική παρουσία στο ναυάγιο ανοιχτά των Ψαρών. Η στάση της Άγκυρας με "φόντο" την ενταξιακή διαπραγμάτευση αποτιμάται διαρκώς, τονίζει η κυβέρνηση".

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "οι Τούρκοι επιχειρούν από πολλών ετών να υποκαταστήσουν την Ελλάδα στις επιχειρήσεις διασώσεως στο Αιγαίο. Η αρμοδιότης αυτή ανήκει στην Ελλάδα, καθώς αυτή είναι η χώρα που έχει τον έλεγχο του FIR και μόνον αυτή πρέπει να συντονίζη τις επιχειρήσεις διασώσεως. Στην περίπτωση του ναυαγίου του "Λαίηντυ Ο" , έξω από τα Ψαρά, οι Τούρκοι θέλησαν να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους. Επεχείρησαν ανεξάρτητη και βεβιασμένη παρέμβαση, με αποτέλεσμα να χάση την ζωή του ένας ναυαγός που προσπάθησαν να σώσουν".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "η Αθήνα που επιμένει να εγκαλεί την Τουρκία για τη συμπεριφορά της, προειδοποίησε για μία ακόμα φορά την Άγκυρα, με αφορμή και το προχθεσινό επεισόδιο κοντά στα Ψαρά με την επιχείρηση διάσωσης, τα όσα διημείσθησαν στη βραχονησίδα Ζουράφα ανατολικά της Σαμοθράκης αλλά και το σύνολο των προκλήσεών της στο Αιγαίο".

    [05] Προσλήψεις στο Δημόσιο

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι "νέες θέσεις εργασίας, χωρίς διαγωνισμό και υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και του ΟΑΕΔ, προκηρύχθηκαν γι αυτήν την εβδομάδα σε τρία υπουργεία, σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και Οργανισμούς , στην ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία), σε δήμους, νομαρχίες και κοινότητες καθώς και στον ιδιωτικό τομέα".

    [06] ECOFIN

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Eco/Fin) ενέκρινε χθες την εισήγηση της Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα δεν έλαβε εκείνα τα μέτρα που θα επέτρεπαν τη μείωση των ελλειμμάτων της. Με αυτή την απόφαση η Ελλάδα είναι πλέον η μοναδική χώρα της ευρωζώνης η οικονομία της οποίας βρίσκεται υπό εποπτεία".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "οι Βρυξέλλες σφίγγουν τον κλοιό κα με πρόσχημα την απογραφή απαιτούν σκληρότερα μέτρα λιτότητας, ενώ η κυβέρνηση επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις πιέσεις προς όφελος της αντιλαϊκής πολιτικής της".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "το ECOFIN επικύρωσε χθες τις συστάσεις της Κομισιόν για μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων, που για το 2004 υπολογίζονται μεταξύ 6% του ΑΕΠ. Σιωπηρή η ελληνική κυβέρνηση πήρε παράταση μέχρι το τέλος του 2006 για να ρίξει τα ελλείμματα στο 3%, η οικονομία μάλιστα θα τελεί υπό αυστηρή επιτήρηση. Παρ' όλα αυτά, ο υπ. Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης εμφανίστηκε... ικανοποιημένος από την εξέλιξη".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "σε διετή περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής εισέρχεται επισήμως η ελληνική οικονομία, μετά τη χθεσινή απόφαση του συμβουλίου υπουργών Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    [07] Δικαιοσύνη

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "ξηλώνεται το παραδικαστικό κύκλωμα. Αναμένονται σύντομα ποινικές διώξεις και άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου".

    [08] Βασικός μέτοχος

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) εκτιμά ότι "τις οβιδιακές μεταμορφώσεις και τις ταλαντώσεις τύπου εκκρεμούς του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ενώ μέχρι χθες κοπτόταν για την πιστή εφαρμογή του Συντάγματος, σήμερα... πίνει νερό στο όνομα του Κοινοτικού Δικαίου μόνο και μόνο για να μην συστρατευθεί στον αγώνα της κυβέρνησης κατά της διαπλοκής, κατέδειξε με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο χθες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, μιλώντας επί της αρχής του νομοσχεδίου για τον "βασικό μέτοχο".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "με μια ωμή υποκατάσταση επιχειρηματικών συμφερόντων έχει να κάνει ο νόμος και με μια χονδροειδή προσπάθεια χειραγώγησης του Τύπου, που στη μεταπολιτευτική μας ιστορία δεν έχει προηγούμενο".

    [09] Αγροτικό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι "ο διάλογος συνεχίζεται... και οι τόνοι χαμηλώνουν μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των αγροτών, βαμβακοπαραγωγών, οι οποίοι όμως θα κατέβουν αύριο, στους δρόμους με τα τρακτέρ, χωρίς να αποκλείσουν τις εθνικές οδούς".

    [10] Υπουργείο Εσωτερικών

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "στη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου για 31.000 συμβασιούχους προχωρεί το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο Παυλόπουλου, που συζητείται από χθες στη Βουλή, θα συσταθούν ειδικές θέσεις για τους συγκεκριμένους εργαζομένους στο Δημόσιο και σε ΝΠΔΔ".

    [11] Παιδεία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "το πράσινο φως έδωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για δύο νομοσχέδια: Ένα για την αντικατάσταση του ΔΙΚΑΤΣΑ με άλλο οργανισμό που θα καλύπτει τόσο τα ΑΕΙ όσο και τα ΤΕΙ, και ένα δεύτερο για τη δημιουργία Κυβερνητικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ "σε δύο μήνες θα αναγνωρίζονται τώρα τα πτυχία του εξωτερικού. Το "αμαρτωλό" ΔΙΚΑΤΣΑ καταργείται και στη θέση του δημιουργείται οργανισμός, ο οποίος θα αναγνωρίζει τα πτυχία σε χρόνο ρεκόρ".

    [12] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Συμβιβασμός διετίας. Η κυβέρνηση αποδέχεται αυστηρότερους όρους, κερδίζοντας χρόνο για το έλλειμμα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εργαλείο διαπλοκής ο "βασικός μέτοχος". Ο Γ. Παπανδρέου αποκαλύπτει τους πραγματικούς στόχους του Κ. Καραμανλή".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Καχεξία στην αγορά. Συγκρατημένες οι προβλέψεις βιομηχανίας και λιανεμπορίου".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πιο χαλαρό καθεστώς για φορο-παραβάσεις. Δεν διώκεται η απλή λήψη πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων".

    [13] ΕΕ-Δημοσιονομικό έλλειμμα

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Διετή προθεσμία για τη δημοσιονομική προσαρμογή εξασφαλίζει η κυβέρνηση, αποδεχόμενη όμως να εφαρμοσθεί για τη χώρα μας η διαδικασία του άρθρου 104 παρ. 9, το οποίο ουσιαστικά ζητεί, με την υποβολή αυστηρότερης σύστασης από την Κομισιόν, τη λήψη πρόσθετων μέτρων και προβλέπει την τακτή ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία μείωσης του ελλείμματος".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 19 January 2005 - 21:07:26 UTC