Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-04-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/4/2005
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Πασχαλινή αγορά
  • [04] Προσλήψεις
  • [05] Μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Πάσχα
  • [06] Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος
  • [07] Βασικός Μέτοχος
  • [08] Χρηματιστήριο Αθηνών
  • [09] Ο Πούτιν στο Ισραήλ
  • [10] Φορολογικές δηλώσεις
  • [11] ΣτΕ-Φορολογικές υποθέσεις
  • [12] Κινεζικά προϊόντα
  • [13] ΠΑΣΟΚ
  • [14] Κυβέρνηση
  • [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [16] Επιχειρήσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/4/2005

    Πασχαλινή αγορά, έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Πάσχα και προβλήματα που αφορούν την κυβέρνηση είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Κάντε κάτι τώρα για την ακρίβεια. Ο καταναλωτής έφτασε να αγοράζει αρνί με άτοκες δόσεις.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ΑΤΕ: Όργιο ρεμούλας από πασόκους διοικητές - υποδιοικητές. Χρυσές κάρτες επί ΠΑΣΟΚ και ηγεμονικές σπατάλες!

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Διαλύουν το παλαιό ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος και οι άνθρωποί του. Ο Παπανδρέου απέφυγε να τηλεφωνήσει ακόμη και για τυπικές ευχές.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πωλητήριο στην ΑΤΕ από ΠΑΣΟΚ. Χτυπούν τον Μηλιάκο γιατί στηρίζει την Τράπεζα και τους αγρότες.

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ: Τα μάτια σας στα... δεκατέσσερα. Προσοχή στις παγίδες θανάτου στο εθνικό δίκτυο.

    Η ΑΥΓΗ: Ο Πούτιν στα Ιεροσόλυμα. Για πρώτη φορά Ρώσος ηγέτης στο Ισραήλ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κοίτα ποιοι μιλάνε!!! Πανάκριβα ξενοδοχεία, κομπιούτερ, καλλυντικά, μαγαζιά πολυτελείας και μετρητά χρέωνε στις κάρτες η προηγούμενη Διοίκηση της ΑΤΕ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Γραμματείς και Φαρισαίοι αναστατώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ. Η Εβδομάδα των Παθών συνεχίζεται για την κυβερνώσα παράταξη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 4.706 προσλήψεις σε Δημόσιο, δήμους, οργανισμούς. Όλες οι θέσεις που προκηρύσσονται.

    ΕΘΝΟΣ: Μετέωρες οι φορορυθμίσεις για εκκρεμείς υποθέσεις. ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι υπουργικές αποφάσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Άρον - άρον τα μαζεύει ο βασικός μέτοχος. Ζήτησε επίσημα χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλαγές στο νόμο γιατί παραβιάζει κοινοτικές οδηγίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μπλόκο στα κινεζικά προϊόντα από την κυβέρνηση. Με όρους και προϋποθέσεις η εισαγωγή τους σε Ελλάδα - Ευρώπη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι τελευταίες οδηγίες για τη φορολογική δήλωση. Ένθετο περιοδικό: Τι πρέπει να προσέξουν μισθωτοί - συνταξιούχοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πλαστά κέρδη μειωμένες ζημιές στο Χ.Α. 220 εταιρείες μαγείρεψαν τους ισολογισμούς του 2004.

    ΕΣΤΙΑ: Τελεσίγραφο από Βρυξέλλες. Ζητείται η κατάργησις του επιμάχου νόμου.

    ESPRESSO: "Είμαι καλύτερη από τη Χριστίνα Ωνάση". Συνέντευξη-φωτιά της βασίλισσας των τάνκερ Κλέλιας Χατζηιωάννου: "Εκείνη έμπλεκε με φτωχούς που της τα έτρωγαν, εγώ παντρεύομαι τον Αλβέρτο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Νέα προβλήματα "επικοινωνίας" στην κυβέρνηση. Κριτική από τον κ. Μεϊμαράκη για επιλογές υπουργών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αυξημένες τιμές μειωμένη κίνηση. Η εικόνα της πασχαλινής αγοράς.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σφάζονται με τον Καραμανλή... θεατή. Εβδομάδα Παθών στη ΝΔ.

    Η ΝΙΚΗ: Κερδισμένη η διαπλοκή. Αλλαγή του νόμου επιβάλλει η Κομισιόν.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Δυσφορία στο Μαξίμου για τον Γ. Βουλγαράκη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Λαϊκός Γολγοθάς η πασχαλινή αγορά. Πενιχρό το εισόδημα - Στα ύψη οι τιμές.

    TRAFFIC NEWS: Ο τέως εγκαθίσταται οριστικά στην Ελλάδα. Προγραμματίζει ήδη τις καλοκαιρινές του διακοπές και πυκνώνει τις επισκέψεις.

    Η ΧΩΡΑ: Λάθος που ανοίξαμε τώρα το ασφαλιστικό. Νέα πυρά Μεϊμαράκη για την επικοινωνιακή πολιτική.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Παράνομη η περαίωση! Αντισυνταγματικό έκρινε το φορολογικό μέτρο η Ολομέλεια του ΣτΕ.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ασανσέρ παγίδες θανάτου. Ακατάλληλα, επικίνδυνα και με κακοτεχνίες τα περισσότερα στη Θεσσαλονίκη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Δεν αναγνωρίζει" η Ευρώπη τη διαπλοκή. Με νέο χθεσινό έγγραφό της.

    Σημείωση: Οι εφημερίδες City Press και METRO δεν είχαν φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [03] Πασχαλινή αγορά

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "πιο τσουχτερό αποδεικνύεται φέτος το κόστος αγοράς του παραδοσιακού οβελία, με την τιμή των αμνοεριφίων να ξεκινά από περίπου 6 ευρώ το κιλό για τα εισαγόμενα και να φτάνει μέχρι και τα 12-13 ευρώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Στις κεντρικές αγορές των μεγάλων αστικών κέντρων, η τιμή του κυμαίνεται από περίπου 8 έως και 12 ευρώ το κιλό".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "το δικό τους Γολγοθά συνεχίζουν να ανεβαίνουν οι εργαζόμενοι της χώρας, αντιμέτωποι με μια πολιτική, που τους θέλει να πληρώνουν όλο και ακριβότερα το τίμημα των αναδιαρθρώσεων που προωθούν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση. Η δοκιμασία αυτή γίνεται ακόμη σκληρότερη τούτες τις μέρες, που κάθε λαϊκό νοικοκυριό προσπαθεί να αντεπεξέλθει στα αυξημένα έξοδα των γιορτών, διαθέτοντας, όμως, μισθούς και συντάξεις που έχουν υποστεί μια πρωτοφανή αφαίμαξη και απαξίωση. Οι τιμές της πασχαλινής αγοράς έχουν παγιωθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα σε κρέατα και οπωροκηπευτικά".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτση) "στην τελική ευθεία εν όψει του Πάσχα εισέρχεται η αγορά με κύρια χαρακτηριστικά τους συνεχείς ελέγχους στην αγορά, αλλά και τη διατήρηση των τιμών σε υψηλά για τον καταναλωτή επίπεδα. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτών, φέτος, το πασχαλινό τραπέζι θα είναι κατά 15% ακριβότερο, καθώς, όπως επισημαίνει το ΙΝΚΑ, την τελευταία δεκαετία οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 60% και η τιμή του αρνιού κατά 300%".

    [04] Προσλήψεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "στις 4.706 ανέρχονται οι νέες προσλήψεις προσωπικού, οι οποίες στη συντριπτική τους πλειονότητα αφορούν θέσεις εποχικού προσωπικού, διαφόρων ειδικοτήτων και θέσεων".

    [05] Μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Πάσχα

    Η TRAFFIC υπογραμμίζει ότι "σε επιφυλακή τίθεται από σήμερα η Τροχαία προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα. Από σήμερα θα ισχύσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου σε πολλά σημεία των εθνικών οδών".

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ τονίζει ότι "το χάρτη με τα δεκατέσσερα σημεία-παγίδες στο εθνικό δίκτυο δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Είναι εκείνα τα σημεία που πρέπει να προσέξετε ιδιαιτέρως όσοι πρόκειται να ταξιδέψετε για τις πασχαλινές σας διακοπές, αλλά και κατά την επιστροφή".

    [06] Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "στο σφυρί είχε βγάλει την Αγροτική Τράπεζα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2002 με απόφαση της τότε επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, επί υπουργίας Χριστοδουλάκη-Τσοχατζόπουλου-Δρυ. Τώρα χτυπούν τον Μηλιάκο γιατί υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα της Τράπεζας και στηρίζει τον αγροτικό κόσμο -κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποιούσε την ... εταιρική κάρτα της ΑΤΕ - , για να καλύψουν τις "αμαρτίες" του παρελθόντος".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ισχυρίζεται ότι "ψώνια και φρέσκο ψάρι σε γνωστή ψαροταβέρνα των βορείων προαστίων, καλό φαγητό με σινιέ κοστούμι σε πολυτελή εστιατόρια, αγορές καλλυντικών, αναλήψεις μετρητών, ακόμη και κάλυψη εξόδων για διανυκτερεύσεις εντός και εκτός έδρας, είχαν εξασφαλίσει οι προηγούμενες διοικήσεις της Αγροτικής Τράπεζας, χρεώνοντας όλες τις παραπάνω δαπάνες στο ταμείο της ΑΤΕ. Τότε, η σιωπή κάποιων ήταν "αρετή" στο μεγάλο φαγοπότι".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "το σύστημα συμφερόντων που λεηλάτησε την Αγροτική Τράπεζα, κρύβεται πίσω από την επίθεση κατά του Δημήτρη Μηλιάκου που εκδηλώνεται με δημοσιεύματα και επερωτήσεις που έχουν περισσότερο παραπολιτικό χαρακτήρα και δεν αφορούν ουσιώδη λειτουργικά ζητήματα. Η κάθετη σύγκρουση του Διοικητή της ΑΤΕ με ισχυρά συμφέροντα που για χρόνια λυμαίνονταν την Αγροτική και την έφεραν στο χείλος του γκρεμού με τα θαλασσοδάνεια και τις σκανδαλώδεις συμβάσεις δημιούργησε ένα μέτωπο εναντίον του".

    [07] Βασικός Μέτοχος

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "μεγάλος κερδισμένος από την τροπή που έλαβε η υπόθεση του βασικού μετόχου, αναδεικνύεται η ... διαπλοκή, την οποία εξυπηρετεί στην πράξη η σκληρή στάση που τήρησαν μέχρι τέλους η Κομισιόν και ο αρμόδιος επίτροπος Μακ Γκρίβι".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "σε συνέχεια της προειδοποιητικής επιστολής που απέστειλε στην ελληνική κυβέρνηση στις 23 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε χθες να ζητήσει επισήμως, με τη μορφή της "αιτιολογημένης γνώμης", αλλαγές στον τελευταίο (3310/2005) νόμο για τον "βασικό μέτοχο". Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η Επιτροπή θεωρεί ότι ο εν λόγω νόμος παραβιάζει τις κοινοτικές οδηγίες περί δημοσίων συμβάσεων και την αρχή της ίσης μεταχείρισης των διαγωνιζομένων, καθώς και την άσκηση σχεδόν όλων των θεμελιωδών ελευθεριών που αναγνωρίζει η Συνθήκη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "με χθεσινό τελεσίγραφο προς την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί την τροποποίηση εντός τριών εβδομάδων του επιμάχου νόμου περί "βασικού μετόχου". Και η μεν ελληνική Κυβέρνησις θεωρεί επιτυχία το γεγονός ότι η απόφασις των Ευρωπαίων Επιτρόπων δεν θίγει το ελληνικό Σύνταγμα. Ομως το τελεσίγραφο των Βρυξελλών ζητεί την αλλαγή των σημείων εκείνων του νόμου, που ακριβώς προβλέπονται από το Σύνταγμα"

    [08] Χρηματιστήριο Αθηνών

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "αλλαγές-σοκ στα οικονομικά αποτελέσματα 220 εταιρειών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο. Προέκυψαν από την υποχρεωτική ενσωμάτωση στους ισολογισμούς των παρατηρήσεων (αστερίσκων) των ορκωτών ελεγκτών, που αναιρούσαν τα οικονομικά μεγέθη. Εταιρείες που παρουσίαζαν υψηλά κέρδη εμφάνισαν ζημιές. Με τη συρρίκνωση των κερδών επήλθε και σοβαρή μείωση των ιδίων κεφαλαίων. Το ΧΑ κρούει το καμπανάκι του κινδύνου σε όσους κατέχουν μετοχές-σαπάκια".

    [09] Ο Πούτιν στο Ισραήλ

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "ιστορική περιοδεία στη Μέση Ανατολή πραγματοποιεί από χθες ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του ρόλου της πάλαι ποτέ υπερδύναμης στην πολύπαθη περιοχή. Από την εποχή του Νικίτα Χρουστσόφ (1964) είχε να επισκεφθεί την Αίγυπτο Ρώσος πρόεδρος, ενώ για πρώτη φορά επισκέπτεται το κράτος του Ισραήλ".

    [10] Φορολογικές δηλώσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "οδηγό για τη σωστή συμπλήρωση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους παρουσιάζει σήμερα ο "ΕΤ". Στο ειδικό ένθετο δίνονται απαντήσεις στα ερωτήματα των φορολογουμένων και συμβουλές για να αποφύγετε τις παγίδες από τα τεκμήρια διαβίωσης και το "πόθεν έσχες".

    [11] ΣτΕ-Φορολογικές υποθέσεις

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "στον αέρα βρίσκονται όλες οι φορολογικές ρυθμίσεις για το κλείσιμο εκκρεμών υποθέσεων, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει ότι αυτού του είδους οι διατάξεις και οι τακτοποιήσεις με υπουργικές αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές και ανίσχυρες".

    [12] Κινεζικά προϊόντα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται ότι "συγκροτείται επιτροπή στο υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο θα εξετάσει μέτρα για τις εισαγωγές ηλεκτρικών προϊόντων. Μέτρα ζήτησε και το υπουργείο Οικονομικών. Τα τελευταία δύο χρόνια άνοιξαν περισσότερα από τρεις χιλιάδες κινέζικα καταστήματα, οδηγώντας σε αφανισμό τις μικρές επιχειρήσεις. Στο μικροσκόπιο εννέα κατηγορίες προϊόντων. Αυστηρότεροι έλεγχοι από το υπουργείο Ανάπτυξης".

    [13] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ εκτιμά ότι "η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου και των συνεργατών του είναι ξεκάθαρη, κάτι που φάνηκε και στο Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο τελείωσε σε χρόνο ρεκόρ και ουσιαστικά δεν άφησε να μιλήσουν κανένα από τα λεγόμενα ιστορικά στελέχη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και οι άνθρωποί του θέλουν να διαλύσουν το παλαιό ΠΑΣΟΚ και να ετοιμαστούν με προοπτική να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας μετά από οκτώ περίπου χρόνια".

    Η Espresso επισημαίνει ότι "με ορχήστρα που ακόμη δεν έχει βρει τον τόνο της παρομοίαζαν χθες στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη τα όργανα του Κινήματος, που διαφοροποιούνται αρκετά στη στρατηγική τους όταν τοποθετούνται απέναντι στα γεγονότα".

    [14] Κυβέρνηση

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "Γραμματείς και Φαρισαίοι επιδεινώνουν την -ήδη κακή- εικόνα της κυβέρνησης. Έμμεσες συστάσεις στον Πρωθυπουργό έκανε χθες ο Γραμματέας του κόμματος κ. Ευ. Μεϊμαράκης για την κακή λειτουργία της κυβέρνησης και τις κακές επιλογές στον χειρισμό των θεμάτων, προκαλώντας δυσφορία στο Μαξίμου. Δυσφορία που δεν εκφράστηκε όμως για τη σκανδαλώδη πολιτεία του διοικητή της Αγροτικής κ. Δ. Μηλιάκου, τον οποίο χθες η κυβέρνηση προσπάθησε να καλύψει λησμονώντας τις διακηρύξεις περί "σεμνότητα και ταπεινότητα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "νέα πυρά κατά της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης, με ταυτόχρονη κριτική για κρίσιμες επιλογές και χειρισμούς υπουργών, εξαπέλυσε χθες ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ κ. Ευ. Μεϊμαράκης. Μεταφέροντας ουσιαστικά το κλίμα προβληματισμού που αναπτύσσεται στη ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε τη διαφωνία του για τον χρόνο που επέλεξε η κυβέρνηση να ανοίξει τον διάλογο για το Ασφαλιστικό, ενώ επέμεινε στην ανάγκη να δρα το κόμμα ανεξάρτητα από την κυβέρνηση και τον διακριτό της ρόλο".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 γράφει ότι "είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά που διαβάσαμε στο "Εθνος" της Μεγάλης Τρίτης περί "κλειδώματος" του ραντεβού Καραμανλή-Μπους έπειτα από δήθεν παρέμβαση του υπουργού Δημοσίας Τάξεως Γιώργου Βουλγαράκη; Τι θέλουν να μας πουν δηλαδή όσοι διαρρέουν τέτοιες φήμες, ότι ο πρωθυπουργός έβαλε "μέσο" τον Βουλγαράκη για να συναντηθεί με τον Μπους, που παρεμπιπτόντως θα είναι η δεύτερη συνάντηση με τον πλανητάρχη μέσα σε ένα χρόνο. Αυτό είναι προσβλητικό και για τον πρωθυπουργό, αλλά και για τον ίδιο τον υπουργό. Το θέμα είναι αν όλα αυτά τα διαδίδει ο ίδιος ο υπουργός -δεν θέλουμε να το πιστέψουμε- ή κάποιοι από το περιβάλλον του που θέλουν να τον βλάψουν;"

    Η ΧΩΡΑ σημειώνει ότι "καίριο ρόλο αναλαμβάνει ο γραμματέας της ΝΔ στην προσπάθεια να αναστρέψει το δυσμενές κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τις επικοινωνιακές αστοχίες του Θ. Ρουσόπουλου. Χθες εξαπέλυσε πυρά για το ασφαλιστικό, ενώ χαρακτήρισε λανθασμένη ενέργεια τη μη πρόσκληση Βουλγαράκη στην κυβερνητική επιτροπή".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "δίνουν και παίρνουν τα... μαχαιρώματα ανάμεσα στους κορυφαίους της ΝΔ, ενώ ο Πρωθυπουργός αδυνατεί να αποκαταστήσει την ηρεμία και περιορίζεται σε ρόλο θεατή. Χθες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άσκησε εφ' όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση. Η εικόνα διάλυσης που εμφανίζει η κυβέρνηση ανησυχεί πλέον σοβαρά το Μαξίμου".

    [15] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: Αυξάνεται η απόσταση των ανταγωνιστικών και μη επιχειρήσεων. Μεγαλώνει η "ψαλίδα".

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ηλεκτροσόκ" στη ΔΕΗ. Οξύτατη διαμάχη Γ. Παλαιοκρασσά - Δ. Σιούφα.

    ΚΕΡΔΟΣ: Χάσμα μεταξύ πρώτων και μεσαίων στη βιομηχανία.

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: Από τον Αννα ... στον Γκαργκάνα.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Βιομηχανία: Οι εταιρείες που κέρδισαν τη μάχη.

    [16] Επιχειρήσεις

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "διευρύνεται η απόσταση μεταξύ των επιχειρήσεων που έχουν τις καλύτερες επιδόσεις από τον μέσο όρο σε κάθε κλάδο, ενώ η απόσταση αυτή κατά κανόνα είναι πολύ μεγαλύτερη στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Ο κλάδος φαίνεται να μην παίζει καθοριστικό ρόλο στη θετική ή αρνητική εξέλιξη των επιμέρους οικονομικών επιδόσεων των εταιριών, ενώ ιδιαίτερη σημασία για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων έχουν τα δίκτυα πωλήσεων των προϊόντων τους. Τα συμπεράσματα αυτά καταγράφει το δελτίο ανταγωνιστικότητας του ΣΕΒ, έπειτα από συγκριτική μελέτη επιλεγμένων οικονομικών επιχειρηματικών δεικτών σε 4.152 επιχειρήσεις κατά την τριετία 2001 - 2003".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 28 April 2005 - 20:51:29 UTC