Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-09-12

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/9/2005
  • [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [03] Κ. Καραμανλής
  • [04] Δ. Κοντομηνάς

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/9/2005

    Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή από το βήμα της 70ής ΔΕΘ είναι το θέμα που κυριαρχεί στην ειδησεογραφία του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ανατροπές και ρήξεις. Μικρό καλάθι παροχών, γεμάτο όμως αλήθειες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Θεσσαλονίκη: Καθαρές κουβέντες του πρωθυπουργού. "Κοινωνική πολιτική δεν γίνεται με λόγια ή με δανεικά".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ρήξεις με τα κατεστημένα. Ο Κ. Καραμανλής κήρυξε από τη Θεσσαλονίκη μακροχρόνιο αγώνα υπέρ των μη προνομιούχων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ανοίγει ο δρόμος της φυλακής για τον Κοντομηνά. Σπάσανε και μιλάνε τα μέλη της συμμορίας στην "INTERAMERICAN".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ηγέτης με συνέπεια και όραμα. Δεκατέσσερις τομές για την ανάκαμψη της οικονομίας.

    ΕΘΝΟΣ: Ψυχρολουσία: Δεν δίνουν ούτε επίδομα θέρμανσης. Ο πρωθυπουργός "συμπάσχει", αλλά... δεν μπορεί. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ απαντούν με απεργίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, χθες, αναφώνησε: Ο κύβος αναρρίφθω και... πέρασε τον Ρουβίκωνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δεν θα κουκουλώσουμε τα σκάνδαλα. Ενώ προανήγγειλε άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στις ΔΕΚΟ και ανώδυνη λύση στην "Ολυμπιακή".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προσγείωση για Ολυμπιακή και... θέρμανση. Καραμανλής: Προτιμώ να είμαι χρήσιμος παρά πρόσκαιρα ευχάριστος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Επίδομα ψυχρολουσίας. Ο Καραμανλής έδειξε το σκληρό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού.

    ΕΣΤΙΑ: Προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις. Αταλάντευτος στην πολιτική του ο κ. Καραμανλής.

    ESPRESSO: "Ο δε Μάκης να φοβήται την Κιμ". Χειροφίλημα "υποταγής" την ώρα του μυστηρίου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ψυχρό όχι στους μη προνομιούχους. Τα αποκαλυπτήρια ενός θατσερικού Καραμανλή.

    TRAFFIC NEWS: Καρέ καρέ ο γάμος Μάκη - Κίλιαν. Χίλια φώτα και κάμερες στον πιο λαμπερό και χλιδάτο γάμο της χρονιάς.

    Η ΧΩΡΑ: Δύσκολη πορεία και όποιος αντέξει. Ποια μηνύματα έστειλε στον λαό ο πρωθυπουργός.

    City Press: Καραμανλής στην 70ή ΔΕΘ: Το 2006 δουλειά, από το 2007 οι παροχές.

    METRO: Μεταρρυθμίσεις χωρίς "ασπιρίνες". "Όχι" Καραμανλή στο επίδομα θέρμανσης, αλλά ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων εξαιτίας των τιμών του πετρελαίου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Καραμανλής: Δεν έχω, δε δίνω! Κατηγορηματικό "ΟΧΙ" του πρωθυπουργού σε παροχές.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σκληρή διετία υποσχέθηκε ο κ. Καραμανλής. Πρωθυπουργικά "όχι" στο επίδομα θέρμανσης και τις φοροελαφρύνσεις.

    [03] Κ. Καραμανλής

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "ομολογία χρεοκοπίας στην οικονομία από το βήμα της ΔΕΘ. Ο Κ. Καραμανλής μετέθεσε την υλοποίηση των υποσχέσεών του σε "βάθος τετραετίας" και εξέθεσε τον Γ. Αλογοσκούφη που είχε ανοίξει παράθυρο στη χορήγηση -υπό όρους- του επιδόματος θέρμανσης".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "προτιμώ να είμαι χρήσιμος παρά πρόσκαιρα ευχάριστος". Με τα λόγια αυτά ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε όχι μόνο την άμεση κυβερνητική πολιτική αλλά και τη στρατηγική της τετραετίας. Και μπορεί να μην προχώρησε σε εξαγγελίες, αφού -όπως είπε- δεν συμφωνεί "με την εικόνα του πρωθυπουργού με τα δήθεν πακέτα παροχών", ξεκαθάρισε όμως μια σειρά τρέχοντα ζητήματα, έδωσε τους βασικούς άξονες των άμεσων παρεμβάσεων αλλά και τις προοπτικές σε βάθος διετίας".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "με τη γλώσσα της ειλικρίνειας μίλησε από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Καραμανλής, αναφερόμενος σε όλα ανεξαιρέτως τα "καυτά" θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι 'την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσληφθέντες στις εισηγμένες ΔΕΚΟ, διάλογο σε βάθος χρόνου για το Ασφαλιστικό καθώς και φοροελαφρύνσεις και παροχές για το 2007 εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην κεντρική του ομιλία στην 70η ΔΕΘ".

    ΤΑ ΝΕΑ εκτιμούν ότι "δύο χρόνια σκληρής λιτότητας προανήγγειλε ο Κ. Καραμανλής και αρνήθηκε με θατσερική κατηγορηματικότητα να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση απέναντι στους μη προνομιούχους: φτωχούς, αγρότες και ανέργους".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "παγωνιά στους ασθενέστερους από το ψυχρό "όχι" του πρωθυπουργού σε οποιαδήποτε παροχή. Επικαλέστηκε τις οικονομικές δυσκολίες και μετέθεσε για δύο χρόνια όλες τις υποσχέσεις του. Νέες κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Σφήνα Άνθιμου κάνει "μπαρούτι" τον Καραμανλή".

    Η METRO επισημαίνει ότι "μεταρρυθμίσεις και μέτρα σε ορίζοντα τετραετίας, χωρίς παροχές πρόσκαιρης ανακούφισης, όπως το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης -την παροχή του οποίου δεν επιτρέπει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, κατά τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή- είναι η συνταγή της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα σε όλους τους τομείς δράσης της".

    Η City Press ισχυρίζεται ότι "ο πρωθυπουργός έδωσε απόλυτη προτεραιότητα στις διαρθρωτικές αλλαγές. Επεκτείνεται το μοντέλο του ΟΤΕ στις ΔΕΚΟ και προετοιμάζεται κλείσιμο ή συρρίκνωση των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Εντυπωσιακό 'όχι' του πρωθυπουργού στο επίδομα θέρμανσης. Ο κ. Καραμανλής τόνισε την κρισιμότητα της δημοσιονομικής κατάστασης και απέκλεισε την άμεση ουσιαστική αύξηση του ΕΚΑΣ, του επιδόματος ανεργίας, ακόμη και την οικονομική στήριξη των οικογενειών με 3 παιδιά. Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην προβολή της Βίβλου Αναξιοπιστίας της κυβέρνησης και προειδοποιεί για επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης. Τα κόμματα της Αριστεράς καλούν σε αντίσταση στην "αντιλαϊκή πολιτική" και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ετοιμάζουν νέες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) υπογραμμίζει ότι "με ανοιχτά χαρτιά, ξεκάθαρες θέσεις και αποφεύγοντας έωλες υποσχέσεις ο πρωθυπουργός έδωσε χθες απαντήσεις για όλα τα ζητήματα χωρίς να κρύψει την πραγματικότητα αφού, όπως τόνισε, ο δρόμος είναι ακόμη ανηφορικός και ο ίδιος αναγκάζεται να λάβει δυσάρεστες αλλά απαραίτητες αποφάσεις προκειμένου να αλλάξει η κατάσταση της οικονομίας και να υπάρξουν οφέλη για όλους τους πολίτες".

    Η ESPRESSO γράφει ότι " η εξυγίανση των ΔΕΚΟ είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα του πρωθυπουργού, ο οποίος παρουσίασε συγκεκριμένο σχέδιο για την πορεία της χώρας και για την ανάκαμψη της οικονομίας. Η μεγάλη παροχή του πρωθυπουργού αφορά όλους τους φορολογουμένους που επί σειρά ετών συντηρούν τη Λερναία Ύδρα του Δημοσίου".

    Σύμφωνα με την TRAFFIC NEWS "με ωμή ειλικρίνεια απάντησε χθες ο πρωθυπουργός στο αίτημα για παροχές και ενίσχυση των οικονομικά ασθενών τάξεων, λέγοντας ότι τα περιθώρια της οικονομίας είναι τόσο στενά που δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη κοινωνικής πολιτικής από την κυβέρνηση".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "με μια φράση που κωδικοποιεί την πολιτική του φιλοσοφία ο Κώστας Καραμανλής αιτιολόγησε χθες τα πολλά όχι που είπε σε παροχές, ελαφρύνσεις και εξαγγελίες προνοιακού χαρακτήρα. "Είναι προτιμότερο στην πολιτική να είσαι χρήσιμος, παρά πρόσκαιρα ευχάριστος. Ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, θα το κρίνει το αποτέλεσμα και η ιστορία".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "με ωμές αλήθειες και απόλυτη ειλικρίνεια ο Κ. Καραμανλής απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο παροχών και φοροελαφρύνσεων στις ασθενείς οικονομικά τάξεις. Παράλληλα, εξήγγειλε ριζικές αλλαγές στο καθεστώς διοίκησης και λειτουργίας των ΔΕΚΟ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "σταράτες απαντήσεις και χωρίς να μασάει τα λόγια του, έδωσε, χθες, ο πρωθυπουργός, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη κι ενώ όλοι περίμεναν να παραπατήσει κάπου, αυτός περπάτησε σε ξεκάθαρο δρόμο και για τα Σκόπια και για την Τουρκία".

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι "ένα είναι το συμπέρασμα από το τριήμερο της Θεσσαλονίκης, κατά το οποίο ο πρωθυπουργός εξεφώνησε δύο ομιλίες και έδωσε - χθες - την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εφ΄όλης της ύλης: Η Κυβέρνησις συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις. Το 2006 θα είναι και αυτό έτος μεταρρυθμίσεων. Ώστε από το 2007 ο ελληνικός λαός να καρπωθή τα αποτελέσματά τους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στις ΔΕΚΟ, την έναρξη του διαλόγου για το ασφαλιστικό, αλλά και τη δραστική μείωση των στρατιωτικών δαπανών εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η διοίκηση της ΔΕΘ, το Σάββατο στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

    [04] Δ. Κοντομηνάς

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "ενώ μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε θεωρείται βέβαιον ότι ο Εισαγγελέας που'χει αναλάβει την έρευνα για την ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ του Κοντομηνά θα καλέσει να καταθέσει ο Γιώργος Κουρής και αμέσως μετά το ....ΔΕΞΙ χέρι του Κοντομηνά στο σκάνδαλο, την Βούλα Κασφίκη, την αφέλεια της οποίας προσπάθησε να εκμεταλλευθεί ο απατεώνας και να της φορτώσει το ΑΓΡΙΟ ΚΛΕΨΙΜΟ που διέπραξε ο ίδιος σε βάρος χιλιάδων μεταναστών μας στην Νότιο Αφρική - έγκυροι Νομικοί και Δικαστικοί κύκλοι ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πλέον καλά την υπόθεση, τόνιζαν ότι με αυτές τις δύο καταθέσεις ΑΝΟΙΓΕΙ ουσιαστικά ο ΔΡΟΜΟΣ για την ΣΥΛΛΗΨΗ, ΚΑΤΑΔΙΚΗ και ΠΟΛΥΕΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ του λωποδύτη Κοντομηνά που δεν σεβάστηκε ούτε τον κόπο και τον μόχθο των ξενιτεμένων συμπατριωτών μας και τους τον ΕΦΑΓΕ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 12 September 2005 - 21:27:36 UTC