Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 05-11-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/11/2005
  • [02] Κομισιόν
  • [03] Πολυτεχνείο
  • [04] Διαδίκτυο
  • [05] Κ. Καραμανλής
  • [06] Πλαστές συντάξεις
  • [07] Δημοσιονομική πολιτική
  • [08] ΚΚΕ
  • [09] Διαπλοκή
  • [10] ΝΔ
  • [11] Εφηβοι
  • [12] ΠΑΣΟΚ
  • [13] Υγεία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/11/2005

    Η έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, οι αυξήσεις στο Διαδίκτυο και η αναστολή τους, καθώς και ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Καρκίνος: Έρχεται το φάρμακο. Ξεπερνά τις προσδοκίες των γιατρών το "κρυπτικό εμβόλιο".

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): "Βιομηχανία" πλαστών συντάξεων. Και στους Γεωργικούς Συνεταιρισμούς, μετά τους "αντιστασιακούς" και αναπήρους "μαϊμούδες".

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Μαύρα Χριστούγεννα για τους βαρόνους του ΠΑΣΟΚ. "Λευκό πολιτικό μητρώο" ζητούν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 7 μπράβο από τις Βρυξέλλες. Θετική και ελπιδοφόρα η έκθεση της Κομισιόν για την οικονομία μας.

    Η ΑΥΓΗ: Ο αγώνας μας δεν σταματά. Χιλιάδες λαού χθες στην πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κόλαση σε κανάλια και εφημερίδες. Αναμένονται φοβερές αποκαλύψεις για εκδότες, καναλάρχες και δημοσιογράφους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η ληστεία.gr απετράπη μετά από παρέμβαση Καραμανλή. Η γενική κατακραυγή για το ακριβό Διαδίκτυο έφερε αποτελέσματα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σε καλό δρόμο χωρίς νέους φόρους. Απτά αποτελέσματα με την πολιτική της ήπιας προσαρμογής.

    ΕΘΝΟΣ: Λιτότητα μέχρι τις εκλογές. Προϋπολογισμός 2006: έρχεται ο λογαριασμός της απογραφής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χθες ο Θεός τους τα έκανε... μούσκεμα. Οι διοργανωτές της Επετείου του Πολυτεχνείου υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κλείνει το μάτι στην Ελλάδα η Κομισιόν. Εύσημα για τη βελτίωση των δεικτών της ελληνικής οικονομίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Καλά νέα για την οικονομία. Ευχάριστη έκπληξη η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πρέσα ΕΕ για έκτακτους φόρους. Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βλέπει τούνελ.

    ΕΣΤΙΑ: Οι δύο όψεις της οικονομίας. Τι επισημαίνει η έκθεσις της Κομμισσιόν.

    ESPRESSO: Απόπειρα δολοφονίας της βασίλισσας των διαμαντιών. Αναστάτωση στην υψηλή κοινωνία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανεστάλησαν οι αυξήσεις στο Διαδίκτυο. Πολιτικό θέμα και αναδίπλωση ΟΤΕ. Έντονη δυσαρέσκεια στο Μαξίμου.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Παρά τη βροχή το μήνυμα εστάλη. Ειρηνικός ο εορτασμός στην Αθήνα για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φοροεπιδρομή κι όποιος αντέξει. Ψάχνουν τα χαμένα 3,5 δισ. της τιτλοποίησης.

    Η ΝΙΚΗ: Στα μαχαίρια η διαπλοκή. Κορυφώνεται το ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Βαθαίνουν την κρίση μιλώντας για διαδοχή. Ο πενηντάρης Κ. Καραμανλής παρακολουθεί και χαμογελά.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Στην Αθήνα 77 κόμματα απ' όλες τις ηπείρους. Διεθνής συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων.

    TRAFFIC NEWS: Παραιτήσεις από τις αποδείξεις Ευαγγελάτου. Έρχονται κι άλλες αποκαλύψεις για τα γηροκομεία.

    Η ΧΩΡΑ: Ζούγκλα απύθμενης βουλιμίας για χρήμα και εξουσία. Όλο το παρασκήνιο.

    City Press: Σφιχτή πολιτική και το 2007. Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας θα είναι πολύ πάνω από το όριο του 3% το 2006 και το 2007.

    METRO: Επικίνδυνες επιλογές. Αποκαλυπτική έρευνα για τις συνήθειες των εφήβων

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ρεκόρ θανάτων από ναρκωτικά. Θεσσαλονίκη: 64 νεκροί σε ένα δεκάμηνο.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Τα πάνω-κάτω στην αγορά ακινήτων. Οικοπεδούχοι εκλιπαρούν τους εργολάβους για να προλάβουν την επιβολή ΦΠΑ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Επέτειος με μολότοφ και κουκουλοφόρους. Με αφορμή την εξέγερση του '73 στο Πολυτεχνείο.

    [02] Κομισιόν

    Η City Press γράφει ότι "Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας θα είναι πολύ πάνω από το όριο του 3% το 2006 και το 2007. Συνεχίζονται επ' αόριστον η δημοσιονομική επιτήρηση και η σφιχτή εισοδηματική πολιτική. Ορατός ο κίνδυνος να περάσουμε το 2006 από τη σφικτή πολιτική στη λιτότητα. Η κυβέρνηση είναι πια υποχρεωμένη να πάει στις εκλογές χωρίς παροχές. ΠΑΣΟΚ: Θα πληρώνουμε για πολύ ακόμα τη δημοσιονομική απογραφή".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "νέα πίεση στην κυβέρνηση άσκησε χθες η ΕΕ για να την εξαναγκάσει να λάβει πρόσθετα φορολογικά (κυρίως) μέτρα. Διαφορετικά, το τούνελ του δημοσιονομικού σφιξίματος θα επεκταθεί και προς το 2007".

    Η Traffic News ισχυρίζεται ότι "το μικρότερο δημοσιονομικό έλλειμμα των τελευταίων δεκαετιών (3,7% του ΑΕΠ) παρουσιάζει το 2005 η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της για τις φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "μάλλον κάποιοι θα πρέπει να σχίσουν τα... πτυχία τους στο ΠΑΣΟΚ... σχολίαζαν χθες στελέχη του υπουργείου Οικονομίας μετά την έκθεση της Κομισιόν για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "τα πρώτα ιδιαίτερα ελπιδοφόρα σημάδια για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση εμφανίστηκαν χθες από τις Βρυξέλλες, μέσω της φθινοπωρινής έκθεσης της Επιτροπής για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας. Όλοι οι δείκτες που αφορούν την Ελλάδα εμφανίζονται βελτιωμένοι και κυρίως φαίνεται ότι επιτυγχάνεται η δημοσιονομική εξυγίανση, όπως την είχε προγραμματίσει η κυβέρνηση, δηλαδή με ήπιο τρόπο".

    Το ΕΘΝΟΣ τονίζει ότι "καμία σχισμή για φως στο τούνελ της λιτότητας δεν αφήνει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική Οικονομία, η οποία βρίσκεται σε επιτήρηση. Η έκθεση προβλέπει πως το ύψος του ελλείμματος θα κυμανθεί στο 3,8% ακόμα και το 2007, γεγονός που προεξοφλεί σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "επτά μπράβο από τις Βρυξέλλες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας έλαβε η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, η Κομισιόν στην έκθεσή της με τις φθινοπωρινές προβλέψεις επιβεβαιώνει την επιτυχία της ήπιας δημοσιονομικής προσαρμογής που επέλεξε η κυβέρνηση και σημειώνει ιδιαίτερα την εκτίμησή της ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα μειωθεί φέτος κατά 2,9 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, από το 6,6% στο 3,7%".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "μετά τον ορυμαγδό των επιθέσεων που δέχθηκε η κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση και την αντικυβερνητική προπαγάνδα, για την οικονομική πολιτική της, ήρθε η ώρα της αλήθειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον αρμόδιο επίτροπο Χοακίν Αλμούνια... Μια αλήθεια, όμως, που επιβραβεύει την κυβερνητική οικονομική πολιτική, επιβεβαιώνει την πρόοδο της οικονομίας και δείχνει ότι η κυβέρνηση έβαλε σε σωστή τροχιά την κατάσταση".

    Η ΕΣΤΙΑ εκτιμά ότι "δύο όψεις για την ελληνική οικονομία, αναδεικνύει η έκθεσις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα. Η μία όψις -η θετική- συνίσταται στον ρυθμό αναπτύξεως, που εξακολουθεί να είναι από τους υψηλότερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η άλλη όψις -η αρνητική- αφορά τα δημοσιονομικά, όπου κατά την Κομμισσιόν το έλλειμμα δεν θα μειωθή κάτω από το 3% του ΑΕΠ".

    [03] Πολυτεχνείο

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "με ελάχιστα μικροεπεισόδια ολοκληρώθηκε στις 18.30 η καθιερωμένη πορεία από το Πολυτεχνείο προς την αμερικανική πρεσβεία για τον εορτασμό της 32ης επετείου εξέγερσης των φοιτητών κατά της δικτατορίας".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι "χιλιάδες πολίτες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τίμησαν χθες, 32 χρόνια μετά, τον ξεσηκωμό και τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Με ιδιαίτερα έντονη την παρουσία της νεολαίας οι διαδηλωτές διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα, μέσα στις σημερινές συνθήκες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά ότι "αλλιώς τα υπολόγιζαν κι αλλιώς τους βγήκαν. Υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο που λέει θυμόσοφα ο λαός. Είχαν κάνει υπολογισμούς για θεαματική πορεία και έντονη διαμαρτυρία μπροστά στην Αμερικανική Πρεσβεία. Εκτός από την Θεσσαλονίκη όπου υπήρξε μικρή ένταση, δεν τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι οι γνωστοί άγνωστοι των περασμένων χρόνων".

    [04] Διαδίκτυο

    Το ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή "πάγωσαν" οι ληστρικές αυξήσεις στα τιμολόγια του Internet. Μετά τη θύελλα που προκλήθηκε ο κ. Καραμανλής ζήτησε από τους συναρμόδιους υπουργούς κκ Γ. Αλογοσκούφη και Μ. Λιάπη να πάρει πίσω ο ΟΤΕ τις ανατιμήσεις. Η απόφαση αυτή προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του προέδρου του οργανισμού κ. Π. Βουρλούμη, ο οποίος υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει την κυβέρνηση".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "μετά τον σάλο των αντιδράσεων, που προκάλεσαν και πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση καθώς εμφανίστηκε ανακόλουθη με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, η διοίκηση του ΟΤΕ υποχρεώθηκε χθες σε αναδίπλωση, υπαναχωρώντας από την απόφασή της να προχωρήσει σε υπέρογκες αυξήσεις τελών για τις απλές συνδέσεις στο Διαδίκτυο. Η έκταση που πήρε το θέμα προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, την παρέμβαση και του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή ενώ συνεργάτες του και κυβερνητικά στελέχη επέκριναν χθες τη διοίκηση του ΟΤΕ, επειδή προχώρησε σε ανακοινώσεις επί ενός θέματος, που σχετίζεται με κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, όπως η διευκόλυνση επενδύσεων στις νέες τεχνολογίες".

    [05] Κ. Καραμανλής

    Η Espresso υποστηρίζει ότι "με σαρωτικές αλλαγές στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα αναμένεται να απαντήσει ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής τόσο στα εσωτερικά προβλήματα που ταλανίζουν το κυβερνών κόμμα όσο και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν κλείσιμο της ψαλίδας με το ΠΑΣΟΚ".

    [06] Πλαστές συντάξεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) αναφέρει ότι "βιομηχανία έκδοσης πλαστών συντάξεων στο Ταμείο Γεωργικών Συνεταιρισμών αποκαλύπτει ο μυστικός έλεγχος που διενεργείται εδώ και μήνες από το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας".

    [07] Δημοσιονομική πολιτική

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "φοροσαφάρι σε μικρομεσαίους, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων εξαπολύει τώρα η κυβέρνηση για να καλύψει τη μαύρη τρύπα των 3,5 δισ. που αφήνει η απόρριψη της τιτλοποίησης".

    [08] ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "ξεκινά σήμερα το πρωί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, η έβδομη κατά σειρά -από το 1999- Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων απ' όλο τον κόσμο. Θέμα της Συνάντησης είναι "Οι σύγχρονες τάσεις του καπιταλισμού. Οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις".

    [09] Διαπλοκή

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει ότι "πολύ φοβόμαστε ότι σύντομα θα αποδειχθεί ότι οι πολιτικοί, που ο κόσμος τους θεωρούσε... "κλέφτες" στην πραγματικότητα είναι... αγγελούδια μπροστά στα λαμόγια που έχουν κατακλύσει τον χώρο των καναλιών και των εφημερίδων και έχουν ξεσχιστεί στο φαΐ και το κλέψιμο".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "νέες αποκαλύψεις του Μάκη προκαλούν δονήσεις και αντιδράσεις. Η αντεπίθεση της "Ελευθεροτυπίας". Οι βολές του κ. Μπόμπολα από το "ΕΘΝΟΣ". Η συνέντευξη του Τριανταφυλλόπουλου στο "ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "σε τροχιά "ξεκαθαρίσματος λογαριασμών" για τη μεταβολή του συσχετισμού δυνάμεων στο επικοινωνιακό-επιχειρηματικό πεδίο εισέρχεται η σύγκρουση που διεξάγεται σε δημόσια θέα μεταξύ ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών και εκδοτών ή ηγετικών στελεχών εφημερίδων. Σε πρώτο πλάνο, προβάλλουν η ανταλλαγή προσωπικών επιθετικών προσδιορισμών και αποκαλύψεων για αδιαφανείς διαδικασίες διαχείρισης δημόσιου χρήματος ανάμεσα στην "Ελευθεροτυπία" και τον "ALPHA".

    [10] ΝΔ

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 ισχυρίζεται ότι "ενώ μέσα στην κυβέρνηση ουδείς έχει διανοηθεί να παίξει το ρόλο του Νο2 -κάποιες προσπάθειες που είχαν γίνει από τον Γ. Σουφλιά έπεσαν στο κενό και τελικά περιορίστηκε στα καθήκοντά του- τελευταία ολοένα και περισσότερα ρεπορτάζ φιλοξενούνται σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα με το "νέο δελφίνο της κυβέρνησης Γ. Βουλγαράκη". Στην ουσία αυτό που παρατηρούσαν έγκυρα ενημερωμένοι κύκλοι είναι πως "ο κ. Βουλγαράκης επιδιώκει από τώρα να εισπράξει τη δυσαρέσκεια και τις αντιδράσεις των καραμανλικών κύκλων, από την είσοδο της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στην κυβέρνηση".

    [11] Εφηβοι

    Σύμφωνα με τη METRO "επικίνδυνες σκηνές κινηματογραφικών ταινιών φαίνεται να υιοθετούν ως μοντέλο ζωής οι περισσότεροι Έλληνες έφηβοι σπεύδοντας να αρχίσουν την κατανάλωση ποτών, τσιγάρων και ναρκωτικών ουσιών από το Δημοτικό".

    [12] ΠΑΣΟΚ

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ αναφέρει ότι "επιταχύνονται οι διαδικασίες εκπαραθύρωσης των βαρόνων από το ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου όπως του ζητούν εδώ και δύο χρόνια οι ψηφοφόροι είναι έτοιμος να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό. Έτσι λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο προσεχές διάστημα θα κάνει τη μεγάλη κίνηση, που θα αναγκάσει τους βαρόνους του κόμματος να περάσουν "μαύρα Χριστούγεννα".

    [13] Υγεία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) σημειώνει ότι "με ιδιότητες που εξέπληξαν ακόμη και τους ίδιους τους επιστήμονες που το δοκιμάζουν το "διάσημο" πλέον ανά την ελληνική επικράτεια "κρυπτικό εμβόλιο" δείχνει ότι σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας το φάρμακο για τον καρκίνο. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του ελληνικού αυτού επιτεύγματος είναι άκρως ενθαρρυντικά ώστε να ελπίζουμε για λυτρωτική νίκη στη μάχη κατά των μεταστάσεων που προκαλεί ο καρκίνος".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 18 November 2005 - 23:59:02 UTC