Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-02-03

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/2/2006
  • [02] Υποκλοπές
  • [03] ΟΤΟΕ
  • [04] Προσλήψεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 3/2/2006

    Οι υποκλοπές των συνομιλιών από 100 κινητά τηλέφωνα, μεταξύ αυτών και του πρωθυπουργού είναι το θέμα του κυριαρχεί στην ειδησεογραφία του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ποιοι παρακολουθούσαν πρωθυπουργό - υπουργούς; Καυτά ερωτήματα για το "Vodafone-γκέιτ".

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Βρώμικη ιστορία. Τεράστια και αναπάντητα ερωτηματικά για τη Vodafone.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Vodafone γκέιτ. Παρακολουθούσαν τα κινητά του πρωθυπουργού και του μισού υπουργικού συμβουλίου.

    Η ΑΥΓΗ: Υποκλοπή εθνικής κυριαρχίας. Αμερικανική κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Γιατί έκοψε το δίκτυο και γλίτωσαν οι ένοχοι; Τεράστιες ευθύνες και κρίσιμα ερωτηματικά για τον Κορωνιά. Έπρεπε να άφηνε το λογισμικό να δουλέψει μέχρι να τους πιάσουν στα πράσα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Μαβίλη-γκέιτ! Πέριξ της πλατείας εντοπίζεται το κέντρο των υποκλοπών. Ερωτηματικά και μισές αλήθειες για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ποιους κρύβουν οι "σκιές"; Πρωτοφανές θρίλερ κατασκοπείας εις βάρος της εθνικής μας ασφάλειας.

    ΕΘΝΟΣ: Κυβέρνηση ψόφιων... κοριών. Ανήμποροι να προστατεύσουν τους θεσμούς και τους εαυτούς τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πινακωτή, πινακωτή από το άλλο μου τ' αυτί. Κανείς δεν ξέρει ποιος άκουγε τον Πρωθυπουργό, την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και άλλους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Παρακολουθήσεις χωρίς ενόχους. Μείζονος εθνικής σημασίας η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: VODΑΦΩΝΗ η Ελλάδα. Vodafone gate: Ευθύνες καταλογίζονται στην εταιρία για το πώς χάθηκαν τα ίχνη των υποκλοπέων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 10 γιατί. Βούβαφον: Έσβησαν τα ίχνη των υποκλοπών. Περίεργη αυτοκτονία με την αποκάλυψη.

    ΕΣΤΙΑ: Οι συντεχνίες αυτοκαταλύονται. Ποιος ευθύνεται για τον παραμερισμό της ΟΤΟΕ.

    ESPRESSO: Οι 46 στόχοι των πρακτόρων. Αμερικανοί πίσω από τις υποκλοπές; Ποιοι είναι οι άνθρωποι που έπεσαν θύματα των κατασκόπων.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η Ελλάδα στο έλεος κατασκόπων. Άγνωστοι παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα του πρωθυπουργού και κορυφαίων υπουργών. Η Vodafone ενημέρωσε αφού ήταν αργά.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σε "ανοιχτή ακρόαση" η Ελλάδα. Πλήθος ερωτημάτων προκαλεί το "ελληνικό Γουοτεργκέιτ".

    ΤΑ ΝΕΑ: Κατέστρεψαν τα ίχνη των κοριών! Ευθύνες στην κυβέρνηση για πλημμελή έρευνα.

    Η ΝΙΚΗ: Έκρυβαν τη USAfone. Ένας χρόνος σιωπής για τις παρακολουθήσεις.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: CIA ή MOSSAD παρακολουθούσαν πρωθυπουργό και υπουργούς. Ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα για τις ξένες μυστικές υπηρεσίες.

    PRESS TIME: Ελληνας ο αρχικοριός. Το σενάριο της στρατολόγησής του από ξένη μυστική υπηρεσία. 12 ερωτήματα ζητούν απαντήσεις.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μαζικές παρακολουθήσεις κομμάτων - κυβερνήσεων -κινημάτων. Εμπλέκονται κράτη - μυστικές υπηρεσίες - επιχειρηματικοί όμιλοι.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: 500 νέες προσλήψεις στην Πυροσβεστική. Πότε, πώς και με ποια κριτήρια θα γίνουν οι προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.

    TRAFFIC NEWS: Πόσα μυστικά έκλεψε ο κατάσκοπος. Ολα τα απόρρητα του Μαξίμου και η προσωπική ζωή των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης σε κασέτες. Οι μυστικές συσκέψεις στο Μαξίμου, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στην ΕΥΠ.

    Η ΧΩΡΑ: Σσσσ... μας ακούνε. Ολα τα απόρρητα του κράτους, της προσωπικής ζωής του πρωθυπουργού και κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης σε κασέτες κατασκόπων.

    City Press: Εισαγόμενος ο "Μεγάλος Αδελφός". Εγκαταστάθηκε σύστημα παρακολούθησης της κυβερνητικής και στρατιωτικής ηγεσίας, μέσω κινητής τηλεφωνίας, την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

    METRO: Αναπάντητα ερωτήματα. Ζητούνται απαντήσεις για την πρωτοφανή υπόθεση των υποκλοπών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ποιος κυβερνά τον τόπο; Αναπάντητα ερωτήματα για το Ελλάς-γκέιτ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Ελλάδα σε ανοιχτή ακρόαση... αλά καρτ! Όργιο τηλεφωνικών υποκλοπών συγκλονίζει πάλι την πολιτική ζωή.

    [02] Υποκλοπές

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "οργανωμένο δίκτυο υποκλοπών κινητών τηλεφώνων που είχε στο στόχαστρό του επιχειρηματίες, πολιτικούς, ακόμα και τον πρωθυπουργό και σχεδόν σύσσωμη τη στρατιωτική ηγεσία απεκάλυψε χθες επισήμως η κυβέρνηση, με συνέντευξη τριών συναρμοδίων υπουργών μετά από ενδελεχή έρευνα έντεκα μηνών των διωκτικών και δικαστικών αρχών".

    Η Press Time αναφέρει ότι "Έλληνας αρχικοριός είναι ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου υποκλοπών που συγκλονίζει από χθες τη χώρα. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει οι ελληνικές αρχές".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "κατάσκοποι υποκλοπείς υψηλής τεχνολογικής κατάρτισης άκουγαν τι έλεγε ο Πρωθυπουργός, οι ηγεσίες του Υπουργείου Άμυνας, Δημόσιας Τάξης, Εξωτερικών, η Δήμαρχος Αθηναίων, ο πρ. Υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και άλλα πρόσωπα μέσα από παράνομο λογισμικό το οποίο ήταν συνδεδεμένο με το Σύστημα Παράνομων Συνακροάσεων. Έμπαινε σε ενέργεια όταν κάποια τηλέφωνα μιλούσαν και απενεργοποιείτο όταν τελείωνε η επικοινωνία".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "η ανακοίνωση από την κυβέρνηση της ύπαρξης δικτύου υποκλοπών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του πρωθυπουργού και κορυφαίων πολιτικών παραγόντων της χώρας καθώς και στελεχών υπουργείων σχετιζόμενων με την εθνική ασφάλεια προκάλεσε πραγματικό σοκ στην κοινή γνώμη και πλείστα όσα ερωτηματικά, παραπέμποντας σ' ένα πολιτικο-κατασκοπικό θρίλερ, αρμοδιότητας δέκα τουλάχιστον Λε Καρέ".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά ότι "με καθυστέρηση 12 μηνών και συρόμενη από δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, αποφάσισε η κυβέρνηση Καραμανλή να δημοσιοποιήσει το σκάνδαλο υποκλοπών περίπου 100 κινητών τηλεφώνων του πρωθυπουργού, υπουργών, κρατικών αξιωματούχων και επιχειρήσεων, κατά την περίοδο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έως το Μάρτιο του 2005".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "τεράστιες είναι οι ευθύνες του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Vodafone κ. Γιώργου Κορωνιά στην συγκλονιστική υπόθεση που αποκαλύφθηκε χθες και αφορά την δράση -επί έναν ολόκληρο χρόνο- κυκλώματος που παρακολουθούσε τα κινητά τηλέφωνα του Πρωθυπουργού, υπουργών, στελεχών των Αρχών Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και απλών πολιτών".

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 επισημαίνει ότι "σε αποκάλυψη κυκλώματος υποκλοπών των τηλεφώνων του πρωθυπουργού, υπουργών της κυβέρνησης, στελεχών των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης και άλλων προσώπων προχώρησαν με σημερινή συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Επικρατείας, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Οι υποκλοπές έγιναν στο διάστημα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και μέχρι που εντοπίστηκαν το Μάρτιο του 2005".

    Τα ΝΕΑ υπογραμμίζουν ότι "καταιγίδα αντιδράσεων προκαλεί η επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών της κυβέρνησης για την πλημμελή έρευνα στην υπόθεση των υποκλοπών τηλεφωνημάτων του Μαβίλη-γκέιτ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "μείζονος σημασίας θέμα με πολιτικές, εθνικές και άλλες προεκτάσεις προκύπτει από την αποκάλυψη σχετικά με την παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων του πρωθυπουργού, του μισού σχεδόν Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και πολιτών άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένων με τον αντεξουσιαστικό χώρο".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "πάγωσε η κοινή γνώμη με όλα όσα έγιναν γνωστά χθες, αναφορικά με τις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνομιλιών του πρωθυπουργού, υπουργών, κορυφαίων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, διπλωματών του υπουργείου Εξωτερικών κ.ά".

    Η Traffic News αναφέρει ότι "ένα άκρως οργανωμένο δίκτυο υποκλοπών κινητών τηλεφώνων που είχε στο στόχαστρό του επιχειρηματίες, πολιτικούς ακόμα και τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του αλλά και σχεδόν σύσσωμη τη στρατιωτική ηγεσία αποκάλυψε χθες η κυβέρνηση".

    Η Espresso υποστηρίζει ότι "στο έλεος πρακτόρων η Ελλάδα. Για ένα μεγάλο και κρίσιμο χρονικό διάστημα ολόκληρη η πολιτική ηγεσία, ο στρατός και οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών βρίσκονταν κάτω από το αυτί του "μεγάλου αδελφού", μέσα από ένα εκπληκτικό απλό σε έμπνευση σχέδιο υποκλοπών που όλα δείχνουν ότι εκπονήθηκε και εκτελέστηκε από Αμερικανούς πράκτορες".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "κατά τη γνώμη μας, πρόκειται για ένα κλαδί στο μεγάλο και φουντωτό δέντρο της γενικευμένης παρακολούθησης κομμάτων, κυβερνήσεων, κινημάτων, με στόχους να χτυπήσουν το ριζοσπαστικό κίνημα, αλλά και να συγκεντρώνουν στοιχεία για τον πόλεμο, που υπάρχει ανάμεσα σε κράτη, κυβερνήσεις και επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτό ήταν το βασικό σχόλιο της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, για όσα σχετικά έφερε χθες στη δημοσιότητα η κυβέρνηση με συνέντευξη Τύπου τριών υπουργών της".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "μοιάζει με κινηματογραφική ταινία, δυστυχώς, όμως, είναι η πραγματικότητα της νέας τάξης πραγμάτων".

    Η METRO σημειώνει ότι "γιατί η Vodafone μόλις διαπίστωσε την υποκλοπή έκλεισε το σύστημα που πιθανόν να οδηγούσε στους δράστες; Γιατί η Vodafone άργησε κατά τρεις ημέρες να ενημερώσει την κυβέρνηση, ενώ στο παρελθόν η ενημέρωση των Αρχών ήταν άμεση, όπως πχ στην περίοδο των συλλήψεων της "17Ν"; Γιατί δεν ενημερώθηκαν όσοι παρακολουθούνταν;"

    Το ΒΗΜΑ προσθέτει ότι "πολιτικός σεισμός συγκλονίζει τη χώρα από χθες, προκαλεί ταραχή στην κυβέρνηση και πιθανότατα κρίση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις: μέσω έκτακτης συνέντευξης τριών υπουργών και με καθυστέρηση ενός έτους γνωστοποιήθηκε στο εμβρόντητο πανελλήνιο μέγα σκάνδαλο υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων".

    Η City Press ισχυρίζεται ότι "η κυβέρνηση Καραμανλή απέφυγε την ενημέρωση κομμάτων και κοινής γνώμης και κρατάει χαμηλό προφίλ για "εθνικούς λόγους". Πιθανότερο σενάριο η εγκατάσταση ολυμπιακού "Μεγάλου Αδελφού" με συμμετοχή ξένων μυστικών υπηρεσιών. Διαρκές το "ροκάνισμα" των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "εμβρόντητη η κοινή γνώμη έμαθε χθες κατά τη διάρκεια μαραθώνιας συνέντευξης τριών υπουργών ότι επί μακρό χρονικό διάστημα λειτουργούσε σύστημα παρακολούθησης των κινητών τηλεφώνων του πρωθυπουργού, των υπουργών Αμύνης, Εξωτερικών και άλλων υπουργών, εγκατεστημένο στην καρδιά του κεντρικού δικτύου της παρόχου εταιρείας Vodafone".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι "πολλά ερωτήματα προκαλεί το σκάνδαλο των υποκλοπών εκατό περίπου τηλεφώνων κρατικών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός, την περίοδο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (Ιούνιος-Αύγουστος 2004) ως το Μάρτιο του 2005".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ τονίζει ότι "η δυσωδία από το σκοτεινό κόσμο των μυστικών υπηρεσιών καλύπτει αυτή τη σοβαρή και με πολλές παραμέτρους υπόθεση που συνδέεται ευθέως με την εθνική ασφάλεια της χώρας".

    Σύμφωνα με την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "το "ελληνικό Γουότεργκέιτ" όπως ευφυώς ονομάστηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνομιλιών κορυφαίων ελληνικών πολιτειακών και στρατιωτικών παραγόντων, είναι εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "τα σενάρια που αναπτύσσονται μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης επικεντρώνονται σε "δάκτυλο" ξένων χωρών που είχαν ενδιαφέρον για θέματα τρομοκρατίας".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "τους Αμερικανούς "φωτογράφισαν" τρεις υπουργοί ως υπόπτους για το "ελληνικό Γουότεργκέιτ". Ταυτόχρονα, όμως, σήκωσαν ψηλά τα χέρια δηλώνoντας ότι τα ίχνη των δραστών έχουν σβηστεί και αποδεχόμενοι ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να προστατεύσει τους θεσμούς, τους πολίτες - ακόμη και τον ίδιο της τον εαυτό".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "αναπάντητα ερωτήματα άφησαν οι τρεις υπουργοί για τον χειρισμό της "βόμβας" των υποκλοπών. Ήξεραν την υπόθεση εδώ και 11 μήνες, υποχρεώθηκαν να την αποκαλύψουν χθες, αλλά δεν έδωσαν καμιά απάντηση για τους δράστες".

    [03] ΟΤΟΕ

    Η ΕΣΤΙΑ ισχυρίζεται ότι "είναι φανερό ότι η παντοδυναμία των συνδικαλιστών έχει αρχίσει να περιορίζεται. Και την ευθύνη φέρουν καθ' ολοκληρίαν οι ίδιοι. Στην χώρα μας, ο συνδικαλισμός έχει προ πολλού εκφυλλιστεί. Έχει λάβει συντεχνιακό χαρακτήρα. Και δεδομένου ότι δεν έχει προσαρμοσθεί στην σύγχρονη πραγματικότητα, μοιραίως αυτοκαταλύεται".

    [04] Προσλήψεις

    Η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ σημειώνει ότι "πράσινο φως" για προσλήψεις, τουλάχιστον 500 ατόμων, στο πυροσβεστικό σώμα δίνει μετά από επτά χρόνια το Συμβούλιο Επικρατείας".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 3 February 2006 - 16:59:30 UTC