Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-02-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/2/2006
  • [02] Αυξήσεις
  • [03] Τράπεζες
  • [04] Ανασχηματισμός
  • [05] Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια
  • [06] Δανεισμός
  • [07] Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [08] Πυροσβεστική
  • [09] ΕΛΑΣ
  • [10] Υποκλοπές
  • [11] ΟΤΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/2/2006

    Η εισοδηματική πολιτική του 2006, η σύγκρουση ΟΤΟΕ και τραπεζιτών για τη συλλογική σύμβαση εργασίας και οι υποκλοπές τηλεφώνων ακόμη και υπουργών, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις. Αναλυτικοί πίνακες για υπαλλήλους - συνταξιούχους του Δημοσίου.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Εάν πιστέψουμε όσα ακούγονται σε κάθε γωνία της Βουλής χρειάζονται 300 υπουργοί και 600 υφυπουργοί.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αυξήσεις. Ο Γ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε την εισοδηματική πολιτική του 2006.

    Η ΑΥΓΗ: Η σκληρότερη λιτότητα των τελευταίων χρόνων. Με... δελτίο Tύπου η εισοδηματική πολιτική το 2006.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκτός ελέγχου ο δανεισμός τροφοδοτεί με υπερκέρδη τις Τράπεζες. Στα 133 δισεκατομμύρια ευρώ έφτασαν τα χρέη, από τα οποία 8 δισ. ευρώ προέρχονται από πιστωτικές κάρτες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Εργασιακός μεσαίωνας". Αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό. Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Μετωπική επίθεση του κ. Γ. Παπανδρέου σε κυβέρνηση και Πρωθυπουργό.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πυροσβεστική: Πώς θα γίνουν οι νέες προσλήψεις. Τι προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα.

    ΕΘΝΟΣ: Υπό το μηδέν μισθοί και συντάξεις. Μείωση πραγματικών εισοδημάτων για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μάχη για συμβάσεις, ωράρια και μισθούς -με τους εργαζομένους στη μέση- δίνουν: Οι τράπεζες για το φαΐ και οι συνδικαλιστές για τις "καρέκλες".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Λύστε μας τα χέρια για το κράτος των Εξαρχείων. Δηλώσεις-σοκ ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. σε υπουργό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις. Οι νέες αποδοχές για δημοσίους υπαλλήλους, ενστόλους και δικαστικούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στη ζούλα λιτότητα 3%. Αυξήσεις ίσες με 5 τσιγάρα την ημέρα στο Δημόσιο.

    ΕΣΤΙΑ: Τα επιχειρήματα των τραπεζών. Η διενέργεια χωριστών διαπραγματεύσεων για τις συμβάσεις εργασίας.

    ESPRESSO: Οι αναρχικοί απειλούν: "Υπουργέ θα σε σκοτώσουμε". Στα χέρια τους όλα τα απόρρητα τηλέφωνα της πολιτικής ηγεσίας.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αυξήσεις 3-7% σε μισθούς και συντάξεις. Για δημόσιο τομέα, ΟΓΑ, ΕΚΑΣ. Στα όρια αντοχής του προϋπολογισμού.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αυξήσεις κάτω του πληθωρισμού. 3% στους μισθούς, 4% στις συντάξεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Υποκλοπές τηλεφώνων (και) υπουργών. Στα ίχνη περίεργου κυκλώματος οι Αρχές.

    Η ΝΙΚΗ: Εργασιακός Μεσαίωνας και αυξήσεις "ψίχουλα". Προσωπικές ευθύνες σε Καραμανλή από Παπανδρέου.

    PRESS TIME: Σύγκρουση Λαμπράκη - Βαρδινογιάννη. Πολιτικοοικονομικός πόλεμος με φόντο το MEGA.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απεγκλωβισμός τώρα από τα κόμματα του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτών σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Εφιάλτης η Μπουρμπούλια για κυβέρνηση και Χρηματιστήριο. Οι νέες αποκαλύψεις στέλνουν στον εισαγγελέα άλλους 18 δικαστές και δικηγόρους.

    TRAFFIC NEWS: Απειλές με το κινητό του προέδρου της ΓΣΕΕ. Πανικός σε υπουργούς και δημοσιογράφους.

    Η ΧΩΡΑ: Καταργούνται οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Εισήγηση της "Επιτροπής σοφών'.

    City Press: Σκηνικό έντασης με ΓΣΕΕ και τράπεζες. Δείγμα κοινωνικού χουλιγκανισμού η βίαιη επίθεση κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Πολυζωγόπουλου.

    METRO: Σύγκρουση στις τράπεζες. Με 24ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά αγώνα η ΟΤΟΕ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ψίχουλα αντί για αυξήσεις. Τι θα πάρουν δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Παράταση "ζωής". Αναστέλλεται το "λουκέτο" στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.

    [02] Αυξήσεις

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "αλλεπάλληλα πλήγματα δέχονται οι εργαζόμενοι: το σοκ που προκάλεσε στους τραπεζοϋπαλλήλους η άρνηση των τραπεζιτών ακόμη και να διαπραγματευθούν κλαδική σύμβαση με την ΟΤΟΕ διαδέχθηκε ο δημοσιοϋπαλληλικός τρόμος από την εισοδηματική πολιτική για το 2006, που δίνει αυξήσεις κάτω από τον πληθωρισμό (3% στους εργαζομένους και 4% στους συνταξιούχους), συρρικνώνει τα πραγματικά εισοδήματα και περνάει μήνυμα στον ΣΕΒ για επίδειξη σκληρότητας".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "στα όρια του πληθωρισμού, αλλά και της αντοχής του προϋπολογισμού, κινούνται οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο. Οι αυξήσεις μισθών που ανακοινώθηκαν χθες ξεπερνούν πάντως προηγούμενες εκτιμήσεις και όλα δείχνουν ότι είναι αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο".

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "με τον υπουργό Οικονομίας να βρίσκεται στην Πορτογαλία και με ένα δελτίο τύπου, ανακοινώθηκε χθες η εισοδηματική πολιτική για το 2006. Πρόκειται για την πιο άγρια λιτότητα των τελευταίων χρόνων.

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "κάτω από τον πληθωρισμό είναι οι αυξήσεις των μισθών που προβλέπει η εισοδηματική πολιτική του 2006, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά ότι "στο πλαίσιο των αντοχών της οικονομίας, η αναπροσαρμογή των εισοδημάτων σε μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο τομέα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "αυξήσεις αποδοχών έως 2,7% για τους δημοσίους υπαλλήλους, 4%-6,5% για τους συνταξιούχους του Δημοσίου και 7% για τους χαμηλοσυνταξιούχους προβλέπονται για το 2006".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "σε μείωση των πραγματικών εισοδημάτων (έως και 3% αν συνυπολογιστούν ο πληθωρισμός και η μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας) οδηγούν οι μισθολογικές αυξήσεις που ανακοινώθηκαν χθες για το Δημόσιο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "η λιτότητα είναι πάλι εδώ. Περίπου 460.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν αύξηση 3% και 2 εκατ. συνταξιούχοι των πενιχρών συντάξεων αύξηση 4% έναντι προβλεπόμενου για το 2006 πληθωρισμού 3,2%".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "κατά 3% θα αυξηθεί ο βασικός μισθός των λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και λοιπών ΝΠΔΔ καθώς και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας".

    Η Espresso τονίζει ότι "τη χθεσινή ημέρα, πυκνή σε ειδησεογραφία και σεναριολογία για τον ανασχηματισμό, επέλεξε το υπουργείο Οικονομίας για να ανακοινώσει αργά το απόγευμα την εισοδηματική πολιτική για το 2006, που για πρώτη φορά από το 1993 προβλέπει αυξήσεις αρκετά χαμηλότερες από τον πληθωρισμό στους δημοσίους υπαλλήλους".

    [03] Τράπεζες

    H CITY PRESS γράφει: "ΟΤΟΕ : απεργία τη Δευτέρα και κλιμάκωση αγώνα για να μην καταργηθούν οι κλαδικές συμβάσεις. Τράπεζες: Στο ίδιο μήκος κύματος ιδιωτικές και κρατικών συμφερόντων. Κυβέρνηση: Δεν παρεμβαίνουμε, θα ισχύσουν ιδιωτικοοινομικά κριτήρια".

    H METRO εκτιμά ότι "σε μείζον πολιτικό θέμα ανάγουν στελέχη της ΟΤΟΕ την απόφαση των τραπεζικών διοικήσεων να παρακάμψουν τις διαπραγματεύσεις με το σωματείο των τραπεζοϋπαλλήλων για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "την ανάγκη άμεσης λήψης πρωτοβουλιών για την οργάνωση του αγώνα των τραπεζοϋπαλλήλων ενάντια στα σχέδια των μεγαλοτραπεζιτών για κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και για τη διεκδίκηση αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές τους ανάγκες, ανέδειξε το ΠΑΜΕ Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, με την πρόταση που κατέθεσε στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ, η οποία αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την κήρυξη απεργίας της Δευτέρα 6 Φλεβάρη και σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου την ίδια ημέρα".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "....είναι λογικό λοιπόν κάθε Τράπεζα να διαπραγματεύεται απ΄ευθείας με τους υπαλλήλους της, ώστε η συλλογική σύμβασις εργασίας να προσαρμόζεται στις εκατέρωθεν ειδικές ανάγκες. Κάτι που δεν δέχεται η ΟΤΟΕ, η οποία ήδη εξήγγειλε 24ωρη απεργία για την προσεχή Δευτέρα".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "προσωπικές ευθύνες στον Κώστα Καραμανλή για τον "εργασιακό Μεσαίωνα" που απεργάζονται οι τραπεζίτες, απέδωσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, καταγγέλλοντας ως ηθικό αυτουργό της επιχειρούμενης ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, την ίδια την κυβερνητική πολιτική, για την οποία επαίρεται ο πρωθυπουργός βαφτίζοντας τις νεοφιλελεύθερες παρεμβάσεις ως "μεταρρυθμίσεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "με 24ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα απαντά η ΟΤΟΕ σε μία πρώτη αντίδραση στην - αιφνιδιαστική- κίνηση των τραπεζιτών οι οποίοι ζητούν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Την ημέρα της απεργίας θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ για να αποφασίσει νέες κινητοποιήσεις".

    [04] Ανασχηματισμός

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "ο ένας μετά τον άλλο, οι υπουργοί της κυβέρνησης με κάθε ευκαιρία διαφημίζουν το έργο τους και θέτουν στόχους για το 2006. Εν αναμονή του ανασχηματισμού, η αβεβαιότητα προκαλεί τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία της κυβερνητικής μηχανής ενώ την ίδια ώρα ο κ. Μεϊμαράκης υπόσχεται στους "κομμένους" ότι δεν θα....πεταχτούν στον Καιάδα".

    [05] Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια

    H PRESS time αναφέρει ότι "ένα πρωτοφανές θέατρο μπροστά στην κατάμεστη αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου της γαλλικής πρωτεύουσας έπαιξε χθες το μεσημέρι η τέως ανακρίτρια Κ. Μπουρμπούλια προκειμένου να καθυστερήσει την έκδοσή της στην Ελλάδα. Και το πέτυχες τελικά, αφού η απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα".

    Σύμφωνα με το ΠΟΝΤΙΚΙ "με την επιστροφή της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια από την Πόλη του Φωτός, δεκαοκτώ (και , καλά διαβάσατε, 18) δικηγόροι και δικαστικοί αναμένεται να πάρουν κλήσεις για να περάσουν από το γραφείο του εισαγγελέα και να απολογηθούν για πιθανή εμπλοκή τους στο παραδικαστικό κύκλωμα και στο χρηματιστηριακό πλιάτσικο του '99".

    H TRAFFIC NEWS ισχυρίζεται ότι "σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της έκδοσης της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια. Την ώρα που η πρώην ανακρίτρια προσπαθεί να "ροκανίσει" χρόνο ώστε να μην παραδοθεί σύντομα στη χώρα μας, καθώς φοβάται για τη ζωή της , οι γαλλικές Αρχές ζητούν πρόσθετα στοιχεία από την Ελλάδα καθώς - σύμφωνα με πληροφορίες - κρίνουν τα μέχρι τώρα ανεπαρκή".

    [06] Δανεισμός

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "αυξάνονται και πληθύνονται τα χρέη των νοικοκυριών προς τις τράπεζες, με τα στεγαστικά δάνεια να κρατούν τα "σκήπτρα" προς τέρψιν των τραπεζιτών, οι οποίοι βλέπουν τα κέρδη τους να εκτινάσσονται στα ύψη, εξέλιξη που ωστόσο δεν τους εμποδίζει καθόλου να επιβάλλουν πάσης φύσεως προκλητικές χρεώσεις ακόμα και στους μικροκαταθέτες".

    [07] Πανελλαδικές εξετάσεις

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων ζητεί η "επιτροπή σοφών" του υπουργείου Παιδείας. ΜΕ λιγότερα μαθήματα η εισαγωγή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ".

    [08] Πυροσβεστική

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ "η υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια απομένει προκειμένου να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός πρόσληψης νέου προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα".

    [09] ΕΛΑΣ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "προκαλεί αίσθηση δήλωση-σοκ ανώτερου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την αδυναμία εντοπισμού και σύλληψης, που επιδεικνύουν τα όργανα τάξης, των γνωστών-άγνωστων, οι οποίοι καθημερινά μετατρέπουν το κέντρο της πρωτεύουσας σε πεδίο μάχης, καταλύουν τη δημοκρατία και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανύποπτων πολιτών".

    [10] Υποκλοπές

    Τα ΝΕΑ γράφουν ότι "κύκλωμα υποκλοπών κινητών τηλεφώνων που είχε στο στόχαστρο υπουργούς, πολιτικά στελέχη, επιχειρηματίες αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό εντόπισαν οι διωκτικές αρχές".

    [11] ΟΤΑ

    Η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ σημειώνει ότι "οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης,μαζί με το Δημόσιο και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου είναι οι αρχές που θα έχουν δικαίωμα να αναθέτουν έργα που θα υλοποιηθούν με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 2 February 2006 - 21:38:39 UTC