Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-03-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/3/2006
  • [02] Κ. Καραμανλής
  • [03] Σοφοκλέους
  • [04] Ασφαλιστικό
  • [05] Θεσσαλονίκη
  • [06] Αυξήσεις
  • [07] ΠΑΣΟΚ
  • [08] ΚΚΕ
  • [09] Ευάγγελος Βενιζέλος
  • [10] ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
  • [11] Αυθαίρετα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/3/2006

    Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, κυριαρχούν στην ειδησεογραφία του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα επιτεύγματα της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου της διετίας.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Αλλάζουμε την Ελλάδα. Μήνυμα Καραμανλή προς τον λαό από το υπουργικό συμβούλιο.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 4.716 νέες προσλήψεις. Όλες οι θέσεις σε υπουργεία, δήμους και οργανισμούς.

    Η ΑΥΓΗ: Ανατροπές στις συντάξεις μέσω "επιτροπής σοφών". Με κόλπο η κυβέρνηση ανοίγει το ασφαλιστικό.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αυξήσεις σε ΕΚΑΣ - ΟΓΑ και επιδόματα ανεργίας. Αλογοσκούφης και Τσιτουρίδης υλοποιούν τις δεσμεύσεις Καραμανλή.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ψήφισε και η Σοφοκλέους! Στη Ρηγίλλης ψυχροί εορτασμοί, στο Χρηματιστήριο βουτιά. Ραγδαία πτώση την ημέρα της επετείου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δύο χρόνια έργων για την Ελλάδα. Ο απολογισμός της κυβέρνησης και οι προτεραιότητες για το μέλλον.

    ΕΘΝΟΣ: Απόπειρα παροχών με... 1 ευρώ ημερησίως. Όψιμες δεσμεύσεις για ΕΚΑΣ - ΟΓΑ υπό τη σκιά των γκάλοπ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Καραμανλής: Είμαστε λογοτιμητές. Χθες μετά την πανηγυρική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τους χάλασε τη φιέστα της "Μαύρης Βίβλου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ισχύουν οι υποσχέσεις μας". Βαρυσήμαντο μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους πολίτες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Άσπρο - μαύρο. 2 χρόνια: Η κυβέρνηση τα βλέπει καλά. Η αντιπολίτευση τα βλέπει χάλια.

    ΕΣΤΙΑ: 6 Μαρτίου 1894: Πώς γεννήθηκε η "Εστία". Σήμερα προσφέρουμε το πρώτο επετειακό φύλλο της 40ετηρίδος.

    ESPRESSO: Οριστικό αντίο. Κατέρρευσε η προσπάθεια συμβιβασμού. Θέμος Αναστασιάδης: Άντε γεια ALPHA! "Κλείνω σήμερα σε άλλο κανάλι". "Κοντομηνά, να είσαι καλά και αντίο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις. Ο Κώστας Καραμανλής επιμένει στο κυβερνητικό του πρόγραμμα. Το ΠΑΣΟΚ υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση, αναμένοντας οφέλη.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Ο λόγος μας στους πολίτες, ισχύει". Απολογισμός της κυβερνητικής διετίας από τον Κ. Καραμανλή.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ούτε λέξη για "μέτοχο" - απογραφή! Απολογισμός αμνησίας από την κυβέρνηση.

    Η ΝΙΚΗ: Δύο χρόνια χαμένα. Τη "Βίβλο της αναξιοπιστίας" παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ.

    PRESS TIME: Ο Κορωνιάς τα λεει όλα. "Δείχνει" το στρατηγείο των υποκλοπών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Έρχεται νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων. Στο στόχαστρο ασφαλιστικό - εκπαίδευση - εισόδημα - δικαιώματα.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Τέσσερα μεγάλα έργα αλλάζουν τη Θεσσαλονίκη. Συνάντηση του νέου γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη με Π. Ψωμιάδη, Β. Παπαγεωργόπουλο στη συμπρωτεύουσα.

    TRAFFIC NEWS: Το "Dream Show" έφαγε Νικολούλη και "Μάγισσες". Η αγάπη του κοινού το έφερε στην πρώτη θέση.

    Η ΧΩΡΑ: Αυθαίρετα: Νομιμοποιήσεις μέσα στο 2006. Πράσινο φως και από Καραμανλή.

    City Press: Αντιπαράθεση για τις προεκλογικές υποσχέσεις. Καραμανλής στο Υπουργικό Συμβούλιο: Θα τηρήσουμε όλες τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε προεκλογικά.

    METRO: "Παιχνίδια" στο ΧΑΑ. Εντυπωσιακή βουτιά χθες του Δείκτη στο Χρηματιστήριο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μας έκαψε... το πετρέλαιο θέρμανσης. Νέα τιμή-ρεκόρ και σοκ για τα νοικοκυριά.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Διάτρητο το αεροδρόμιο Μακεδονία", όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφάλειας Γ. Πλιατσικούρας λόγω έλλειψης προσωπικού στον έλεγχο αποσκευών.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η γυναίκα "σκλάβα" της παγκοσμιοποίησης. Παρά τις παγκόσμιες ημέρες εορτασμού της.

    [02] Κ. Καραμανλής

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "δύο χρόνια μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ ο πρωθυπουργός ανανέωσε χθες το "συμβόλαιο" με τους πολίτες, υποσχόμενος περισσότερη δουλειά και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. Κάνοντας τον απολογισμό του έργου της κυβέρνησης, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι "ο λόγος που δώσαμε στους πολίτες και ειδικά στους οικονομικά ασθενέστερους ισχύει στο ακέραιο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "ο κ. Καραμανλής εξήγγειλε λιγότερους φόρους για όλα τα νοικοκυριά και αύξηση του αφορολογήτου ορίου, ενώ τόνισε μία ακόμη φορά ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "οι συντεταγμένες εντός των οποίων θα αρθρωθεί το πολιτικό σκηνικό, έως το τέλος της τετραετίας, αναδείχθηκαν χθες με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, τις οποίες ανέδειξε ως εργαλείο, όχι μόνο για την ανάταξη της οικονομίας αλλά για την άσκηση πολιτικής, που θα ανακουφίσει τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "τον απολογισμό της κυβερνητικής διετίας της Νέας Δημοκρατίας έκανε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, στον απόηχο των δημοσκοπήσεων που δείχνουν συρρίκνωση της "ψαλίδας" με το ΠΑΣΟΚ".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ εκτιμά ότι "η Νέα Δημοκρατία θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποσχέσεις της προς τους πολίτες, οι οποίοι πριν δύο χρόνια, με την ψήφο τους, της εμπιστεύτηκαν τη διακυβέρνηση της χώρας. Ο Κώστας Καραμανλής στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με αφορμή τα δύο χρόνια από την εκλογική νίκη, τόνισε ότι από τις 7 Μαρτίου του 2004 η Ελλάδα άλλαξε σελίδα και μπήκε σε μια ασφαλή τροχιά".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "εμφανίσθηκε ένας Πρωθυπουργός αποφασισμένος να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να δώσει νέα πνοή στο Κυβερνητικό έργο. Από την άλλη πλευρά το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε την μαύρη βίβλο με τα λάθη, τις αδυναμίες και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της Κυβέρνησης στην διετία που πέρασε".

    Η ΕΣΤΙΑ επισημαίνει ότι "ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στα όσα έγιναν κατά την πρώτη διετία και στα όσα θα γίνουν στην δεύτερη διετία, δεν άφησε κανένα περιθώριο αλλαγής της σημερινής πολιτικής. Έδειξε αποφασισμένος να ολοκληρωθή η πολιτική της Κυβερνήσεώς του, όπως έχει εξ αρχής δρομολογηθή".

    Η Traffic News ισχυρίζεται ότι "ο πρωθυπουργός θέλοντας να δώσει πολιτικό στίγμα για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης του τόπου από τη ΝΔ αντί οποιαδήποτε εκδήλωσης, συγκάλεσε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο και ζήτησε από τους υπουργούς έργα και προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις και στην υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του κόμματος, καθώς και να δημοσιεύσουν τα πεπραγμένα του κάθε υπουργείου ξεχωριστά μαζί με τις προτάσεις τους για τα επόμενα δύσκολα χρόνια που περιμένουν την κυβέρνηση".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι "ο πρωθυπουργός μιλώντας χθες στο υπουργικό συμβούλιο τόνισε πως όσα υποσχέθηκε η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά θα τηρηθούν στο ακέραιο, ενώ επανέλαβε την πρόθεσή του "για ολική, μετωπική σύγκρουση με τις παθογένειες και τα νοσηρά φαινόμενα του παρελθόντος".

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "μοναδικό παράδειγμα κυβέρνησης που δεν έχει το θάρρος να υπερασπιστεί τις επιλογές της δίνει ο επίσημος απολογισμός της διετίας από τους υπουργούς της ΝΔ. Όχι μόνο γι' αυτά που λένε αλλά -κυρίως- για όσα επιλέγουν να αποσιωπήσουν".

    [03] Σοφοκλέους

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "μετά τις αρνητικές δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες ποτίζοντας με φαρμάκι την τούρτα της Νέας Δημοκρατίας για τα δύο της χρόνια στην εξουσία, σειρά χθες είχε η Σοφοκλέους. Ανήμερα των γενεθλίων της νίκης στις εκλογές του 2004 οι τιμές των μετοχών άρχισαν να κατρακυλούν "αποδοκιμάζοντας " και αυτές τον διετή απολογισμό της κυβέρνησης".

    H METRO αναφέρει ότι "απέναντι σε μια νέα γενιά κερδοσκόπων- πολύ πιο... επικίνδυνων ίσως από αυτούς της "γενιάς" του '99 - βρίσκεται η Σοφοκλέους".

    [04] Ασφαλιστικό

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "στα μέσα της κυβερνητικής θητείας η κυβέρνηση επιμένει να ανοίξει θέμα ασφαλιστικού, αξιοποιώντας και τη δέσμευση που ανέλαβε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στην ΕΕ προκειμένου να πετύχει την έγκριση του νέου Προγράμματος Σταθερότητας".

    [05] Θεσσαλονίκη

    Η εφημερίδα Σήμερα ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ισχυρίζεται ότι "εντυπωσιασμένος από τα μεγάλα έργα που ξεκινούν στην Θεσσαλονίκη δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης , ο οποίος κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ότι κορόιδευαν τους Θεσσαλονικείς επί 20 χρόνια".

    [06] Αυξήσεις

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "οι αυξήσεις στο ΕΚΑΣ και στις αγροτικές συντάξεις που εξαγγέλθηκαν πριν από τις εκλογές του 2004 και ουδέποτε υλοποιήθηκαν, επιστρατεύονται πάλι ως "καρότο" για τις προσεχείς εκλογές".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "ξεδιπλώνεται μέρα με τη μέρα το κυβερνητικό σχέδιο για ενίσχυση των μικρομεσαίων και "αδύνατων" κοινωνικά στρωμάτων. Μετά από δύο σκληρά , ομολογουμένως, χρόνια για τα χαμηλά εισοδήματα, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης εξαγγέλλουν σταδιακά φιλολαϊκά μέτρα, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κυβερνώντος κόμματος".

    [07] ΠΑΣΟΚ

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "την ώρα που ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής πρόβαλε ως ...όραμα της ΝΔ και για τα επόμενα χρόνια την εντατικοποίηση των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων που έχουν απορυθμίσει ήδη τις εργασιακές σχέσεις και υπονομεύσει την κοινωνική συνοχή το ΠΑΣΟΚ έδινε στη δημοσιότητα τη "Βίβλο της Αναξιοπιστίας" της κυβέρνησης της ΝΔ, καταγγέλλοντας "τα δύο χαμένα χρόνια για τη χώρα και το λαό", αλλά στέλνοντας ταυτόχρονα και ένα μήνυμα ελπίδας, βασιζόμενο στα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που ενισχύσουν την αίσθηση ότι "η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει" για τη νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση της ΝΔ".

    [08] ΚΚΕ

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του απευθύνεται στην εργατική τάξη, στις γυναίκες, στους νέους, στα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου και τους καλεί να οργανώσουν την ενιαία πάλη τους, για να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων που είναι έτοιμη να εξαπολύσει η κυβέρνηση, προκειμένου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στο κεφάλαιο και την ΕΕ".

    [09] Ευάγγελος Βενιζέλος

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "τη στιγμή που στη Χαριλάου Τρικούπη παρουσιαζόταν η "Βίβλος Αναξιοπιστίας" της κυβέρνησης της ΝΔ, ευελπιστώντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα αποκομίσουν περαιτέρω κομματικά οφέλη, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τους "χαλούσε τη φιέστα".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "μια διφορούμενη δήλωση του Ευ. Βενιζέλου για το θέμα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσε πολλές συζητήσεις χθες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επισκίασε την επίθεση κατά της κυβέρνησης με εργαλείο τη "Μαύρη Βίβλο" που παρουσιάστηκε από την Μ. Ξενογιαννακοπούλου και τον Δ. Ρέππα".

    Σύμφωνα με την PRESS time "νέα βόμβα" έβαλε στο ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος , οι δηλώσεις του οποίου σε ραδιοφωνική εκπομπή δημιούργησαν την αίσθηση ότι θέτει θέμα ηγεσίας εάν χάσει το κόμμα τις εκλογές. Η αρχική αντίδραση στελεχών του ΠΑΣΟΚ ήταν αμήχανη, όμως στη Χ. Τρικούπη το κλίμα ήταν "βαρύ" για το περιεχόμενο των δηλώσεων , αλλά και για την ημέρα που επέλεξε να τις κάνει, όταν δηλαδή το ΠΑΣΟΚ φιλοδοξούσε να μονοπωλήσει την επικαιρότητα με τη Μαύρη Βίβλο για τα δίχρονα της διακυβέρνησης από τη ΝΔ".

    [10] ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

    H CITY PRESS γράφει: "Καραμανλής στο Υπουργικό Συμβούλιο: Θα τηρήσουμε όλες τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε προεκλογικά. Βιβλίο Κυβερνητικής Αναξιοπιστίας της ΝΔ παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Η ΝΔ είπε ψέματα στο λαό, τώρα όμως τελειώνουν τα ψέματα. Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν την απαισιοδοξία της κοινής γνώμης και την οικονομική και κοινωνική προοπτική".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "με εντελώς διαφορετικά χρώματα περιγράφουν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ τα δύο χρόνια της θητείας της ΝΔ στην εξουσία. Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια Ελλάδα που έχει μπει " σε σταθερή τροχιά, που οδηγεί με σιγουριά στην επίτευξη των στόχων" και επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι "ισχύουν στο ακέραιο" οι δεσμεύσεις του. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ υποδέχθηκε την επέτειο με 156 σελίδες της "Βίβλου Αναξιοπιστίας" στην οποία "περιγράφει" τη διετία με μαύρο χρώμα. Οι πολίτες βέβαια που δυσπραγούν, γνωρίζουν την αλήθεια".

    Σύμφωνα με την ESPRESSO "κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις" Και χθες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παρουσίασαν στον Έλληνα πολίτη την ....καθημερινότητά του μέσα από τη δική τους οπτική γωνιά. Η κυβέρνηση τα είδα σχεδόν όλα "άσπρα" και καλά, αφού επί των ημερών της οι αριθμοί ευημερούν. Αντίθετα, για το ΠΑΣΟΚ όλα είναι "μαύρα" και η κυβέρνηση δεν έκανε καλό... Τα δύο μεγάλα κόμματα "κονταροχτυπήθηκαν" σκληρά, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη νίκη της ΝΔ στις τελευταίες εθνικές εκλογές".

    [11] Αυθαίρετα

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "πράσινο φως για τη νομιμοποίηση χιλιάδων αμφισβητούμενων τίτλων και εκτάσεων άναψε χθες ο πρωθυπουργός στην ομιλία του για τα δύο χρόνια της Νέας Διακυβέρνησης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 8 March 2006 - 16:33:27 UTC