Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-03-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/3/2006
  • [02] Υποκλοπές
  • [03] Ταμείο Τραπεζών
  • [04] ΕΚΑΣ-Συντάξεις
  • [05] Αναρχικοί
  • [06] Γιώργος Παπανδρέου
  • [07] Σώματα Ασφαλείας - Αυξήσεις
  • [08] Κ. Μητσοτάκης
  • [09] Βαλκάνια
  • [10] Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια
  • [11] ΠΑΣΟΚ
  • [12] Ντόρα Μπακογιάννη

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/3/2006

    Οι υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, το Ταμείο Τραπεζών και οι αυξήσεις των συντάξεων και του ΕΚΑΣ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αναρχικοί, ποιοι είναι, τι θέλουν... Συνέντευξη με τους αρχηγούς τους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Όλα του γάμου δύσκολα για την Τουρκία. Η Ντόρα μιλάει στην "Α" για το "προξενιό" Άγκυρας - Βρυξελλών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αποκαλύπτει τους ενόχους και πάει σε εκλογές. Αποφασισμένος για όλα ο Καραμανλής μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Οι νέες αποδοχές σε Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας. Τι αλλάζει από τον Απρίλιο σε μισθούς και επιδόματα.

    ΕΘΝΟΣ: Ξεχείλισε το ποτήρι της απάτης. Γ. Παπανδρέου: Σύντομα τελειώνει η περίοδος της νέας Δεξιάς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στις φυλακές Κορυδαλλού η πρώην Ανακρίτρια Μπουρμπούλια, ετοιμάζει το απολογητικό της υπόμνημα, σιγοτραγουδώντας... "Μη λες κουβέντα κρατώ κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πόσο αυξάνονται μισθοί - συντάξεις στον ιδιωτικό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Πάνω 7% το ΕΚΑΣ που λαμβάνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυξήσεις και αλλαγές στο ΕΚΑΣ. 7% πάνω το επίδομα και 5% τα κλιμάκια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στον αέρα το Ταμείο Τραπεζών. Ανεφάρμοστος ο νόμος, ίσως προωθηθεί για ψήφιση νέος.

    ΕΣΤΙΑ: Ανησυχία για τα Βαλκάνια. Για τυχόν συνέπειες από τον θάνατο Μιλόσεβιτς.

    ESPRESSO: "Έζησα με τους τετράποδους ανθρώπους". Ελληνίδα ρεπόρτερ βρήκε τους Τούρκους-φαινόμενο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ψυχρός πόλεμος για 2 τηλέφωνα-φαντάσματα. Η ΑΔΑΕ καρφώνει τη Vodafone.

    PRESS time: Στο κελί 29 με την Μπουρμπούλια.

    TRAFFIC NEWS: Η Τατιάνα "έφαγε" την Αλιμπέρτη στα καλλιστεία. Όλο το παρασκήνιο της μεγάλης κόντρας.

    Η ΧΩΡΑ: Ζωντανεύει η βεντέτα του '93 με εμφύλιο στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί αποφάσισε ο επίτιμος να επιτεθεί τώρα στον Σαμαρά.

    City Press: Ακρίβεια, ασφαλιστικό, απογραφή φέρνουν πολιτική ένταση. Τα κέρματα του ευρώ και το πετρέλαιο τίναξαν τον οικογενειακό προϋπολογισμό στον αέρα.

    Μetro: Κόντρα μέχρις εσχάτων. Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο θέμα των υποκλοπών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εικονικές περιπολίες της ΕΛΑΣ στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σύγκρουση για τις συμβάσεις. 24ωρη απεργία απάντηση στη λαίλαπα των μεταρρυθμίσεων.

    [02] Υποκλοπές

    H METRO γράφει ότι " τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης καθορίζει το θέμα των υποκλοπών, όπως απέδειξε η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Γ. Παπανδρέου εναντίον του πρωθυπουργού, με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση, αλλά και η έντονη απάντηση που δόθηκε από την πλευρά του κυβερνητικού στρατοπέδου προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "μονόδρομο αποτελεί για την χώρα και για την κυβέρνηση η αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών, ώστε να πάψει αυτή η υπόθεση να σέρνεται στον δημόσιο βίο, να αποκαλυφθούν οι ένοχοι όπου και αν βρίσκονται και να προχωρήσει στη συνέχεια ο πρωθυπουργός στη διενέργεια εκλογών, ανανεώνοντας και αναβαθμίζοντας την λαϊκή εντολή, ώστε να γυρίσει η χώρα σελίδα".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "δύο τηλέφωνα - φαντάσματα, για τους κατόχους των οποίων η Vodafone δεν έχει ακόμα απαντήσει, βρίσκονται στο επίκεντρο του "πολέμου" μεταξύ της εταιρείας και της Επιτροπής Απορρήτου".

    [03] Ταμείο Τραπεζών

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "ανεφάρμοστος αποδεικνύεται ο νόμος για τις επικουρικές συντάξεις των τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ). Το υπουργείο Απασχόλησης ετοιμάζει νέο, τον τρίτο στη σειρά, υπό το φάσμα της πολιτικής αναξιοπιστίας".

    [04] ΕΚΑΣ-Συντάξεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "τη χορήγηση αύξησης ύψους 4% στις συντάξεις του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και την αύξηση κατά 7% του ειδικού επιδόματος που λαμβάνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι (ΕΚΑΣ) και των συντάξεων του ΟΓΑ προβλέπει υπουργική απόφαση, η οποία υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "αυξάνονται κατά 7% τα ποσά του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) με απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης Γ. Αλογοσκούφη και Σ. Τσιτουρίδη. Τα εισοδηματικά όρια για τη χορήγηση του επιδόματος αναπροσαρμόζονται κατά 5%".

    [05] Αναρχικοί

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "οι αναρχικοί δεν είναι τελικά οι παρανοϊκοί δικαστές του κατεστημένου. Έχουν μια αλλιώτικη λογική, ξέρουν όμως να ξεχωρίζουν τον εχθρό. Φάλτσα νότα στο εμβατήριο της αντίδρασης αποτελούν οι γνωστοί - άγνωστοι νεολαίοι και οι ληστές τραπεζών που δηλώνουν επίσης αναρχικοί, αλλά ...δυσκολεύονται να πορευθούν με βάση τη συγκεκριμένη θεωρία της αναρχίας".

    [06] Γιώργος Παπανδρέου

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "κλιμακώνει την επίθεσή του στον πρωθυπουργό ο Γ. Παπανδρέου, εκμεταλλευόμενος τόσο την εξέλιξη με την απογραφή όσο και τα άλλα ολισθήματα της κυβέρνησης, με κορυφαίο αυτό των υποκλοπών. Έτσι χθες δεν περιορίστηκε να χαρακτηρίσει ως "μεγάλη απάτη" την απογραφή, αλλά χαρακτήρισε και τον πρωθυπουργό "απατεώνα", ενώ προέβλεψε ότι "ο ελληνικός λαός με την ψήφο του πολύ σύντομα θα βάλει τέλος στην περίοδο της νέας δεξιάς".

    [07] Σώματα Ασφαλείας - Αυξήσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "με τη μισθοδοσία του Απριλίου θα δοθούν στους στρατιωτικούς οι αυξήσεις και τα αναδρομικά από 1.1.2006. Με τις διατάξεις του άρθρου "Εισοδηματική Πολιτική έτους 2006" αναπροσαρμόζονται σε ποσοστό 3% από 1.1.2006 οι μηνιαίοι βασικοί μισθοί, που αποτελούν τη βάση για τη διαμόρφωση των βασικών μισθών όλων των κατηγοριών λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ καθώς και των νόμιμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος".

    [08] Κ. Μητσοτάκης

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "προ εμφυλίου βρίσκονται στη ΝΔ με αφορμή τα νέα "φαρμακερά" βέλη κατά του ευρωβουλευτή Αντώνη Σαμαρά που εξαπέλυσε από τα Χανιά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναζωπυρώνοντας μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές κόντρες, που διατηρούνται άσβεστες στο πέρασμα των χρόνων".

    [09] Βαλκάνια

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "ο αιφνίδιος θάνατος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Ο κυριώτερος λόγος είναι τυχόν νέα κρίσις στα Βαλκάνια. Ειδικώς στην Σερβία, οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές, πολλώ μάλλον αφού ένα μεγάλο τμήμα των Σέρβων δεν φαίνεται να πείθεται πως ο προχθεσινός θάνατος του Μιλόσεβιτς οφείλεται σε φυσικά αίτια".

    [10] Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια

    Η Traffic News υποστηρίζει ότι "κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λες και είχε συλληφθεί ο... Οσάμα μπιν Λάντεν (!), μεταφέρθηκε το Σάββατο το βράδυ στον Κορυδαλλό η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια".

    Η Espresso αναφέρει ότι "έντονα κουρασμένη, φανερά αδυνατισμένη και με σκουρόχρωμα τα μέχρι πριν από λίγο καιρό ξανθά μαλλιά της. Αυτή ήταν η εικόνα της νεοφερμένης Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, που σαστισμένη αντίκρισαν οι άλλοι έγκλειστοι της φυλακής. Προηγουμένως χρειάστηκε να γίνει ειδική συμφωνία, προκειμένου να ανοίξουν Σάββατο βράδυ οι γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "από τις γυναικείες φυλακές Φρεν του Παρισιού, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, ήταν το "ταξίδι" αλλιώτικο από τ' άλλα για την πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια. Οι "σκηνοθέτες" της μεταγωγής, υπήρξαν υπερβολικοί, ώστε κατόρθωσαν να εισπράξουν τα ειρωνικά χειροκροτήματα του ελληνικού λαού. Ήδη, η Τάνια προετοιμάζει στο κελί της το απολογητικό της υπόμνημα, σιγοτραγουδώντας "μη λες κουβέντα, κρατώ κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα".

    Η Press Time προσθέτει ότι "ο φάκελος με την ένδειξη "φυγόδικη" στην Ασφάλεια άνοιξε και εκείνο που φέρεται να ενόχλησε την πρώην "χλιδάτη" ανακρίτρια δεν είναι ότι από προχθές συμπεριλαμβάνεται στα αρχεία των "σεσημασμένων" και των δραστών του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά ότι χρησιμοποιήθηκε ο παραδοσιακός τρόπος για τη λήψη των αποτυπωμάτων της".

    [11] ΠΑΣΟΚ

    Η City Press εκτιμά ότι "οι αποκαλύψεις των άστοχων χειρισμών της κυβέρνησης αρχικά στις υποκλοπές και τώρα στο θέμα της απογραφής αποτελούν τα δύο σημεία αιχμής της αντεπίθεσης του ΠΑΣΟΚ, με φόντο το κλείσιμο της ψαλίδας στις έρευνες της κοινής γνώμης".

    [12] Ντόρα Μπακογιάννη

    "Δεν είμαστε αυτή τη στιγμή έτοιμοι για ένα "γάμο" Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας. Αυτό επισημαίνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τονίζει ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις "θα είναι μία διαδικασία μακρά, η οποία θα εξαρτηθεί από την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας και τη βούληση του τουρκικού λαού να ασπασθεί αυτό που ονομάζεται ευρωπαϊκό κεκτημένο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 13 March 2006 - 20:46:34 UTC