Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-03-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/3/2006
  • [02] Εθνικό Κτηματολόγιο
  • [03] Γραφειοκρατία
  • [04] Κυβέρνηση - ΠΑΣΟΚ
  • [05] Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια
  • [06] Θ. Ρουσόπουλος
  • [07] Προσλήψεις
  • [08] Σερβία
  • [09] Αστυνομία
  • [10] Κινητό
  • [11] Απεργία
  • [12] Αλέκα Παπαρήγα
  • [13] Σχολεία
  • [14] Εκκλησία
  • [15] Στεγαστικά δάνεια
  • [16] Εφορία
  • [17] Υποκλοπές
  • [18] Αγροφυλακή
  • [19] Αμυντικές δαπάνες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/3/2006

    Οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο μετά το θάνατο του Μιλόσεβιτς, οι κατασχέσεις από την Εφορία για χρέη, η γραφειοκρατία στη χώρα μας και η κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την απογραφή και τις υποκλοπές είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ήθελαν να κλέψουν τον server με το παράνομο λογισμικό. Αποκάλυψη: Η αλήθεια για την "αθώα" απόπειρα ληστείας στο "βαν" της Vodafone, στον Ρέντη.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Τρόμος στα σχολεία από τις συμμορίες. Επέμβαση των υπουργείων Παιδείας και Δημoσίας Τάξεως ζητούν οι γονείς.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Η Εκκλησία στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ. Αποκαθηλώνουν τα άγια σύμβολα την επομένη της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

    Η ΑΥΓΗ: Απεργία αύριο για την ανεργία και τις συμβάσεις. Στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 3.500 αστυνομικοί σε... ρόλο Φιλιππινέζων, ενώ οργιάζουν οι ληστές και οι διαρρήκτες.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Απογραφή... ύβρεων. Με φόντο τις υποκλοπές και την οικονομία οξύνεται το πολιτικό κλίμα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πράσινο φως για Αγροφυλακή. Πριν από το Πάσχα στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο.

    ΕΘΝΟΣ: Νέα γενιά στεγαστικών δανείων. Τράπεζες: Στροφή στα σταθερά με μείωση επιτοκίων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σουβλιές" Σουφλιά και Αλογοσκούφη. Παραμάζωμα πήραν τον Γιώργο Παπανδρέου ύστερα από τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε κατά του Πρωθυπουργού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Άγρια κόντρα για τα κρυφά ελλείμματα στις αμυντικές δαπάνες. Αλογοσκούφης: Ο Γ. Παπανδρέου ζει στο φαύλο παρελθόν των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σύγκρουση σε 4 μέτωπα. Αντεπίθεση της κυβέρνησης μετά την παλαιοκομματική στροφή του Γ. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 12 παγίδες για τους μη έχοντες. Όμηροι της γραφειοκρατίας, κυρίως οι συνταξιούχοι.

    ΕΣΤΙΑ: Γιατί καθυστερεί το Εθνικό Κτηματολόγιο. Προφανής αναποτελεσματικότης του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ.

    ESPRESSO: "Γιατί μπήκα στην αίρεση. Ποιοι με μύησαν στους Θεόφρονες". Η Δήμητρα Παπανδρέου σε παραθρησκευτική οργάνωση. Όλη η αλήθεια για την αδελφότητα των επωνύμων.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κρίση στο Βελιγράδι. Ο θάνατος Μιλόσεβιτς ανατρέπει ισορροπίες στη Σερβία.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ακριβά κοστίζει το κινητό μας. Διπλάσιο το τέλος της περιαγωγής!

    ΤΑ ΝΕΑ: Κατασχέσεις από την Εφορία για χρέη. Νέο σαφάρι για 600.000 οφειλέτες.

    Η ΝΙΚΗ: Επίθεση σε τρία μέτωπα. Το ΠΑΣΟΚ εστιάζει σε απογραφή, υποκλοπές και ακρίβεια.

    PRESS TIME: Αλήθεια! "Είναι θαύμα". Γιατροί και ιατροδικαστές δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που είδαν.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συνέντευξη Τύπου της γγ της ΚΕ του ΚΚΕ. Όλοι μαζί μια γροθιά - μια φωνή για την Κοινωνική Ασφάλιση.

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Επίθεση ΚΕΔΚΕ σε Πολύδωρα για την Αγροφυλακή. Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την πρόσληψη 1.000 αγροφυλάκων ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων.

    TRAFFIC NEWS: Θανάσιμη μονομαχία Μάκη με Καρατζαφέρη. Βγήκαν μαχαίρια κατά τη διάρκεια του "Κίτρινου Τύπου".

    Η ΧΩΡΑ: Προσλήψεις: 1.045 σε Δημόσιο - Δήμους - Οργανισμούς. Όλες οι νέες προκηρύξεις και διαγωνισμοί.

    City Press: Μετρούν δυνάμεις με την 24ωρη απεργία. Αντιπολίτευση και συνδικαλιστικές οργανώσεις επενδύουν πολλά στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία.

    METRO: Φόβοι αποσταθεροποίησης. Ο θάνατος του Μιλόσεβιτς απειλεί με νέα αναταραχή τα Βαλκάνια.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Και ακριβά και σκάρτα. Όργιο κερδοσκοπίας και νοθείας.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ο ηλεκτρονικός τζόγος ζει και... βασιλεύει στο Ν. Θεσσαλονίκης. Έξαρση παρουσιάζουν και πάλι τους δύο τελευταίους μήνες τα "φρουτάκια" στην πόλη μας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Άγριος καυγάς για το Ασφαλιστικό. Νέες δηλώσεις όξυναν τα πνεύματα.

    [02] Εθνικό Κτηματολόγιο

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "το Εθνικό Κτηματολόγιο έπρεπε να είναι μία από τις κυριώτερες προτεραιότητες της Κυβερνήσεως. Κρίνοντες όμως από τους σημερινούς ρυθμούς, φοβούμεθα ότι δεν είναι. Το 2001 το ΥΠΕΧΩΔΕ κατηγορείτο για διαχειριστική αδιαφάνεια και κατασπατάληση κοινοτικών πόρων. Το 2006 θα μπορούσε δυστυχώς να κατηγορηθή για αναποτελεσματικότητα".

    [03] Γραφειοκρατία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "να "λύσει" το Ασφαλιστικό για τα επόμενα 50 χρόνια σχεδιάζει η κυβέρνηση, αλλά οι συνταξιούχοι ταλαιπωρούνται από τις καθυστερήσεις και τις κυβερνητικές αστοχίες του παρόντος".

    [04] Κυβέρνηση - ΠΑΣΟΚ

    H ESPRESSO εκτιμά ότι "τρίβουν τα χέρια τους στη Χαρ. Τρικούπη με το ξέσπασμα του Γ. Παπανδρέου εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού και αυτό διότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ύστερα από πολύ καιρό είδε να ανεβαίνουν οι "μετοχές" του στο πολιτικό "χρηματιστήριο" και να μειώνει τη διαφορά του από τον μεγάλο αντίπαλό του Κώστα Καραμανλή. Χθες, όμως η κυβέρνηση σήκωσε το "γάντι" και εξαπέλυσε τη δική της σφοδρή επίθεση και μάλιστα σε τρία μέτωπα".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "άκαρπη έχει αποβεί έως τώρα η προσπάθεια επικοινωνιακού αντιπερισπασμού που επιχειρεί η κυβέρνηση Καραμανλή, προκειμένου να υποβαθμιστεί η συζήτηση για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, για την παραπλανητική δημοσιονομική απογραφή και για την εντεινόμενη ακρίβεια στην αγορά".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "με ένα μπαράζ "απαντήσεων" σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και "δείχνοντας" ευθέως πλέον τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο, μην αφήνοντας αναπάντητες τις επιθέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "χτύπησε... κόκκινο πάλι χθες η σύγκρουση της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το φιάσκο της απογραφής και το σκάνδαλο των υποκλοπών. Υπουργοί σε συγχορδία επετέθησαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου για το θέμα της απογραφής και το "χαστούκι Βρυξελλών", ενώ στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσαν την κυβέρνηση να σταματήσει τα ψεύδη και να αναλάβει τις ευθύνες της".

    [05] Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια

    H PRESS time υποστηρίζει ότι "ΥΠΟ-"ΜΝΗΜΑ" για είκοσι και πλέον δικαστές με εν ενεργεία ανώτατο λειτουργό να συγκεντρώνει τα περισσότερα πυρά - λόγω του "καθοδηγητικού του ρόλου" στο ναυάγιο της έρευνας για το χρηματιστηριακό σκάνδαλο - συντάσσει η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια σε μια προσπάθεια αποδυνάμωσης του κατηγορητηρίου εις βάρος της".

    [06] Θ. Ρουσόπουλος

    H TRAFFIC NEWS αναφέρει ότι "συνεχίζει το "έργο" του στην κυβέρνηση ο Θ. Ρουσόπουλος ξεπερνώντας καθημερινά κάθε όριο και κάθε δικαιοδοσία. Ο άνθρωπος που έχει καταργήσει τους τύπους και την ιεραρχία που εμφανίζεται να λειτουργεί ως "βασιλικότερος του βασιλέως" δεν φαίνεται να πτοείται από τίποτα, εξοργίζοντας όπως υποστηρίζουν καλά γνωρίζοντες με τη στάση του ψηφοφόρους και στελέχη του κόμματος".

    [07] Προσλήψεις

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "σε 1.045 ανέρχονται οι νέες θέσεις εργασίας σε Δημόσιο και οργανισμούς, που είτε έχουν ανακοινωθεί είτε πρόκειται να ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα".

    [08] Σερβία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "άμεσο αντίκτυπο στις εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες της Σερβίας, αλλά και στις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, ενδέχεται να έχει ο θάνατος του πρώην ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, που βρέθηκε νεκρός το Σάββατο στο κελί του, στις φυλακές της Χάγης".

    Η METRO προσθέτει ότι " σε πρώτο πλάνο επανέρχεται ο προβληματισμός για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, εξαιτίας των αντιδράσεων που καταγράφονται για τον θάνατο του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς".

    [09] Αστυνομία

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "στο απίστευτο ποσοστό του είκοσι τοις εκατό επί του συνόλου των αστυνομικών που υπηρετούν στην Αττική 3.500 τον αριθμό, φτάνουν οι "συνοδοί υψηλών προσώπων". Οι αστυνομικοί δηλαδή που απασχολούνται αποκλειστικά με την φύλαξη πολιτικών και ιδιωτών, αλλά και την φρούρηση κτιρίων σε μία εποχή που οι κάθε λογής κακοποιοί αλωνίζουν ανεξέλεγκτοι την πρωτεύουσα!".

    [10] Κινητό

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι " αδικαιολόγητα υψηλό είναι στην Ελλάδα το κόστος των τελών κλήσεων από σταθερό σε κινητό τηλέφωνο ή από κινητό μιας εταιρίας σε κινητό άλλης εταιρίας, ενώ ο Έλληνας χρήστης κινητού τηλεφώνου πληρώνει έως και διπλάσιο τέλος περιαγωγής από αυτό που πληρώνει ένας μέσος Ευρωπαίος".

    [11] Απεργία

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "μεγάλη αναμένεται η συμμετοχή των εργαζομένων στην αυριανή απεργία σε ολόκληρη τη χώρα, που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ".

    Η City Press προσθέτει ότι "αντιπολίτευση και συνδικαλιστικές οργανώσεις επενδύουν πολλά στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία. Τα μισθολογικά αιτήματα ξεπερνούν κατά πολύ την αντοχή του προϋπολογισμού και της οικονομίας. Το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τους τόνους, επαναλαμβάνοντας την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ".

    [12] Αλέκα Παπαρήγα

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "όλοι μαζί μια γροθιά και μια φωνή ενωμένοι στον αγώνα να συναντηθούν σε ένα κοινό ενιαίο μέτωπο πάλης, αδιαπέραστο από τα ψεύτικα και τρομοκρατικά διλήμματα, από τις αυταπάτες, ανεπηρέαστοι, από αυτούς που κάνουν ένα βήμα μπρος στον αγώνα και στη συνέχεια δύο βήματα προς το συμβιβασμό. Να γυρίσουν την πλάτη στην κοκορομαχία που θα γίνει ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ".

    [13] Σχολεία

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ τονίζει ότι "το τελευταίο διάστημα ολοένα και αυξάνεται η εγκληματικότητα των εφήβων στην Ελλάδα. Έτσι καθημερινά καταγγέλλονται στην αστυνομία περιπτώσεις, όπου ομάδες εφήβων φτιάχνουν συμμορίες και προκαλούν τον τρόμο στα σχολεία και όχι μόνο".

    [14] Εκκλησία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υπογραμμίζει ότι "το δις εξαμαρτείν... για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο μετά την "αφαίρεση" του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, επανέρχεται με νέες "αιρετικές" θέσεις στο πλαίσιο της συζήτησης για τη διασφάλιση της θρησκευτικής ελευθερίας, οι οποίες αναμένεται να προκαλέσουν θυελλώδεις αντιδράσεις στην κοινή γνώμη και ένταση στις σχέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την Εκκλησία".

    [15] Στεγαστικά δάνεια

    Το ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται ότι "νέα στεγαστικά δάνεια ετοιμάζονται να ρίξουν στην αγορά οι τράπεζες με στόχο να στρέψουν τους δανειολήπτες στα σταθερά επιτόκια. Τα δάνεια θα έχουν ελκυστικό επιτόκιο, σταθερή δόση και θα προσαρμόζονται στις ανάγκες και στις δυνατότητες των δανειοληπτών".

    [16] Εφορία

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "εντολή προς τις Εφορίες για την κατάσχεση ακινήτων, μισθών και συντάξεων των φορολογουμένων που έχουν χρέη στο Δημόσιο δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Στο στόχαστρο μπαίνουν 600.000 φορολογούμενοι".

    [17] Υποκλοπές

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "στις 13 Φεβρουαρίου τρεις άγνωστοι επιχειρούν στο φορτηγάκι ιδιωτικής μεταφορικής εταιρείας. Ένας και μοναδικός ο σκοπός τους: Να πάρουν τον σέρβερ, που όσο λειτουργούσε παρακολουθούσε πάνω από 40 χιλιάδες τηλεφωνικές γραμμές. Δεν τα κατάφεραν όμως κι έτσι η έρευνα κατέγραψε τον ασύλληπτο αριθμό υποκλοπής, ο οποίος προστίθεται στις δύο γνωστές λίστες που κατέγραψαν οι αντίστοιχοι σε αριθμό σέρβερ".

    [18] Αγροφυλακή

    Η εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ γράφει ότι "κάθετα αρνητική, απέναντι στο ενδεχόμενο της επανασύστασης του σώματος της Αγροφυλακής, δηλώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "πρώτα-πρώτα έχουμε για πρόσληψη το δεδομένο αριθμό των χιλίων περίπου, που είναι του διαγωνισμού του 1993. Πριν ή μετά το Πάσχα ελπίζω να φέρω το νόμο στη Βουλή", δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρωνας Πολύδωρας, σχετικά με το νόμο ίδρυσης της Αγροφυλακής, στην παρθενική συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA RADIO".

    [19] Αμυντικές δαπάνες

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "σα να αγοράζαμε αέρα! Με αυτό τον τρόπο καταχωρούσε το ΠΑΣΟΚ στα βιβλία του κράτους (Προϋπολογισμός) τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "κλιμακώνεται η σύγκρουση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δημοσιονομική απογραφή, μετά τη σκληρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου κατά κυβέρνησης και πρωθυπουργού, με αφορμή την απόφαση της Eurostat η οποία στην ουσία ζητά από την κυβέρνηση να επιστρέψει στο μοντέλο που εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις Σημίτη όσον αφορά τον υπολογισμό των αμυντικών δαπανών".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 14 March 2006 - 20:54:53 UTC