Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-05-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/5/2006
  • [02] Δημήτρης Κωστόπουλος
  • [03] Προκόπης Παυλόπουλος
  • [04] Εφορία
  • [05] Πετρελαιοκίνηση
  • [06] Πακιστανοί
  • [07] Αγώνες
  • [08] Διατροφή
  • [09] Ελληνοτουρκικά
  • [10] Καραχασάν
  • [11] Ανεργία
  • [12] Ρηγίλλης
  • [13] Ακτοπλοΐα
  • [14] Συνταξιοδότηση
  • [15] Δημόσιο
  • [16] Μάκης Τριανταφυλλόπουλος
  • [17] Ελληνική οικονομία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/5/2006

    Η παραίτηση του γγ του υπουργείου Απασχόλησης, Δημήτρη Κωστόπουλου, μετά τις δηλώσεις του για την κάθαρση στο Χ.Α., η έφοδος της εφορίας στην αγορά και οι διορισμοί από τον υπουργείο Εσωτερικών είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κατά 52.177 λιγότεροι οι άνεργοι από πέρυσι. Μειώθηκε από 11,3% στο 9,7% το τελευταίο τρίμηνο του 2005 η ανεργία.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Αγόρασαν "δηλητήριο" από τον Βερόπουλο. Στην εντατική παραμένουν δύο άνθρωποι, στα νοσοκομεία άλλοι πέντε.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Καραχασάν υπέρ των μουφτήδων που στηρίζει η Άγκυρα. Προβληματισμός στη Θράκη από παλιά και νέα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

    Η ΑΥΓΗ: Αίνιγμα Καραμανλή για τις απαγωγές. "Στη γωνία " ο Γ. Βουλγαράκης. Άγνωστο αν ο πρωθυπουργός θα πάει αύριο στη Βουλή για απάντηση στην ερώτηση Αλαβάνου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Υπουργοί έπαιζαν μετοχές και χειραγωγούσαν τη Σοφοκλέους. Υποχρεώθηκε σε παραίτηση ο γγ του υπουργείου Απασχόλησης Δημήτρης Κωστόπουλος μετά τις καταγγελίες του για το Χρηματιστήριο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Νέα "ανθρωποθυσία" στη Νέα Δημοκρατία. Παραίτησαν τον Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δ. Κωστόπουλο. Ύστερα από δήλωση για "συγκάλυψη του χρηματιστηριακού εγκλήματος με εντολή Καραμανλή".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα μυστικά για εξαγορά συντάξιμων χρόνων. Μεγαλύτερη σύνταξη με λιγότερα έτη εργασίας.

    ΕΘΝΟΣ: Διορισμοί με... συστάσεις Παυλόπουλου. Στο φως λίστες ρουσφετιών από το γραφείο του υπ. Εσωτερικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο λωποδύτης της βίας και νοθείας" και η μούγγα της ΝΔ. Ακόμη και το πνευματικοπαίδι του Καραμανλισμού, όπως αυτοχαρακτηρίζεται, Γιώργος Τράγκας σιώπησε στις ύβρεις του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βόμβα για τα παιχνίδια στο χρηματιστήριο. Από τον Γ.Γ. του υπουργείου Απασχόλησης Δημ. Κωστόπουλο που τη νύχτα παραιτήθηκε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κώδικας... Καραμανλή. Αποπομπή Δ. Κωστόπουλου μετά τις δηλώσεις του για την κάθαρση στο Χ.Α.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Απίστευτη δήλωση του γγ του υπ. Απασχόλησης και ...Κώδικας Ν.Δ.: Αποπομπή Νο 37.

    ΕΣΤΙΑ: Τα αποτελέσματα της πρώτης διετίας. Οι επιτευχθέντες ρυθμοί προόδου της ελληνικής οικονομίας.

    ESPRESSO: Μαθήματα σεξ από δεσπότη! Ο μητροπολίτης Λαγκαδά μιλάει για όλα όσα κανείς ιεράρχης δεν τολμά.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πολιτική γκάφα και παραίτηση γεν. γραμματέα. Λόγια για το σκάνδαλο Χρηματιστηρίου κόστισαν στον Δημήτρη Κωστόπουλο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Χόρτα δηλητήριο... Αποσύρθηκαν από το σούπερ μάρκετ "Βερόπουλος". Συναγερμός στις υπηρεσίες του ΕΦΕΤ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Φορο-μπλόκα και για καταναλωτές. Εφορμούν 249 συνεργία.

    Η ΝΙΚΗ: Κάλυπτε τις "φούσκες" . Γνώριζε και δεν μιλούσε ο Καραμανλής. Ομολογία-βόμβα από τον Δ. Κωστόπουλο. Το Μαξίμου "απάντησε" με την αποπομπή του.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Στρατηγοί και... λύκοι στέλνουν τον Ερντογάν στα χαρακώματα για Αιγαίο - Θράκη. Η Άγκυρα σε τροχιά τσαμπουκά - Η Αθήνα σε τροχιά... Καραχασάν.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μέτωπο αγώνων στο επόμενο 15ήμερο. Άνεργοι - φοιτητές - σπουδαστές - συνταξιούχοι- οικοδόμοι.

    TRAFFIC NEWS: Η Γιάννα παίζει μπάλα με τον ΠΑΟΚ. Έντονες φήμες για αγορά του δικεφάλου.

    Η ΧΩΡΑ: Δημόσιο, ανοιχτά και το απόγευμα. Με απόφαση Παυλόπουλου και συναίνεση ΑΔΕΔΥ. Παρατείνεται η λειτουργία και του ολοήμερου σχολείου.

    City Press: Ευρωπαϊκό ρεκόρ νέφους στις ελληνικές πόλεις. Χάνεται η ολυμπιακή ευκαιρία αναβάθμισης του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στην Αθήνα.

    Μetro: "Βόμβες" και παραίτηση. Σάλος από τις δηλώσεις του Δ. Κωστόπουλου για σχέσεις πολιτικών και Χ.Α.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ναυάγιο για εμπόριο - τουρισμό. Κατάργηση γραμμών από το λιμάνι Θεσσαλονίκης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Τον δρόμο της... ξενιτιάς παίρνουν 60.000 φοιτητές. Με αφορμή τη μείωση του αριθμού σε ΑΕΙ - ΤΕΙ και την επιβολή της βάσης του 10 ως αναγκαία προϋπόθεση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πατείς με πατώ σε στα χειρουργεία του "Παναγία". Παραβάν στις αίθουσες, για να εξυπηρετούν περισσότερα περιστατικά!

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Όταν ο λαός δεν γνωρίζει... Σε κίνδυνο η δημοκρατία.

    [02] Δημήτρης Κωστόπουλος

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "τον αποκεφαλισμό του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δ. Κωστόπουλου αποφάσισε αργά χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής. Η οργή ξεχείλιζε στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έγινε γνωστό ότι ο κ. Κωστόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα του συνδέσμου μελών του ΧΑ, δήλωσε ότι η ΝΔ είχε στοιχεία για υπουργούς και τραπεζίτες που χειραγωγούσαν το Χρηματιστήριο το 1999, αλλά δεν τα δημοσιοποίησε με εντολή του κ. Καραμανλή".

    Η METRO αναφέρει ότι "σε "παραίτηση" οδηγήθηκε αργά χθες το βράδυ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης, Δημήτρης Κωστόπουλος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τα όσα ανέφερε σε ημερίδα, για την εμπλοκή πολιτικών στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και τη στάση που κράτησε η ΝΔ στο θέμα".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "σε παραίτηση υποχρεώθηκε αργά χθες το βράδυ ο γγ του υπουργείου Απασχόλησης, Δημήτρης Κωστόπουλος, μετά τις ατυχείς δηλώσεις του σχετικά με τη στάση του Κώστα Καραμανλή και της ΝΔ στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου κατά την προεκλογική περίοδο του 2000. Ο κ. Κωστόπουλος, σε ομιλία του υποστήριξε, προκαλώντας κατάπληξη στη ΝΔ, ότι το 1999 "με εντολή του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης" η ΝΔ δεν δημοσιοποίησε στοιχεία εις βάρος διοικητών τραπεζών που "έπαιξαν" με μετοχές".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "επικίνδυνη πολιτική αφέλεια" χαρακτήρισε κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος την ατεκμηρίωτη δήλωση του γγ του υπ. Απασχόλησης, ο οποίος οδηγήθηκε σε παραίτηση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "βόμβα για τα χρηματιστηριακά παίγνια του 1999 έριξε χθες ο γεν. γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Δ. Κωστόπουλος".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "σε παραίτηση -την 37η κυβερνητικού στελέχους- εξαναγκάστηκε ο γενικός γραμματέας του υπ. Απασχόλησης Δ. Κωστόπουλος, που δήλωσε χθες ότι ο Κώστας Καραμανλής έδωσε εντολή, όταν η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση, να μη δημοσιοποιηθούν στοιχεία για εμπλοκή υπουργών του ΠΑΣΟΚ και τραπεζιτών σε χρηματιστηριακά παιχνίδια την επίμαχη περίοδο 1999-2000. "Η θέση Καραμανλή και όλων μας ήταν ότι η αναφορά ονομάτων έπρεπε να γίνεται στη βάση στοιχείων", δήλωσε μετά, χωρίς στην ουσία να αναιρεί τα όσα είπε. Σκληρή ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. "Φέρτε στοιχεία ή είστε κοινοί συκοφάντες", είπε ο Χρ. Πρωτόπαπας".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά ότι "πήρε φωτιά χθες το πολιτικό σκηνικό από μία δήλωση-βόμβα του πρώην βουλευτή και γενικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης Δημήτρη Κωστόπουλου ότι με εντολή του κ. Καραμανλή υπήρξε συγκάλυψη του πολύκροτου σκανδάλου για το Χρηματιστήριο".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "σε παραίτηση εξαναγκάστηκε χθες το βράδυ ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Κωστόπουλος, ο οποίος προκάλεσε την οργή του Μεγάρου Μαξίμου με δηλώσεις που αμφισβητούσαν ευθέως την ειλικρίνεια της στάσης της ΝΔ απέναντι στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάλυπτε τους πρωταγωνιστές του χρηματιστηριακού σκανδάλου".

    [03] Προκόπης Παυλόπουλος

    Το ΕΘΝΟΣ υπογραμμίζει ότι "ρουσφετολογικός μηχανισμός για το βόλεμα των "γαλάζιων" παιδιών λειτουργεί στο υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης υπό την... "υψηλή εποπτεία" του Πρ. Παυλόπουλου. Μία πανίσχυρη "παράγκα" που εγκαταβιώνει στα υπουργικά πατώματα του κτιρίου της Βασ. Σοφίας, επιδίδεται -εδώ και μήνες- σε ένα άγριο κομματικό παιχνίδι, συντάσσοντας και διακινώντας λίστες για διορισμούς, διευκολύνσεις και εξυπηρετήσεις "ημετέρων".

    [04] Εφορία

    Τα ΝΕΑ τονίζουν ότι "έφοδο στην αγορά με μπλόκα και στους καταναλωτές αρχίζει η Εφορία. Όσοι "συλλαμβάνονται" να μην έχουν αποδείξεις για τις αγορές τους θα πληρώνουν πρόστιμο".

    [05] Πετρελαιοκίνηση

    Σύμφωνα με τη City Press "κυβερνητικό "όχι" στην πετρελαιοκίνηση των αυτοκινήτων ΙΧ στα αστικά κέντρα. Η υιοθέτηση της πρότασης Λιάπη υπέρ της πετρελαιοκίνησης κρίνεται επιβαρυντική για το περιβάλλον. Απόλυτη η αντίθεση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά στην πρωτοβουλία του υπουργού Μεταφορών".

    [06] Πακιστανοί

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη το εισαγγελικό πόρισμα για το σκάνδαλο των απαγωγών Πακιστανών μεταναστών στην Ελλάδα, πέρυσι τον Ιούλιο, που είχαν γίνει από την ΕΥΠ, παρά την κυβερνητική διάψευση. Βαρύ το κλίμα για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Γ. Βουλγαράκη, αλλά και τον πρωθυπουργό, που τον καλύπτει".

    [07] Αγώνες

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "εργαζόμενοι, άνεργοι, απολυμένοι, συνταξιούχοι, φοιτητές και σπουδαστές δίνουν σήμερα και τις επόμενες μέρες αποφασιστική συνέχεια στους αγώνες τους ενάντια στην πολιτική της ανεργίας, της συρρίκνωσης μισθών και συντάξεων, των προωθούμενων αντιασφαλιστικών μέτρων και της αντιδραστικής επίθεσης στην Ανώτατη Εκπαίδευση".

    [08] Διατροφή

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες του ΕΦΕΤ, μετά τα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης που παρουσίασαν επτά άτομα που κατανάλωσαν χόρτα από τη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ "Βερόπουλος" και συγκεκριμένα από το κατάστημα στο Κουκάκι".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι " δύο οικογένειες στο Κουκάκι διεκομίσθησαν στα νοσοκομεία σε κωματώδη κατάσταση με δηλητηρίαση, επειδή έφαγαν βλήτα, που αγόρασαν από το σούπερ μάρκετ του Βερόπουλου. Στα χόρτα υπήρχαν "ζιζάνια", τα οποία ο λαός μας τα αποκαλεί "διαβολόχορτα" κι έχουν τη δηλητηριώδη ουσία , ατροπίνη. Αλληλοκατηγορούνται οι υπεύθυνοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ με τον παραγωγό στα Μέγαρα για το ποιος φέρει την ευθύνη που οι καταναλωτές δηλητηριάστηκαν".

    [09] Ελληνοτουρκικά

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ γράφει ότι "οι επιστημονικές έρευνες στη σεισμογενή περιοχή του Αιγαίου έχουν εκρηκτικό ενδιαφέρον. Κατά κανόνα, γίνονται με συνοδεία κανονιοφόρων...Στην προκειμένη περίπτωση αφορμή για την υπενθύμιση ότι η περιοχή είναι πυριτιδαποθήκη αποτελεί η έρευνα του σεισμογραφικού υπό γερμανική σημαία, πλοίου "Ποσειδών" που ζήτησε άδεια από την ελληνική κυβέρνηση να πραγματοποιήσει έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης για λογαριασμό του Πανεπιστημίου του Κιέλου. Η Άγκυρα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση τη θέση της: Το καθεστώς στην περιοχή, όπως και στο Αιγαίο, είναι αδιευκρίνιστο από τις Διεθνείς Συνθήκες και δεν μπορεί να γίνει καμία έρευνα χωρίς τη συγκατάθεση του τουρκικού κράτους".

    [10] Καραχασάν

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "υπέρ της εκλογής των μουφτήδων από τη μειονότητα τάσσεται η υποψήφια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπερνομαρχία Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης Γκιουλ Μπεϊάζ Καραχασάν. Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα της Ξάνθης "ΕΜΠΡΟΣ" , η κ. Καραχασάν ταυτίζεται ουσιαστικά με τη θέση της Άγκυρας, που υποστηρίζει αιρετούς θρησκευτικούς εκπροσώπους για τη μειονότητα".

    [11] Ανεργία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "σταθερά πτωτική καταγράφεται η πορεία της ανεργίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, που ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος, τον Απρίλιο του 2006 οι άνεργοι ήταν κατά 52.177 άτομα λιγότεροι σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2005".

    [12] Ρηγίλλης

    H Traffic News γράφει ότι "προσπάθεια να συντηρηθεί η επικοινωνιακή δυναμική που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα από το κυβερνών κόμμα, επιχειρείται αυτές τις ημέρες ρίχνοντας στη μάχη κορυφαία στελέχη για την περαιτέρω ενίσχυση της εικόνας στην περιφέρεια. Σήμερα ανακοινώνεται από τη Ρηγίλλης το πρώτο μέρος των περιοδειών υπουργών και υφυπουργών σε όλη τη χώρα, στις οποίες τα συγκεκριμένα στελέχη όχι μόνο θα μιλήσουν σε διάφορες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, αλλά θα έρθουν σε άμεση επαφή και με ψηφοφόρους".

    [13] Ακτοπλοΐα

    H Espresso αναφέρει ότι "λίγο πριν από την έναρξη του καλοκαιριού και των αποδράσεων με καράβια, υπεγράφη από τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου η εγκύκλιος για την απελευθέρωση των ναύλων στις ακτοπλοϊκές γραμμές, που σημαίνει ότι οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι "τσουχτερές".

    [14] Συνταξιοδότηση

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "στον ιδιωτικό τομέα μεταξύ των χρόνων που εξαγοράζονται είναι ο χρόνος στρατιωτικής υπηρεσίας, κυοφορίας, εθνικής αντίστασης κλπ. Στο δημόσιο τομέα οι κυριότερες υπηρεσίες που υπολογίζονται για τη θεμελίωση του δικαιώματος σύνταξης είναι οι υπηρεσίες που έχουν προσφερθεί στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ και τα άλλα ΝΠΔΔ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (τακτικού, εκτάκτου, συμβασιούχου), ο χρόνος ασφάλισης στον ιδιωτικό τομέα για τους προσληφθέντες μετά την 1-1-1983, ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας , ανεξάρτητα αν είναι χωρίς εξαγορά ή με εξαγορά και ο χρόνος απασχόλησης στις χώρες -μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον ο υπάλληλος έχει προσληφθεί μετά την 1-1-1983 και ο χρόνος απασχόλησής του διανύθηκε στο δημόσιο τομέα".

    [15] Δημόσιο

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ "ανοίγει ο δρόμος για μεγάλες αλλαγές στο ωράριο των δημοσίων υπηρεσιών και κατ΄επέκτασιν των σχολείων, των οργανισμών του Δημοσίου, αλλά και των καταστημάτων. Από το φθινόπωρο οι υπηρεσίες θα λειτουργούν μέχρι το απόγευμα, ενώ ανάλογα θα επεκταθεί και το ωράριο εξυπηρέτησης πολιτών".

    [16] Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι " το ΠΑΣΟΚ απάντησε στα όσα είπε εναντίον του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δια του εκπροσώπου του Νίκου Αθανασάκη. Υπήρξαν και βουλευτές όπως ο Κίμωνας Κουλούρης και ο Χάρης Καστανίδης που απάντησαν στις κατηγορίες Τριανταφυλλόπουλου. Ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εναρμονίσθηκε πλήρως με τις δηλώσεις Αθανασάκη χωρίς ο ίδιος να δώσει προσωπικό χαρακτήρα στην υπόθεση. Θα περίμενε κανείς να έκανε το ίδιο και η Ν. Δημοκρατία όταν στο δελτίο των 20.00 με το Νίκο Χατζηνικολάου, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος εξαπέλυσε ύβρεις κατά του Πατριάρχη της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή του πρεσβύτερου. Τον χαρακτήρισε ούτε λίγο, ούτε πολύ "λωποδύτη της βίας και της νοθείας". Άχνα δεν έβγαλε και το πνευματικοπαίδι του Καραμανλισμού ο λαλίστατος Γιώργος Τράγκας ο οποίος συμμετείχε σ΄ένα εκ των παραθύρων του Alpha. Ούτε ο Νίκος Χατζηνικολάου του οποίου ο πατέρας υπήρξε υπουργός Κυβερνήσεως του "λωποδύτη της βίας και της νοθείας " κατά Τριανταφυλλόπουλο".

    [17] Ελληνική οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "κατά την προχθεσινή ετησία γενική συνέλευση του ΣΕΒ, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομίας έδωσαν μία αισιόδοξη εικόνα της ελληνική οικονομίας. Ο μεν κ. Καραμανλής εδήλωσε ότι η πολιτική της πρώτης διετίας αποδίδει καρπούς, ο δε κ. Αλογοσκούφης παρουσίασε τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής με αριθμούς".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 18 May 2006 - 20:29:08 UTC