Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-07-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ 13.7.2006
  • [02] Τίτλοι Εφημερίδων
  • [03] Τραπεζικοί λογαριασμοί - Εξοπλισμοί
  • [04] ΠΑΣΟΚ
  • [05] Υπόθεση Αλεξ
  • [06] Παραδικαστικό κύκλωμα
  • [07] Παράνομες συλλήψεις
  • [08] Δήμοι - Υπάλληλοι
  • [09] Κινητά τηλέφωνα
  • [10] Κυβέρνηση
  • [11] Μέση Ανατολή
  • [12] Αγορές κατοικίας
  • [13] Ελληνική οικονομία
  • [14] ΚΚΕ-Εκλογές Αυτοδιοίκησης
  • [15] Προσλήψεις στα νοσοκομεία
  • [16] Χημικά-Καταναλωτικά προϊόντα
  • [17] Προσωπικά δεδομένα
  • [18] Ληστεία όπλων στο Μενίδι
  • [19] Ακτοπλοΐα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ 13.7.2006

    Οι τραπεζικοί λογαριασμοί στην Ελβετία για τους TOR M1, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, το παραδικαστικό κύκλωμα, η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ χθες στη Θεσσαλονίκη, η κατάσταση στην ακτοπλοΐα και οι προσλήψεις στην Υγεία είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι Εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Ξέφραγο αμπέλι τα προσωπικά δεδομένα επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Προσλήψεις 1.700 νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ. Πράσινο φως από Αβραμόπουλο μετά τη συνάντηση με Καραμανλή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ανοίγουν οι λογαριασμοί στην Ελβετία για τους TOR M1. Δόθηκε το "πράσινο φως" από την ελβετική Εισαγγελική Αρχή.

    Η ΑΥΓΗ: Ανάβει φωτιά στη Μέση Ανατολή με τις πλάτες της Ουάσιγκτον.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο φως οι μίζες για TOR-M1. Ανοίγουν οι λογαριασμοί της "DRUMILLAN INTERNATIONAL" στη Ζυρίχη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ξεσηκώνονται τα νησιά. Εκτός ελέγχου τα δρομολόγια των πλοίων, ομολογεί το υπουργείο. Το χάος επεκτείνεται και στα αεροδρόμια.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα "φιλέτα" στην αγορά κατοικίας. Πτώση των τιμών από το Σεπτέμβριο βλέπει η κτηματαγορά.

    ΕΘΝΟΣ: Στον αέρα 35.774 υπάλληλοι των δήμων. Άδεια ταμεία στους ΟΤΑ- Καμιά ενίσχυση από τον προϋπολογισμό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο...χωριστό. Χθες στη συμπρωτεύουσα σε μεγάλη συγκέντρωση ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε με σκληρή γλώσσα σε Κυβέρνηση και έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στην εσωκομματική αντιπολίτευση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Νέες διώξεις εναντίον δικαστών. Δύο καροτσάκια χρειάσθηκαν για τη μεταφορά της δικογραφίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κινητά. Φθηνότερη 70% η περιαγωγή κλήσεων. Η ΕΕ υποχρεώνει τις εταιρίες σε μείωση χρεώσεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φλέγεται τώρα και ο Λίβανος. Πόλεμο ξεκίνησε το Ισραήλ μετά την επιδρομή της Χεζμπολά.

    ΕΣΤΙΑ: Απεριόριστες δυνατότητες για την ελληνική οικονομία. Η Ελλάς μπορεί να καταστή ο οικονομικός παράδεισος της Ευρώπης.

    ESPRESSO: Μαφία παιδεραστών πίσω από το θρίλερ του Αλεξ. Το "βαρύ όνομα" της Βέροιας και το κορίτσι που τα "είπε όλα...".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ανοίγουν ύποπτοι λογαριασμοί για πυραύλους TOR. Ο Ελβετός εισαγγελέας δέχτηκε το αίτημα των ελληνικών αρχών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Επεκτείνεται ραγδαία η βία στα σύνορα με το Λίβανο.

    ΤΑ ΝΕΑ: Παράνομες συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ! Επιχειρήσεις - σκούπα τα Σαββατοκύριακα.

    Η ΝΙΚΗ: Υπηρέτης της ολιγαρχίας. Σφυροκόπημα Παπανδρέου σε Καραμανλή. Η κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ : Υπόγεια αλληλοσφαγή υπουργών ενώ η Ντόρα οργανώνεται και ...περιμένει. Με άδειο καλάθι ο Καραμανλής στη ΔΕΘ - Άγρια κλοτσοπατινάδα στην Αθήνα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία". Στείλτε μήνυμα αντίστασης στις εκλογές του Οκτώβρη.

    TRAFFIC NEWS: Εδώ και ένα χρόνο ζω με το νεφρό της αδελφής μου. Ο Βουλευτής Δ. Πιπεργιάς μιλάει στην "t" για τη δεύτερη ευκαιρία ζωής.

    City Press: Κλιμάκωση του "Ιερού Πολέμου". Τα ισραηλινά στρατεύματα στο Λίβανο, ύστερα από την απαγωγή δύο Ισραηλινών στρατιωτών από τη Χεζμπολά.

    Metro: Με συνταγή της "17Ν". Όλα τα ενδεχόμενα ερευνούν οι Αρχές για τη ληστεία όπλων στο Μενίδι.

    Metropolis: "Κοκτέιλ" από επικίνδυνα χημικά στα σπίτια μας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κήρυξε ανένδοτο στην κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Θεσσαλονίκη.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Αυξάνεται η δύναμη της Αστυνομίας. Στόχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι οι Θεσσαλονικείς να νιώθουν ασφαλείς.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Άφησε...στάσιμη τη Θεσσαλονίκη. Γιώργος Παπανδρέου: μήνυμα νίκης χωρίς καμιά αυτοκριτική.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Βαριά δυσαρεστημένοι οι Έλληνες. Ξέρουμε ή δεν ξέρουμε τι θέλουμε επιτέλους;

    [03] Τραπεζικοί λογαριασμοί - Εξοπλισμοί

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "ένα βήμα πριν από την αποκάλυψη του ένοχου μυστικού για το ποιοι τσέπωσαν τις μίζες για την προμήθεια των ρωσικών πυραύλων TOR M1 βρίσκεται πλέον η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Οι Ελβετικές Αρχές απάντησαν καταφατικά στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και είναι απλά θέμα χρόνου να φανεί σε όλη του την έκταση το σκάνδαλο με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που για αλλού ξεκίνησαν κι αλλού τελικά κατέληξαν".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στην προθεσμία των 30 ημερών που θέτουν οι ελβετικές αρχές προκειμένου όποιος διαφωνεί με το άνοιγμα των λογαριασμών να υποβάλει ένσταση, προθεσμία που "τρέχει" από την 22α Ιουνίου οπότε εκδόθηκε η απόφαση της εισαγγελίας της Ελβετίας. Πληροφορίες μελών της εξεταστικής επιτροπής αναφέρουν ότι δικηγορικά γραφεία στη Γενεύη δραστηριοποιούνται ήδη προκειμένου να αποτρέψουν το άνοιγμα των λογαριασμών και το ζήτημα είναι η Βουλή να λάβει τις απαντήσεις προτού εκπνεύσει η προθεσμία για τη λήξη της Συνόδου που ισοδυναμεί με παραγραφή τυχόν αδικημάτων πολιτικών προσώπων".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στο κύριο άρθρο της επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής: "....είναι τεράστια η επένδυση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και σ΄αυτήν τη χώρα υπάρχει κακό προηγούμενο από το παρελθόν. Η πικρή εμπειρία έχει διδάξει ότι η μεγάλη πληγή είναι η διόγκωση άχρηστων για τη χώρα προμηθειών που γίνονται στον βωμό της "μίζας". Οι άπληστοι για τέτοια κέρδη δεν λογαριάζουν τι συμφέρει και τι όχι την πατρίδα τους. Απέναντι σ΄αυτές τις υπόγειες διεργασίες ο πολιτικός κόσμος πρέπει να απαντήσει με υπευθυνότητα...".

    [04] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "προεκλογική ...εμφάνισε έκανε χθες στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης". Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούσαν χθες, ότι μετά την ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο ...χωριστό".

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι " καταιγιστικά πυρά εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, "που πέτυχε να μετατρέψει την Ελλάδα της δημιουργίας, σε πρωταθλήτρια απαισιοδοξίας στην Ευρώπη", εξαπέλυσε χθες το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση για την Αυτοδιοίκηση".

    [05] Υπόθεση Αλεξ

    H Espresso αναφέρει ότι "παγιδευμένο" από την Ασφάλεια Βέροιας βρίσκεται μεγάλο όνομα της πόλης, που εμπλέκεται σε κύκλωμα παιδεραστίας. Με άκρα μυστικότητα και προσοχή, οι Αρχές ερευνούν τη φοβερή αυτή υπόθεση, καθώς εκτιμούν ότι η δράση του άνδρα (που είναι υπεράνω υποψίας ), ο οποίος "ψαρεύει " ανήλικα αγόρια για να πραγματοποιεί τις αρρωστημένες του φαντασιώσεις, συνδέεται και με την εξαφάνιση του Αλεξ".

    [06] Παραδικαστικό κύκλωμα

    H Traffic News γράφει ότι "ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και έξι πλημμελήματα άσκησε χθες ο εισαγγελέας Εφετών Κ. Καρούτσος εις βάρος 14 προσώπων που εμπλέκονται στο παραδικαστικό κύκλωμα, κατόπιν σχετικής παραγγελίας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι " άφωνη η κοινωνία παρακολουθεί τα φαινόμενα διαφθοράς στην ελληνική κοινωνία. Επί δύο χρόνια συγκλονίζεται από αποκαλύψεις οι οποίες κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την ελληνική Δικαιοσύνη. Να βρεθεί τρόπος για να γίνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι δίκες τους. Και να διακηρυχθεί ότι εφόσον καταδικαστούν, θα τους κατασχεθούν τα περιουσιακά στοιχεία".

    [07] Παράνομες συλλήψεις

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "σε ...σαφάρι για την εκτέλεση παλαιότερων δικαστικών αποφάσεων επιδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο η Αστυνομία. Αυτό όμως έχει ως συνέπεια να συλλαμβάνονται και να κρατούνται παράνομα δεκάδες πολίτες, όπως καταγγέλλουν δικηγόροι τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Θεσσαλονίκη. Όπως εξηγούν, από το 2004 με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (2611/2004) έχει κριθεί παράνομη και αντισυνταγματική η προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο. Βάσει αυτής της απόφασης, το υπουργείο Δικαιοσύνης όφειλε να τροποποιήσει τον νόμο ώστε να μην εφαρμόζει η Αστυνομία τη διάταξη που προβλέπει σύλληψη και προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο, όπως συνεχίζει να κάνει".

    [08] Δήμοι - Υπάλληλοι

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ "βόμβα' στα οικονομικά των Δήμων της χώρας αποτελεί το θέμα του κόστους της μονιμοποίησης 35.774 συμβασιούχων, που σήμερα απασχολούνται σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία σταδιακά οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους. Μετέωροι βρίσκονται και οι εργαζόμενοι, αφού δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με το εργασιακό τους μέλλον, ενώ την ίδια στιγμή κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα τα προγράμματα, στα οποία εργάζονται, όπως Βοήθεια στο Σπίτι και Σχολικοί Φύλακες".

    [09] Κινητά τηλέφωνα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με πρόταση κανονισμού προς το Συμβούλιο Υπουργών, υποχρεώνει τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να μειώσουν το ύψος της χρέωσης μέχρι και 70% για τις κλήσεις που πραγματοποιούν ή δέχονται κάτοχοι κινητών, οι οποίοι ταξιδεύουν στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Κομισιόν υποχρεώνεται σε νομοθετική παρέμβαση, διότι παρά τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε στις εταιρίες τηλεπικοινωνιών, οι τελευταίες όχι μόνο δεν προχώρησαν σε μείωση των τιμών αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, αύξησαν ακόμη περισσότερο την επιβάρυνση".

    [10] Κυβέρνηση

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ επισημαίνει ότι "τον πολιτικό μίτο που θα βγάλει την κυβέρνηση από τον λαβύρινθο της εσωστρέφειας και θα της δώσει λύσεις στα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί, από την κυβερνητική ανυπαρξία σε πολλούς τομείς, αναζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς πλησιάζουμε προς τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Την ίδια στιγμή που ο Κ. Καραμανλής αναζητά τι θα εξαγγείλει στη φετινή ΔΕΘ, στο κυβερνητικό στρατόπεδο βρίσκονται σε νευρική κρίση. Αιτία: Οι υπόγειες και παρασκηνιακές κόντρες των υπουργών και των κυβερνητικών στελεχών που δεν έχουν κοπάσει και συνεχίζονται με αμείωτη ένταση".

    [11] Μέση Ανατολή

    Ο ΛΟΓΟΣ υποστηρίζει ότι "δραματικές είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Αιτία, το νέο κύμα βίας που επεκτείνεται ραγδαία και στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές συγκρούσεις μετά την απαγωγή δύο ισραηλινών στρατιωτών από την Χεζμπολάχ. Το Ισραήλ άρχισε χθες να επιστρατεύει εφέδρους. Μια μερίδα εφέδρων του πεζικού επιστρατεύθηκε για να σταλεί στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με το Λίβανο".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "διαστάσεις ευρύτερης πολεμικής ανάφλεξης προσλαμβάνει πλέον η ήδη εκρηκτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά και τη χθεσινή στρατιωτική εισβολή του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο για να... απελευθερώσει δύο Ισραηλινούς στρατιώτες που συνέλαβαν ένοπλοι της Χεζμπολάχ".

    Η City Press αναφέρει ότι "η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή και η ανάπτυξη του "Ιερού Πολέμου" σε περιοχές μεγάλης στρατηγικής σημασίας ενισχύουν την πολιτική διάσταση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι ειδικοί της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας προβλέπουν σταθερή αύξηση της διεθνούς ζήτησης για πετρέλαιο μέχρι το 2011".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο άρθρο της τονίζει ότι "απλώνεται η φωτιά στη Μέση Ανατολή με την εισβολή ισραηλινών δυνάμεων στον Λίβανο και τους βομβαρδισμούς κατά στόχων στο λιβανικό έδαφος και η διεθνής κοινότητα συνεχίζει να κάνει "έκκληση προς όλες τις πλευρές για αυτοσυγκράτηση". Η στάση της Ουάσιγκτον και στο Μεσανατολικό είναι κατάφωρα μεροληπτική. Ευθύνες, όμως, δεν έχουν μόνον οι εμπόλεμοι επί μισόν και πάνω αιώνα στη Μέση Ανατολή. Έχει προ παντός και η διεθνής κοινότητα, που δεν πέτυχε να θέσει τέρμα στην αιματοχυσία, αναλαμβάνοντας σοβαρή ειρηνευτική πρωτοβουλία. Κάποιοι, προφανώς, δεν το θέλουν".

    [12] Αγορές κατοικίας

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "πτωτικές τάσεις αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά ακινήτων από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η πορεία των ευρω-επιτοκίων αναμένεται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της κτηματαγοράς. Τραπεζικοί αναλυτές αναφέρουν ότι "κρίσιμο σημείο για την κτηματαγορά αποτελεί το σενάριο διαδοχικών αυξήσεων στα επιτόκια". Προβλέπουν ότι μία αύξηση των μακροχρόνιων επιτοκίων θα οδηγήσει σε μια πτώση των τιμών των ακινήτων. Παρόμοιες εκτιμήσεις έχει κάνει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) Ν. Γκαργκάνας".

    [13] Ελληνική οικονομία

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "η Eλληνόκτητος ναυτιλία είναι πρώτη στον κόσμο με μερίδιο περίπου 1/5 της παγκοσμίου εμπορικής ναυτιλίας. Και ο κύριος λόγος της επιτυχίας των Ελλήνων πλοιοκτητών σε σύγκριση με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες, είναι ακριβώς ότι η ναυτιλία δεν χειραγωγείται από το κράτος. Δεν υπάρχει λοιπόν αμφιβολία ότι αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, η ελληνική οικονομία μπορεί να απογειωθή. Και μπορεί να το επιτύχη σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, σαφώς μικρότερο από την 20ετία που χρειάσθηκε η Ιρλανδία. Τα πάντα κρέμονται από την πολιτική βούληση να αποτολμηθούν οι στρατηγικές τομές που θα απελευθερώσουν πλήρως τις υγιείς δυνάμεις της οικονομίας".

    [14] ΚΚΕ-Εκλογές Αυτοδιοίκησης

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ επισημαίνει ότι "με κεντρικό σύνθημα "Στηρίξτε τη Συνεργασία για την Αντεπίθεση στις τοπικές εκλογές σε Αθήνα και Πειραιά", η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" παρουσίασε χτες την εκλογική διακήρυξή της μπροστά σε πλήθος παραγόντων του μαζικού λαϊκού κινήματος και υποψήφιων δημάρχων που δίνουν τη μάχη μέσα από τα αγωνιστικά της ψηφοδέλτια".

    [15] Προσλήψεις στα νοσοκομεία

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ εκτιμά ότι "τη στελέχωση των νοσοκομείων με προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, πρότεινε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό την Τετάρτη ο Δ. Αβραμόπουλος. Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε προσλήψεις 1.700 νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ, το οποίο χαρακτήρισε εγγυητή διαφάνειας και αξιοκρατίας".

    [16] Χημικά-Καταναλωτικά προϊόντα

    Η Metropolis υπογραμμίζει ότι "τρόπους ελέγχου των επιβλαβών χημικών που βρίσκονται σε όλο το εύρος των καταναλωτικών προϊόντων αναζητεί η ΕΕ, μέσω του κανονισμού REACH. Ανεξέλεγκτα χρησιμοποιούνται σε χιλιάδες προϊόντα καθημερινής χρήσης χημικές ενώσεις επιβλαβείς για τη δημόσια υγεία".

    [17] Προσωπικά δεδομένα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "ο μεγαλύτερος παραβάτης σε ό,τι αφορά την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων πολιτών φέρεται να είναι το Ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Αρχής για το 2005 που ανακοινώθηκε χθες, και τη συγκεκριμένη χρονιά οι υπηρεσίες του Δημοσίου, οι εταιρείες προώθησης προϊόντων και πωλήσεων, οι τράπεζες και οι εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας της χώρας δεν έδειξαν κανέναν σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους".

    [18] Ληστεία όπλων στο Μενίδι

    Σύμφωνα με τη Metro "συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στην Ελληνική Αστυνομία και στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη ληστεία σε αποθήκη όπλων στο Μενίδι. Οι δράστες διέφυγαν με δύο επιβατικά αυτοκίνητα και με ένα φορτηγό μεταφορικής εταιρίας, στο οποίο είχαν φορτωθεί 17 κιβώτια κυνηγετικών φυσιγγίων, τα οποία προορίζονταν για μεταφορά".

    [19] Ακτοπλοΐα

    Το ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "οι ζημιές στον τουρισμό που προκαλεί το χάος στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας οδηγούν τα νησιά σε εξέγερση. Κάτοικοι και επιχειρηματίες απειλούν με κινητοποιήσεις ακόμη και στην "καρδιά" της θερινής περιόδου. Νομάρχες κατηγορούν το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ότι αντί να παρέμβει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, τους στέλνει να διαπραγματευτούν με τους εφοπλιστές σαν πράκτορες. Και οι απογοητευμένοι ταξιδιώτες αναζητούν τώρα θέση στο αεροπλάνο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 13 July 2006 - 18:50:20 UTC