Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-09-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/9/2006
  • [02] Ακρίβεια
  • [03] Τρίτεκνοι
  • [04] Ελληνορωσική συμφωνία
  • [05] ΟΤΕ
  • [06] Εφορία
  • [07] Εκκλησία
  • [08] Κ. Καραμανλής
  • [09] Γ. Σουφλιάς
  • [10] Προσλήψεις
  • [11] Αναπτυξιακός νόμος
  • [12] ΠΑΣΟΚ
  • [13] Παιδεία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/9/2006

    Οι πρώτες ρωσικές επενδύσεις μετά τη συμφωνία Πούτιν, η νέα κλίμακα συντελεστών της εφορίας, η πώληση του ΟΤΕ σε ξένους, η υπόσχεση της κυβέρνησης στους τρίτεκνους για εξίσωσή τους με τους πολύτεκνους, η αντίδραση της Ιεράς Συνόδου στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που δεν επιτρέπει την τέλεση της εξομολόγησης στα σχολεία και η ακρίβεια στην ελληνική αγορά είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι επιχορηγήσεις που θα πάρουν οι επιχειρήσεις. Εγκρίθηκαν από την Ε.Ε. για ανάπτυξη της Περιφέρειας.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Κυρίαρχος ο Καραμανλής στο πολιτικό σκηνικό. Ο πρωθυπουργός "γερό χαρτί" για την Ελλάδα εμπνέει τους πολίτες και τον εμπιστεύονται.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 11.579 σε υπουργεία και Δήμους. Αναλυτικοί πίνακες με όλες τις ειδικότητες ανά φορέα.

    Η ΑΥΓΗ: Κυβερνητικά πανηγύρια για την... ακρίβεια! Προεόρτια για τη ΔΕΘ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Να τα δώσουμε όλα στους Ρώσους. Με μοναδική προϋπόθεση ότι εγγυώνται τα σύνορά μας και την ασφάλεια της χώρας μας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Τα καρτέλ οργιάζουν στην αγορά. Ανήμπορη να αντιδράσει δηλώνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ανάπτυξη με επιδοτήσεις έως 60%. Νέος γενναίος αναπτυξιακός, με πολλαπλά κίνητρα.

    ΕΘΝΟΣ: Πόλεμος για την εξομολόγηση. Ιερά Σύνοδος εναντίον Μαριέττας για την παρουσία ιερέων στα σχολεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προπομπός του Πρωθυπουργού ο ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε έργα για την συμπρωτεύουσα και την Β. Ελλάδα και θεμελίωσε το νέο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης λειτουργώντας ως... "Πυροσβεστήρας αφρού" ο Σουφλιάς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Μέτρα ανάσα για τους μικρομεσαίους. Για να μη σπάσει η ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Φορολογικό μπόνους στους οικογενειάρχες. Τι αλλάζει με τη νέα κλίμακα συντελεστών της εφορίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κοροϊδία με θύματα γονείς. Τρίτεκνοι: Άλλη μια προεκλογική υπόσχεση έμεινε στο "θα".

    ΕΣΤΙΑ: Το ΠΑΣΟΚ παρεκτρέπεται. Απαράδεκτες ύβρεις κατά της Νέας Δημοκρατίας.

    ESPRESSO: Ζιγκολό με το ζόρι. Ένα μοντέλο αποκαλύπτει: "Μου ζήτησαν να συνοδεύω κυρίους και κυρίες".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η συμφωνία Πούτιν φέρνει τις πρώτες ρωσικές επενδύσεις. Ο πετρελαϊκός κολοσσός Lukoil εξαγοράζει το 20% της Motor Oil.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Χωρίς έλεγχο οι τιμές στην αγορά... παραδέχεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Στην έλλειψη προσωπικού απέδωσε τις καθυστερήσεις ο πρόεδρός της.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μετά την Εμπορική... Πουλάνε τώρα και τον ΟΤΕ σε ξένους. Κίνηση αντιπερισπασμού από Καραμανλή για ΔΕΘ.

    Η ΝΙΚΗ: Ανεξέλεγκτη η ακρίβεια. Η κυβέρνηση σηκώνει ψηλά τα χέρια. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ομολογεί ότι αδυνατεί να επιβάλει κανόνες στην αγορά.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανακοίνωση της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ). Ακρίβεια για το λαό κέρδη για την πλουτοκρατία.

    TRAFFIC NEWS: Ένα ηχητικό ντοκουμέντο "καίει" γνωστό πολιτικό. Ερωτική περιπέτεια από το παρελθόν έγινε... εφιάλτης.

    City Press: Εκτός ελέγχου η αγορά και οι τιμές.

    Metro: "Εκτός ελέγχου η ακρίβεια". Για αδυναμία αντιμετώπισής της λόγω έλλειψης προσωπικού έκανε λόγο ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

    Metropolis: Τα νέα βιβλία, οι αλλαγές και οι "αδιάβαστοι" εκπαιδευτικοί.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Απέραντο εργοτάξιο. Θεσσαλονίκη: αλλαγή στην καθημερινότητα από τα έργα.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Με γοργούς ρυθμούς τα πέντε μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης. Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται σύμφωνα με τον Γ. Σουφλιά το μετρό, η υποθαλάσσια αρτηρία, η επέκταση του "Μακεδονία", η Εγνατία Οδός και το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Γκάφα ολκής με τα βιβλία του Δημοτικού. Πρόβλημα με σχολικό εγχειρίδιο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκτός διδακτέας ύλης οι αριθμοί από το 21 έως το... 100!

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πρωθυπουργός δημιουργίας. Πανίσχυρος Καραμανλής μέσα και έξω.

    [02] Ακρίβεια

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι "απροστάτευτοι από τα φαινόμενα αισχροκέρδειας είναι οι καταναλωτές, καθώς κυβέρνηση και Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν μπορούν να σταματήσουν τη δράση των κερδοσκόπων. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού του προέδρου της Σπύρου Ζησιμόπουλου, παραδέχεται ότι αδυνατεί να ελέγξει την κερδοσκοπία και ομολογεί ότι ακόμα και οι επιχειρήσεις που τιμωρούνται, συνεχίζουν να ακολουθούν την ίδια πρακτική".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "οι εργαζόμενοι καλούνται να βάζουν το χέρι όλο και πιο βαθιά στην τσέπη. Το ήδη πενιχρό τους εισόδημα εξανεμίζεται από τις συνεχείς αυξήσεις σε προϊόντα πλατιάς κατανάλωσης. Η εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας επιτείνει τη μείωση του λαϊκού εισοδήματος. Ευθύνη για την πολιτική που ξεζουμίζει τα λαϊκά στρώματα και αυξάνει τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών έχουν και οι υποψήφιοι που στηρίζουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τις φοροεισπράξεις και την ανταποδοτικότητα που επιβάλλουν".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "σε αντίθεση με την αίσθηση των πολιτών, που βλέπουν καθημερινά να μειώνεται η αγοραστική δύναμή τους, ο επίσημος τιμάριθμος καταγράφει μικρή πτώση τον Αύγουστο στο 3,5% από 3,8% τον Ιούλιο. Η Στατιστική Υπηρεσία προβλέπει αποκλιμάκωση για τον Σεπτέμβριο στο 3,3%. Ο υπ. Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης δεν έχασε την ευκαιρία να επιχειρήσει να παραπλανήσει τους πολίτες ισχυριζόμενος ότι απορροφήθηκε η αύξηση στα καύσιμα και προχώρησε σε εξωραϊσμό της οικονομίας προετοιμάζοντας το κλίμα ευφορίας που θέλει να δημιουργήσει ο πρωθυπουργός το Σάββατο στη ΔΕΘ".

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Σπ. Ζησιμόπουλος παραδέχθηκε χθες ότι ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί στην ελληνική αγορά, αποκαλύπτοντας ότι εκκρεμούν 354 υποθέσεις που αφορούν πιθανή καταστρατήγηση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού. Εξ αυτών οι 248 υποθέσεις "βρίσκονται στα αζήτητα"! "Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση στην ελληνική αγορά" είπε και δήλωσε αδυναμία ελέγχου από το υπάρχον προσωπικό της Επιτροπής. Η κατάσταση αυτή έχει αποτέλεσμα να οργιάζουν τα "καρτέλ" σε κλάδους με προϊόντα και υπηρεσίες ευρείας κατανάλωσης".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "αδυναμία ελέγχου των τιμών στην αγορά παραδέχεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού δια στόματος του προέδρου της Σπύρου Ζησιμόπουλου. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες ο κ. Ζησιμόπουλος, αναφέρθηκε στην περυσινή έκθεση του έργου της Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία βρίσκονταν σε εκκρεμότητα 470 υποθέσεις".

    H City Press γράφει: "από τα καύσιμα και τους οδοντίατρους μέχρι τα τρόφιμα οι τιμές διαμορφώνονται σε καθεστώς ασυδοσίας. Ομολογία πλήρους αδυναμίας επιβολής κάποιων κανόνων από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Ζησιμόπουλου. Επικαλείται έλλειψη προσωπικού και ζητεί προσλήψεις, ενώ το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο".

    Η metro προσθέτει ότι "με μελανά χρώματα σκιαγράφησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Ζησιμόπουλος τη λειτουργίας της αγοράς, δηλώνοντας ότι οι τιμές των προϊόντων θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα σε περίπτωση που δεν εξαλειφθούν στρεβλώσεις στην αγορά".

    [03] Τρίτεκνοι

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση όχι μόνο δεν εξίσωσε τους τρίτεκνους με τους πολύτεκνους, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, αλλά προσέφυγε και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι καλώς είχαν τεθεί εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση επιδόματος τρίτου παιδιού. Έτσι, πολλές μητέρες με 3 παιδιά, αντί να λάβουν, ίσως κληθούν να επιστρέψουν χρήματα".

    [04] Ελληνορωσική συμφωνία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι "την απαρχή σημαντικών ρωσικών επενδύσεων στη χώρα μας σηματοδοτεί η συμφωνία για την επιτάχυνση της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και η επιβεβαίωση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας κατά τη διμερή συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστας Καραμανλή με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες από ανεπίσημες πηγές, μια σημαντική ελληνορωσική συμφωνία στον τομέα της ενέργειας. Πρόκειται για την είσοδο του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Lukoil στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Motor Oil, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη με την εξαγορά μειοψηφικού πακέτου που θα είναι τουλάχιστον 20% με δικαίωμα προαίρεσης για αύξησή του και τίμημα που θα αγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ".

    [05] ΟΤΕ

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "το κατάλληλο υπόστρωμα για την διάνοιξη της ευρωπαϊκής αγοράς στην ρωσική πολεμική βιομηχανία και την ενέργεια, επιχείρησε να βάλει η επίσκεψη του προέδρου Πούτιν στην Αθήνα, η οποία επιφύλαξε στην κυβέρνηση ένα δώρο, πραγματική "βόμβα"! Επισήμως στόχος της σημαντικής από κάθε άποψη ολιγόωρης επίσκεψης του κ. Πούτιν στη χώρα μας, ήταν η εντατικοποίηση των ρυθμών για την δημιουργία του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, που τόσο οι ισχυρές χώρες της ευρωπαϊκής οικογένειας όσο και η Ουάσιγκτον δεν αντιμετωπίζουν θετικά, φοβούμενες την ενίσχυση της επιρροής που η Μόσχα θ΄ασκήσει μέσω αυτού στην ευρωπαϊκή οικονομία".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "την αιφνιδιαστική πώληση του ΟΤΕ και την εκχώρηση του μάνατζμεντ σε ισπανική ή γερμανική εταιρεία ανακοινώνει σήμερα ο πρωθυπουργός".

    [06] Εφορία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι Β«σημαντική αύξηση στο διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων με ανήλικα τέκνα που έχουν καθαρές αποδοχές πάνω από 850 ευρώ το μήνα αναμένεται να επιφέρει το 2007 η εφαρμογή της νέας βασικής φορολογικής κλίμακας με το αυξημένο αφορολόγητο όριο και τους μειωμένους φορολογικούς συντελεστέςΒ».

    [07] Εκκλησία

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι Β«άστραψαν και βρόντησαν χθες συνοδικοί αρχιερείς με αφορμή εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που δεν επιτρέπει την τέλεση του μυστηρίου της εξομολόγησης σε χώρους εντός του σχολείου. Σύμφωνα με τη ΔΙΣ, η παρουσία εξομολογητή στα σχολεία είναι απαραίτητη λόγω και της αυξημένης μαθητικής παραβατικότηταςΒ».

    Η TRAFFIC αναφέρει ότι Β«αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας έχει προκαλέσει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στο εξής η εξομολόγηση στα σχολείαΒ».

    [08] Κ. Καραμανλής

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ επισημαίνει ότι Β«το "γερό χαρτί" της Ελλάδας είναι ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος εμπνέει τους πολίτες και οι τελευταίοι τον εμπιστεύονται. Όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, ο πρωθυπουργός είναι ο κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού. Το γεγονός αυτό απέδειξε και η συμφωνία με τον Πούτιν. Η χώρα μπαίνει πλέον, σε τροχιά μεγάλης ανάπτυξηςΒ».

    Η ESPRESSO σημειώνει ότι Β«ο πρωθυπουργός ανεβαίνει στη ΔΕΘ με τον αέρα του... αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και χωρίς "δώρα". Αρκετοί υπουργοί του ζήτησαν να προχωρήσει σε πακέτο παροχών, με αιχμή του το επίδομα θέρμανσης, όπως και την αύξηση του επιδόματος ανεργίας. Οι πιέσεις αυτές προκάλεσαν την ενόχληση του Γιώργου Αλογοσκούφη, ο οποίος φέρεται να έχει εισηγηθεί στον κ. Καραμανλή να μην αποδεχθεί κανένα από τα αιτήματα. Αρκετοί εντός της κυβέρνησης θα προσπαθήσουν να χρεώσουν στον υπουργό Γ. Αλογοσκούφη ενδεχόμενη αποτυχία του κυβερνώντος κόμματος στις δημοτικές εκλογέςΒ».

    [09] Γ. Σουφλιάς

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ Β«σαν... πυροσβεστήρας αφρού ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς περιοδεύει στη Βόρεια Ελλάδα εγκαινιάζοντας και δημοπρατώντας έργα σε μια προσπάθεια να "κατασβήσει" τις αντιδράσεις των κοινωνικών ομάδων ενόψει της πρωθυπουργικής ομιλίας στη ΔΕΘΒ».

    [10] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι προκηρύσσονται 1.908 νέες προσλήψεις. Αναλυτικά: "965 στο υπουργείο Δικαιοσύνης, 191 δημοτικοί αστυνομικοί, 157 στο υπουργείο Απασχόλησης, 66 στο ΥΠΕΧΩΔΕ, 65 στο υπουργείο Εσωτερικών, 50 Αξιωματικοί στην ΠυροσβεστικήΒ».

    [11] Αναπτυξιακός νόμος

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι Β«ενισχύσεις που φτάνουν το 60% θα δίνονται μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από το 2007 σε ιδιωτικές επενδύσεις που θα γίνουν την περίοδο 2007-2013 στην περιφέρειαΒ».

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει ότι Β«επιδότηση των επενδυτικών σχεδίων έως 60% για τις μικρές επιχειρήσεις, έως 50% για τις μεσαίες και έως 40% για τις μεγάλες προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος για την περίοδο 2007-1013Β».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ εκτιμά ότι Β«για να μην... σπάσει η ραχοκοκαλιά της ελληνικής Οικονομίας - έτσι αποκαλούνται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πολιτική "αργκό" - η κυβέρνηση λαμβάνει τα μέτρα της και στρώνει το έδαφος για την ανάπτυξή τους. Με το υψηλότερο ποσοστό ενίσχυσης (60%) από καταβολής αναπτυξιακών νομοθετημάτων (1982), τίθενται σε ισχύ από 1/1/2007 ο νέος αναπτυξιακός νόμος μετά και την έγκριση του νέου χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων για την περίοδο 2007-2013 από την Ε.Ε.Β».

    [12] ΠΑΣΟΚ

    Η ΕΣΤΙΑ σχολιάζει ότι Β«η απαράδεκτη στάσις την οποία τηρεί το ΠΑΣΟΚ σε όλα σχεδόν τα ζητήματα ευνοεί την Νέα Δημοκρατία. Ίσως δεν ευνοεί τον τόπο, δεδομένου ότι δεν προάγεται ο πολιτισμένος διάλογος ουσίας, αλλά πάντως αποτελεί ένα από τα κυριώτερα πολιτικά πλεονεκτήματα της σημερινής Κυβερνήσεως. Διότι κατ΄ουσίαν κυβερνά χωρίς αντίπαλο. Χωρίς σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευσηΒ».

    [13] Παιδεία

    Η METROPOLIS αναφέρει ότι Β«ριζικές αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας επιφέρουν τα νέα σχολικά βιβλία, αφήνοντας "αδιάβαστους" τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για έλλειψη ενημέρωσης και χρόνου εξοικείωσης με την ύλη που θα κληθούν να διδάξουν κατά την καινούργια σχολική χρονιάΒ».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 6 September 2006 - 20:09:52 UTC