Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-09-26

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/9/2006
  • [02] Καρτέλ
  • [03] Παιδεία
  • [04] Θεσσαλονίκη
  • [05] Δικαιοσύνη
  • [06] ΚΚΕ
  • [07] Σκάνδαλα
  • [08] Ακρίβεια
  • [09] ΠΑΣΟΚ
  • [10] Διαφθορά
  • [11] Υποκλοπές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/9/2006

    Το κλίμα που επικρατεί στο χώρο της Παιδείας και η άκαρπη συνάντηση της αρμοδίας υπουργού με τη ΔΟΕ, καθώς και η διαφθορά στο δημόσιο τομέα είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Απειλούν να κλείσουν επ' αόριστον τα σχολεία! Εμμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι δάσκαλοι.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Στο φως όλα τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ. Ηχηρές απαντήσεις της Κυβέρνησης μετά τις επιθέσεις κατά υπουργών.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οξύνεται το κλίμα στην Παιδεία. Οι δάσκαλοι απέρριψαν το επίδομα των 105 ευρώ που πρότεινε η Μαριέττα Γιαννάκου και χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα.

    Η ΑΥΓΗ: "Διάλογος" Γιαννάκου για... κλάματα! Δακρυγόνα πάλι κατά των δασκάλων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μετά τις "κλοπές" έρχονται υποκλοπές. Νέος κύκλος αποκαλύψεων με στόχο στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Έτσι έκαναν τις υποκλοπές! Τα έγγραφα, οι δορυφόροι, οι υπηρεσίες, το σύστημα. "Το Βήμα" αποκαλύπτει την απόρρητη αλληλογραφία των μυστικών υπηρεσιών.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Παροχές σε Στρατό και ΕΛΑΣ. Ικανοποιούνται πάγια αιτήματα των ένστολων.

    ΕΘΝΟΣ: Η παράγκα του Πανίκα. Γαλάζιος μηχανισμός ρουσφετιών στη νομαρχία Θεσσαλονίκης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος καλεί την Κυβέρνηση να βγάλει... Κόκκινη κάρτα στα καρτέλ για σκληρό παιχνίδι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Βαριές καταγγελίες για την ακρίβεια από το οργανωμένο λιανεμπόριο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι χαμένοι φάκελοι για το καρτέλ. Πώς το ΠΑΣΟΚ "εξαφάνισε" τα στοιχεία και τα πρόστιμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κοροϊδία: "Πάρτε 2 ευρώ παραπάνω". Έξαλλοι οι δάσκαλοι με τη Γιαννάκου, της τα επιστρέφουν.

    ΕΣΤΙΑ: Λαϊκισμός μέχρις εσχάτων. Το ΠΑΣΟΚ ρίχνει λάσπη και τα ΜΜΕ ακολουθούν.

    ESPRESSO: Η Άντζελα θα με έστελνε στο ψυχιατρείο. Το ξέσπασμα του Στηβ Κακέτση: Ειλικρινά δεν θα την ξαναβοηθήσω.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κυβερνητική αμηχανία και "καρφώματα" για τα κρούσματα διαφθοράς.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στα δικαστήρια Παπαθανασίου - Κουλούρης. Διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα μεταξύ Γ. Παπαθανασίου και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στα πράσα τα ρουσφέτια Ψωμιάδη. Προσλαμβάνονται μόνο γαλάζια παιδιά.

    Η ΝΙΚΗ: Επιχειρούν συμψηφισμό. Ψάχνουν στα συρτάρια για ξεχασμένες υποθέσεις.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δυναμικό ξεκίνημα των συνδυασμών συνεργασίας. Κοινή συνέντευξη Τύπου για τις τοπικές εκλογές.

    TRAFFIC NEWS: Σε κώμα και ξεχασμένη επί δύο χρόνια. Η απίστευτη περιπέτεια 30χρονης γυναίκας.

    City Press: Πλήρης διάσταση απόψεων υπουργείου Παιδείας και δασκάλων. Άκαρπη η χθεσινή συνάντηση της υπουργού κ. Γιαννάκου με την ηγεσία της ΔΟΕ.

    Metro: Το "μπαλάκι" στη Δικαιοσύνη. Κατέθεσε αγωγή κατά Κ. Κουλούρη ο υφυπ. Εμπορίου Γ. Παπαθανασίου.

    Metropolis: Προνομιούχοι εκπαιδευτικοί μονίμως σε... διεκδικήσεις.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σχολεία γιαπιά για τις... κορδέλες. Θεσσαλονίκη: Παιχνίδια με θύματα μαθητές.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Στο... απόσπασμα τα "καρτέλ" στο χώρο της Υγείας. "Αιμορραγούν" τα ασφαλιστικά ταμεία του ΕΣΥ ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτό βρίσκονται σε αδιέξοδο με το συνταξιοδοτικό τους.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Νέο έμφραγμα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία. Άκαρπη η συνάντηση της ΔΟΕ με τη Μαριέττα Γιαννάκου.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Προτείνω τη Θεσσαλονίκη του αύριο...". Ακάθεκτος και δυναμικός ο Β. Παπαγεωργόπουλος.

    [02] Καρτέλ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "όχι μόνο έθαψαν τις καταγγελίες για καρτέλ στο γάλα και κουκούλωσαν υποθέσεις που σχετίζονταν ακόμη και με την ποιότητα τροφίμων ή την παραπλάνηση των καταναλωτών, αλλά εξαφάνισαν και τους φακέλους από τα υπουργεία. Στους φακέλους που εξαφανίστηκαν περιλαμβάνονται εκείνοι που αφορούν στην καταγγελία Τζουμάκα το 1997, για ολιγοπώλιο στο γάλα και στην υπόθεση με τα μουχλιασμένα γιαούρτια της ΦΑΓΕ, το 2003. Στις υποθέσεις που κουκουλώθηκαν είναι το πρόστιμο των 100.000 ευρώ στη γαλακτοβιομηχανία "Κολιός" που εισηγήθηκε το 2003 ο ΕΦΕΤ στον υπουργό Ανάπτυξης, για παραπλάνηση του καταναλωτή το οποίο δεν επιβλήθηκε ποτέ...".

    [03] Παιδεία

    H Metropolis υποστηρίζει ότι "εργαζόμενοι σε ασφαλές πλαίσιο εργασίας, με "βασιλικές" διακοπές και ωράριο, αμειβόμενοι με ποσά αρκούντως ικανοποιητικά, χωρίς να υπολογίσουμε τα "έξτρα" από τα ιδιαίτερα, οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται μονίμως σε κατάσταση...διαμαρτυρίας".

    H City Press γράφει:"συνεχίζεται η πενθήμερη απεργία δασκάλων - νηπιαγωγών. Ενισχύονται τα σενάρια επέκτασης των κινητοποιήσεων και σε άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Αναγκαία η πρωθυπουργική παρέμβαση και η πολιτική συνεννόηση, για να αποτραπούν τα χειρότερα".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ "με ΜΑΤ και δακρυγόνα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις κινητοποιήσεις δασκάλων και νηπιαγωγών, που για δεύτερη εβδομάδα απεργούν. Η υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου καταφεύγει στη μεθοδολογία του "σωφρονισμού "εις βάρος των εκπαιδευτικών, αδιαφορεί για τα κλειστά σχολεία, αντιμετωπίζει με αδιαλλαξία τα δίκαια αιτήματα και προσδοκά να αντιδράσει η "σιωπηλή πλειοψηφία" των γονιών".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "γενικεύεται η ένταση στη χώρο της Παιδείας, με τους δασκάλους να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και να ζητούν την παραίτηση της υπουργού, τους καθηγητές να προκηρύσσουν έκτακτη στάση εργασίας, για σήμερα και την αυριανή Τετάρτη να "αναγορεύεται" σε "μέρα αγώνα για τη δημόσια Παιδεία" με νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "συνεχίζουν να εκβιάζουν με επ΄αόριστον κλείσιμο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί της ΔΟΕ, απαιτώντας κατ΄εξαίρεση του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων αυξήσεις πέραν της εισοδηματικής πολιτικής με 1.400 ευρώ καθαρές αποδοχές για κάθε νεοδιοριζόμενο δάσκαλο και νηπιαγωγό".

    H Traffic News σημειώνει ότι "ένταση επικράτησε χθες το μεσημέρι στην πανεκπαιδευτική πορεία, την ώρα που οι διαδηλωτές κατευθύνονταν στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι διαδηλωτές είχαν αποχωρήσει από το υπουργείο Παιδείας μετά την άκαρπη συνάντηση με την κ. Γιαννάκου και επιχείρησαν να πλησιάσουν το Μέγαρο Μαξίμου. Στο ύψος της Βουλής, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σχημάτισαν μπλόκο, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να προχωρήσουν περαιτέρω. Κατά την προσπάθεια των διαδηλωτών να σπάσουν το μπλόκο, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα, με αποτέλεσμα η πορεία να υποχωρήσει και μία δασκάλα να λιποθυμήσει".

    H Espresso γράφει ότι "σε ναυάγιο οδηγήθηκε η χθεσινή συνάντηση της υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου με τους εκπροσώπους των δασκάλων και των νηπιαγωγών. Η συζήτηση επιβεβαίωσε το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών και πλέον παραμένει άγνωστο πότε θα λήξει η απεργία, που συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα. Μετά τη συνάντηση οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί έκαναν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να σημειωθούν και πάλι επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων τρία άτομα λιποθύμησαν και διακομίστηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "από το 2002 τους χρωστούσαν 103 ευρώ. Τα αυξάνει (!) η Γιαννάκου στα 105 ευρώ. Χρήματα που θα τα πάρουν σε 6 εξαμηνιαίες δόσεις, από το 2007. "Της επιστρέφουμε τα ψίχουλα", απάντησαν οι δάσκαλοι στην υπουργό Παιδείας και της πρότειναν, τα χρήματα αυτά, μαζί με όσα τους κατακρατούν από την απεργία, να τα διαθέσει για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων. Μετά την άκαρπη συνάντηση Γιαννάκου - ΔΟΕ τα ΜΑΤ περίμεναν τους δασκάλους".

    [04] Θεσσαλονίκη

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "έγγραφο - φωτιά με αποστολέα τον Π. Ψωμιάδη και παραλήπτες τις Νομαρχιακές της ΝΔ, με το οποίο ζητούνται λίστες "ημετέρων" για διορισμό, αποκαλύπτει την ύπαρξη πελατειακού - ρουσφετολογικού μηχανισμού στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης υπό την εποπτεία του νομάρχη".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "σε γραφείο ευρέσεως εργασίας αποκλειστικά για γαλάζια παιδιά επιχείρησε να κάνει τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης ο κ. Π. Ψωμιάδης".

    [05] Δικαιοσύνη

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα μεταξύ του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Κ. Κουλούρη και Β. Παπανδρέου. Ο κ. Παπαθανασίου κατέθεσε αγωγή κατά του Κ. Κουλούρη για τις καταγγελίες του περί στενών σχέσεων με γαλακτοβιομηχανία, έχοντας πλήρη κάλυψη από το Μέγαρο Μαξίμου".

    Η Metro προσθέτει ότι "τα αστικά δικαστήρια έχουν από εδώ και πέρα τον λόγο για τη διαμάχη Παπαθανασίου-Κουλούρη. Με την πλήρη κάλυψη του Μαξίμου, ο υφυπουργός Εμπορίου, Γιάννης Παπαθανασίου, κατέθεσε χθες αγωγή κατά του Κίμωνα Κουλούρη για τις καταγγελίες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις οποίες ο υφυπουργός στηρίχθηκε κατά την προεκλογική περίοδο από γνωστή γαλακτοβιομηχανία".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα μεταξύ του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Κ. Κουλούρη και Β. Παπανδρέου. Ο κ. Παπαθανασίου κατέθεσε αγωγή κατά του Κ. Κουλούρη για τις καταγγελίες περί στενών σχέσεων με γαλακτοβιομηχανία, έχοντας πλήρη κάλυψη από το Μέγαρο Μαξίμου".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ "σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη συζήτηση για την ουσία των σημερινών σκανδάλων που βαραίνουν το κυβερνητικό στρατόπεδο, η ΝΔ κάνει βουτιά στο ...παρελθόν αναζητώντας στα συρτάρια της ξεχασμένης υποθέσεις που θεωρεί ότι προσφέρονται για να επιχειρηθεί ο συμψηφισμός, που επισήμως αρνούνται τα στελέχη της ΝΔ, όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Έτσι η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να γυρίσει μία ολόκληρη δεκαετία πίσω για να υποστηρίξει ότι επί ΠΑΣΟΚ γίνονταν παρεμβάσεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού".

    [06] ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι "την Κυριακή το βράδυ κατατέθηκαν οι αγωνιστικοί συνδυασμοί που στηρίζουν σε όλες τις νομαρχίες και τους δήμους της χώρας το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλες ριζοσπαστικές και οικολογικές δυνάμεις".

    [07] Σκάνδαλα

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ εκτιμά ότι "αποφασισμένη να βγάλει όλα τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ στη φόρα είναι η Κυβέρνηση, μετά το όργιο σκανδαλολογίας των τελευταίων ημερών. Ο Δημήτρης Σιούφας με τη λακωνική του δήλωση ότι "θα βρεθούν προ εκπλήξεων όσοι με κατηγορούν", προανήγγειλε στην ουσία ότι αύριο, από το βήμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, θα μιλήσει με "διευθύνσεις και ονόματα" για το εύρος των πραγματικών σκανδάλων και το μέγεθος των μηχανισμών διαφθοράς στο υπουργείο Ανάπτυξης, που γιγαντώθηκαν την περίοδο 2000-2004".

    [08] Ακρίβεια

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "καταγγελίες-σοκ για τα καρτέλ που έχουν ως στόχο την αφαίμαξη των καταναλωτών σε όλο το φάσμα της ελληνικής αγοράς, έκανε χθες το οργανωμένο λιανεμπόριο".

    [09] ΠΑΣΟΚ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "στη σκληρή γραμμή των μετωπικών επιθέσεων προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό θα εξακολουθήσουν να παραμένουν ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, με αιχμή τα θέματα της διαφθοράς. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει αυτή τη γραμμή πλεύσης τουλάχιστον μέχρι τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ενώ ταυτόχρονα θα θέτει νέα διευρυμένα ερωτήματα σχετικά με το εύρος της ομάδας που ενεπλάκη στην υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ αλλά και για το πού θα πήγαιναν τα χρήματα".

    Η ΕΣΤΙΑ προσθέτει ότι "ο κυριώτερος αντίπαλος τον οποίο καλείται να αντιμετωπίση η Κυβέρνησις της Νέας Δημοκρατίας είναι ο άκρατος λαϊκισμός των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Τον οποίο -και αυτό έχει σημασία- υιοθετούν πλήρως τα περισσότερα, τηλεοπτικά κυρίως, ΜΜΕ. Και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου καταφεύγει στον λαϊκισμό, αλλά ο δικός του λόγος δεν πείθει κανέναν. Ενώ ο λαϊκισμός των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με όσα εκστομίζουν οι διάφοροι τηλεσχολιαστές, καθίσταται πλέον επικίνδυνος. Όχι μόνον για την Κυβέρνηση, αλλά και για τον ίδιο τον τόπο".

    [10] Διαφθορά

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "αμηχανία επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο εν μέσω των συνεχιζόμενων καταγγελιών της αντιπολίτευσης και μερίδας των μέσων ενημέρωσης για κρούσματα διαφθοράς στον δημόσιο τομέα και των αλληλοκατηγοριών μεταξύ υπουργών. Ο υπουργός Επικρατείας κ. Θοδ. Ρουσόπουλος επιχείρησε χθες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί "καρφωμάτων" και προσέφερε κάλυψη στον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γ. Παπαθανασίου για την απόφασή του να καταθέσει αγωγή κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κίμ. Κουλούρη".

    [11] Υποκλοπές

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υποστηρίζει ότι "ένας νέος κύκλος αποκαλύψεων αναμένεται να πυροδοτήσει την αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, δημιουργώντας κλίμα πόλωσης και μετωπικής σύγκρουσης με ό,τι συνεπάγεται για τη δημόσια ζωή μια τέτοια εξέλιξη. Μετά τις αποκαλύψεις για τις "κλοπές" και τους εκβιασμούς, σειρά έχουν τώρα οι υποκλοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΥΡΙΑΝΗΣ, διέρρευσε από άγνωστη πηγή υλικό που έχει σχέση με την ανάμειξη κυβερνητικών παραγόντων στο επίμαχο ζήτημα".

    Το ΒΗΜΑ γράφει ότι "αποκαλύπτει σήμερα απόρρητα έγγραφα που αποδεικνύουν τη συμφωνία Αθήνας-Ουάσιγκτον για την εγκατάσταση του δικτύου των υποκλοπών, με πρόσχημα την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η συμφωνία έκλεισε δύο εβδομάδες μετά τις νικηφόρες για τη ΝΔ εκλογές της 7ης Μαρτίου του 2004 και ανανεώθηκε μετά το πέρας των Αγώνων. Το σύστημα χρησιμοποιούσε δορυφόρους και τα προϊόντα των υποκλοπών ήταν σε ελληνική και αμερικανική χρήση. Έφθαναν με απευθείας μετάδοση σε κέντρο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 27 September 2006 - 8:45:43 UTC