Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-09-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/9/2006
  • [02] ΔΕΗ
  • [03] Υγεία
  • [04] ΑΕΠ
  • [05] Γ. Σουφλιάς
  • [06] Ανεργία
  • [07] Τροχαία
  • [08] Όρια ηλικίας
  • [09] Γρίπη
  • [10] Κυβέρνηση
  • [11] Νέα Δημοκρατία
  • [12] Θοδωρής Ρουσόπουλος
  • [13] Βουλή
  • [14] Τουρκία
  • [15] Παιδεία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/9/2006

    Η υποχώρηση της ανεργίας στο 8,8% το β΄τρίμηνο του 2006 από 9,7% το α΄τρίμηνο, οι προτάσεις Σουφλιά για τη δημόσια διοίκηση της χώρας, ο νέος τρόπος υπολογισμού του ΑΕΠ, οι περικοπές δαπανών των νοσοκομείων και η νέα πολιτική κόντρα για τη ΔΕΗ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κίνδυνος από τη γρίπη. Λιγότερα κατά 50% τα εμβόλια.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Να σταματήσει ο κομματισμός στο Δημόσιο. Ταράζει τα νερά ο Σουφλιάς με 3 παρεμβάσεις.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Έξω τα κόμματα από το Δημόσιο. Αιφνίδια πρόταση-τομή του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά.

    Η ΑΥΓΗ: Η απεργία πιέζει ασφυκτικά την κυβέρνηση. Μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο χθες στην Αθήνα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ξηλώστε το φαύλο σύστημα του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού που παραλύει το Δημόσιο και αλλάξτε τον εκλογικό νόμο. Τολμηρή πρωτοβουλία Σουφλιά για να γλιτώσουμε από το γάγγραινα της διαφθοράς.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο Σουφλιάς "λαγός" του Κ. Καραμανλή! Πρόταση-βόμβα (για να αλλάξει το κλίμα;)

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ρεσιτάλ υποκρισίας. Πλήρης αποκάλυψη της διγλωσσίας και της αναξιοπιστίας του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΘΝΟΣ: Νυστέρι στη δημόσια υγεία. Περικοπή στις δαπάνες των νοσοκομείων με εντολή Αλογοσκούφη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Βουλή έζησε με(β)γαλεία διαφάνειας. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού ενημέρωσε τις Επιτροπές Θεσμών και Εμπορίου για το σκάνδαλο της ΜΕΒΓΑΛ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Σωτήρες" οι φοροφυγάδες. Χάρη σ' αυτούς η Ελλάδα είναι πλούσια και οι Έλληνες ευημερούν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΠΑΣΟΚ - ΔΕΗ: Μην αγγίζετε γυμνά... non paper. Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Η αλήθεια για τη νέα πολιτική κόντρα. Ο 10ετής εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Και ξαφνικά γίναμε πλούσιοι! Θαύμα! Η κυβέρνηση ανεβάζει το ΑΕΠ κατά 25%.

    ΕΣΤΙΑ: Ανεπιθύμητη η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακρως υποκριτική η στάσις των Ευρωπαίων ηγετών.

    ESPRESSO: ΚΥΠατζής με αδυναμία στους φαντάρους. Εξέχον συνδικαλιστικό στέλεχος της ΕΥΠ ο 55χρονος "κουνιστός πράκτωρ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αισθητή υποχώρηση της ανεργίας. Στο 8,8% το β' τρίμηνο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Όχι στην εξίσωση ορίων ηλικίας αντρών - γυναικών. "Αντιστέκεται" η Ελλάδα στις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    ΤΑ ΝΕΑ: Θύελλα στη ΔΕΗ μετά την κουμπαριά μυστήριο. Πόλεμος συμφερόντων πολλών μεγαβάτ.

    Η ΝΙΚΗ: Συσκότιση από τη ΔΕΗ. Δεν δίνει εξηγήσεις για το "συνέταιρο".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Πακέτο" 300 εκατ. ευρώ πίσω από τις σφαγές στη ΔΕΗ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας: Κριτήριο ψήφου η Παιδεία για το λαό στις τοπικές εκλογές.

    TRAFFIC NEWS: Άγγιγμα ψυχής για χωρισμένο ιερέα. Εξομολόγηση-σοκ: Εγώ ζω με γυναίκα, όχι με άνδρα...

    City Press: "Πλούσιοι" σε μία νύχτα! Ο νέος τρόπος υπολογισμού του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) οδηγεί στη στατιστική αύξησή του κατά 25%.

    Metro: Γαϊτανάκι κινητοποιήσεων. Περιμένουν απάντηση του πρωθυπουργού οι εκπαιδευτικοί, που ετοιμάζουν νέες απεργίες.

    Metropolis: Τροχαία ατυχήματα... αξίας οκτώ δισ. το χρόνο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Άνω κάτω τα σχολεία. Μπάχαλο με απεργίες, προσλήψεις, υποδομές και βιβλία.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: "Τίποτε δεν μας σταματά".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ποντιακή ντρίπλα στην Άγκυρα. Ψήφισμα κόλαφο υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Υποχρεώνεται η Τουρκία να αναγνωρίσει τις Γενοκτονίες. Ιστορική απόφαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    [02] ΔΕΗ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "στην υπόσταση και το ρόλο της αμερικανικής εταιρίας Contour-Global, συνεταίρου της ΔΕΗ για τη διείσδυση στα Βαλκάνια, στρέφεται το ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στην επιχείρηση μετά την παραίτηση του γενικού διευθυντή Οικονομικών της ΔΕΗ κ. Γ. Αναστασιάδη και το ?non paper? που τη συνόδευσε. Κατά το οποίο έχει στηθεί "παραμάγαζο" του υπουργείου Ανάπτυξης στη ΔΕΗ , το οποίο διοικεί την επιχείρηση και επέβαλε τη συνεργασία με την αμερικανική εταιρία".

    Σύμφωνα με το ΠΟΝΤΙΚΙ "άνοιξαν οι ουρανοί και βρέχει σκάνδαλα . Το νέο "χτύπημα" έρχεται από τη ΔΕΗ με την παραίτηση του οικονομικού διευθυντή Γρηγόρη Αναστασιάδη, με την ανάδειξη μιας αμερικανικής εταιρείας - "φάντασμα" σε "δουλειές" που ετοιμάζεται να κάνει με τη ΔΕΗ, αλλά και με την καταλήστευση των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας - δηλαδή όλων μας- προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι ανταγωνιστές της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "παραμένουν τα ερωτήματα για τη ΔΕΗ, τους ακριβείς λόγους παραίτησης του γενικού διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών Γρ. Αναστασιάδη, αλλά και την εταιρία "φάντασμα " Contour Global με την οποία η επιχείρηση αποφάσισε τη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας παρά την προσπάθεια που έκανε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Δ. Μανιατάκης να δώσει πειστικές απαντήσεις".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "θύελλα αντιδράσεων στη ΔΕΗ έχουν προκαλέσει οι επιχειρηματικοί χειρισμοί της διοίκησης της εταιρείας. Στο επίκεντρο της κρίσης παραμένουν τα αναπάντητα ερωτηματικά για την κουμπαριά με την αμερικανική εταιρεία συμμετοχών Contour Global, αλλά και ο πόλεμος επιχειρηματικών συμφερόντων στον χώρο της ενέργειας".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "οι συκοφαντίες του ΠΑΣΟΚ εναντίον της σημερινής κυβέρνησης απογυμνώνονται και καταρρέουν από δηλώσεις, ενέργειες, καταγγελίες και αποκαλύψεις των ίδιων των στελεχών του περιώνυμου Κινήματος. Οι νέες τορπίλες ήρθαν χθες από την ΠΑΣΚΕ ΔΕΗ, μέλη της οποίας τάχθηκαν υπέρ της συνεργασίας με την Global αλλά και από τον Θεόδωρο Πάγκαλο ο οποίος "άδειασε" το κόμμα του στο θέμα της ΜΕΒΓΑΛ".

    [03] Υγεία

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι " με αυστηρή εντολή οι υπουργοί Οικονομίας και Υγείας επιβάλλουν στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να καταρτίσουν "σφιχτότερους" προϋπολογισμούς για το 2007, περικόπτοντας σημαντικές δαπάνες".

    [04] ΑΕΠ

    H City Press γράφει : "ο νέος τρόπος υπολογισμού του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) οδηγεί στη στατιστική αύξησή του κατά 25%. ΕΣΥΕ: Σύμφωνη με τους ευρωπαϊκούς κανόνες η αναθεώρηση του ΑΕΠ για το διάστημα 2001-2006. Με τη στατιστική αύξηση του ΑΕΠ μειώνονται ως ποσοστό του ΑΕΠ το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος. Πλησιάζουμε και την "πραγματική " σύγκλιση. Η Ελλάδα εκτός δημοσιονομικής επιτήρησης μέσω νέου τύπου δημιουργικής λογιστικής".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "οι Έλληνες δεν κέρδισαν στοίχημα του ΟΠΑΠ. Έγιναν, όμως , πλουσιότεροι "στα χαρτιά" , χάρη στην κατά 25% αναθεώρηση του ΑΕΠ, στην οποία προχώρησε ο Γ. Αλογοσκούφης. Έτσι στον κρατικό κορβανά θα ενταχθεί η παραοικονομία (λαθρεμπόριο, ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και ...η πορνεία). Επιφυλακτική για την ασυνήθη μεγέθυνση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε ακόμη τη Eurostat".

    [05] Γ. Σουφλιάς

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ γράφει ότι "πρόταση βόμβα, η οποία στην περίπτωση που υιοθετεί κατά τη διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος που άρχισε στη Βουλή, θα αλλάξει τη μοίρα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας, κατέθεσε από την Ήπειρο ο Γιώργος Σουφλιάς. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στα έργα της Εγνατίας Οδού, έδειξε το δρόμο στον οποίο οφείλουν να κατευθυνθούν οι πολιτικές δυνάμεις για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, προτείνοντας ακόμη και την κατάργηση του κομματισμού στη Δημόσια Διοίκηση".

    ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει ότι "ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς επεχείρησε χθες, σε συνεννόηση προφανώς με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, κίνηση αντιπερισπασμού για να βγάλει την κυβέρνηση από τον κλοιό των σκανδάλων και των "γαλάζιων κουμπάρων". Ο κ. Σουφλιάς έριξε δύο βόμβες που θα προκαλέσουν νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης και αντιδράσεων από την αντιπολίτευση και τους συνδικαλιστές. Επικέντρωσε στις εστίες διαφθοράς, στον σταυρό προτίμησης και στον συνδικαλισμό στο Δημόσιο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "με τρεις προτάσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το "κλειδί" για την καταπολέμηση της διαφθοράς και για την ουσιαστική αναβάθμιση της πολιτικής και της δημόσιας διοίκησης παρενέβη χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, στην πολιτική αντιπαράθεση για θέματα διαφάνειας. Ο Θεσσαλός πολιτικός πρότεινε αλλαγή του εκλογικού συστήματος - με κατάργηση του σταυρού προτίμησης- για την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής του τόπου και των κομμάτων".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "σε τολμηρό "βομβιστή" αναδεικνύεται ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς! Έβαλε χθες βόμβες στα θεμέλια του σάπιου κομματικού και συντεχνιακού κατεστημένο με τη ρηξικέλευθη πρότασή του να καταργηθεί ο συνδικαλισμός στο Δημόσιο για να σπάσει ο φαύλος κύκλος του κρατικοδίαιτου κομματικού συνδικαλισμού και να αλλάξει το εκλογικό σύστημα".

    [06] Ανεργία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "στο εντυπωσιακό 8,8% διαμορφώνεται η ανεργία για το δεύτερο τρίμηνο του 2006 από 9,7% στο πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της "Κ". Η ανακοίνωση από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία πρόκειται να γίνει σήμερα το μεσημέρι και θα δείχνει και επισήμως το σπάσιμο του "φράγματος" του 9% για πρώτη φορά μετά το 1994, οπότε η ανεργία είχε διαμορφωθεί στο 8,9% για το σύνολο του έτους".

    [07] Τροχαία

    Η Metropolis γράφει ότι "η εκπαίδευση των οδηγών, βασισμένη σε πρακτικές "α λα ελληνικά", σε συνδυασμό με την κακή νοοτροπία που διέπει την πλειοψηφία αυτών, μεταφράζεται σε τροχαία ατυχήματα που κοστολογούνται με το ιλιγγιώδες ποσό των οκτώ δισ. ευρώ ετησίως".

    [08] Όρια ηλικίας

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "επιμένει η ελληνική κυβέρνηση στη θέση της περί μη εξίσωσης των ορίων ηλικίας αντρών-γυναικών παρά τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας στην απάντηση που έστειλε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει τη συνέχιση του ισχύοντος καθεστώτος που ισχύει στην Ελλάδα και αντιμετωπίζει ξεχωριστά τα δύο φύλλα".

    [09] Γρίπη

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "σε κατάσταση "συναγερμού" βρίσκονται υπουργείο Υγείας, ΕΟΦ και φαρμακοποιοί, έπειτα από την αιφνιδιαστική δήλωση των εισαγωγικών εταιρειών που προμηθεύουν με αντιγριπικά εμβόλια τη χώρα ότι φέτος οι ποσότητες που θα διατεθούν θα είναι μειωμένες κατά 50% σε σχέση με τις ανάγκες της χώρας".

    [10] Κυβέρνηση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "τώρα η κυβέρνηση ανακάλυψε τις μεθόδους των κυβερνήσεων Σημίτη. Ανακάλυψε μεθόδους και επιχειρηματολογία χειρότερα και από εκείνη των κυβερνήσεων του κ. Σημίτη. Ανακάλυψε όσους φοροδιαφεύγουν. Ανακάλυψε τους λαθρεμπόρους φοροφυγάδες, τους μετανάστες, τα κέρδη από την πορνεία και από άλλα συναφή επαγγέλματα. Ανακάλυψε τους παράνομους τους οποίους αφήνει μεθοδικά έξω από κάθε έλεγχο. Κυνηγάει τους νομοταγείς πολίτες, κάνει ελέγχους δύο και τρεις φορές στις επιχειρήσεις, οι οποίες υπόκεινται σε διαρκή έλεγχο αλλά αφήνει ανενόχλητες τις εταιρείες πετρελαιοειδών των οποίων η φοροδιαφυγή ανέρχεται στο συνολικό κόστος κατασκευής της Αττικής οδού".

    [11] Νέα Δημοκρατία

    Η Espresso επισημαίνει ότι "καζάνι που βράζει θυμίζει η τεράστια Β' εκλογική περιφέρεια Αθηνών, καθώς οι βουλευτές που εκλέγονται σε αυτήν, είτε ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν τις καλύτερες δυνατές σχέσεις μεταξύ τους. Η δημόσια αναφορά του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος ζήτησε εμμέσως να περάσει από το Πειθαρχικό της Ρηγίλλης ο συνάδελφός του Π. Καμμένος, επειδή φέρεται να έδωσε πληροφορίες στον Κίμωνα Κουλούρη για τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου, αποκαλύπτει το μέγεθος του προβλήματος. Το "κάρφωμα" Βαρβιτσιώτη είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου στα "γαλάζια" συντροφικά μαχαιρώματα της Β' Αθηνών".

    [12] Θοδωρής Ρουσόπουλος

    Η Traffic News εκτιμά ότι "με αφορμή την παρουσία του Θόδωρου Ρουσόπουλου στην εκδήλωση του υποψήφιου νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λεωνίδα Κουρή, επανήλθαν τα σενάρια περί ενδεχόμενης καθόδου του στο υπόλοιπο Αττικής. Ωστόσο, κάτι δεν ισχύει, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει λάβει το ΟΚ και θα κατέβει στη Β' Αθηνών".

    [13] Βουλή

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "σε υψηλούς τόνους και σε... ΜΕ(Β)ΓΑΛΕΙΑ διαφάνειας έγινε χθες η συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Θεσμών και Διαφάνειας και Εμπορίου της Βουλής για την υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ και τη λειτουργία της επιτροπής Ανταγωνισμού, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και του προέδρου της επιτροπής ανταγωνισμού Σπύρου Ζησιμόπουλου. Στη συνεδρίαση μετείχαν από το ΠΑΣΟΚ μόνο οι βουλευτές της επιτροπής εμπορίου, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση διαφώνησε με τη συνολική διαδικασία".

    [14] Τουρκία

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "η Ευρωπαϊκή Ενωσις έχει διαπράξει ένα τεράστιο λάθος. Απεδέχθη την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, ενώ ήταν ηλίου φαεινότερο ότι η χώρα αυτή είναι ανεπιθύμητη από την συντριπτική πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών. Και τώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αρχίσει να αισθάνονται την πίεση της κοινής γνώμης, αναζητούν προσχήματα για να ανατρέψουν την αρχική τους απόφαση".

    [15] Παιδεία

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "ισχυρή πίεση δέχεται πλέον η κυβέρνηση από την ενωτική κινητοποίηση των δασκάλων και νηπιαγωγών. Χθες, μετά το δυναμικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, το πρωθυπουργικό γραφείο υποχρεώθηκε να ανοίξει την πόρτα του στους απεργούς σε μια προσπάθεια διόρθωσης της εικόνας που έχει διαμορφώσει η υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου. Όμως, ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου δεν είχε τίποτε να πει για τα ουσιαστικά προβλήματα και τα αιτήματα: υποσχέθηκε να τα μεταφέρει στον Κ. Καραμανλή".

    Η Metro αναφέρει ότι "με ξεκάθαρη την απειλή για νέες μεγάλες κινητοποιήσεις, έφθασε χθες στην πόρτα του πρωθυπουργού αντιπροσωπεία των δασκάλων και των καθηγητών, που παρέδωσε στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κ. Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου, ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Λίγα λεπτά μετά, ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Μπράτης, δήλωσε ότι περιμένουν πλέον την απάντηση του πρωθυπουργού".

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ "να γίνει η Παιδεία υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλου του λαού, μέσα από ένα παλλαϊκό μέτωπο. Αυτό είναι το κάλεσμα του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Αυτή η πολιτική δεν παίρνει διορθώσεις. Πρέπει να ανατραπεί. Για να καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στα σχολεία, για να δίνει το σχολειό μόρφωση σε όλα τα παιδιά του λαού".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 28 September 2006 - 20:15:27 UTC