Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-11-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/11/2006
  • [02] Φοροδιαφυγή
  • [03] Δήμοι
  • [04] Εκκλησία
  • [05] Υποκλοπές
  • [06] Πλανήτης
  • [07] Ελληνοτουρκικά
  • [08] Προσλήψεις
  • [09] Σχολεία
  • [10] Πρωτεύουσα
  • [11] Λαϊκές αγορές
  • [12] Κ. Λαλιώτης
  • [13] Μεταρρυθμίσεις
  • [14] Βιασμός
  • [15] Υγεία

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/11/2006

    Το κρίσιμο οκταήμερο για ευρωτουρκικές και ελληνοτουρκικές σχέσεις, η κλιματολογική καταστροφή του πλανήτη, οι υποκλοπές επικοινωνιών με σφραγίδα του ΝΑΤΟ, η απόφαση της ΔΙΣ να ιδρύσει δικά της σχολεία, η απειλή να κλείσουν δημοτικές επιχειρήσεις και η ρύθμιση, που προβλέπει ότι η φοροδιαφυγή θα είναι ποινικό αδίκημα και η οποία θα ενταχθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πώς θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες στα σχολεία. Πού συμφώνησαν Μαριέττα - δάσκαλοι.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Νυστέρι στις προμήθειες των νοσοκομείων. Βαθιές τομές στην Υγεία εξήγγειλε ο Δ. Αβραμόπουλος.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 4.678 προσλήψεις σε ΔΕΚΟ, υπουργεία και ΕΣΥ.

    Η ΑΥΓΗ: Δεύτερος βιασμός. Η αστυνομία επιμένει για την ενοχή των συμμαθητών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τέλος στην ασυδοσία των προμηθευτών στα δημόσια νοσοκομεία. Ριζοσπαστικές τομές από Αβραμόπουλο για διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Δικά της σχολεία θέλει να ιδρύσει η Εκκλησία! Απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η υγεία σε τροχιά εξυγ(ε)ίανσης. Γεννιέται το νέο ΕΣΥ με τη μεταρρύθμιση Αβραμόπουλου.

    ΕΘΝΟΣ: Μετέωροι οι εργαζόμενοι στους Δήμους. Με λουκέτο απειλούνται πάνω από 600 δημοτικές επιχειρήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι καταλήψεις των σχολείων συνεχίζονται με... Αραλίκι τσιγαριλίκι και τσαμπουκαλίκι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πρόσκληση στον Λαλιώτη πιέζεται να απευθύνει ο Γ. Παπανδρέου από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πυρετός σε δύο μέτωπα. Κρίσιμο 8ήμερο για ευρωτουρκικές και ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αποκάλυψη του εφιάλτη μας. Τρομακτικά στοιχεία για την αλλαγή στον πλανήτη.

    ΕΣΤΙΑ: Η κοινωνία ανθίσταται στις μεταρρυθμίσεις. Τι ανέδειξε η πρόσφατη κρίσης στον χώρο της Παιδείας.

    ESPRESSO: Ιστορία-σοκ με αγοράκι πόρνη στη Βέροια. Πούλαγε το κορμί του σε ευυπόληπτους "κυρίους".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ποινικό αδίκημα η φοροδιαφυγή. Αιχμή ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας - Η ρύθμιση θα ενταχθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ανησυχία για την παραβατικότητα στα σχολεία. Προκαταρκτική εξέταση για το καταγγελλόμενο περιστατικό βιασμού.

    ΤΑ ΝΕΑ: Υποκλοπές με σφραγίδα του ΝΑΤΟ. Άσκηση-πρόβα του Μεγάλου Αδελφού.

    Η ΝΙΚΗ: Ζητάνε και τα ρέστα. Τιμωρία σε μαθητές και γονείς προτείνει ο Έβερτ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συντονιστικό αγώνα σχολείων: Παλεύουμε για τη μόρφωση και τη ζωή μας.

    TRAFFIC NEWS: Εγκατέλειψαν τον Ανδρέα Μπάρκουλη. Η σύζυγός του, Μαρία, ξεσπά στην "t".

    City Press: Η πρωτεύουσα του χάους. Εξαιρετικά προβληματική η καθημερινότητα των πολιτών σε Αθήνα και Πειραιά.

    Metropolis: Το καρτέλ τώρα... πάει και στις λαϊκές αγορές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Θεσσαλονίκη: "Ναυμαχία" για την υποθαλάσσια.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Το παρέλαβα κολοβό και το ολοκλήρωσα". Πολύ φασαρία για το τίποτε! Την ώρα που στο Δημοτικό Συμβούλιο... συζητούσαν για δημοψήφισμα, ο Γ. Σουφλιάς υπέγραφε το έργο της υποθαλάσσιας.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Μας καπέλωσε ο Σουφλιάς για την υποθαλάσσια. Ερήμην της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης η πρόοδος των μεγάλων έργων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Έπεσε η υπογραφή για την υποθαλάσσια αρτηρία. Χθες στο υπουργείο Δημοσίων Έργων.

    Σημείωση: Η εφημερίδα Metro δεν είχε φθάσει στο ΑΠΕ μέχρι την ώρα αποστολής του δελτίου.

    [02] Φοροδιαφυγή

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι " ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας πληρώνεται από τους καταναλωτές και πρέπει να αποδίδεται στο κράτος. Όποιος τον παρακρατεί διαπράττει κλοπή". Με βάση αυτό το σκεπτικό το υπουργείο Οικονομίας μελετά την ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής και ειδικότερα την ανάδειξη της μη απόδοσης του ΦΠΑ σε κακουργηματική πράξη".

    [03] Δήμοι

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "με κλείσιμο απειλούνται εκατοντάδες δημοτικές επιχειρήσεις από τις αρχές του νέου χρόνου. Αιτία η εφαρμογή του νέου Δημοτικού και Κοινοτικού κώδικα σύμφωνα με τον οποίο όσες είναι ζημιογόνες τίθενται σε καθεστώς εκκαθάρισης".

    [04] Εκκλησία

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "επιθετική είσοδο στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση επιχειρεί η Εκκλησία της Ελλάδος, σε μια περίοδο που η κρίση στην Παιδεία αποτελεί το μείζον ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έπειτα από πρόταση του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου, αποφάσισε χθες να προχωρήσει σε ίδρυση τριών εκπαιδευτικών συγκροτημάτων με δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα".

    [05] Υποκλοπές

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "υποκλοπές τηλεφωνικών και άλλων επικοινωνιών περιλαμβάνει το σενάριο άσκησης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα με την οποία κάνει πρεμιέρα ο Μεγάλος Αδελφός της Συμμαχίας. Η πρώτη μεγάλη άσκηση αντιτρομοκρατίας - ηλεκτρονικού πολέμου θα διεξαχθεί από 8 ως 16 Νοεμβρίου στην Πελοπόννησο με τα πιο σύγχρονα μέσα που υπάρχουν".

    [06] Πλανήτης

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επισημαίνει ότι "αλλού θύελλες και καταιγίδες αλλού ξηρασία, είναι οι συνέπειες των κλιματικών αλλαγών που γίνονται ήδη παντού αισθητές. Το Πρωτόκολλο του Κιότο απορρίπτεται από τις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα ανθεί το χρηματιστήριο αγοράς - πώλησης ρύπων. Η Ελλάδα αν και μικρή χώρα, έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα".

    [07] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "Ελλάδα και Κύπρος δίνουν σκληρή μάχη στις Βρυξέλλες προκειμένου να περιληφθούν οι ελληνικές θέσεις στο τελικό σχέδιο της έκθεσης για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Το προσχέδιο της Επιτροπής, που κοινοποιήθηκε χθες, επισημαίνει μεν τη μη τήρηση βασικών υποχρεώσεων της Άγκυρας αλλά δεν εισηγείται αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Από σήμερα στην Αθήνα, ο Τούρκος στρατηγός Γ. Μπουγιουκανίτ".

    [08] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι πρόκειται να γίνουν 4.678 προσλήψεις σε υπουργεία - ΔΕΚΟ - ΕΣΥ. Αναλυτικά: "1.826 στην Υγεία. 359 στον ΗΛΠΑΠ. 310 σε Ασφαλιστικά Ταμεία. 207 στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 164 στο ΙΔΕΚΕ. 140 στον ΕΛΓΑ. 108 στον ΟΓΕΕΚΑ "Δήμητρα". 100 στα ΕΛ.ΤΑ. 80 στο ΝΙΤΣ. 54 στην Περιφέρεια Αττικής".

    [09] Σχολεία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι " το όργιο κατασυκοφάντησης του αγώνα τους και οι προσπάθειες τρομοκράτησής τους δεν πτοούν τους μαθητές, που συνεχίζουν το δίκαιο αγώνα τους, ενάντια σε μια πολιτική που τους στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση, που κάνει την Παιδεία εμπόρευμα για λίγους".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ σημειώνει ότι "τον τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών αναζήτησαν χθες οι συνδικαλιστές της ΔΟΕ σε συνάντηση που είχαν αργά το βράδυ με την υπουργό Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου. Πάντως οι δάσκαλοι συνεχίζουν να προκαλούν, καθώς αν και απαίτησαν από το υπουργείο να μην παραταθεί το σχολικό έτος πέραν της μίας εβδομάδας και να μη διεξαχθούν μαθήματα τις αργίες, δεν δεσμεύτηκαν ότι θα σταματήσουν να προκηρύσσουν απεργίες με ορατό το ενδεχόμενο να χαθούν και άλλες διδακτικές ώρες".

    Η ΝΙΚΗ προσθέτει ότι "σε ρόλο....παιδονόμου ο Μιλτιάδης Έβερτ, έσπευσε, με ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Παιδείας, να ανοίξει το δρόμο στη Μαριέττα Γιαννάκου για να υιοθετήσει πιο σκληρή γραμμή απέναντι στους μαθητές που συνεχίζουν τις καταλήψεις. Επικαλούμενος τις "μεγάλες ζημιές που έλαβαν χώρα στα υπό κατάληψη σχολεία", ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε να επιβληθεί...τιμωρία σε μαθητές και γονείς , για τους οποίους ζήτησε εμμέσως να πληρώσουν το κόστος των υλικών ζημιών".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "σε πεδίο μάχης και όχι μόνο, έχουν μετατραπεί τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη τις τελευταίες εβδομάδες. Φωτιές, μολότοφ, ναρκωτικά, τραυματισμοί μαθητών και αστυνομικών, είναι η εικόνα που κυριαρχεί στα υπό κατάληψη σχολικά συγκροτήματα. Οι καταλήψεις των σχολείων συνεχίζονται και κανείς δεν ξέρει πόσος χρόνος θα χαθεί τελικά".

    H Traffic News υποστηρίζει ότι "έντονος προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας και στους εκπαιδευτικούς για το ζήτημα της αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών, ενώ και οι μαθητές έχουν αρχίσει να αγωνιούν, αφού -όπως φάνηκε από τη χθεσινή μέρα - "δυσκολεύονται" να λάβουν νέες αποφάσεις για συνέχιση των καταλήψεων".

    [10] Πρωτεύουσα

    H City Press γράφει: "μια ισχυρή βροχόπτωση οδήγησε σε παράλυση το οικονομικό και διοικητικό κέντρο της χώρας. Τεράστια μποτιλιαρίσματα στους δρόμους και εκατομμύρια χαμένες εργατοώρες. Δεν δόθηκε συνέχεια στην ολυμπιακή προσπάθεια στον τομέα της βασικής υποδομής. Εξαιρετικά προβληματική η καθημερινότητα των πολιτών σε Αθήνα και Πειραιά".

    [11] Λαϊκές αγορές

    H Metropolis υποστηρίζει ότι "τρομοκρατώντας και εκβιάζοντας, οι μεσάζοντες που παρεμβαίνουν στην αλυσίδα διακίνησης των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης καταφέρνουν να υπερδιπλασιάζουν τα κέρδη τους και να αισχροκερδούν εις βάρος των καταναλωτών, όπως καταγγέλλει η ΓΕΣΑΣΕ".

    [12] Κ. Λαλιώτης

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι " αναδιάταξη σκηνικού στο ΠΑΣΟΚ φέρνει το ατυχές αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Ο Γιώργος Παπανδρέου βλέποντας ότι βρίσκεται και πάλι σε δεινή θέση, με τους δελφίνους να παίρνουν "θέση μάχης", επιχειρεί να ανακατέψει την τράπουλα και να δώσει το σύνθημα μιας νέας πορείας με "φόντο" τις εθνικές εκλογές".

    [13] Μεταρρυθμίσεις

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι "η κυριώτερη μεταρρύθμισις την οποία χρειάζεται σήμερα η ελληνική οικονομία, είναι στον εργασιακό τομέα. Με την σημερινή δύσκαμπτη εργατική νομοθεσία χάνονται διαρκώς θέσεις εργασίας. Τις κερδίζουν οι χώρες της Άπω Ανατολής, της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά και όσες χώρες έχουν θεσπίσει ευέλικτο εργασιακό καθεστώς. Ενόσω δεν αλλάζει το εργασιακό καθεστώς της χώρας μας, το μέλλον σε ό,τι αφορά την απασχόληση θα διαγράφεται ζοφερό. Άραγε όμως είναι έτοιμη η κοινωνία μας να προβή σε τέτοιας εκτάσεως αλλαγές;".

    [14] Βιασμός

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι " βάρβαρα στερεότυπα εις βάρος των γυναικών και των αλλοδαπών αναδείχθηκαν τις επόμενες ημέρες μετά την καταγγελία της 16χρονης μαθήτριας στην Αμάρυνθο της Εύβοιας για τον ομαδικό βιασμό από συμμαθητές της. Αμφισβητείται η μαρτυρία του θύματος για τη σεξιστική βία που υπέστη, με τα γνωστά, όσο και αναξιόπιστα, επιχειρήματα του τύπου "η ίδια το προκάλεσε".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το καταγγελλόμενο περιστατικό βιασμού δεκαεξάχρονης μαθήτριας σε σχολείο της Εύβοιας διέταξε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Ανδρέας Καραμάνος, με εντολή της υπουργού Παιδείας Μαριέτας Γιαννάκου, προκειμένου να διαπιστωθούν οι πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες τελέστηκαν οι καταγγελλόμενες πράξεις και να αποδεχθούν τυχόν διοικητικές ευθύνες".

    [15] Υγεία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "ο υπουργός Υγείας πήρα το "πράσινο φως" από την Κυβερνητική Επιτροπή για το νομοσχέδιο που αφορά στις προμήθειες των νοσοκομείων, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία Κεντρικής Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, η οποία θα είναι αυτοτελής και θα συντονίζει τις προδιαγραφές, το κόστος και τον έλεγχο των υλικών και των φαρμάκων που θα προμηθεύονται τα κρατικά νοσοκομεία".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "οριστικό τέλος στο άναρχο τοπίο που επικρατούσε για πολλά χρόνια στο σύστημα προμηθειών των δημοσίων νοσοκομείων επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση. Με πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας διαμορφώνεται πλέον το νέο πλαίσιο συναλλαγών που θα εξασφαλίζει "διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα", θέτοντας στο περιθώριο τους δεκάδες επιτήδειους που λυμαίνονταν το χώρο με την ανοχή της εκάστοτε ηγεσίας, αλλά και διοικητικών στελεχών των νοσοκομειακών μονάδων".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ προσθέτει ότι " σε βαθιές και ριζοσπαστικές τομές στον κλάδο της υγείας προχωρά ο υπουργός Υγείας, καθιερώνοντας νέο πλαίσιο στον έλεγχο των προμηθειών και την περιστολή των δαπανών".

    Η Espresso αναφέρει ότι "τάξη στο σύστημα των προμηθειών στα δημόσια νοσοκομεία, που αφορούν τα αναλώσιμα υλικά, τα μηχανήματα και τα φάρμακα, σκοπεύει να βάλει ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος. "Από σήμερα η Υγεία κάνει ένα άλμα μπροστά" δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 1 November 2006 - 21:24:42 UTC