Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-11-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/11/2006
  • [02] Βιασμός
  • [03] Ασφαλιστικά ταμεία
  • [04] Έρευνα
  • [05] Εκλογικό σύστημα
  • [06] Πανεπιστημιακό άσυλο
  • [07] Κινητά τηλέφωνα
  • [08] Μπαμπινιώτης
  • [09] Φυλακές Κορυδαλλού
  • [10] Δ. Τσοβόλας
  • [11] ΔΕΗ
  • [12] Χριστόδουλος
  • [13] Φορολογική μεταρρύθμιση
  • [14] Φοροδιαφυγή
  • [15] Αγία Σοφία
  • [16] ΠΑΣΟΚ
  • [17] Στάθμευση
  • [18] Ασφαλιστικό

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2/11/2006

    Η υπόθεση βιασμού της 16χρονης μαθήτριας στην Εύβοια,η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, η έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών για την ποιότητα ζωής των Ελλήνων, η εισήγηση "Επιτροπής Σοφών" για νέο εκλογικό σύστημα, η αλλαγή νομοθετικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο, καθώς και η απαγόρευση χρήσης των κινητών στα σχολεία, που μελετά το υπουργείο Παιδείας είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Θάλαμος αερίων στο Παίδων "Αγία Σοφία"; Τοξικά και ραδιενεργά αέρια απειλούν τη ζωή των παιδιών.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Σαφάρι για τη φοροδιαφυγή. Σκληρά μέτρα προανήγγειλε ο Αλογοσκούφης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Αποβολή στους 4 μαθητές και στη μαθήτρια. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Λυκείου Αμαρύνθου εξίσωσε θύτες και θύμα!

    Η ΑΥΓΗ: Κόβει στις εξετάσεις την κυβέρνηση. Παρέμβαση του πρώην πρύτανη Γ. Μπαμπινιώτη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Επιστροφή Τσοβόλα στο ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει ο Γ. Παπανδρέου. Ενώ η κόρη του πρώην υπουργού θα είναι υποψήφια στη Β' Αθήνας ή στην Άρτα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ανατρεπτική πρόταση: Κάθε συνοικία και βουλευτής!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αντάρτικο Βενιζέλου στον Γιώργο. Προκαλεί ευθέως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στη Βουλή.

    ΕΘΝΟΣ: Συνταγές φαρμάκων και σε... νεκρούς. Τα "πιράνχας" λυμαίνονται πάλι τα ασφαλιστικά ταμεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Συνάντηση με τον σοσιαλιστή πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χοσέπ Μπορέλ είχε ο Αρχιεπίσκοπος γιατί... Έχει ίσκιο Ευρωπαίου ηγέτη ο Χριστόδουλος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Έμπλεξαν τις γραμμές τους στη Βουλή τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην υπουργός Ε. Βενιζέλος "άδειασε" τον αρχηγό του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φραγή" κινητών στα σχολεία. Έτοιμο το υπουργείο Παιδείας να απαγορεύσει τη χρήση τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Χάνουμε 10 χρόνια ζωής! Έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών κρούει τον κώδωνα.

    ΕΣΤΙΑ: Απαιτείται γενναία φορολογική μεταρρύθμισις. Δραστική μείωσις συντελεστών και απλούστευσις διαδικασιών.

    ESPRESSO: Απίστευτο και όμως αληθινό: Νησί-όνειρο με μόνο... 17.640 ευρώ! Ο δήμος Χαλκίδας απαλλοτρίωσε ιδιωτική γη με... 580 δραχμές το τετραγωνικό για να φτιάξει μονάδα επεξεργασίας λυμάτων!

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Διασύρεται ο θεσμός του ασύλου καταγγέλλουν πανεπιστημιακοί.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Διχάζει η υπόθεση της 16χρονης. Κατέθεσε η μαθήτρια - Αρνούνται τα πάντα οι μαθητές.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μου έκλεισαν την πόρτα οι καθηγητές! Απογοητευμένη η μητέρα της 16χρονης.

    Η ΝΙΚΗ: Φρένο στον Αλογοσκούφη. Μέτωπο Σιούφα - Σουφλιά - Λιάπη για τη ΔΕΗ.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Τα κεφάλια μέσα, το χέρι στην τσέπη... Έρχεται βαρυχειμωνιά με ασφαλιστικό - πετρέλαιο - ανατιμήσεις - παιδεία - ελληνοτουρκικά.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πάρτε πίσω το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ταξικές ομοσπονδίες και συνδικάτα Αθήνας.

    TRAFFIC NEWS: Τι ετοιμάζει στην Ελλάδα ο μεγιστάνας Αλ Φαγέντ. Μυστικές συναντήσεις με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και ινκόγκνιτο ταξίδια στην Αθήνα.

    City Press: Γ. Μπαμπινιώτης: Διάλογος από την αρχή! Κρίση στην Παιδεία.

    Metro: "Χάνουμε" 10 χρόνια ζωής. Εντυπωσιακά ευρήματα από έρευνα για την ποιότητα ζωής των Ελλήνων.

    Metropolis: Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα στάθμευσης. Από τις 20 Νοεμβρίου θα ισχύει το νέο σύστημα στάθμευσης στην πρωτεύουσα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Στον Καιάδα τα νέα σχολεία. Πρωτοφανής απόφαση της υπουργού Παιδείας.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Κινδυνεύουμε από ανειδίκευτους του φυσικού αερίου". Καταγγελία σοκ του προέδρου του Συνδέσμου Υδραυλικών Θεσσαλονίκης Βασίλη Ιωαννίδη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ανοιχτή πόρτα η Ελλάδα για όλες τις επενδύσεις, για όλες τις εκμεταλλεύσεις, για όλες τις εισροές. Σύμφωνα με δηλώσεις του Γ. Αλογοσκούφη.

    [02] Βιασμός

    Τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι "αρνήθηκε χωρίς καμία αιτιολογία ο Σύλλογος των καθηγητών να συζητήσει με τη μητέρα της 16χρονης που κατήγγειλε βιασμό από συμμαθητές της, σε λύκειο της Εύβοιας".

    Η Espresso γράφει ότι "ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της 16χρονης μαθήτριας από τη Βουλγαρία που καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τέσσερις συμμαθητές της σε υπό κατάληψη σχολείο στην Αμάρυνθο της Εύβοιας. Η αποκάλυψη έχει διχάσει την κοινή γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύλλογος των διδασκόντων εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης των τεσσάρων ανηλίκων από το σχολείο μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Η ανήλικη μαθήτρια παραμένει στην Αθήνα και περιμένει κλήση της ανακρίτριας Χαλκίδας για να καταθέσει, ενώ εξετάστηκε από τον ειδικό εμπειρογνώμονα που υποδείχθηκε από το δικαστήριο".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "κατάθεση στην ανακρίτρια Χαλκίδας έδωσε η δεκαεξάχρονη μαθήτρια, που κατήγγειλε ότι βιάστηκε από συμμαθητές της, μέσα στο υπό κατάληψη σχολείο. Η μητέρα της δεκαεξάχρονης σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο αυτή και η κόρη της να εγκαταλείψουν για πάντα το σπίτι τους στην Αμάρυνθο. Την ίδια ώρα στο Λύκειο τα στόματα όλων είναι ερμητικά κλειστά. Η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε χθες για ποιο λόγο έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο σχολείο".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "απόφαση που θα προκαλέσει σοκ στην κοινωνία έλαβε χθες ο Σύλλογος Διδασκόντων του Λυκείου της Αμαρύνθου, όπου κατά την κατάληψή του πραγματοποιήθηκε ο βιασμός της 16χρονης. Ο Σύλλογος των Διδασκόντων εξίσωσε τους τέσσερις μαθητές με τη μαθήτρια-θύμα, επιβάλλοντας την ίδια ποινή σε όλους: Πέντε ημέρες αποβολή από το σχολείο, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας. Η ποινή της πενθήμερης αποβολής επεβλήθη και στη μαθήτρια, διότι ακολούθησε το φίλο της στην τουαλέτα του σχολείου".

    [03] Ασφαλιστικά ταμεία

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "όργιο λεηλασίας στα ασφαλιστικά Ταμεία, με αποτέλεσμα ιλιγγιώδη ποσά (οι ειδικοί μιλούν για 2 δισ. ευρώ κάθε χρόνο) να χάνονται. Φάρμακα που συνταγογραφούνται ακόμη και για... νεκρούς, "στεντς" υπερτιμολογημένα είναι ορισμένες από τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος".

    [04] Έρευνα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι "πρωτοφανή αμέλεια για την υγεία τους αποκαλύπτει έρευνα του Κέντρου Μελετών Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Κάπνισμα, κακή διατροφή, έλλειψη άσκησης, στρες και κακός ύπνος υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο προσδόκιμο ζωής. Το χειρότερο: Το 65% των πρόωρων θανάτων, το 80% των καρδιαγγειακών νοσημάτων και το 40% των καρκίνων θα μπορούσαν να προληφθούν, προσθέτοντας άλλα 10 χρόνια στη ζωή των Ελλήνων".

    Η METRO προσθέτει ότι "δέκα χρόνια περισσότερο θα μπορούσαν να ζήσουν οι Έλληνες, εάν δεν κάπνιζαν, εάν γυμνάζονταν και πρόσεχαν περισσότερο τη διατροφή τους και εάν έκαναν στον κατάλληλο χρόνο τις απαιτούμενες προληπτικές εξετάσεις. Αυτό υποστήριξε χθες ο αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής, διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ), Γιάννης Τούντας, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας".

    [05] Εκλογικό σύστημα

    Το ΒΗΜΑ υπογραμμίζει ότι "νέο εκλογικό σύστημα, το οποίο αν υιοθετηθεί θα ανατρέψει τον σημερινό εκλογικό χάρτη της χώρας, εισηγείται η Επιτροπή Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (ΕΔΙΜΕΤ) του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, στο πλαίσιο της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης. Σύμφωνα με το προτεινόμενο εκλογικό σύστημα της "επιτροπής σοφών", η επικράτεια θα χωρισθεί σε 200 μονοεδρικές περιφέρειες, ενώ η εθνική λίστα των βουλευτών Επικρατείας θα αυξηθεί από 12 σε 100 και στο έχον τη σχετική πλειοψηφία κόμμα θα δίνεται "μπόνους" ώστε να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση".

    [06] Πανεπιστημιακό άσυλο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "πληθαίνουν οι φωνές που τάσσονται υπέρ της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο χρησιμεύει σε οργανωμένες μειοψηφίες ως άλλοθι για τη διάπραξη πλήθους παράνομων ενεργειών. Χθες ήταν η σειρά της Συγκλήτου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών να καλέσει "όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να προβληματιστούν και να αναλάβουν ενεργά τις ευθύνες τους για την προστασία του παρόντος και του μέλλοντος του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου, στο οποίο τη θέση της ειρηνικής και δημοκρατικής καθημερινότητας καταλαμβάνουν με ανησυχητική επιτάχυνση η απροκάλυπτη βία και ο δογματικός φανατισμός".

    [07] Κινητά τηλέφωνα

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά ότι "η χρήση βιντεοκάμερας για να εκβιάζονται και να εξευτελίζονται μαθητές και εκπαιδευτικοί, η διατάραξη της διδακτικής διαδικασίας και οι κίνδυνοι για την υγεία των μαθητών κινητοποιούν το υπουργείο".

    [08] Μπαμπινιώτης

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι "αλλαγή της ατζέντας του δημόσιου διαλόγου για την ανώτατη παιδεία προτείνει με παρέμβασή του ο πρώην πρύτανης, καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης. Παίρνοντας σαφείς αποστάσεις και ασκώντας κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς, προτείνει να αλλάξουν οι προτεραιότητες και να προταχθεί η αναμόρφωση του εξεταστικού συστήματος από τα λύκεια προς τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Σημειώνει μάλιστα ότι έτσι μπορεί να ξεκινήσει ένας διάλογος με τη δυνατότητα να δώσει αποτελέσματα".

    H City Press γράφει : "οι αρμόδιοι του υπουργείου δεν έχουν απευθυνθεί στους ειδικούς, ούτε καν στα στελέχη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Βασικός στόχος πρέπει να είναι η βελτίωση της γενικής Παιδείας. Δεν υπάρχει μεταρρύθμιση χωρίς αυτοτέλεια των πανεπιστημίων και αποσύνδεση της διαδικασίας των εισαγωγικών εξετάσεων από το λύκειο".

    [09] Φυλακές Κορυδαλλού

    H Traffic News υποστηρίζει ότι "έσβησαν - όπως τελικά αποδείχτηκε- οι ευθύνες των διευθυντών του Κορυδαλλού για δύο μεγάλες υποθέσεις που συγκλόνισαν - πριν από λίγους μήνες - το Πανελλήνιο. Τόσο ο διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού, Γ. Μαρινάρος, όσο και ο αναπληρωτής διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος Κ. Ανέστης, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά το θάνατο τεσσάρων κρατουμένων μέσα στο κελί τους και τη ...χολιγουντιανή απόδραση των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι, τιμωρήθηκαν τελικά με στέρηση τριών ημερομισθίων".

    [10] Δ. Τσοβόλας

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "όχι ένα αλλά μισό βήμα πριν από την ουσιαστική και τυπική επανασύνδεσή του με το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ο Δημήτρης Τσοβόλας. Έχει αποκαταστήσει πλήρως τις σχέσεις του με την ηγεσία του Κινήματος και επικοινωνεί τακτικά με τον Γιώργο Παπανδρέου".

    [11] ΔΕΗ

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "μέτωπο που έχουν συγκροτήσει τρεις υπουργοί, βρίσκει απέναντί του ο Γιώργος Αλογοσκούφης στην προσπάθειά του να προωθήσει εν ευθέτω χρόνο την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας έσπευσε, μετά τη χθεσινή συνάντηση με τη διοίκηση της επιχείρησης, να βάλει φρένο στους σχεδιασμούς του υπουργού Οικονομίας, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι "το ποσοστό του κράτους στη ΔΕΗ παραμένει στο 51% και δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης".

    [12] Χριστόδουλος

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο, συναντήθηκε χθες στο Συνοδικό Μέγαρο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Χοσέπ Μπορέλ, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα κ. Γ. Κασιμάτη. Ο Αρχιεπίσκοπος εξήρε το υψηλό πολιτικό του ήθος αλλά και τους κοινούς με την Εκκλησία της Ελλάδος οραματισμούς του για την ενότητα της Ευρώπης, την προάσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας και την ενίσχυση της παγκόσμιας ειρήνης και δικαιοσύνης".

    [13] Φορολογική μεταρρύθμιση

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "εντός των προσεχών ημερών ο υπουργός Οικονομίας αναμένεται να καταθέση στην Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Από το περιεχόμενό του θα εξαρτηθούν πολλά για το μέλλον της οικονομίας. Αν η Κυβέρνησις επιδείξη πολιτικό θάρρος και προβή σε γενναία φορολογική μεταρρύθμιση, μπορεί να αλλάξη άρδην την εικόνα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας".

    [14] Φοροδιαφυγή

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "το υπουργείο Οικονομίας σχεδιάζει να κάνει ακόμα πιο αυστηρό το πλαίσιο αναφορικά με τη μη απόδοση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας , χαρακτηρίζοντάς το ποινικό αδίκημα. Η κίνηση αυτή γίνεται προκειμένου εκείνος που φοροδιαφεύγει να κατηγορείται για κακούργημα, ενώ ήδη η φοροδιαφυγή είναι ποινικό αδίκημα για ποσά πάνω από 90.000 ευρώ".

    [15] Αγία Σοφία

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "θάλαμος...αερίων στο "Αγία Σοφία" (;) Καρκινογόνες, τοξικές και ραδιενεργές ουσίες απειλούν την υγεία των παιδιών , αλλά και όσων βρεθούν στις αίθουσες του κτιρίου, το οποίο - σύμφωνα με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό - μάλλον παραπέμπει σε πυρηνικό εργοστάσιο, παρά σε "σπιτικό" του Ιπποκράτη!".

    [16] ΠΑΣΟΚ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι "δέκα ημέρες μετά τη θυελλώδη αντιπαράθεσή του στο Πολιτικό Συμβούλιο με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χθες το βράδυ διαφοροποιήθηκε πλήρως όσον αφορά την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "συνεχίζεται η "διγλωσσία" στο ΠΑΣΟΚ, καθώς και μια ιδιότυπη παθητική αντίσταση των κορυφαίων στελεχών του Κινήματος. Έτσι, μεγάλη δυστοκία στην κατάρτιση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει η υπεύθυνη για την κατάρτισή του Άννα Διαμαντοπούλου. Με συνέπεια, ο ίδιος ο πρόεδρος του Κινήματος Γ. Παπανδρέου να έχει δώσει διορία μέχρι τις 15 Νοεμβρίου για την ολοκλήρωση του εν λόγω φιλόδοξου εγχειρήματος".

    [17] Στάθμευση

    H Metropolis γράφει ότι " από τις 20 Νοεμβρίου θα ισχύει το νέο σύστημα στάθμευσης στην πρωτεύουσα. Πού θα λειτουργήσει, πώς θα επηρεάσει επισκέπτες και επαγγελματίες, τι δικαιολογητικά απαιτούνται για την έκδοση άδειας μόνιμης θέσης".

    [18] Ασφαλιστικό

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι " για πρώτη απάντηση στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που κατέθεσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση στη Βουλή, δίνουν οι ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα της Αθήνας. Η νέα χαριστική ρύθμιση υπέρ των μεγαλοοφειλετών αποτελεί πρόκληση σε βάρος της εργατικής τάξης, σημειώνουν σε υπόμνημα - ανοιχτή επιστολή τους και καταγγέλλουν: "Με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καταληστεύεται το ΙΚΑ και τα άλλα Ταμεία και τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής χρησιμοποιούνται για την κατάργηση δικαιωμάτων στο όνομα της "βιωσιμότητας" των Ταμείων, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος".

    Σύμφωνα με το ΠΟΝΤΙΚΙ "κρυφό σχέδιο για το ασφαλιστικό επεξεργάζεται η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αλώσει όρια ηλικίας και συντάξεις χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις. Στόχος είναι οι αλλαγές να περάσουν από το "παράθυρο" και για τον σκοπό αυτόν το υπουργείο Απασχόλησης αποφεύγει να καθορίσει την ατζέντα του διαλόγου".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 2 November 2006 - 21:02:25 UTC