Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-11-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ
  • [02] Τίτλοι εφημερίδων
  • [03] Δολοφονία - Αποκαλύψεις
  • [04] ΝΑΤΟ
  • [05] ΠΑΣΟΚ
  • [06] Ναρκωτικά
  • [07] Τουρκία
  • [08] Στρατός
  • [09] Βουλή
  • [10] Πάπας
  • [11] Απεργίες

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Οι αποκαλύψεις σχετικά με την ομαδική δολοφονία στα Καλύβια Αγρινίου και η Σύνοδος του ΝΑΤΟ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    [02] Τίτλοι εφημερίδων

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το τέρας ... της Φρίκης! Διονύσης Φούκας το όνομά του... Το παραθέτουμε φαρδιά - πλατιά, κόντρα στην υποκρισία των προσωπικών δεδομένων.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Μακελάρης ο γιος με την κάλυψη του πατέρα. Εκτέλεσε τους 5 γιατί "πάτησαν" το βοσκοτόπι τους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Οι δράστες βρέθηκαν, τα ΓΙΑΤΙ παραμένουν. Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη διερωτάται αν υπάρχει ποινή για ένα τέτοιο έγκλημα.

    Η ΑΥΓΗ: Η Τουρκία στο Καθαρτήριο. Η Κομισιόν αποφασίζει σήμερα τις κυρώσεις.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Ηφαίστειο το ΠΑΣΟΚ έτοιμο να εκραγεί. Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων παρέλυσαν τον ανύπαρκτο μηχανισμό της Χαριλάου Τρικούπη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Σκληρά παζάρια στη Ρίγα. Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ. Ολόκληρο το παρασκήνιο.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τι αλλάζει στο μισθολογικό των στρατιωτικών. Αύριο η συνάντηση Αλογοσκούφη - Μεϊμαράκη.

    ΕΘΝΟΣ: Δήμιος υπεράνω υποψίας. Το ψυχογράφημα του αδίστακτου δολοφόνου των 5 κυνηγών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ χθες ο Ερντογάν κουβέντιασε για λίγο μαζί του στο αεροδρόμιο στην Άγκυρα. Ο Πάπας σηκώνει... το φυτίλι στο Φανάρι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τρεις εφιάλτες για τον Παπανδρέου. Του έκοψε την ανάσα η νέα δημοσκόπηση και ανησύχησε πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η σιωπή... των αμνών. Πρωτόγονα ένστικτα από το μακελάρη των 5 κυνηγών. Ομολογία σοκ - τους εκτέλεσε σε τρία λεπτά γιατί "τρόμαξαν τα πρόβατα"!

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ένα "γιατί;" πλανιέται στον κάμπο. Ο γιος εκτελούσε, ο πατέρας παρακολουθούσε.

    ΕΣΤΙΑ: Η απεργιακή ασυδοσία γονατίζει την Ελλάδα. Ανυπολόγιστο το κόστος για την εθνική οικονομία.

    ESPRESSO: "Όσοι και να ήταν θα τους σκότωνα! Η κατάθεση του KILLER. Πήγαινε στην εκκλησία και κοινωνούσε τακτικά ο Διονύσης Φούκας!

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τρελάθηκα, πυροβολούσα, τους σκότωσα". Ο 37χρονος κτηνοτρόφος μιλάει για τη δολοφονία των "πέντε".

    Ο ΛΟΓΟΣ: Κυνική ομολογία. Εξιχνιάστηκε μία από τις σημαντικότερες υποθέσεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πυροβολούσα όποιον έβλεπα. Ομολογία-σοκ από τον 37χρονο.

    Η ΝΙΚΗ: Κατάργηση κεκτημένων. Η κυβέρνηση αποδομεί το κοινωνικό κράτος.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σύνοδος Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας. Παγκόσμια μηχανή ολέθρου το "νέο ΝΑΤΟ".

    TRAFFIC NEWS: Ο κορυφαίος σχεδιαστής μόδας Μιχάλης Ασλάνης αποκαλύπτει: Θα ήθελα να ντύσω Ζαχαρέα, Στάη και Τρέμη.

    City Press: Ο Πάπας στην Τουρκία. Μεγάλο παιχνίδι, μεγάλο ρίσκο.

    Metro: Φόβοι για "βεντέτα". Ομολόγησαν γιος και πατέρας τη στυγερή δολοφονία των πέντε νεαρών κυνηγών.

    Metropolis: Ναρκωτικά: από τη δοκιμή στη χρήση οι έφηβοι.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ο Βασίλης πήρε τ΄όπλο του... Ανοιχτός πλέον ο πόλεμος Παπαγεωργόπουλου - Ψωμιάδη.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Σχίσμα" Δημάρχου Νομάρχη. Βουλευτές της ΝΔ τονίζουν στην "Ε": "Παπαγεωργόπουλος και Ψωμιάδης οφείλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό της πόλης".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Βαθαίνει το ρήγμα. Σκληρή απάντηση Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Επιμένει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Χώρα μεταναστών η Ελλάδα με τη βούλα του νόμου.

    [03] Δολοφονία - Αποκαλύψεις

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "μικρές επαναλαμβανόμενες αντιδικίες, συνήθεις καθημερινές προστριβές βρίσκονταν στον πυρήνα του φοβερού συμβάντος στα Καλύβια Αγρινίου, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Με τις απολογίες δύο κτηνοτρόφων, πατέρα και γιου, συμπληρώθηκε χθες το παζλ της δολοφονίας πέντε νεαρών κυνηγών στο βοσκοτόπι. "Είδα τον πατέρα μου να μαλώνει, τους ζήτησε να φύγουν, αντάλλαξαν βρισιές, το όπλο ενός εκπυρσοκρότησε. Τρελάθηκα, νόμιζα ότι σκοτώνουν τον πατέρα μου - είπε στους αστυνομικούς ο 37χρονος Διονύσης Φούκας-και τότε άρχισαν να πυροβολώ, έτρεξα πίσω τους, τους αποτελείωσα".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "την ομαδική δολοφονία των κυνηγών στο Αγρίνιο ομολόγησαν οι δύο κτηνοτρόφοι. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, ο 37χρονος κτηνοτρόφος φέρεται ως ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, ενώ ο πατέρας του, που βρισκόταν μαζί του στο σημείο, προσπάθησε να αναλάβει την ευθύνη της πράξης. Στην επίσημη ενημέρωση, νωρίς χθες το απόγευμα, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Ν. Ελλάδος αντιστράτηγος Β. Τσιατούρας ανακοίνωσε ότι οι δύο κτηνοτρόφοι ομολόγησαν, ωστόσο η ομολογία του 37χρονου είναι η αληθινή".

    Η metro γράφει ότι "σοκ έχουν προκαλέσει στο Πανελλήνιο οι αποκαλύψεις γύρω από τη -δι΄ασήμαντον αφορμήν- ομαδική δολοφονία των πέντε κυνηγών στα Καλύβια Αγρινίου, δράστης της οποίας είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία,ένας 37χρονος κτηνοτρόφος, με ηθικό αυτουργό των 73χρονο πατέρα του".

    Η ΑΝΩ -ΚΑΤΩ "επιβεβαιώθηκε πλήρως. Λίγες μόνο ώρες μετά την κυκλοφορίας της εφημερίδας μας, η Αστυνομία ανακοίνωσε τον δράστη του στυγερού μακελειού στο Αγρίνιο με θύματα πέντε νέους ανθρώπους. Τους εκτέλεσε ένας 37χρονος κτηνοτρόφος, ενώ ήταν παρών και ο πατέρας του. Τα αποτρόπαια εγκλήματα έγιναν, γιατί τα θύματα πάτησαν τα βοσκοτόπια. Δεν τον χωράει ανθρώπινος νους".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι "για ασήμαντη αφορμή στέρησε τη ζωή από πέντε νέους ανθρώπους ! Η εξιχνίαση του πενταπλού φονικού του Αγρινίου από την Ελληνική Αστυνομία "έδειξε" με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτό που όλη η τοπική κοινωνία γνώριζε από την πρώτη στιγμή, αλλά κανείς δεν έλεγε. Δράστης, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, είναι ο 37χρονος κτηνοτρόφος, ενώ παρών στο στυγερό έγκλημα ήταν και ο 73χρονος πατέρας του. Και οι δύο με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας κατηγορούνται από κοινού για τις πέντε δολοφονίες".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "η αρχική εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. ότι οι δράστες του πρωτοφανούς φονικού κρύβονται πολύ κοντά στο σημείο της εκτέλεσης (όπως έγραψε τη Δευτέρα ο "Ε.Τ.") επιβεβαιώθηκε χθες με δραματικό τρόπο και συγκλονίζει το πανελλήνιο".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ αναφέρει: "ανθρωποκυνηγός χωρίς...αιτία, με προφίλ θρησκευόμενου και "καλού παιδιού". Απίστευτο: Πριν από το μακελειό έπαιζε τάβλι και λίγο μετά έβλεπε ποδόσφαιρο...Ψυχρός θεατής της σφαγής ο πατέρας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει ότι "συγκλονισμένη η κοινωνία του Αγρινίου, αναζητεί εναγωνίως απάντηση σ΄ένα τεράστιο "γιατί;" που πλανιέται και σε όλη την Ελλάδα. Ο 36χρονος κτηνοτρόφος, κυνικός, δεν δίστασε να πει ότι θα σκότωνε όλους, όσοι κι αν ήταν εκεί! Ποτέ δεν απασχόλησε την Αστυνομία και περιγράφεται "εσωστρεφής" , κουτοπόνηρος- ένα κουνάβι".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "σε ομολογία που σοκάρει για το πενταπλό φονικό στα Καλύβια Αγρινίου προχώρησαν οι Λυσίμαχος και Διονύσης Φούκας, πατέρας και γιος, κτηνοτρόφοι. Υποστήριξαν ότι οι πέντε νεαροί προκαλούσαν ζημιές στο χωράφι τους".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ "ποτέ ξανά δεν θα είναι ίδια η ζωή για όλους τους κατοίκους της Λεύκας και των Καλυβίων. Χιλιάδες άνθρωποι στιγματίστηκαν για πάντα από το αίμα των πέντε αθώων που πότισε το χώμα τους και η καθημερινότητά τους δεν θα είναι ποτέ όπως την ήξεραν, χάθηκε μαζί με τις μάσκες της ψεύτικης αθωότητας που έπεσε με θόρυβο που συγκλόνισε το πανελλήνιο...".

    H TRAFFIC NEWS προσθέτει ότι " οι δηλώσεις του αντιστράτηγου Β. Τσιατούρα από το Αγρίνιο για το άγριο πολλαπλό φονικό σόκαραν! Η εν ψυχρώ δολοφονία "ζωντάνεψε" μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Αν και το γενικότερο "στόρι" ήταν ήδη γνωστό και κυκλοφορούσε από χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία, εντούτοις υπήρξαν στοιχεία που σίγουρα με το πρώτο άκουσμα επέφεραν μία ευρύτερη παγωμάρα. Όπως για παράδειγμα η αποστροφή στην ομολογία του δράστη ότι κυνήγησε το νεαρότερο της παρέας, το 17χρονο Νικολόπουλο, κι αφού τον σκότωσε επέστρεψε και πυροβολούσε ξανά και ξανά τους ήδη πεσμένους".

    H Espresso γράφει ότι "καλύτερα να μην πήγαινα. Καλύτερα να σκοτωνόμουν κι εγώ" είπε σχεδόν ψιθυριστά στο τέλος της προανακριτικής ομολογίας του ο 37χρονος Διονύσης Φούκας και στην κλασική ερώτηση εάν έχει να προσθέσει κάτι επιπλέον απάντησε: "Ζητώ συγγνώμη. Έχω μετανιώσει".

    [04] ΝΑΤΟ

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ Β«η συγκρότηση μιας ετοιμοπόλεμης στρατιωτικής μηχανής, η οποία θα επεμβαίνει μέσα σε λίγα 24ωρα σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη επιτάσσουν τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού, βρίσκεται στο επίκεντρο των αποφάσεων της διήμερης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που ξεκίνησε χτες στη Ρίγα της Λετονίας και ολοκληρώνεται σήμεραΒ».

    ΤΟ ΒΗΜΑ προσθέτει Β«η πρόταση της Κομισιόν κάνει έξαλλη τη Λευκωσία. Η Μέρκελ πιέζει τον Καραμανλή. Ο Γκιούλ αναζητεί συμμάχους για το Κυπριακό. Ο Μπους προκλητικός "πλασιέ" των Σκοπίων. Οι Αμερικανοί ζητούν περισσότερους ευρωπαίους στρατιώτες στο ΑφγανιστάνΒ».

    [05] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι Β«η νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του MEGA, όπου διευρύνεται η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα στο 3,3 από το 1,9 που ήταν στην προγενέστερη μέτρηση, σε συνδυασμό με τη σοβούσα κρίση στο Κίνημα για το άρθρο 16, δημιουργούν καινούργιους, μη προσμετρήσιμους, πονοκεφάλους για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο ΠαπανδρέουΒ».

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ ισχυρίζεται ότι Β«έτοιμη να ξεσπάσει είναι η βάση της δημοκρατικής παράταξης τόσο κατά του ανύπαρκτου κεντρικού κομματικού μηχανισμού, όσο και κατά των ιστορικών στελεχών που δεν τολμούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες στρατηγικού χαρακτήρα για να σταματήσει ο κατήγορος της συρρίκνωσης και της απαξίωσης του ΠΑΣΟΚΒ».

    [06] Ναρκωτικά

    Η METROPOLIS υπογραμμίζει ότι Β«μείωση των χρηστών αλλά άνοδο των θανάτων από ναρκωτικά εμφανίζεται στη χώρα, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής. Αυξήθηκε την τελευταία δεκαετία ο αριθμός των εφήβων που δεν περιορίζονται στη δοκιμή, αλλά κάνουν συχνή χρήσηΒ».

    [07] Τουρκία

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει ότι Β«ολονύκτιες διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες προκειμένου να αποφασίσει σήμερα (αντί της ερχόμενης εβδομάδας) η Κομισιόν τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας, επειδή αρνείται να ανοίξει τα λιμάνια της στα κυπριακά πλοία. Η Κομισιόν επισπεύδει την απόφασή της για να δώσει μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στους 25 υπουργούς Εξωτερικών να αναζητήσουν ισορροπίες και να διευκολύνει την επίσκεψη του Φινλανδού πρωθυπουργού στην Άγκυρα την ΠαρασκευήΒ».

    [08] Στρατός

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει ότι Β«προχωράει το νέο μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς, καθώς χθες ο υφυπουργός Αμύνης Βασίλης Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε σ΄αυτό, στο πλαίσιο επίσκεψης σε εγκαταστάσεις κατασκευής στρατιωτικού υλικούΒ».

    [09] Βουλή

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι Β«δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή την περαιτέρω αποδόμηση του κοινωνικού κράτους που προωθείται μέσα από το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Κάνοντας ένα ακόμη βήμα στη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση που έχει χαράξει, η ΝΔ προχωρά σε κατάργηση κεκτημένων με στόχο την παροχή προνομίων στα ιδιωτικά συμφέρονταΒ».

    [10] Πάπας

    Η CITY PRESS επισημαίνει Β«ο Πάπας Βενέδικτος XVI αναπτύσσει το διάλογο με την Ορθοδοξία και ρίχνει γέφυρες στον κόσμο του Ισλάμ. Νέα προσπάθεια της Άγκυρας να αρνηθεί την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου. Η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη εξαιρετικά επιφυλακτική έναντι της προοπτικής ένταξης της ΤουρκίαςΒ».

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι Β«με έκκληση για αλληλεγγύη μεταξύ πολιτισμών άρχισε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' την ιστορική επίσκεψή του στην Τουρκία. Σε σύντομη συνάντηση με τον Ερντογάν στο αεροδρόμιο ο Ποντίφικας αναφέρθηκε στην Τουρκία ως "γέφυρα θρησκειών", παρέχοντας κατά τα λεγόμενα του Τούρκου πρωθυπουργού στήριξη στην ενταξιακή της πορείαΒ».

    [11] Απεργίες

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει Β«το Σύνταγμα (άρθρο 23) περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας σε οργανισμούς ή επιχειρήσεις του δημοσίου τομέως, όταν η λειτουργία τους έχη "ζωτική σημασία" για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να το λαμβάνη υπ΄όψιν κανένας. Η δε Κυβέρνησις, με την ανοχή που επιδεικνύει, φαίνεται να έχη αποδεχθή την θεωρία ότι όλες οι απεργίες επιτρέπονται. Εκεί που έχουν φθάσει τα πράγματα, πρέπει πλέον να δοθή ένα τέλος στην ασυδοσία των απεργών. Αν αυτό δεν συμβή, το κόστος για την οικονομία θα είναι ανυπολόγιστο. Μήπως ήλθε η ώρα να απεγκλωβισθή επί τέλους και η Ελλάς από το τέλμα των απεργιών;Β».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 29 November 2006 - 21:15:58 UTC