Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 06-12-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/12/2006
  • [02] ΠΓΔΜ
  • [03] Αγορά-Ανατιμήσεις
  • [04] Διαχείριση απορριμμάτων
  • [05] Πολιτικές εξελίξεις
  • [06] ΕΕ-Ενεργειακή πολιτική
  • [07] Ασφαλιστήρια
  • [08] Ληστείες
  • [09] ΟΛΠ
  • [10] ΟΤΕ
  • [11] Αρχείο Α. Παπανδρέου
  • [12] Παράνομο στοίχημα
  • [13] Ελλάδα-Γερμανία-Τουρκία
  • [14] Επιτροπές Δημοσίου
  • [15] Μισθολόγιο Σωμάτων Ασφαλείας
  • [16] Στην εποχή της πληροφορικής
  • [17] Συντάξεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/12/2006

    Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στη γερμανική εφημερίδα "Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ", η ελληνική αντίδραση στην απόφαση των Σκοπίων να μετονομάσουν το αεροδρόμιό τους σε "Μέγα Αλέξανδρο", η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - Δήμητρας Λιάνη για το αρχείο του Ανδρέα Παπανδρέου και η κατάσταση στην αγορά, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πως διαμορφώνονται οι αποδοχές για 350.000 συνταξιούχους σύμφωνα με τα νέα εισοδηματικά κριτήρια.

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Αλλαγές σε δέκα υπουργεία. Μέσα στον Ιανουάριο ο κυβερνητικός ανασχηματισμός.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πλαστογράφοι και παραχαράκτες της Ιστορίας. Δριμύ "κατηγορώ" Ντόρας κατά των Σκοπιανών για τη νέα πρόκληση κατά της Ελλάδας.

    Η ΑΥΓΗ: Η "προφητεία" Πολύδωρα εκπληρώθηκε με αίμα. Νεκρός τσιγγάνος στη Δράμα.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σκυλοκαβγάς Μιμής και Μιμήκων! Τόσα χρόνια την έγλειφαν και την προσκυνούσαν, τώρα κατάλαβαν το ποιόν της;

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Καταργούνται οι αγορανομικοί περιορισμοί. Πλήρης απελευθέρωση της αγοράς.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέο μισθολόγιο σε Στρατό, Σώματα Ασφαλείας. Πως θα υλοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης.

    ΕΘΝΟΣ: Αποζημιώσεις με το... αζημίωτο. Χρυσά επιδόματα στις επιτροπές Παυλόπουλου για την "προστασία" του πολίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Όλο ίδια και τα ίδια .Θα μας πνίξουν τα σκουπίδια. Ανεπαρκείς βλέπει τις ΧΥΤΑ ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και μιλάει για αντιμετώπιση του προβλήματος με νέες τεχνολογίες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Διαφωνώ με τη Μέρκελ για την Τουρκία. Ο Καραμανλής αποδομεί τις γερμανικές επιδιώξεις με συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Καρτέλ και στις αυξήσεις. Ενδείξεις για εναρμονισμένες πρακτικές και στις ανατιμήσεις βασικών αγαθών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Άκουσες τα νέα Ανδρέα; Άναψε καβγάς ΠΑΣΟΚ και Δήμητρας για το αρχείο.

    ΕΣΤΙΑ: Ο άνθρωπος δεν προλαβαίνει να αφομοιώση πληροφορίες και γεγονότα.

    ESPRESSO: Νέο παλάτι για την ωραία Ελένη. Τρέχει το συνεργείο για να είναι όλα έτοιμα του Αι-Γιαννιού που γιορτάζει ο Λάτσιος.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η ενεργειακή απειλή εξωθεί την Ευρώπη σε πυρηνική λύση. Την ανησυχεί η εξάρτησή της από εξωευρωπαϊκές πηγές.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ζεσταίνεται η κίνηση στην αγορά εν όψει Πρωτοχρονιάς. "Τσιμπημένες" οι τιμές στα κρέατα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στήνουν πάρτι με τον παράνομο τζόγο. ΣΔΟΕ: Κύκλωμα εκατοντάδων εκατ. Ευρώ.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Ανοχύρωτη πολιτεία. Οι ληστείες των νοικοκυριών αλλάζουν τα δεδομένα.

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: ΑπΟΤΕλειώνουν την ασφάλεια της χώρας. Εθνική απειλή η πώληση του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πετσόκομμα δικαιωμάτων απαιτούν οι "επενδυτές". Νέα σύμβαση εργασίας προωθεί ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ.

    ΧΩΡΑ: Διπλό μπλόκο στο παράνομο ηλεκτρονικό "στοίχημα". Φραγμός από τρία υπουργεία στον μυστικό τζόγο.

    TRAFFIC NEWS: Εισιτήρια για τον Παράδεισο και την Κόλαση! Απίστευτη προσφορά για πραγματικά... αμερικανάκια.

    City Press: "Μποναμάς" από τα Σκόπια. Η ΠΓΔΜ (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) σκληραίνει τη στάση της έναντι της Ελλάδας.

    Metro: Οι μεγάλες προκλήσεις για το 2007. Σημαντικός σταθμός οι πρόωρες εκλογές.

    Metropolis: Οι υποσχέσεις και τα ψιλά γράμματα των ασφαλιστικών.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ζητείται ελπίς. Θεσσαλονίκη: Ο (παγωμένος) καιρός των τσιγγάνων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Νέος εφιάλτης από τους Ταγαράδες. Διατροφικός συναγερμός στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Εντοπίστηκαν τερατογενέσεις σε οικόσιτα ζώα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σε ολισθηρό δρόμο η ηγεσία της FYROM. Σάλος για τη νέα πρόκληση των Σκοπίων.

    [02] ΠΓΔΜ

    H ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι «αυστηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση των Σκοπίων να αποφύγει ενέργειες "οι οποίες εύκολα μπορεί να παρεξηγηθούν" απηύθυνε χθες το πρωί η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τις πληροφορίες περί προθέσεων μετονομασίας του κεντρικού αεροδρομίου των Σκοπίων, από αεροδρόμιο "Πέτροβετς" σε αεροδρόμιο "Μέγας Αλέξανδρος"»

    Η CITY PRESS προσθέτει ότι «η κυβέρνηση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) συνεχίζει με αυτό τον τρόπο μια αδιάλλακτη πολιτική, που θίγει τα συμφέροντα και τις ευαισθησίες μας. Η αντίδραση της υπουργού Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη μπορεί να χαρακτηριστεί τυπική και αμήχανη από πολιτική άποψη. Η έλλειψη συλλογικής πολιτικής μνήμης που είχε περιγράψει πριν από αρκετά χρόνια ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εκδηλώνεται την περίοδο κατά την οποία η κόρη του βρίσκεται στο υπουργείο Εξωτερικών. Έχει και η πολιτική τα απρόοπτά της».

    [03] Αγορά-Ανατιμήσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι «"εναρμονισμένες" ανατιμήσεις σε τρόφιμα και βασικά είδη κατανάλωσης έρχονται από τον Ιανουάριο από βιομήχανους και εισαγωγείς. Ακόμη και σε κλάδους που βρίσκονται στο "μικροσκόπιο" της Επιτροπής Ανταγωνισμού παρατηρείται το φαινόμενο επιχειρήσεις να κάνουν αυξήσεις τιμών την ίδια περίοδο και σε παραπλήσια ποσοστά. Κάτι που μπορεί να μην αποτελεί απόδειξη για "καρτέλ" ή για συνεννόηση των επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά την τιμολογιακή τους πολιτική, δημιουργεί ωστόσο υπόνοιες».

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι «στην πλήρη απελευθέρωση της αγοράς από διοικητικούς ελέγχους ως προς τη διαμόρφωση των τιμών των προϊόντων και υπηρεσιών και των ποσοστών κέρδους του εμπορίου προχωρεί η κυβέρνηση. Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει προγραμματίσει αμέσως μετά τις γιορτές να καταργήσει περίπου 50 άρθρα της αγορανομικής διάταξης 14/89 στην οποία είναι συγκεντρωμένοι όλοι οι περιορισμοί ως προς τις τιμές και τις υποχρεώσεις των εμπόρων, των αρτοποιών, των εστιατόρων και δεκάδων άλλων επαγγελμάτων».

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι «ζεσταίνεται η κίνηση στην αγορά, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί αύριο και μεθαύριο παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Τσιμπημένες κατά 8% με 10% παρατηρούνται οι τιμές στα κρέατα, τόσο στη Βαρβάκειο, όσο και στα συνοικιακά κρεοπωλεία».

    [04] Διαχείριση απορριμμάτων

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι «την ανάγκη για σημαντικές πολιτικές αποφάσεις σε ότι αφορά στο θέμα των απορριμμάτων στην Αττική ζήτησε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. Οι τόνοι των σκουπιδιών πάντως, έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους σε Αθήνα και Πειραιά γεγονός που μας παραπέμπει στη φράση... όλο ίδια και τα ίδια θα μας πνίξουν τα σκουπίδια».

    Σύμφωνα με την TRAFFIC «τι κι αν είναι προσωρινός; Τι και αν είχε κορεστεί εδώ και αρκετό καιρό; Τι σημασία έχει που έπρεπε να είχε σταματήσει η λειτουργία του χρόνια τώρα; Ο λόγος για το χώρο έκθεσης απορριμμάτων στη Φυλή, ο οποίος όχι απλώς δεν μπορεί να λάβει παραπάνω σκουπίδια, αλλά πολύ περισσότερα έξω από το χώρο συγκέντρωσης όπου τα απορριμματοφόρα κάνουν ουρές».

    [05] Πολιτικές εξελίξεις

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ τονίζει ότι «αλλαγές σε δέκα τουλάχιστον υπουργεία, με την είσοδο βουλευτών της περιφέρειας, προετοιμάζει με ιδιαίτερη προσοχή ο πρωθυπουργός, ενώ δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν ξανά δύο επιπλέον θέσεις υφυπουργών με διαφορετικό αντικείμενο από το προϋπάρχον, αλλά υπό την πολιτική εποπτεία των ίδιων υπουργικών φορέων. Από την περασμένη Παρασκευή το πρωί ο κ. Καραμανλής είχε διαδοχικές συναντήσεις με όλους σχεδόν τους επικεφαλής υπουργείων που διαθέτουν και υφυπουργεία».

    Η ESPRESSO υπογραμμίζει ότι «τέλος στα σενάρια των πρόωρων εκλογών επιχείρησαν να βάλουν δύο κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. χθες, μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου. Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας προέβλεψαν ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

    Η METRO σημειώνει ότι «χρονιά εξελίξεων αναμένεται να είναι το 2007, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Ο πήχυς των προκλήσεων εξακολουθεί να διατηρείται ψηλά, δεδομένου ότι τον επόμενο χρόνο, εκτός απροόπτου, θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, ενώ παράλληλα κρίνεται και το στοίχημα που έχει βάλει η ελληνική οικονομία για άρση της επιτήρησής της από την Ε.Ε.».

    [06] ΕΕ-Ενεργειακή πολιτική

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται ότι «ζήτημα προώθησης εναλλακτικών μορφών παραγωγής ενέργειας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής, θέτει έκθεση της Κομισιόν, που πρόκειται να παρουσιαστεί στις 10 Ιανουαρίου. Η ώρα των αποφάσεων φαίνεται ότι επισπεύδεται καθώς η Ευρώπη ζει για δεύτερη χρονιά την απειλή των ενεργειακών ελλείψεων, τούτη τη φορά λόγω της διαφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας για την τιμή του φυσικού αερίου που πουλάει η πρώτη στη δεύτερη».

    [07] Ασφαλιστήρια

    Η METROPOLIS υπογραμμίζει ότι «στα "άδυτα" των συμβολαίων ζωής, αλλά και στα συνταξιοδοτικά προγράμματα που λανσάρουν στους καταναλωτές οι ασφαλιστικές εταιρίες, υποσχόμενες άμεσες και ξενοδοχειακού τύπου ιατρικές υπηρεσίες, υψηλές επενδυτικές αποδόσεις και ημέρες ευημερίας κατά την περίοδο της τρίτη ηλικίας, εισέρχονται οι ελεγκτές του ΥΠΑΝ».

    [08] Ληστείες

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 αναφέρει ότι "σε μια πολιτεία ανοχύρωτη η καθημερινή ληστεία σε βάρος των οικογενειών είναι το φαινόμενο που κάνει τη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ένα φαινόμενο που, όπως όλα δείχνουν, θα διαδραματίσει ρόλο στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που ξεκινάει με το καλημέρα του καινούργιου χρόνου. Μπορεί ο Πολύδωρας να ενοχλεί πολλούς, μπορεί ο τρόπος που τα λέει να μην είναι ο σωστός, όμως όλο και περισσότεροι πολίτες συμφωνούν ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο, κυρίως σε βάρος των φτωχών".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "με το αίμα ενός 35χρονου Τσιγγάνου βάφτηκε η "προφητεία" Πολύδωρα για την αδυναμία των αστυνομικών να ελέγχουν "το νευρικό τους σύστημα". Ο 35χρονος έπεσε νεκρός από όπλο αστυνομικού στην αγροτική περιοχή Καλαμπάκι της Δράμας την ώρα που προσπαθούσε μαζί με άλλα πέντε άτομα να διαφύγει τη σύλληψη για υπόθεση κλοπής μετασχηματιστών ρεύματος του ΤΟΕΒ".

    [09] ΟΛΠ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ καταγγέλλει ότι "η σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν πρόσφατα 25 νεοπροσληφθέντες λιμενεργάτες αποτελεί ουσιαστικά νέο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού. Η διοίκηση του ΟΛΠ ΑΕ χτυπάει στην καρδιά τους τα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα των λιμενεργατών. Δημιουργεί εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας, με στόχο να εξισώσει προς τα κάτω τα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων στα λιμάνια και να τους παραδώσει χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα στους επίδοξους "επενδυτές".

    [10] ΟΤΕ

    Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ γράφει ότι "η περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ που σχεδιάζεται με τη νέα χρονιά, δεν είναι μόνο απλά οικονομικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό μέγεθος. Αφορά και την ασφάλεια της χώρας, αφού δυστυχώς όλες οι τηλεπικοινωνίες περνάνε μέσα από τα δίκτυα του ΟΤΕ. Την επισήμανση αυτή υπογράμμισε εμφατικά και με επιχειρήματα ο Χρ. Βερελής, ενώ η άλλη άποψη ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα, διότι ο ΟΤΕ θα ελέγχεται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προφανώς δεν ευσταθεί γιατί η ΕΕΤΤ δε διαθέτει ούτε το προσωπικό, ούτε τις γνώσεις, αλλά ούτε και τα μέσα για να μπορεί να ελέγχει τον ΟΤΕ".

    [11] Αρχείο Α. Παπανδρέου

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "οριστικό είναι πλέον από χθες το διαζύγιο μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου μετά την απόφαση της χήρας του ιδρυτή του να παραχωρήσει το πρωθυπουργικό αρχείο του στη Βουλή, αγνοώντας την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να το δώσει στο "Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου". Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν πυρά. Ο Νίκος Αθανασάκης άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η Δήμητρα χρησιμοποίησε το αρχείο για να διαπραγματευτεί την ένταξή της στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Εκείνη το διέψευσε και επέκρινε τον Γ. Παπανδρέου ότι αγνόησε επανειλημμένες προτάσεις της για το αρχείο".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι "άναψε για τα καλά ο σκυλοκαβγάς Μιμής και Μιμήκων, βυθίζοντας το ΠΑΣΟΚ σε νέο κύκλο εσωστρέφειας. Η Δήμητρα Λιάνη, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του "ALTER", επιτέθηκε με λυσσαλέο τρόπο κατά κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που, κάποτε, την εποχή της παντοδυναμίας της, την έγλειφαν και την προσκυνούσαν, ενώ τώρα δεν θέλουν να την δούν ούτε... ζωγραφιστή".

    [12] Παράνομο στοίχημα

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "πάρτι δισεκατομμυρίων στήνει ο παράνομος τζόγος μέσω Ιντερνετ. Οι εταιρείες στοιχημάτων εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο, ενώ η φοροδιαφυγή φτάνει σε αστρονομικά ποσά".

    Η ΧΩΡΑ τονίζει ότι "ως καταλύτης στα σχέδια των συναρμόδιων υπουργείων για μπλοκάρισμα του παράνομου ηλεκτρονικού στοιχήματος αναμένεται να λειτουργήσει η εξάρθρωση από την ΥΠΕΕ ενός κυκλώματος διοργάνωσης και προώθησης παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου".

    [13] Ελλάδα-Γερμανία-Τουρκία

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ που φιλοδοξεί να δώσει το δικό της στίγμα σε μια σειρά από μείζονα ευρωπαϊκά ζητήματα, ο Έλληνας πρωθυπουργός παρενέβει ανοικτά χθες με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα "Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ" για τα ευρωτουρκικά και το Κυπριακό. Επί της ουσίας, η παρέμβαση του κ. Κώστα Καραμανλή αποτελεί μια "πρώτη κόντρα" με τη γερμανική εξωτερική πολιτική που προωθεί ολοένα και πιο έντονα την ιδέα για μια ειδική προνομιακή σχέση της ΕΕ με την Τουρκία αντί της πλήρους ένταξης".

    [14] Επιτροπές Δημοσίου

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "κενό γράμμα παραμένουν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για περιορισμό της σπατάλης στο Δημόσιο. Αψευδής εικόνα, η υλοποίηση ενός πολυδιαφημισμένου θεσμού, των Επιτρ. Αποζημιώσεων προς τον πολίτη για παραλείψεις του Δημοσίου. Οι αμοιβές και τα επιδόματα των "ημετέρων" που τις στελεχώνουν είναι πολλαπλάσια από τις αποζημιώσεις που έχουν επιδικάσει στους πολίτες".

    [15] Μισθολόγιο Σωμάτων Ασφαλείας

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "σε δύο δόσεις μοιάζει να πραγματοποιείται η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για αύξηση του βασικού μισθού του ανθυπολοχαγού από τα 720 στα 860 ευρώ. Αυτό αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου 2008 με το νέο μισθολόγιο των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας".

    [16] Στην εποχή της πληροφορικής

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι "ο σημερινός άνθρωπος δεν προλαβαίνει να αφομοιώση πληροφορίες και γεγονότα. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος τείνει να καταστή θύμα των δικών του επινοήσεων. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην σημερινή εποχή της πληροφορικής. Και οι ρυθμοί διαρκώς επιταχύνονται".

    [17] Συντάξεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "εισόδημα από σύνταξη και ΕΚΑΣ στο ύψος των 658 ευρώ τον μήνα εξασφαλίζουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι των ασφαλιστικών ταμείων με τις αυξήσεις κατά 4% στις συντάξεις αλλά και με βάση την αναπροσαρμογή του ΕΚΑΣ κατά 35 ευρώ από 1-1-2007 στα 195 ευρώ τον μήνα. Η κατώτατη σύνταξη θα διαμορφωθεί στα 463 ευρώ τον μήνα από 445 ευρώ που είναι σήμερα με την αύξηση κατά 4% που αναμένεται να εγκρίνει η κυβέρνηση από 1-1-2007, ενώ με την αύξηση του ΕΚΑΣ στα 195 ευρώ το σύνολο των αποδοχών τους θα φτάσει στα 658 ευρώ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 29 December 2006 - 22:22:13 UTC