Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-02-08

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/2/2007
  • [02] Ταυτότητα
  • [03] Ένταξη
  • [04] Συνέδριο
  • [05] Κομισιόν
  • [06] Φοροφυγάδες
  • [07] Πιστοποίηση
  • [08] Επιστολή
  • [09] Στρατιωτικοί
  • [10] Συντάξεις
  • [11] ΠΑΣΟΚ
  • [12] Παιδεία
  • [13] Αγωγός
  • [14] Δημοσκοπήσεις
  • [15] Αναφορές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 8/2/2007

    Η ανακοίνωση από το Γραμματέα της Κ.Ε. της ΝΔ ακριβούς ημερομηνίας του συνεδρίου του κόμματος το τριήμερο 6-8 Ιουλίου, που βάζει "φρένο" στις σκέψεις για πρόωρες εκλογές, η κατάθεση αναφοράς των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Β. Παπανδρέου και Γ. Φλωρίδη για τέσσερις υποθέσεις , η διάσταση της φοροδιαφυγής, ο δρακόντειος νόμος της Κομισιόν, που προβλέπει ποινές φυλάκισης σε όσους ρυπαίνουν, η ένταξη 13.900 στρεμμάτων στο σχέδιο πόλης, καθώς και η ταλαιπωρία των πολιτών για να βγάλουν ταυτότητα είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στη Βουλή οι "αεριτζήδικες" δημοσκοπήσεις. Επιτέλους!...

    ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Κοίτα ποιοι μιλάνε για σκάνδαλα. Το ΠΑΣΟΚ ζητά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου για 4 υποθέσεις.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πυροτέχνημα ή γκάφα ΠΑΣΟΚ τα 4 "σκάνδαλα". Παραβίασαν ανοιχτές θύρες τα στελέχη του Κινήματος, που παρέδωσαν τους φακέλους στον Σανιδά.

    Η ΑΥΓΗ: Παιδεία: Το ΠΑΣΟΚ παρακαλεί για συναίνεση με τη ΝΔ. Ο Μ. Χρυσοχοΐδης σε ρόλο "συμβούλου" της Μ. Γιαννάκου!

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Χωρίς στοιχεία και ονόματα το ΠΑΣΟΚ πήγε τους φακέλους στον Εισαγγελέα. Έκαψε και το χαρτί των... σκανδάλων η Χαριλάου Τρικούπη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: 813.213 (!) ύποπτοι ως φοροφυγάδες. Επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέοι μισθοί για στρατιωτικούς. Στα 860 ευρώ ο βασικός μισθός του ανθυπολογαχού.

    ΕΘΝΟΣ: Ένταξη στο σχέδιο... εκλογών. 13.900 στρέμματα μπαίνουν στο σχέδιο πόλης το 2007.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Καραμανλής τους άφησε με την... ΚΑΛΠΗ-κη ελπίδα! Αφού κάλεσε τον Ζαγορίτη και του προσδιόρισε ημερομηνία τον Ιούλιο για το Συνέδριο της ΝΔ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ύπουλη μαχαιριά στην οικονομία από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ η οποία ποινικοποιεί την οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στη φυλακή όσοι ρυπαίνουν. Δρακόντειος νόμος από Βρυξέλλες για τα πράσινα εγκλήματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 4 σκανδάλες πάτησε το ΠΑΣΟΚ. Αναφορές για σκάνδαλα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    ΕΣΤΙΑ: Ασύστολα ψεύδη του ΠΑΣΟΚ. Παριστάνει τον θεματοφύλακα της δημοκρατίας.

    ESPRESSO: Η μάχη για την EUROVISION. CRASH TEST στα τρία τραγούδια. Ποιος θα πάει;

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το Συνέδριο θέτει τέρμα στη φλυαρία περί εκλογών. Μήνυμα από Μαξίμου: Τέλος η εκλογολογία, ώρα για δουλειά.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Προχωράει η κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Τον Μάρτιο η διακρατική συμφωνία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ταυτότητα; Περάστε στις 2 το πρωί! Πρωτοφανής ταλαιπωρία αν δεν έχεις... δόντι.

    Η ΝΙΚΗ: Μείωση συντάξεων. Αλογοσκούφης και Τσιτουρίδης εμπαίζουν τους μικρομεσαίους.

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Επικίνδυνα παιχνίδια με αγωγούς, πετρέλαια και Θράκη. Τρέχουμε (καθυστερημένοι) και δεν φτάνουμε για να ξεφύγουμε από τις Συμπληγάδες ΗΠΑ - Τουρκίας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αγώνας για δικαίωμα στη μόρφωση κόντρα στην ανισότιμη ταξική εκπαίδευση.

    Η ΧΩΡΑ: Διπλώματα πιστοποίησης για πενήντα πέντε επαγγέλματα. Αλλάζουν οι προϋποθέσεις για είσοδο στην αγορά εργασίας.

    TRAFFIC NEWS: "Η Βανδή πρέπει να σταματήσει να Ταμτίζει". Ο Νίκος Ευταξίας θεωρεί ότι η δημοφιλής τραγουδίστρια μιμείται το στιλ της Τάμτα.

    City Press : ΠΑΣΟΚ καλεί Εισαγγελέα για 4 υποθέσεις.

    Metro: Μετά από τη μομφή ο εισαγγελέας. Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε το ΠΑΣΟΚ ζητώντας τη διερεύνηση τεσσάρων υποθέσεων.

    Metropolis: Επαγγέλματα με πιστοποιητικό ποιότητας μέσα στο 2007.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Διπλασιάσαμε σκουπίδια και αποφάγια...

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Υποθαλάσσια θηλιά στη Θεσσαλονίκη. Η "Μ" αποκαλύπτει τους όρους της σύμβασης παραχώρησης.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πραγματικότητα ο μεγάλος αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

    [02] Ταυτότητα

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "σε ατελείωτες ουρές που σχηματίζονται από τα ξημερώματα έξω από τα αστυνομικά τμήματα ταλαιπωρούνται οι πολίτες που δεν έχουν "δόντι" στην ΕΛ.ΑΣ. για να βγάλουν ταυτότητα".

    [03] Ένταξη

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "τους προσεχείς μήνες -και πιθανώς έως το καλοκαίρι- προωθείται η ένταξη 13.900 στρεμμάτων έξι Δήμων στο σχέδιο πόλης. Οι συντελεστές δόμησης θα είναι από 0,4 έως 0,6 και η αρτιότητα οικοπέδων από 250-γμ έως ένα στρέμμα".

    [04] Συνέδριο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "εν όψει του κινδύνου η συντηρούμενη εκλογολογία να προκαλέσει σοβαρές αρρυθμίες στην προώθηση του κυβερνητικού έργου και στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ο πρωθυπουργός επιχείρησε χθες να δώσει τέλος στα σχετικά σενάρια. Μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του στο Μαξίμου, ο γραμματέας της Κ.Ε. της Ν.Δ. Λευτέρης Ζαγορίτης ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία του συνεδρίου του κόμματος (6,7 και 8 Ιουλίου) αποκλείοντας το ενδεχόμενο πρόκλησης εκλογών νωρίτερα".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "την ώρα που φούντωναν τα σενάρια για εκλογές τον Μάιο ο Κ. Καραμανλής ανακάτεψε χθες την εκλογική τράπουλα, καλώντας τον γραμματέα του κόμματος στο Μέγαρο Μαξίμου και ανακοινώνοντάς του την ημερομηνία του Συνεδρίου για το τριήμερο από 6 έως 8 Ιουλίου".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ υποστηρίζει ότι "βάρδιες έχουν αρχίσει να κτυπάνε ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τρία χρόνια από την ημέρα που η Ν.Δ. ανέβηκε στην εξουσία, κτύπησε "κόκκινος" συναγερμός στο πρωθυπουργικό περιβάλλον. Μπορεί οι εκλογές (θεωρητικά πάντα ) με βάση τα όσα λέει δημοσίως ο πρωθυπουργός να τοποθετούνται στο τέλος της 4ετίας όμως στο Μέγαρο Μαξίμου έχει κινητοποιηθεί το σύστημα. Για πρώτη φορά ο Καραμανλής είχε τόσο βαρύ πρόγραμμα και τόσο πολλές συναντήσεις σε διάστημα λίγων ημερών, αναλογικά πάντα με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν".

    Η Espresso γράφει ότι ""καμπάνια" ξεκινά το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο να σταματήσει η εκλογολογία. Η εντολή του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, προς τους στενούς του συνεργάτες είναι σαφής: "Να μη συντηρείται η εκλογολογία και να μην πέσουν οι ρυθμοί απόδοσης της κυβέρνησης". Μάλιστα, το Μαξίμου, στην προσπάθειά του να αποδυναμώσει τα σενάρια που συντηρεί το ΠΑΣΟΚ, αλλά και μερίδα κυβερνητικών στελεχών, ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 20 Μαΐου, ανακοίνωσε τις ημερομηνίες διεξαγωγής του συνεδρίου της ΝΔ στο ΣΕΦ".

    [05] Κομισιόν

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "με κεντρικό πολιτικό στόχο να θεσμοθετήσει την έννοια του περιβαλλοντικού εγκλήματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ύστερα από πρόταση του κ. Σταύρου Δήμα, θα επιβάλει ποινές φυλάκισης σε όσους ρυπαίνουν".

    [06] Φοροφυγάδες

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "δια υπόθεσίν τους θα κληθούν από την Εφορία 813.213 (!) φορολογούμενοι, για τους οποίους άναψε κόκκινο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του TAXIS κατά τη διασταύρωση στοιχείων εισοδημάτων για το 2006. Ύποπτοι φοροδιαφυγής είναι επιχειρήσεις οι οποίες "ξέχασαν" να υποβάλουν συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών ή εμφανίζουν δαπάνες χωρίς τιμολόγια, εταιρείες που δεν υπέβαλαν δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών και περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ αλλά και μεγαλοϊδιοκτήτες με εισοδήματα από ακίνητα. Στο στόχαστρο είναι και όσοι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής δεν τα δήλωσαν στην Εφορία καθώς και εκείνοι που....ξέχασαν να υποβάλουν φορολογική δήλωση!"

    [07] Πιστοποίηση

    Η Metropolis αναφέρει ότι "επαγγέλματα όπως του ανθοπώλη, του κομμωτή, του αποθηκάριου, του κλειδαρά και του μηχανικού αυτοκινήτου εισέρχονται σε διαδικασία πιστοποίησης. Η διαδικασία θα υλοποιηθεί μέσα στο 2007 είτε από δημόσιους είτε από ιδιωτικούς φορείς".

    Η ΧΩΡΑ προσθέτει ότι "ανοίγει ο δρόμος για την πιστοποίηση περισσότερων των 200 επαγγελμάτων που δεν είναι ρυθμισμένα στη χώρα μας, προκειμένου με τις καλύτερες προϋποθέσεις να μπουν στην αγορά εργασίας, στο πλαίσιο της διά βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης".

    [08] Επιστολή

    Η Traffic News γράφει ότι "επιστολή προς το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι Μουν, απέστειλε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης διαμαρτύρεται για την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να προχωρήσει σε εκμετάλλευση των πιθανών κοιτασμάτων πετρελαίου ή φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας".

    [09] Στρατιωτικοί

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει ότι "έως το τέλος του 2007 θα έχει ψηφιστεί το μισθολόγιο των στρατιωτικών, ενώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΟΔΕ Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Μεϊμαράκης, παράλληλα, δεσμεύτηκε και για την επίλυση ζητημάτων που έχουν θέσει οι απόστρατοι".

    [10] Συντάξεις

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει ότι "αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των εμποροβιοτεχνών, καθώς οι συντάξεις τους περικόπτονται κατά 30%, ενώ αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές τους. Οι εμποροβιοτέχνες αποφάσισαν να αντιδράσουν με κινητοποιήσεις, προειδοποιώντας ακόμη και με άρνηση καταβολής των εισφορών τους. Με αυτούς τους τρόπους σκέφτονται να απαντήσουν στην ανακολουθία λόγων και πράξεων από τους υπουργούς Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη οι οποίοι υπόσχονταν ότι δεν θα θιγούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των επαγγελματοβιοτεχνών με την ενοποίηση των Ταμείων".

    [11] ΠΑΣΟΚ

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "θυμίζουμε ότι κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος του 1985, το ΠΑΣΟΚ θέλησε αρχικώς να αναθεωρήση και το άρθρο 110, το οποίο ορίζει ποια άρθρα του Συντάγματος δεν επιτρέπεται να αναθεωρηθούν. Δηλαδή μέσω της Αναθεωρήσεως επεχείρησε να κάνη συντακτικό πραξικόπημα. Και αφού αντέδρασε τότε εντονώτατα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Κ. Μητσοτάκης, το ΠΑΣΟΚ αναγκάσθηκε να υποχωρήση. Και μόνον γι' αυτήν την απόπειρα, το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να εγγραφή στην Ιστορία ως το πλέον αντιδημοκρατικό κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα".

    Η City Press προσθέτει ότι "Φλωρίδης, Β. Παπανδρέου κατέθεσαν αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την εξαγορά της Finansbank, της Π&Κ, της Γερμανός και τη διαχείριση κεφαλαίων της ΑΤΕbank. Τολμηρή κίνηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, με δύσκολα προβλέψιμο πολιτικό αποτέλεσμα. Η καλή οικονομική και χρηματιστηριακή συγκυρία ενισχύει την κυβερνητική επιχειρηματολογία. Η κυβέρνηση μιλάει για κίνηση εντυπωσιασμού, χωρίς περιεχόμενο, επισημαίνει ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη αυτεπάγγελτη δικαστική έρευνα και καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης".

    [12] Παιδεία

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπογραμμίζει ότι "είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών να έχουν γενική μόρφωση μέχρι τα 18 τους χρόνια, σε ένα ενιαίο σχολείο, με ενιαίο πρόγραμμα και μετά να αποφασίζουν με δική τους επιλογή και όχι με βάση την τσέπη των οικογενειών τους, αν θα ακολουθήσουν την επαγγελματική ειδίκευση ή την επιστημονική ειδίκευση. Αυτό το δικαίωμα καταργεί οριστικά η πολιτική των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ συνεπικουρούμενη από το ΠΑΣΟΚ".

    Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "μόλις τρεις μέρες μετά την καταψήφιση της πρότασης μομφής, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στη συναινετική προς την κυβέρνηση γραμμή για τα πανεπιστήμια. Στη Βουλή την Κυριακή ο Γ. Παπανδρέου είχε ζητήσει "να χειριστεί η επόμενη κυβέρνηση το θέμα της Παιδείας", αμφισβητώντας από την υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση την ικανότητα να χειριστούν ένα τόσο μεγάλο θέμα. Σε αντίθετη γραμμή, χθες, ο υπεύθυνος Παιδείας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Χρυσοχοϊδης (συνέντευξη στον Βασίλη Πάικο και τον "9,84" FM) κάλεσε την υπουργό Παιδείας να καταθέσει τώρα τον νόμο-πλαίσιο, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να καταθέσει το νομοσχέδιο".

    [13] Αγωγός

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει ότι "ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του έργου κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη βρίσκονται Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρωσία μετά την μονογραφή της σχετικής συμφωνίας. Για ιστορική στιγμή έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης".

    [14] Δημοσκοπήσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "σοβαρότατες καταγγελίες για διαπλοκή και πλαστογράφηση της κοινής γνώμης μέσα από κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις, ως αποτέλεσμα του άναρχου όσο και θολού τοπίου που διέπει τη λειτουργία των εταιρειών, διατυπώθηκαν χθες στη Βουλή με βουλευτές όλων των κομμάτων να επισημαίνουν την ανάγκη θέσπισης σαφούς νομοθετικού πλαισίου για τις έρευνες κοινής γνώμης".

    [15] Αναφορές

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "διαστάσεις αντιπολιτευτικής γκάφας και επικοινωνιακού φιάσκου λαμβάνουν οι απεγνωσμένες κινήσεις εντυπωσιοθηρίας που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά του να τροφοδοτήσει συνθήκες πολιτικής όξυνσης και να δικαιολογήσει -ακόμη και μετά την απόρριψή της- την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Στην κατηγορία της γκάφας ή του πυροτεχνήματος κατατάσσεται και η χθεσινή εξουσιοδότηση που έδωσε το Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στη Βάσω Παπανδρέου και στον Γιώργο Φλωρίδη, προκειμένου να επισκεφθούν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά και να καταθέσουν αναφορά για τέσσερις υποθέσεις, εκ των οποίων για τις τρεις έχει ήδη διαταχθεί εισαγγελική έρευνα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "η προσφυγή στον Άρειο Πάγο για τέσσερις υποθέσεις, με τις τρεις από τις οποίες ασχολείται ήδη η Δικαιοσύνη, δεν είναι απλή πράξη αντιπολιτευτικής τακτικής, αλλά ποινικοποίηση της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας. Τώρα που παραγράφηκαν τα περισσότερα από τα σκάνδαλά τους στο Χρηματιστήριο, στην Εθνική Άμυνα, στις κρατικές τράπεζες και στις ΔΕΚΟ, παριστάνουν τα "λιοντάρια' και τους οπαδούς της διαφάνειας, της εντιμότητας και της ηθικότητας".

    Η Metro προσθέτει ότι "ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσής του με την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, μετά την πρόσφατη κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον της και τους έντονους διαξιφισμούς των δύο πλευρών στη Βουλή. Χθες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διά των αρμόδιων τομεαρχών του, ζήτησε την παρέμβαση των ανώτατων δικαστικών Αρχών για τέσσερις οικονομικές συμφωνίες που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση και τις οποίες το ΠΑΣΟΚ θεωρεί "σκάνδαλο".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "συντονισμένη προσπάθεια από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διατηρήσει κλίμα σκανδαλολογίας βλέπει η κυβέρνηση πίσω από την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Βάσως Παπανδρέου και Γιώργου Φλωρίδη σχετικά με τις υποθέσεις της εταιρίας "Γερμανός", της "Π+Κ Χρηματιστηριακή", της "Αγροτικής Τράπεζας" και της τουρκικής "Finans bank".

    Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ τονίζει ότι "θυμηδία, αλλά και απογοήτευση προκαλεί στην κοινή γνώμη η συνεχιζόμενη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει κλίμα πόλωσης στο πολιτικό σκηνικό και να γυρίσει τη χώρα πίσω σε εποχές δικαστικών περιπετειών και οξύτατων αντιπαραθέσεων, εντός και εκτός Βουλής. Χθες, οι Β. Παπανδρέου και Γ. Φλωρίδης με... μικρή καθυστέρηση έξι μηνών και ενός έτους αποφάσισαν να ζητήσουν την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τέσσερα, όπως τα ονομάζουν, επιχειρηματικά σκάνδαλα, που αφορούν στις τράπεζες Εθνική και Αγροτική και στην εταιρία Cosmote".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σημειώνει ότι "τις απειλές του, ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για κυβερνητικά σκάνδαλα, έκανε πράξη το ΠΑΣΟΚ, δίνοντας και ποινική διάσταση σε θέματα της οικονομικής πολιτικής. Βάσω Παπανδρέου και Γ. Φλωρίδης κατέθεσαν αναφορές στον εισαγγελέα του Α. Πάγου, Γ. Σανιδά, για 4 υποθέσεις".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 8 February 2007 - 21:47:56 UTC