Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-05-22

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/5/2007
  • [02] Ομόλογα
  • [03] Ελλάδα-ΠΓΔΜ
  • [04] Αγροφύλακες
  • [05] Εκλογές
  • [06] Διόδια
  • [07] Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ
  • [08] ΠΑΣΟΚ
  • [09] Εργοστάσια
  • [10] Έκδοση συντάξεων

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22/5/2007

    Το αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προς τα Σκόπια, η υπόθεση των δομημένων ομολόγων, οι αναφορές του προέδρου του Γιώργου Παπανδρέου για φθαρμένα πρόσωπα στο ΠΑΣΟΚ και ο τελικός του Τσάμπιονς Λίγκ που θα φιλοξενηθεί αύριο στο ΟΑΚΑ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Βόμβα Γιάννου κατά Γιώργου! Ο πανικόβλητος για την ήττα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λειτουργεί με το "αποφασίζω και διατάσσω"!

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ξεχείλισε το ποτήρι με τα Σκόπια. Η Ελλάδα καλεί τη FYROM να αλλάξει στάση αν θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.

    Η ΑΥΓΗ: Σβήνουν την έρευνα για τα ομόλογα. Όλοι ήξεραν για τα ταμεία, εκτός του...υφυπουργού Δούκα!

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εισαγγελέας σε όλες τις τράπεζες για τα ομόλογα. Ενώ ο Παπαμαρκάκης και ο εκπρόσωπος της JP Morgan δεν πρόκειται να παρουσιαστούν σήμερα στη Βουλή...

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η μαρτυρία Παπαμαρκάκη. Τα είπα όλα στον Ζορμπά, δεν έρχομαι στη Βουλή! Αρνούνται να προσέλθουν και οι εκπρόσωποι της JP Morgan.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σύνταξη σε 30 ημέρες. Εγκαινιάστηκε το Κέντρο ανακεφαλαίωσης Ενσήμων του ΙΚΑ.

    ΕΘΝΟΣ: Κρυφτούλι παίζουν με τα ομόλογα. Η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταθέσει τα αποκαλυπτήρια στη Βουλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΣΕΜΠΡΟΥΣ ΘΕΛΕΙ τους Σκοπιανούς ο Ψηλός. Μητσοτάκης προς FYROM: Εμείς κάναμε τον μισό δρόμο, κάντε κι εσείς τον άλλο μισό για να τα βρούμε με το όνομα, γιατί αλλιώς δε βλέπετε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φορτώνει τα σκάνδαλα σε Σημίτη-Γιάννο ο Γ. Παπανδρέου. Άνω - κάτω το ΠΑΣΟΚ από την τακτική του προέδρου να απαλλαγεί από τους φθαρμένους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εκτός πόλεων τα εργοστάσια. Αλλάζει ο χωροταξικός σχεδιασμός στα αστικά κέντρα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ελέγξτε τώρα τις τράπεζες". Ο Εισαγγελέας για όσες ενεπλάκησαν με ομόλογα.

    ΕΣΤΙΑ: Κλίμα ανωμαλίας επιζητεί το ΠΑΣΟΚ. Αρνείται πρόωρες εκλογές για εθνικό θέμα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παρασκήνιο, διαδόσεις και θολό τοπίο για τα ομόλογα. JP Morgan και North Asset Management αρνούνται να προσέλθουν στη Βουλή.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία η πΓΔΜ...για το θέμα της ονομασίας. Κ. Καραμανλής: Επιδίωξη της Ελλάδας να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τρία ονόματα έδωσε ο Παπαμαρκάκης σε JP Morgan, "Ακρόπολις", Hypo. Έστησαν μαζί το κρυφό ομόλογο.

    Η ΝΙΚΗ: Κρύβουν την αλήθεια. Αποφεύγουν τις εξηγήσεις στη Βουλή Παπαμαρκάκης και JP Morgan.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:Όλα τα διόδια να καταργηθούν! Ριζοσπαστική πρόταση του ΚΚΕ.

    Η ΧΩΡΑ : Πράσινο φως για πρόσληψη 5.000 αγρονόμων-αγροφυλάκων. Προωθείται το νομοσχέδιο για την Αγροφυλακή.

    City Press: Κ. Καραμανλής. Διπλή "προειδοποίηση" σε Σκόπια και Άγκυρα.

    Metro: Τα "αγκάθια" του τελικού. Πονοκέφαλο προκαλούν στις Αρχές τα μέτρα τάξης και η "μαύρη αγορά" των εισιτηρίων.

    Metropolis: "Πυρετός" στην Αθήνα για τον μεγάλο τελικό (του Champions League).

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Φοιτητομάνα Θεσσαλονίκη. 11.000 νέοι φοιτητές κάθε χρόνο σε 86 τμήματα.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Σκουπίδια στο Σέιχ -Σου δια...επτά δήμων!

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εισαγγελέας για τη ρύπανση στην πόλη. Σε οριακό σημείο η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ομοψυχία ελληνισμού ζήτησε ο Καραμανλής από Ν. Ζηλανδία- Αυστραλία.

    [02] Ομόλογα

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "έντονο παρασκήνιο με τον συνεχιζόμενο "πόλεμο" μεταξύ της JP Morgan και του κ. Γιώργου Παπαμαρκάκη της North Asset Management, αλλά και προσπάθεια παραπληροφόρησης, που έχουν στόχο να τρωθεί η κυβερνητική εικόνα, χαρακτηρίζουν την υπόθεση των ομολόγων στην παρούσα φάση της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαμαρκάκης δεν έχει προβεί σε καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα κατά την κατάθεση προς τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής που διερευνά το σκάνδαλο των ομολόγων κ. Γιώργο Ζορμπά, ενώ επανέλαβε τους γνωστούς ισχυρισμούς του για την JP Morgan".

    ΤΟ ΒΗΜΑ σημειώνει ότι "τρόμο σκορπίζουν στην κυβέρνηση οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ. Αυτό που προβληματίζει την κυβέρνηση είναι το περιεχόμενο της κατάθεσης του μεγαλοχρηματιστή στον πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κ. Γ. Ζορμπά. Πληροφορίες θέλουν να έχει κατονομάσει τρία πρόσωπα ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση: ένα πολιτικό, έναν επιχειρηματία και ένα υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας".

    ΤΑ ΝΕΑ προσθέτουν ότι "για "σχέδιο προετοιμασίας" του κρυφού ομολόγου με τρία πρόσωπα από τις εμπλεκόμενες εταιρείες μίλησε ξεκάθαρα ο Γ. Παπαμαρκάκης της North Asset Management, καταθέτοντας στον επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Γιώργο Ζορμπά. Αποκάλυψε μάλιστα ότι είχε έρθει από πριν σε επαφή με τρία πρόσωπα από την JP Morgan, την Hypo Vereinsbank και την εταιρεία Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ"

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "συγκάλυψη του σκανδάλου με τα ομόλογα επιχειρείται, καθώς οι ενδιάμεσοι για τη διάθεση του "δομημένου " ομολόγου του ΤΕΑΔΥ, η JP Morgan και ο μεσάζων Παπαμαρκάκης , αρνήθηκαν να προσέλθουν σήμερα στη Βουλή (και να διαφωτίσουν...) με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής. Η κίνηση αυτή γίνεται με την ανοχή της κυβέρνησης".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "με μια κακά σκηνοθετημένη παράσταση, η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο των ομολόγων, ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο κ. Γ. Παπαμαρκάκης αρνήθηκε να καταθέσει, ενώ η JP Morgan ενημέρωσε την τελευταία στιγμή ότι "είναι διαθέσιμη" μεταξύ 5 και 15 Ιουνίου. Για "αποδοχή ενοχής" μιλάει το ΠΑΣΟΚ".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο βασικό της σχόλιο γράφει μεταξύ άλλων τα εξής: "μένουν έξω από την έρευνα οι κυβερνητικές ευθύνες, οι οποίες, ωστόσο, είναι αυταπόδεικτες και μένει απλώς να τις αναγνωρίσουν οι κυρίως υπεύθυνοι υπουργοί, αυτοί οι οποίοι θέλησαν να τα φορτώσουν στις "ανίδεες" διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων και στους "άπληστους χρηματιστές". Αποδείχθηκε ότι δεν είναι τόσο στενός ο κύκλος των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο και δεν σταματάει στις τράπεζες. Πάει και ψηλότερα, όπως δείχνει ο επί τρεις μήνες καταιγισμός με αποκαλύψεις και στοιχεία".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "μεθοδεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου διακρίνει η αντιπολίτευση πίσω από την απόφαση των στελεχών του χρηματοπιστωτικού οργανισμού JP Morgan και του εκπροσώπου της North Asset Management Γ. Παπαμαρκάκη να μην παραστούν στην προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, προκειμένου να παράσχουν διευκρινίσεις για τη σκανδαλώδη υπόθεση των δομημένων ομολόγων".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ "νέα εντολή έδωσαν χθες οι εισαγγελείς εφετών που ερευνούν τις σκανδαλώδεις διαδρομές ομολόγων που ζημίωσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Οι κκ Αντώνης Λιόγας και Γρηγόρης Πεπόνης, ζητούν από την Τράπεζα της Ελλάδος να διενεργήσουν έλεγχο στις Τράπεζες που εμπλέκονται με αγοραπωλησίες ομολόγων".

    [03] Ελλάδα-ΠΓΔΜ

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "δηλώσεις στο ίδιο μήκος κύματος έκαναν για το ίδιο ζήτημα, χθες ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στην Αθήνα και ο πρωθυπουργός από την μακρινή Νέα Ζηλανδία. Συγκεκριμένα, ύστερα από την ξαφνική έξαρση του "Σκοπιανού" , ο επίτιμος της ΝΔ δήλωσε σχετικά: Εμείς κάναμε τον μισό δρόμο, ας κάνουν κι αυτοί τον άλλο μισό να τα βρούμε, γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να δουν ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ζήτημα βγήκε στον "αφρό" ύστερα από διαρροή των προθέσεων των Σκοπίων, τη συγκαταθέσει και βοηθεία των Αμερικανών να ζητήσουν αναγνώριση από τον ΟΗΕ με το όνομα Μακεδονία και να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ μ΄αυτό".

    Η City Press γράφει: " ο πρωθυπουργός από τη Νέα Ζηλανδία την οποία επισκέφθηκε, ζήτησε "ευρωπαϊκή συμπεριφορά" από τις κυβερνήσεις των γειτονικών χωρών. Σκληρό πολιτικό, εκλογικό παιχνίδι γύρω από το θέμα των Σκοπίων. Η εκλογική προοπτική του ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη αποκτά μεγάλη σημασία. Απαραίτητη η υποστήριξη της Εκκλησίας για να περάσει το όριο του 3%".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει ότι "προειδοποίηση σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο προς την κυβέρνηση των Σκοπίων να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση της στο θέμα του ονόματος απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Και επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας, μέσω της διαδικασίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "επιδίωξή μας είναι να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας με τη διαδικασία του ΟΗΕ, δήλωσε από τη Ν. Ζηλανδία ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, καλώντας την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ "να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία".

    [04] Αγροφύλακες

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "θα αποκατασταθούν και οι 1.200 επιτυχόντες του διαγωνισμού που έγινε το 1993. Το "πράσινο φως" για τη σύσταση της Αγροφυλακής και την πρόσληψη 5.000 αγρονόμων και αγροφυλάκων για την επάνδρωσή της θα δώσει νομοσχέδιο το οποίο έως τα τέλη Ιουνίου θα έχει ψηφιστεί στη Βουλή".

    [05] Εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο θέλουν να τα βλέπουν κάποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος στις προσεχείς εκλογές. Και πάντως αυτές δεν θα είναι περίπατος για την Νέα Δημοκρατία. Διότι όπως απεδείχθη στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα αυτό θα μετέλθη -όπως πάντοτε- όλα τα θεμιτά και αθέμιτα μέσα προκειμένου να παρεμποδίση τους αντιπάλους του να επανεκλεγούν".

    [06] Διόδια

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "το ΚΚΕ αγωνίζεται για να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να υπάρχει παντού ελεύθερη διέλευση, χωρίς κανένα χαράτσι στους εθνικούς δρόμους, την Αττική Οδό, τις μεγάλες οδικές αρτηρίες".

    [07] Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ

    Η Metropolis επισημαίνει ότι "σε ρυθμούς Champions League βρίσκεται η Αθήνα, με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για τον μεγάλο τελικό Μίλαν-Λίβερπουλ αύριο στο ΟΑΚΑ. Συνολικά 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ σε επιφυλακή τέθηκε ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Αττικής, γεγονός που σημαίνει επιπλέον 10.000 αστυνομικούς. Στη χώρα μας αναμένονται 14.000 Ιταλοί φίλαθλοι, 20.000 Βρετανοί και άλλοι 15.000 χωρίς εισιτήριο".

    Η Metro προσθέτει ότι "τρεις μεγάλες απειλές κατά του αυριανού τελικού του Champions League στην Αθήνα: Η προοπτική να φθάσουν, όπως λέγεται, σήμερα και αύριο στην Αθήνα 3.000 Βρετανοί χωρίς εισιτήριο, η επιμονή των συνδικαλιστών αστυνομικών να κάνουν εμφάνιση διαμαρτυρίας στο γήπεδο και η μαύρη αγορά των εισιτηρίων".

    [08] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι "τις υποθέσεις των σκανδάλων όπως του Χρηματιστηρίου και των εξοπλιστικών προγραμμάτων "φορτώνει" ο Γιώργος Παπανδρέου στους Γιάννο Παπαντωνίου και Κώστα Σημίτη, όπως διαφαίνεται και από τη νέα άγρια κόντρα που μαίνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "πλήρης αποδόμηση του Γ. Παπανδρέου από το Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος έριξε βόμβα στα θεμέλια του οικοδομήματος που επιχειρεί να στήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποποιούμενος το παρελθόν του (μετείχε σε όλες τις κυβερνήσεις Σημίτη και συνυπέγραφε όλες τις αποφάσεις ως προς την πολιτική που εφαρμόσθηκε) και εμφανιζόμενος ως ο εγγυητής και τιμητής των πάντων".

    [09] Εργοστάσια

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "στο εξής σε κατοικημένες περιοχές θα επιτρέπεται η λειτουργία εργοστασίων "χαμηλής όχλησης" και μόνο, όπως για παράδειγμα ένδυσης, υπόδησης, επισιτισμού, συσκευασίας, υψηλής τεχνολογίας τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής κ.ο.κ. και μάλιστα υπό τον όρο ότι οι ιδιοκτήτες τους διαθέτουν κτίρια τουλάχιστον 3.000 τετραγωνικών μέτρων δομημένης επιφάνειας".

    [10] Έκδοση συντάξεων

    ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "σύνταξη σε 30 ημέρες, αντί για 7 μήνες, υπόσχεται το Κέντρο Ανακεφαλαίωσης Ενσήμων του ΙΚΑ, το οποίο εγκαινιάστηκε χθες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και τη διοίκηση του Ιδρύματος. Στόχος είναι, μετά την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση, να απονέμεται ταχύτερα η σύνταξη αφού μετά την υποβολή της αίτησης θα απαιτείται μόνο η καταγραφή του υπολειπόμενου χρόνου ασφάλισης".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 22 May 2007 - 19:36:33 UTC