Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-05-23

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/5/2007
  • [02] Τουρκία
  • [03] Καραμανλής - Ερντογάν
  • [04] Πανελλαδικές εξετάσεις
  • [05] Ομόλογα
  • [06] Τσάμπιονς Λίγκ
  • [07] Εκλογικός νόμος
  • [08] Παροχές
  • [09] Νέες θέσεις
  • [10] Παραλία
  • [11] Ανοικτές ακτές

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/5/2007

    Οι παροχές από Καραμανλή και Αλογοσκούφη, η υπόθεση των ομολόγων, οι πανελλαδικές εξετάσεις, η φορτισμένη πολιτική ατμόσφαιρα στην Τουρκία και η τοποθέτηση του πρωθυπουργού κατά του στρατιωτικού κατεστημένου της Άγκυρας και υπέρ του Ερντογάν είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρυθμίσεις για πολύτεκνους, αγρότες, ταξιτζήδες κ.ά. με πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 7.214 ευκαιρίες εργασίας. Οι ειδικότητες, τα προσόντα, οι προθεσμίες.

    Η ΑΥΓΗ: Το άβατον της παραλίας. Στα συρματοπλέγματα 50 χιλιόμετρα ακτών του Σαρωνικού.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο σκαμνί και οι τραπεζίτες που είχαν πουλήσει εκατοντάδες δομημένα ομόλογα τα τελευταία έξι χρόνια. Εξονυχιστικό έλεγχο άρχισε ήδη ο Γκαργκάνας.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο Καραμανλής στηρίζει τον Ερντογάν. Δηλώσεις και επισκέψεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Διαγραφή χρεών και μέτρα-ανάσα. Νέο κοινωνικό πακέτο από την κυβέρνηση.

    ΕΘΝΟΣ: Ανεβαίνει ο πήχης στις Πανελλαδικές. Οι εκτιμήσεις των βαθμολογητών για τα πρώτα πέντε μαθήματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εκατομμύρια φιλάθλων περιμένουν απόψε να δουν την κορυφαία Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνάντηση μεταξύ Λίβερπουλ - Μίλαν να είναι ένα φαντασμαγορικό... Foot Ball με πολλά γκολ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Γενναίες παροχές σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες προβλέπει ο νέος τελωνειακός κώδικας που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι νέοι χαμηλώνουν τον πήχυ της ζωής τους. Προτιμούν τις σίγουρες και εύκολες σχολές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μύρισε... μίζες ο Ζορμπάς. Δένει προκαθορισμένη πορεία ομολόγου - Ακουμπάει κυβέρνηση.

    ΕΣΤΙΑ: Απλός και δίκαιος ο εκλογικός νόμος. Τι παραβλέπουν όσοι ζητούν την αλλαγή του.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σοκ και βία στην καρδιά της Τουρκίας. Έκρηξη με 5 νεκρούς στην Άγκυρα. Συγκλονισμένος ο Ερντογάν.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Νέα "προεκλογικά" μέτρα εξήγγειλε ο Γ. Αλογοσκούφης. "Δώρα" για αγρότες και πολύτεκνους.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πρόβα εκλογών και παροχές μετά... μουσικής από Καραμανλή και Αλογοσκούφη. Αυστραλία: Μοίρασε συντάξεις και ψήφο στους ομογενείς.

    Η ΝΙΚΗ: Μοιράζουν πάλι υποσχέσεις. Σε προεκλογικές μικροπαροχές εξαντλείται το κυβερνητικό έργο.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανοιχτές ακτές δωρεάν για το λαό. Ανακοίνωση των κομματικών οργανώσεων Αθήνας - Πειραιά - Αττικής.

    ΧΩΡΑ: Παροχές σε πολυτέκνους, αναπήρους και αγρότες. Και δεύτερο πακέτο από Αλογοσκούφη.

    City Press: Γ. Αλογοσκούφης: "Πακέτο" παροχών εν όψει εκλογών. Διευκολύνσεις σε πολύτεκνους, αγρότες, επαναπατριζόμενους, οικογένειες αναπήρων και ιδιοκτήτες ταξί.

    Metro: "Εισβολή" στην Αθήνα. Άρωμα... 2004 από το "τσουνάμι" φιλάθλων για τον αποψινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ολοταχώς για εκλογές. Ισχυρές ενδείξεις για πρόωρες εκλογές.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Ριζώνουν" οι βιομηχανίες στη Δ. Θεσσαλονίκη. Με πρόταση του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν τίθεται πλέον θέμα απομάκρυνσης των μεγάλων εργοστασίων από τις κατοικημένες περιοχές.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Επιδότηση σε νέους και νέες μέσω ΟΑΕΔ. Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σήμερα θα είναι "ένα γήπεδο" όλη η Ελλάδα. Και στη μέση ο Ορφανός, για ποδόσφαιρο καλό.

    [02] Τουρκία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "τους διάχυτους φόβους για ανάφλεξη της ήδη εξαιρετικά φορτισμένης πολιτικής ατμόσφαιρας στην Τουρκία ήρθε να ενισχύσει έκρηξη, που συγκλόνισε χθες το κέντρο της Άγκυρας, αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον πέντε νεκρούς και εξήντα τραυματίες. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης έστρεψαν τις υποψίες προς την ένοπλη, κουρδική οργάνωση ΡΚΚ. Ωστόσο δυτική διπλωματική πηγή εκτιμούσε ότι το στρατιωτικό κατεστημένο χρησιμοποιεί το κουρδικό "χαρτί" για να ανακόψει την πορεία των μετριοπαθών ισλαμιστών προς τη νίκη στις εκλογές του Ιουλίου".

    [03] Καραμανλής - Ερντογάν

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "χείρα πολιτικής βοηθείας έδωσε χθες από την Αυστραλία όπου περιοδεύει ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής στον κουμπάρο του πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Καραμανλής πήρε σαφή θέση κατά του στρατιωτικού κατεστημένου της Άγκυρας και κατακεραύνωνε τον πόλεμο των στρατηγών κατά του κ. Ερντογάν."

    [04] Πανελλαδικές εξετάσεις

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "οι υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση προτιμούν συνειδητά σχολές πιο χαμηλές από τις προσδοκίες τους, ώστε να είναι εφικτή η εισαγωγή τους. Βάζουν τον πήχυ για τις σπουδές, το επάγγελμα και τη ζωή τους χαμηλά και κατευθύνονται σε σχολές "υποδεέστερες".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "και οι "αδύνατοι" έπιασαν τη βάση στα Μαθηματικά. Αναμενόμενα όλα τα θέματα στη Βιολογία. Χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες η Ιστορία Γενικής. Η Φυσική είχε δυσκολίες μόνο για τα παιδιά της Θεωρητικής. Υψηλότερες επιδόσεις ακόμη και στη συνήθως προβληματική Νεοελληνική Γλώσσα".

    [05] Ομόλογα

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "αποφασισμένος να μην χαριστεί σε κανέναν είναι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας στέλνοντας ακόμη και στο "σκαμνί" τους υπευθύνους των τραπεζών για τους οποίους θα διαπιστωθούν ενδείξεις ενοχής σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των ομολόγων προς τα ασφαλιστικά Ταμεία. Όσες λοιπόν τράπεζες έχουν ακολουθήσει...υπόγειες διαδρομές στις αγοραπωλησίες δομημένων ομολόγων, θα βρεθούν αντιμέτωπες με βαρύτατες ποινικές κυρώσεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι " στο κρίσιμο ερώτημα, εάν μέρος από τις προμήθειες -μαμούθ που αποκόμισαν χρηματιστηριακές εταιρείες από το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ πήγε σε τσέπες κρατικών λειτουργών, εστιάζει την έρευνά του ο Γ. Ζορμπάς . Έξι μήνες πριν από την έκδοση του κρυφού ομολόγου, η "Ακρόπολις" του Θ. Πρινιωτάκη το "πλάσαρε" στη North Asset Management του Γ. Παπαμαρκάκη. Ο Γ. Ζορμπάς εξετάζει τις σχέσεις Αγάπιου Σημαιοφορίδη και Ευγένιου Παπαδόπουλου".

    [06] Τσάμπιονς Λίγκ

    H metro αναφέρει ότι "η καρδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου χτυπά σήμερα στην Αθήνα , όπου φτάνει στην κορύφωσή της η μεγάλη γιορτή που έχει στηθεί στην πρωτεύουσα για τον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ, ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μίλαν. Η Αθήνα θυμίζει τις ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, καθώς δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί ήδη σε εφαρμογή και έχουν μετατρέψει την πόλη σε φρούριο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "στην τροχιά του Champions League κινείται η Αθήνα. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στους δρόμους γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο από σήμερα τα ξημερώματα με 24ωρη λειτουργία του Μετρό και του ηλεκτρικού. Οργιάζει η μαύρη αγορά εισιτηρίων. Έρχεται σήμερα ο κύριος όγκος των οπαδών Μίλαν και Λίβερπουλ στην Αθήνα. Προβληματισμός επικρατεί στην αστυνομία καθώς οι συνδικαλιστές επιμένουν στις κινητοποιήσεις την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα".

    [07] Εκλογικός νόμος

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "πολλοί μιλούν για τον εκλογικό νόμο και την ανάγκη αλλαγής του, αλλά λίγοι ξέρουν πώς ακριβώς λειτουργεί και τί είδους αλλαγές μπορούν να γίνουν. Εν τούτοις, ο σημερινός νόμος είναι όχι μόνο δίκαιος, αλλά και εξαιρετικά απλός. Στηρίζεται στην αρχή της Αναλογικής, ενώ παράλληλα παρέχει στο πρώτο κόμμα ικανό πριμ, ώστε με ποσοστό της τάξεως του 42% να εξασφαλίζη τις 151 έδρες που απαιτούνται για να σχηματισθή αυτοδύναμη κυβέρνησις".

    [08] Παροχές

    Τα ΝΕΑ σημειώνουν ότι "το πρώτο πακέτο παροχών παρουσίασαν χθες οι κκ Καραμανλής και Αλογοσκούφης. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός προχώρησε και στις πρώτες προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Αυστραλία, όπου ακούστηκαν τα νέα μουσικά θέματα του Σταμάτη Σπανουδάκη".

    Η City Press προσθέτει ότι "διευκολύνσεις σε πολύτεκνους, αγρότες, επαναπατριζόμενους, οικογένειες αναπήρων και ιδιοκτήτες ταξί. Μειώνεται το χρονικό διάστημα για τον αποχαρακτηρισμό αυτοκινήτων δημοσίας χρήσεως από δεκαετία σε πενταετία. Πλήρης απαλλαγή για το τέλος ταξινόμησης των μέσων μεταφοράς των μετοικούντων στην Ελλάδα. Ατελώς αυτοκίνητο έως 2.650 κ. εκ. για αναπήρους με 80% και άνω κινητική αναπηρία. Δικαίωμα παραλαβής και δεύτερου αυτοκινήτου μετά την πενταετία στους πολύτεκνους με τέσσερα ανήλικα παιδιά. Και ύποπτες ρυθμίσεις υπέρ κυκλωμάτων λαθρεμπορίας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "ρυθμίσεις για πολυτέκνους, αγρότες, ταξιτζήδες και άτομα με αναπηρία, προβλέπει το σχέδιο νόμου για την "Αναμόρφωση Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα" που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης με τον αρμόδιο υφυπουργό Αντ. Μπέζα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "με το θέμα των εκλογών να πλανάται στον... αέρα, η κυβέρνηση προβαίνει σε γενναίες παροχές και διευκολύνσεις ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Διαγραφή τελωνειακών χρεών, τα οποία δεν μπορεί να εισπραχθούν ή έχουν διαγραφεί αλλά και απαλοιφή προστίμων που έχουν επιβληθεί σε αγρότες που χρησιμοποίησαν παράνομα πετρέλαιο θέρμανσης, προβλέπει μεταξύ άλλων ο νέος τελωνειακός κώδικας, τις βασικές διατάξεις του οποίου έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης".

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "δεύτερο πακέτο παροχών υπέρ αδυνάτων ανέφερε χθες ο υπουργός Οικονομίας, ανακοινώνοντας τις σχετικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στον νέο Τελωνειακό Κώδικα. Πρόκειται για διατάξεις που ευνοούν κυρίως αγρότες, πολυτέκνους και βαριά αναπήρους, υλοποιώντας έτσι τη δέσμευση του οικονομικού επιτελείου για άσκηση στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "πολύτεκνοι, ανάπηροι, αγρότες, επαγγελματίες αυτοκινητιστές, οφειλέτες του Δημοσίου, εμπόριο και βιομηχανία ευνοούνται σημαντικά από τις ρυθμίσεις που ενσωματώθηκαν στον αναμορφωμένο Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα, τον οποίο παρουσίασαν χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και ο υφυπουργός Οικονομικών Αντ. Μπέζας".

    Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "χωρίς ακόμη να έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει πριν από τις εκλογές του 2004, η κυβέρνηση Καραμανλή υπόσχεται νέες παροχές, άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος, σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού, όπως πολύτεκνους, αγρότες και ανάπηρους".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική των παροχών, και ο υπουργός Οικονομίας, δίνοντας στη δημοσιότητα δύο νομοσχέδια, εξήγγειλε ευνοϊκά μέτρα για αγρότες και πολύτεκνους".

    [09] Νέες θέσεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "προκηρύσσονται 7.214 ευκαιρίες εργασίας σε φορείς του δημοσίου. Αναλυτικά: 2.035 στη ΔΕΗ, 841 στο ΥΠΕΣΔΔΑ, 100 στο υπουργείο Δικαιοσύνης, 41 στο ΚΕΘΙ, 35 στο ΥΕΝ, 30 στον ΟΠΕΓΕΠ, 25 στον Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου και 15 στο υπουργείο Ανάπτυξης. Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκονται από τον ΟΑΕΔ προγράμματα για 4.200 ανέργους".

    [10] Παραλία

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "πενήντα χιλιόμετρα θαλάσσιου μετώπου, από το Μοσχάτο μέχρι τη Βάρκιζα, παραμένει κλειστό. Νυχτερινά κέντρα, πλαζ, αναψυκτήρια, ολυμπιακά έργα έχουν καταπατήσει τον δημόσιο χώρο και το δικαίωμα των πολιτών να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες. Ο δήμαρχος Ελληνικού Χρ. Κορτζίδης πραγματοποιεί εδώ και έξι μέρες απεργία πείνας διεκδικώντας την... απελευθέρωση της παραλίας του δήμου".

    [11] Ανοικτές ακτές

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "το ΚΚΕ παλεύει για ανοιχτές ακτές, δωρεάν για το λαό, για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτές από ιδιώτες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διεκδικεί να γίνουν οι ακτές, γενικότερα τα δάση, οι ορεινοί όγκοι, οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις λαϊκή περιουσία, να ικανοποιούν λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 23 May 2007 - 20:22:07 UTC