Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-05-29

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/5/2007
  • [02] Τραγωδία
  • [03] Ομόλογα
  • [04] ΟΕΚ
  • [05] Αγροφυλακή
  • [06] ΛΑ.Ο.Σ.
  • [07] Εκλογές
  • [08] Κ. Καραμανλής
  • [09] Πανελλαδικές εξετάσεις

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/5/2007

    Η τραγωδία στο Λούσιο ποταμό, οι εξελίξεις στην υπόθεση των ομολόγων είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Άλλα 4 ταμεία επιστρέφουν με κέρδος τα ομόλογα. Πέφτουν όλα τα "μαύρα" σενάρια του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Το πλαίσιο της βαθμολογίας σε 11 μαθήματα. Τι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Εκλογικός συναγερμός με περιοδείες Καραμανλή σε ολόκληρη την χώρα. Μετά την γενική πρόβα της Μελβούρνης...

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Βάσεις οι πρώτες εκτιμήσεις. Καλύτερες φέτος οι επιδόσεις σε όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας.

    ΕΘΝΟΣ: Η παρέα χωρίστηκε στα τρία. Σκάνδαλο ομολόγων: Αλληλοκαρφώματα και... ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ...Ψηφοδέλτια "βόμβες" ετοιμάζει ο ΛΑ.Ο.Σ. ενώ αύριο σε συνέντευξη στο Ζάππειο ο Γ. Καρατζαφέρης μιλάει εφ΄όλης της ύλης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Χάνουν τα σπίτια τους για 1.000 έως 20.000 ευρώ. Στην κόψη του ξυραφιού 3.700 δικαιούχοι του ΟΕΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τι κρύβει η τραγωδία στο ποτάμι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Έγκλημα. Έξι νεκροί, δύο αγνοούμενοι, δέκα -ευτυχώς- διασώθηκαν.

    ΕΣΤΙΑ: Το σενάριο των πέντε κομμάτων. Δυσχεραίνει την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος.

    ΤΑ ΝΕΑ: Θανατηφόρα αμέλεια χωρίς όρια. Αγνόησαν καιρό και προειδοποιήσεις.

    Η ΧΩΡΑ: Στις 12 Ιουνίου ψηφίζεται ο νόμος επανίδρυσης της Αγροφυλακής. Στην τελική ευθεία η "Αστυνομία της οικολογίας".

    City Press: Λούσιος ποταμός: Διαμάχη για τα αίτια της τραγωδίας.

    Metro: Διώξεις για την τραγωδία. Σοκ και αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό έξι νέων ανθρώπων στον Λούσιο.

    Metropolis: Ποταμός λαθών και παραλείψεων.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ξενοδοχεία χωρίς πυρασφάλεια. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Με ληγμένες άδειες 150-200 μονάδες!

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Φακελάκι σε προξενείο. Αγροτοσυνδικαλιστής: "Μίζα" 500 ευρώ για έναν αλλοδαπό εργάτη γης.

    [02] Τραγωδία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "απούσα η Πολιτεία -και το ομολογεί- αφήνει ανεξέλεγκτες τις εταιρείες extreme sports να αλωνίζουν σε λόγγους, ποτάμια και ανθρώπινες ζωές. Έξι χάθηκαν και δύο αγνοούνται στον Λούσιο. Πόσοι όμως, πρέπει να πληρώσουν για την τραγωδία; Άνθρωποι της καθιστικής καθημερινότητας οδηγούνται σε σκηνικά πολέμου με τη φύση, χωρίς προετοιμασία. Με "στρατηγούς" που αυτοσυστήνονται ως "ειδικοί". Και επιχειρηματίες που εισπράττουν...".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "πλημμύρα - αστραπή σκόρπισε τον θάνατο στον ποταμό Λούσιο, καθώς οι διοργανωτές της μοιραίας εκδρομής αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και τα σημάδια του καιρού".

    Σύμφωνα με τη metro ,"ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή ασκήθηκε χθες σε βάρος δύο ατόμων για την τραγωδία που σημειώθηκε το Σάββατο στον Λούσιο ποταμό και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 6 νέοι άνθρωποι και να αγνοούνται άλλοι δύο".

    Η Metropolis προσθέτει ότι "η απουσία θεσμικού πλαισίου, η μη τήρηση των όρων ασφαλείας και η μικρή εμπειρία στον ειδικό τουρισμό οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα του Λούσιου ποταμού".

    H City Press γράφει: "οι ευθύνες για τους έξι νεκρούς και τους δύο αγνοούμενους πρέπει να αποδοθούν στην "πρόχειρη οργάνωση" της πεζοπορίας ή σε ακραία καιρικά φαινόμενα; Καταγγελίες για έλλειψη θεσμικού πλαισίου στη λειτουργία των εταιρειών που οργανώνουν αθλήματα και εκδρομές στη φύση. Η Δικαιοσύνη ασκεί διώξεις στους δύο συνιδιοκτήτες της εκδρομικής εταιρείας που οργάνωσε τη μοιραία πεζοπορία. Με ανακοίνωσή τους, επτά από τους δέκα διασωθέντες καλούν τα ΜΜΕ να αποφύγουν την υπερεκμετάλλευση του θέματος".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "μια εταιρία- φάντασμα, που στεγάζεται σε δικηγορικό γραφείο (!) διοργάνωσε τη μοιραία εκδρομή στον Λούσιο για canyoning. Οι εκδρομείς ήταν ανεκπαίδευτοι και χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας. Οι υπεύθυνοι υποτίμησαν τον καιρό και μπήκαν στο φαράγγι. Δεκάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα ασχολούνται με δραστηριότητες extreme sports. Σπανίως ελέγχονται αν πληρούν τις προϋποθέσεις".

    [03] Ομόλογα

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "τέσσερα επικουρικά ταμεία, αυτά των δημοσίων υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), των εργαζομένων στην κοινωνική ασφάλιση (ΤΕΑΠΟΚΑ), στις φαρμακευτικές εταιρείες (ΤΕΑΥΦΕ) και των εφημεριδοπωλών (ΤΣΕΥΠ), καλούνται τώρα να αποφασίσουν για την επιστροφή του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "υπό το βάρος των αλλεπάλληλων αποκαλύψεων, η "παρέα" η οποία εξέδωσε και διακίνησε το κρυφό ομόλογο των 280 εκ. ευρώ, που απέδωσε τεράστιες μίζες, χωρίστηκε στα...τρία, καθώς πλέον όλοι ασπάζονται σχεδόν με θρησκευτική ευλάβεια το "ο σώζων εαυτόν σωθήτω".

    [04] ΟΕΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι "στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται περίπου 3.700 δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τις κατοικίες που εξασφάλισαν μέσω του Οργανισμού λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών".

    [05] Αγροφυλακή

    Η ΧΩΡΑ υπογραμμίζει ότι "όλα είναι έτοιμα για τη σύσταση της Αγροφυλακής ή, αλλιώς, της "Αστυνομίας της Οικολογίας" και την πρόσληψη 5.000 αγρονόμων και αγροφυλάκων για την επάνδρωσή της, που σκοπό θα έχουν την προστασία της ελληνικής επαρχίας και του φυσικού περιβάλλοντος. Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας, συγχρόνως θα ενισχυθεί και το Πυροσβεστικό Σώμα, μέσω της πρόσληψης 1.900 νέων και παλαιότερων πυροσβεστών".

    [06] ΛΑ.Ο.Σ.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει ότι "πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αν ευοδωθούν οι προσπάθειες, οι επαφές και οι συμφωνίες και με άλλα σημαντικά πρόσωπα του πολιτικού, οικονομικού χώρου του Τόπου, τότε τα ψηφοδέλτια του ΛΑ.Ο.Σ. θα είναι "βόμβες" που θα ανατινάξουν "τα όνειρα" του Καραμανλή και του κόμματός του στον αέρα".

    [07] Εκλογές

    Η ΕΣΤΙΑ σημειώνει ότι "...σε μία τέτοια περίπτωση (πεντακομματικής Βουλής) αυξάνεται κατ' ανάγκην το ποσοστό των ψήφων που χρειάζεται να λάβη το πρώτο κόμμα, προκειμένου να εξασφαλίση την αυτοδυναμία. Διότι βάσει του νέου εκλογικού νόμου, δεν έχει πλέον σημασία η διαφορά του ποσοστού μεταξύ πρώτου και δευτέρου κόμματος, αλλά αυτό καθ' εαυτό το ποσοστό του πρώτου κόμματος, καθώς και ο αριθμός των κομμάτων που θα εισέλθουν στην Βουλή".

    [08] Κ. Καραμανλής

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει ότι "στην περιφέρεια εξορμά ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μετά το επιτυχημένα από κάθε πλευρά δεκαήμερο ταξίδι του στην Αυστραλία και τις επαφές με τους ομογενείς. Στην πράξη η κυβέρνηση με αφορμή το προσεχές Συνέδριο της ΝΔ στήνει προεκλογικό σκηνικό με τον κομματικό μηχανισμό της Ρηγίλλης να έχει τεθεί σε συναγερμό".

    [09] Πανελλαδικές εξετάσεις

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "ανάσα" δίνουν στους υποψηφίους οι καλύτερες σε σχέση με πέρυσι επιδόσεις σε όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας στα οποία επέλεξαν να εξεταστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα, και τα 4 μαθήματα επιλογής (Μαθηματικά, Βιολογία, Ιστορία και Φυσική - όλα Γενικής Παιδείας) θα δώσουν φέτος λιγότερους βαθμούς κάτω από τη βάση σε σχέση με πέρυσι. Ειδικότερα, στα Μαθηματικά (επιλογής) οι βαθμολογητές εκτιμούν ότι το ποσοστό των γραπτών που θα βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση δεν θα υπερβεί το 32%-33%".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ προσθέτει ότι "πτώση των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές και άνοδο στις μεσαίες, καθώς και δραματική μείωση του αριθμού των κενών θέσεων ως αποτέλεσμα της ελάττωσης του μαθητικού πληθυσμού που δεν συγκεντρώνει τη βάση του 10, προοιωνίζονται τα βαθμολογικά στοιχεία μέχρι σήμερα, που οι υποψήφιοι διαγωνίζονται στα μαθήματα "κλειδιά" Φυσική και Αρχαία Ελληνικά".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 29 May 2007 - 21:39:01 UTC