Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-06-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/6/2007
  • [02] Τροπολογία
  • [03] Τομογράφος
  • [04] ΟΑΕΔ
  • [05] INTERVIEW
  • [06] Εκλογές
  • [07] ΚΚΕ
  • [08] Συμβασιούχοι
  • [09] Χριστόδουλος
  • [10] ΠΑΣΟΚ
  • [11] Πλειοψηφία
  • [12] Γκάλοπ
  • [13] Σεξουαλικά νοσήματα

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/6/2007

    Η απόσυρση της τροπολογίας για μη κατεδάφιση αυθαιρέτων και η έλλειψη μαγνητικών τομογράφων στο Γενικό Κρατικό Αθηνών και στον Ευαγγελισμό είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Και νέο φάλτσο Σουφλιά! Οργισμένοι κυβερνητικοί βουλευτές και υπουργοί.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Υποθήκες Χριστόδουλου σε Καραμανλή - Παπανδρέου. Όλο το δραματικό παρασκήνιο πριν από τη μετάβαση στο νοσοκομείο - Τι είπαν στην "Α" στενοί συνεργάτες του Προκαθήμενου της Εκκλησίας.

    Η ΑΥΓΗ: Φως από την Κομισιόν για τους συμβασιούχους. Νέες αντιδράσεις για τη μεθόδευση Κεδίκογλου.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Γυρίζει την πλάτη ο κόσμος σε κόμματα και αρχηγούς. Αποκαλυπτικά της αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος τα αποτελέσματα του γκάλοπ της ALCO.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο κ. Σουφλιάς "έκαψε" την τροπολογία για τα δάση. Άτακτη υποχώρηση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Πηγαίνουν για μαλλί, αλλά... όποια πέτρα κι αν σηκώνουν βρίσκουν τους δικούς τους από κάτω. Μπούμερανγκ για το ΠΑΣΟΚ το κλίμα σκανδαλολογίας που καλλιεργεί.

    ΕΘΝΟΣ: Χάθηκε στο δάσος η κυβέρνηση. Αποσύρθηκε η προεκλογική τροπολογία που νομιμοποιούσε αυθαίρετα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ...Πήγαν να πιάσουν κώτσο τον Γιώργο. Ο Σουφλιάς έξω φρενών πήρε τον Υπουργό Γεωργίας στο τηλέφωνο και τον ανάγκασε ν' αποσύρει τροπολογία για την αναστολή κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ακυβερνησία ζητούν οι "νταβατζήδες". Με στημένα γκάλοπ χτυπούν τον Κ. Καραμανλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χωρίς τομογράφους, Ευαγγελισμός και Γενικό Κρατικό. Οι ασθενείς καταφεύγουν σε ιδιωτικά κέντρα πληρώνοντας έως 500 ευρώ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κατέρρευσε το αυθαίρετο της Ν.Δ. Άρον άρον απέσυραν την τροπολογία για τα αυθαίρετα στα δάση.

    ΕΣΤΙΑ: Στόχος της ΝΔ η άνετη πλειοψηφία. Επιτυγχάνεται με ποσοστό ψήφων άνω του 43%.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παρέμβαση Μαξίμου υπέρ δασών. Απεσύρθη τροπολογία για μη κατεδάφιση αυθαιρέτων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Έκανε πίσω η κυβέρνηση... για την αναστολή κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις. Μετά από παρέμβαση Σουφλιά αποσύρθηκε η τροπολογία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Διπλή κεραμίδα από Σουφλιά, γκάλοπ. Κυβέρνηση σε νευρική κρίση.

    Η ΝΙΚΗ: Ισοφάρισε το ΠΑΣΟΚ. Μόλις κατά 0,2% μπροστά η Ν.Δ., σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Πολιτικό καρουσέλ για την ημερομηνία εκλογών. Γύρω γύρω όλοι, στην άκρη ο πολίτης.

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Παίρνει "κεφάλι" ξανά η Νέα Δημοκρατία. Πανελλαδική δημοσκόπηση της INTERVIEW στο "Π".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η Αλέκα Παπαρήγα χτες στη Νομική. Στις εκλογές να κοπεί ο βήχας σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να βγει πολύ ισχυρό το ΚΚΕ.

    Η ΧΩΡΑ: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ μπλοκάρισαν τη ρύθμιση για τα αυθαίρετα. Παραμένουν σε ομηρία χιλιάδες ιδιοκτήτες.

    City Press: Περισσότερες δυσκολίες για τον Καραμανλή. Γκάλοπ ALCO με κάλπη: Στο 0,2% μειώθηκε η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

    Metro: Έξαρση των σεξουαλικών νοσημάτων. Σήμα κινδύνου έστειλε χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής Εταιρείας.

    Metropolis: Αλλαγές στην απασχόληση, νέα εποχή στον ΟΑΕΔ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Στον αέρα" τα νέα σχολεία σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Πέτυχαν" άοσμη... λυματολάσπη. Πείραμα του ΑΠΘ και του καθηγητή Οικονομικής Γεωλογίας και Γεωχημείας Αν. Φιλιππίδη ανοίγει το δρόμο στην άμεση αντιμετώπιση ενός χρόνιου προβλήματος και μάλιστα με ελάχιστο κόστος.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εργαστήριο κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη. Στη "φάκα" 30χρονος πριν ρίξει στην αγορά τα ναρκωτικά.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Λαμπρό γεγονός στο Άγιο Όρος. Πραγματοποιήθηκε με θρησκευτική ευλάβεια.

    [02] Τροπολογία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή απεσύρθη τελικώς η επίμαχη τροπολογία που προέβλεπε την αναστολή των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε δάση. Το Μέγαρο Μαξίμου εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα ήταν ευάλωτη σε κατηγορίες πως προώθησε τη σχετική ρύθμιση για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά και ότι η τροπολογία αναιρούσε τη στρατηγική επιλογή του κ. Καραμανλή να αναδείξει σε κορυφαία κυβερνητική προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος".

    Σύμφωνα με το ΛΟΓΟ "αποσύρθηκε η τροπολογία για την αναστολή κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις, έπειτα από παρέμβαση από παρέμβαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης Ευ. Μπασιάκο".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "μπορεί με την παρέμβασή του την τελευταία στιγμή ο κ. Γ. Σουφλιάς να ακύρωσε την τροπολογία που έδινε το "πράσινο φως" για έναν νέο γύρο καταπατήσεων δασικών εκτάσεων, δεν κατόρθωσε όμως να διασώσει την εικόνα της κυβέρνησης. Το αλαλούμ που υπήρξε τα τελευταία 24ωρα είναι απολύτως ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό του υπουργικού συμβουλίου, όπου υπουργοί αυτονομούνται και προωθούν ρουσφετολογικές ρυθμίσεις με την ελπίδα ότι κανείς - πλην των άμεσα ενδιαφερομένων - δεν θα το αντιληφθεί".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "άρον άρον η κυβέρνηση απέσυρε την τροπολογία για αναστολή κατεδαφίσεων αυθαιρέτων μέσα στα δάση. Η παρουσία του Αλ Γκορ στην Αθήνα και οι παραινέσεις του για το περιβάλλον, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, του Τύπου και των δασολόγων την υποχρέωσαν να αναδιπλωθεί. Αποστασιοποιήθηκε και ο Γ. Σουφλιάς , ο οποίος εμφανίσθηκε να αγνοεί (και να διαφωνεί με ) την πρωτοβουλία του υπ. Γεωργίας κι έτσι προκλήθηκε ένα πολιτικό αλαλούμ, αφήνοντας ανικανοποίητους εκείνους που ανέμεναν να σώσουν τα αυθαίρετά τους".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι " ξαναχτύπησε ο Γ. Σουφλιάς, προκαλώντας αναστάτωση στην κυβέρνηση και έντονες αντιδράσεις σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Φαλτσάροντας για μία ακόμη φορά (και μία μόλις ημέρα μετά το πολιτικό του μανιφέστο), ενεφανίσθη να αδιαφορεί για την κυβερνητική εικόνα αλλά και τη στάση των βουλευτών, επιδιώκοντας να πραγματοποιήσει μια επίδειξη..δύναμης (στα πλαίσια της ανοχής που τυγχάνει από τον πρωθυπουργό) η οποία έπληξε καίρια τη Νέα Δημοκρατία".

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν ότι "σε νευρική κρίση η κυβέρνηση μετά την κατεδάφιση από τον κ. Σουφλιά του προεκλογικού σχεδίου του Μαξίμου για τα αυθαίρετα. Την ίδια στιγμή δημοσκόπηση της Alco δείχνει ότι η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχει μηδενιστεί".

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "υπόλογοι απέναντι στους χιλιάδες πολίτες που ταλαιπωρούνται πολλά χρόνια για να νομιμοποιήσουν τα σπίτια τους είναι από χθες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν δέχθηκαν να συναινέσουν στην τροπολογία του κ. Μπασιάκου για την αναστολή κατεδάφισης αυθαίρετων κτισμάτων σε δάση και δασικές εκτάσεις, με αποτέλεσμα, τελικά, να αποσυρθεί".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "ο Σαρακατσάνος για να σιγουρέψει την θέση του έβγαλε ανακοίνωση και άδειασε τον Μπασιάκο. Διέψευσε χθεσινό δημοσίευμα ότι έχει υπογράψει την τροπολογία που θα εσυζητείτο στην Βουλή. Η αντιπολίτευση είχε αντιδράσει έντονα καθώς έκανε λόγο για προεκλογικό, ρουσφετολογικό μέτρο. Θετική χαρακτήρισαν βουλευτές την απόσυρση".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "η κυβέρνηση αναγκάστηκε χθες να αποσύρει από τη Βουλή τροπολογία βάσει της οποίας αποστέλλονταν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που είχαν οικοδομηθεί σε δασικές εκτάσεις, μετά την οξύτατη αντίδραση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά, αλλά και τις πολλές επιφυλάξεις βουλευτών της ΝΔ που απειλούσαν με αποχή από την ψηφοφορία".

    [03] Τομογράφος

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "χωρίς μαγνητικό τομογράφο έμειναν δύο από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, ο μαγνητικός τομογράφος έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από τις 22 Απριλίου και έκτοτε δεν έχει επιδιορθωθεί. Στο διάστημα αυτό, περίπου 1.026 πολίτες δεν έχουν εξυπηρετηθεί, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 27 περιπτώσεις. Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί από τις αρχές της βδομάδας και ο μαγνητικός τομογράφος του Ευαγγελισμού, του μεγαλύτερου και πιο άρτια εξοπλισμένου νοσοκομείου της χώρας".

    [04] ΟΑΕΔ

    Η METROPOLIS γράφει ότι «την αναδιάρθρωση του ΟΑΕΔ και την προώθηση των προγραμμάτων κατάρτισης και απασχόλησης συμφώνησαν χθες ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής ένωσης για την Απασχόλησης και ο αρμόδιος Έλληνας υπουργός».

    [05] INTERVIEW

    Σύμφωνα με το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ «διεύρυνση της "ψαλίδας" ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και σαφές προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες, εμφανίζει τηλεφωνική δημοσκόπηση, που διενήργησε η εταιρεία Interview, για λογαριασμό του "Π". Ταυτόχρονα, επαναβεβαιώνει ότι η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, όπως καταδείκνυαν και προηγούμενες έρευνες, καθώς ΚΚΕ, ΣΥΝ και ΛΑΟΣ ξεπερνούν το "κατώφλι" του 3% εξασφαλίζοντας -πιθανότητα- την παραμονή ή είσοδό τους, στην περίπτωση του τελευταίου, στο κοινοβούλιο».

    [06] Εκλογές

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13 γράφει ότι «στο πολιτικό μας λούνα παρκ το εκλογικό καρουσέλ ήταν που μας έλειπε. Περνούν από μπροστά μας τα αλογάκια που δρομολογούν διάφοροι υπουργοί, υφυπουργοί, παρατρεχάμενοι του Μαξίμου και δημοσιογράφοι της επίκαιρης σεναριογραφίας: Εκλογές το Σεπτέμβρη, εκλογές τον Οκτώβρη, εκλογές το Νοέμβρη, εκλογές το Μάρτη. Από τον Ιούνιο γλιτώσαμε (γιατί κι αυτό έπαιζε πριν λίγο καιρό) για τον απλό λόγο ότι ο μήνας τελειώνει κι έτσι περιθώρια αιφνιδιασμού δεν υπάρχουν. Και φυσικά Ιούλιο και Αύγουστο ούτε ο Μαυροκορδάτος δεν θα έκανε εκλογές...».

    [07] ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι «μπροστά στην κάλπη κρίνεται το πρόγραμμα και η πρακτική των κομμάτων, κι όχι κάποια μεμονωμένα προβλήματα, όσο σοβαρά και αν είναι. Κρίνεται η συνολική γραμμή πλεύσης στο πεδίο της οικονομίας, της κοινωνικής πολιτικής, του πολιτικού συστήματος, η στάση και η θέση στο διεθνές σύστημα και τις διάφορες ενώσεις του».

    [08] Συμβασιούχοι

    Η ΑΥΓΗ επισημαίνει «απρόσμενο στήριγμα στον αγώνα των συμβασιούχων από τις Βρυξέλλες. Ο επίτροπος για κοινωνικές υποθέσεις κ. Σπίντλα, απαντώντας σε ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη, εξέφρασε τη διαφωνία της Κομισιόν με την απόλυτη απαγόρευση μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, όπως διατυπώθηκε στην επίμαχη, δεύτερη και "τηλεφωνική" απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου».

    [09] Χριστόδουλος

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι «τη συγκίνηση και τη συμπαράσταση της Πολιτείας στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος εξέφρασε με τη χθεσινή του επίσκεψη στο Αρεταίειο Νοσοκομείο ο πρωθυπουργός της χώρας, Κώστας Καραμανλής».

    [10] ΠΑΣΟΚ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι «την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για κακοδιαχείριση, είτε στα Ταμεία με τα ομόλογα είτε στο χώρο της Υγείας, και επιδιώκει να εστιάσει την προπαγάνδα της στον τομέα προμηθειών των νοσοκομείων, αποκαλύπτεται περίτρανα πως παράγοντες του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που εμπλέκονται σε σκοτεινές υποθέσεις μετά την οικονομία και στο χώρο της Υγείας».

    [11] Πλειοψηφία

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμμίζει ότι «γράψαμε χθες ότι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ για τις προσεχείς εκλογές είναι η "οριακή ήττα", προκειμένου να αποφευχθή μείζων εσωκομματική κρίσις. Στον αντίποδα, στόχος της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι βεβαίως η οριακή νίκη, αλλά η επικράτησις με μεγάλη διαφορά ώστε να εξασφαλίση άνετη πλειοψηφία και στην επόμενη Βουλή. Κάτι, που παρά τα όσα λέγονται για τον νέο εκλογικό νόμο, είναι απολύτως εφικτό».

    [12] Γκάλοπ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι «με ένα μπαράζ "πειραγμένων" δημοσκοπήσεων, οι οποίες κλείνουν την ψαλίδα της διαφοράς της Ν.Δ. από το ΠΑΣΟΚ κάτω από το 1% ξεκινά ο πόλεμος που άνοιξαν τα οργανωμένα συμφέροντα στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τους υπουργούς της κυβέρνησής του».

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι «από ίδια θέση αναμένεται να διεκδικήσουν τη νίκη στις επικείμενες εκλογές τα δύο κόμματα εξουσίας, όπως προμηνύεται από τα ευρήματα των τελευταίων πανελλαδικών δημοσκοπήσεων. σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Alco, το διάστημα μεταξύ 29 Μαΐου - 6 Ιουνίου, η ψαλίδα της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κλείνει στο 0,2%».

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ υπογραμμίζει ότι «καμπανάκι για όλο το πολιτικό σύστημα αποτελεί η νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Alco που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alter. Ο βαθμός αναξιοπιστίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αυξάνεται σημαντικά, ενώ σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται ο βαθμός ικανοποίησης για τον τρόπο που λειτουργούν τα κόμματα εξουσίας. Η διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στο 0,2%, μειωμένη κατά 0,3% σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση του Μαρτίου».

    Η CITY PRESS προσθέτει «γκάλοπ ALCO με κάλπη: στο 0,2% μειώθηκε η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Δύσκολα θα μείνει ο ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη εκτός Βουλής. Μητσοτάκης στο Mega: Μπορεί να χρειαστεί να συνεργαστούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».

    [13] Σεξουαλικά νοσήματα

    Η METRO αναφέρει ότι «δυσάρεστα είναι τα νέα για όσους είναι έτοιμοι με μεγάλη ευκολία να παραδοθούν στα... βέλη του καλοκαιρινού - και πολλές περιπτώσεις περιστασιακού - έρωτα χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις. Μετά την περσινή καταγραφή της αύξησης κρουσμάτων AIDS σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής δερματολογικής Εταιρείας, Ανδρέας Κατσάμπας, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη διοργάνωση του 9ου Πανελλήνιου συνεδρίου Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, μίλησε για "έκρηξη" των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στη χώρα μας».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 15 June 2007 - 20:47:52 UTC