Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-06-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/6/2007
  • [02] Αστυνομική βία-αντιδράσεις
  • [03] Ομιλία πρωθυπουργού
  • [04] Πιθανές ημερομηνίες εκλογών
  • [05] Δικαστική απόφαση
  • [06] Ρύθμιση ΥΠΕΧΩΔΕ
  • [07] Εμπρησμοί

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/6/2007

    Το βίντεο κακοποίησης δύο κρατουμένων στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και οι πολιτικές αντιδράσεις και η ομιλία του πρωθυπουργού στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ηράκλειο Κρήτης, είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μπαράζ εμπρησμών στην Αθήνα. Οργιάζουν οι... "κοινωνικοί αγωνιστές".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ούριος άνεμος από τη λεβεντογέννα Κρήτη. Ο πρωθυπουργός διεμβόλισε το "κάστρο" του ΠΑΣΟΚ στη μεγαλόνησο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Νέα αποκαλυπτικά βίντεο με βιαιοπραγίες αστυνομικών. Ξέσπασε θύελλα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Οχι" στους δεσμώτες της συντήρησης. Ψήφος εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό και από την Κρήτη.

    ΕΘΝΟΣ: Καταρρέει το κόλπο της συνέντευξης. Δύο δικαστικές αποφάσεις ανατρέπουν το σχέδιο άλωσης του κράτους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βίντεο - μπάτσος για Καραμανλή. Την ώρα που ο Πρωθυπουργός ετοιμαζόταν να μιλήσει στο Ηράκλειο Κρήτης, οι συνεργάτες του έδειξαν τις αποτροπιαστικές εικόνες βασανισμού κρατουμένων στο Α.Τ. Ομόνοιας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αγνοεί τις προκλήσεις του "Γιωργάκη" ο Καραμανλής. Δεν ενδίδει στην όξυνση και στην πόλωση στην οποία επενδύει το ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χαστούκι στον πολιτισμό μας. Κ. Καραμανλής: "Ουδείς έχει δικαίωμα να κάνει κατάχρηση του νόμου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ούτε μια παραίτηση! Το βίντεο της βίας ρεζίλεψε τη χώρα.

    ΕΣΤΙΑ: Η απόφασις για τις εκλογές. Πιθανώτερες ημερομηνίες 23 ή 30 Σεπτεμβρίου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Τι δουλειά έχω σε υπουργείο με αχρείους; Εκρηξη Πολύδωρα στα "ΝΕΑ".

    ΧΩΡΑ: Θα χτίζουν οριστικά τα μικρά οικόπεδα. Απεγκλωβίζονται χιλιάδες πολίτες.

    City Press: Εκτός ελέγχου η Αστυνομία. Ο βασανισμός δύο αλλοδαπών κρατουμένων στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας προκαλεί θύελλα αντιδράσεων.

    Metro: Στο "εδώλιο" η ΕΛ.ΑΣ. Σε διαθεσιμότητα τέσσερις αστυνομικοί για τα βασανιστήρια στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πανελλήνιες εξετάσεις: Οι βαθμοί σε κάθε μάθημα.

    [02] Αστυνομική βία-αντιδράσεις

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ "με το ένα πόδι έξω από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης βρίσκεται ο Βύρων Πολύδωρας μετά τις δραματικές αποκαλύψεις για τις εκτεταμένες βαρβαρότητες αστυνομικών. "Τι δουλειά έχω εγώ σε ένα υπουργείο με αχρείους;", δήλωσε χθες στα "ΝΕΑ" ο υπουργός και πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί εφόσον του ζητηθεί. Στην τηλεφωνική επικοινωνία μάλιστα που είχε με τον Πρωθυπουργό -όπως ο ίδιος αποκάλυψε- είπε στον κ. Κ. Καραμανλή: "Πρόεδρε, δεν είμαι ρίψασπις, αλλά η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή σας". Ο κ. Καραμανλής ωστόσο προσπέρασε τα περί παραίτησης και του ζήτησε παραδειγματική τιμωρία των ενόχων".

    Η City Press γράφει ότι "ο βασανισμός δύο αλλοδαπών κρατουμένων στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας προκαλεί θύελλα αντιδράσεων. Αναξιόπιστος αποδεικνύεται συνεχώς ο μηχανισμός της ΕΛ.ΑΣ. Σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση, απομονωμένος δείχνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Πολύδωρας. Παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ζητούν οι συνδικαλιστές".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "καταιγισμός από βίντεο με σκηνές βιαιοπραγίας από αστυνομικούς, αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, ενώ οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, περιμένουν τα χειρότερα... Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, με τις εμφανίσεις του στα κανάλια, κυριολεκτικά τα έκανε χειρότερα. Ακόμα και ο ίδιος τώρα πλέον αντιλαμβάνεται, ότι φτάνει κοντά η μέρα που θα αναγκαστεί να ομολογήσει δημόσια, ότι με την πρακτική που έχει εφαρμόσει και την λανθασμένη επιλογή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. η Αστυνομία, πρέπει να διαλυθεί και να συσταθεί εξ αρχής".

    Η Metro προσθέτει ότι "θα πέσουν κεφάλια". Το μήνυμα αυτό δίνουν η πολιτική και η φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση του βασανισμού δύο αλλοδαπών κρατούμενων στο Τμήμα Ομόνοιας από αστυνομικούς, η οποία μάλιστα βιντεοσκοπήθηκε με το κινητό του "πρωταγωνιστή" των βασανιστηρίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η σχετική δικογραφία".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι "τέσσερις άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και ο διοικητής τους πέτυχαν να εκθέσουν την Ελληνική Αστυνομία. Το νέο κρούσμα, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από το διαδικτυακό τόπο "Youtube", συνιστά χαστούκι για τον πολιτισμό μας, καθώς οι δράστες, που μετά το σάλο που ξέσπασε τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ξεπέρασαν τα όρια του νόμου. Η πρωτοβουλία τους να δράσουν πέρα από εκεί που τελειώνει ο νόμος προκάλεσε την ομόθυμη καταδίκη του πολιτικού κόσμου".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογραμμίζει ότι "σάλο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό προκάλεσε το βίντεο με την κακοποίηση νεαρών κρατουμένων από αστυνομικούς. Ο πρωθυπουργός "ως κοινωνικός σχολιαστής", κατά το ΠΑΣΟΚ, εκφράζει την οργή του, η κυβέρνηση ψελλίζει τα τετριμμένα σε παρόμοιες περιπτώσεις και ο Βύρων Πολύδωρας παραμένει ακλόνητος, παρά τα επανειλημμένα κρούσματα βίας. Το ΠΑΣΟΚ καταλογίζει στον Κ. Καραμανλή την πολιτική ευθύνη, το ΚΚΕ μιλά για γενικευμένη αστυνομική τρομοκρατία, ενώ ο ΣΥΝ καλεί τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον υπ. Δημ. Τάξης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει ότι "έξω φρενών με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης (είναι ο πρωθυπουργός) για την κακή διαχείριση του συμβάντος. Βγήκε ο ίδιος στην τηλεόραση και έκανε δεσμευτική - καθησυχαστική δήλωση για αμείλικτη τιμωρία τέτοιων εγκληματιών. Σύμπας ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε το θλιβερό συμβάν. Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί. Ερευνάται αν έχουν ευθύνες άλλοι δύο. Βύρων Πολύδωρας: Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Η ΠΟΑΣΥ κάνει λόγο για εγκληματικές συμπεριφορές από "ένστολους βρυκόλακες". Σήμερα μεταβαίνουν στον Κορυδαλλό άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για να πάρουν κατάθεση από τους δύο κρατούμενους αλλοδαπούς. Το βίντεο είχε τραβηχτεί το καλοκαίρι του 2006 και πήγαινε από τηλέφωνο σε τηλέφωνο".

    [03] Ομιλία πρωθυπουργού

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι «σε ένα παραδοσιακό "προπύργιο" του ΠΑΣΟΚ, την Κρήτη, οι πολίτες έστειλαν ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα με την ενθουσιώδη υποδοχή που επιφύλαξαν στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, τόσο στο προσυνέδριο του Ηρακλείου όσο και στο προσυνέδριο του Ηρακλείου όσο και κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του σε οδικά έργα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου και το ενυδρείο "Θαλασσόκοσμος"».

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι «το μήνυμα της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και των τολμηρών αλλαγών εξέπεμψε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας ότι "έχουμε πάρει το δρόμο του μέλλοντος και τίποτα δεν αλλάζει την απόφασή μας" και πως η στρατηγική αυτή επιλογή θα ακολουθηθεί "τόσο έως τις εκλογές όσο και ύστερα από αυτές". Ο πρωθυπουργός από το βήμα του προσυνεδρίου της Ν.Δ. έκανε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου σε όλους τους τομείς».

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι «αγνοεί τις προκλήσεις Παπανδρέου ο Κ. Καραμανλής μένοντας σταθερός στην πορεία των αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχει χαράξει η κυβέρνησή του. Και μάλιστα όχι μόνο μέχρι τις εθνικές εκλογές, αλλά και έπειτα από αυτές ώστε η χώρα να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης και της προόδου. Ο κ. Καραμανλής από το βήμα του Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας έδειξε καθαρά ότι δεν πρόκειται να παρακολουθήσει τις λεκτικές κορώνες εντυπωσιασμού του κ. Παπανδρέου».

    [04] Πιθανές ημερομηνίες εκλογών

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ «η οριστική απόφασις για το πότε θα διενεργηθούν οι εκλογές μάλλον δεν έχει ακόμη ληφθή. Αλλά οι πιθανώτερες ημερομηνίες είναι οι δύο τελευταίες Κυριακές του Σεπτεμβρίου (23 ή 30 Σεπτεμβρίου). Και τούτο διότι όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο για την Κυβέρνηση και τον τόπο. Το καλοκαίρι του 1996, μόλις ο κ. Σημίτης επέστρεψε από τις θερινές διακοπές του στις 22 Αυγούστου, εξήγγειλε εκλογές για τις 22 Σεπτεμβρίου τις οποίες και κέρδισε. Κάτι ανάλογο είναι πολύ πιθανόν να πράξη τώρα και ο κ. Καραμανλής».

    [05] Δικαστική απόφαση

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "απόφαση-βόμβα των δικαστηρίων τινάζει στον αέρα τις προσλήψεις στο Δημόσιο, καθώς κρίνει αντισυνταγματική τη συνέντευξη, το μέτρο δηλαδή που θέσπισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επικαλούμενη διαφάνεια, κάτι που αμφισβητήθηκε με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους από το ΠΑΣΟΚ. Υποψήφιος Επαγγελματίας Οπλίτης ο οποίος δεν θεωρήθηκε επιτυχών, προσέφυγε στα δικαστήρια και το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών τον δικαίωσε, κρίνοντας τη συνέντευξη ως αντισυνταγματική και παραγγέλνοντας την πρόσληψή του σε μία από τις ειδικότητες που είχε δηλώσει".

    [06] Ρύθμιση ΥΠΕΧΩΔΕ

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι «με σχέδιο νόμου, που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το ΥΠΕΧΩΔΕ, όλα τα "μικρά" οικόπεδα θα μπορούν να κτιστούν. Η ρύθμιση θα απεγκλωβίσει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που ταλαιπωρούνται την τελευταία 15ετία. Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η μελέτη για τον προσδιορισμό της έκτασης των μικρών οικοπέδων, ώστε να είναι απόλυτα κατανοητό τι σημαίνει "μικρό οικόπεδο"».

    [07] Εμπρησμοί

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι «οργιάζουν και πάλι οι "κοινωνικοί αγωνιστές", οι οποίοι μέσα σε περίπου 24 ώρες δημιούργησαν ένα ακόμη "εμπρηστικό" σκηνικό με στοχευόμενη δράση σε βάρος αστυνομικού, με μπαράζ επιθέσεων σε βάρος αυτοκινήτων και υποκαταστημάτων τραπεζών, ενώ διέλυσαν και συναυλία στο Ελληνικό».
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 18 June 2007 - 20:57:44 UTC