Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-06-20

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/6/2007
  • [02] Φοροδιαφυγή
  • [03] Πόρισμα
  • [04] Εξεταστική
  • [05] Ταμεία
  • [06] ΕΛ.ΑΣ.
  • [07] ΚΚΕ
  • [08] Εκλογολογία
  • [09] Εκλογές
  • [10] Προσλήψεις
  • [11] Αρχιεπισκοπή
  • [12] Λαϊκισμός
  • [13] Καύσωνας

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/6/2007

    Τα πορίσματα των εισαγγελέων για την υπόθεση των ομολόγων και η κατάθεση πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική επιτροπή στην ίδια υπόθεση, τα 19 μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, το εφάπαξ των ασφαλισμένων που επιβαρύνει τα ταμεία, καθώς και η κατάσταση που επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. , όπου εκδηλώνονται αντιθέσεις "νεωτεριστών" και "παραδοσιακών" είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: 19 μέτρα κατά της φοροδιαφυγής με νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 10.894 προσλήψεις. Οι ειδικότητες - τα προσόντα - οι προθεσμίες.

    Η ΑΥΓΗ: Αντιπερισπασμός με εκλογολογία, ενώ οι πολίτες καταδικάζουν την κυβέρνηση για την ασυδοσία της βίας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Να τσακιστούν και να φύγουν πριν τους παραλάβουμε... 3-4 παλιόπαιδα, που έχουν εκθέσει άγρια τον Χριστόδουλο, διοικούν τώρα την Αρχιεπισκοπή!!!

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι εισαγγελείς για τα ομόλογα. Μια συμμορία και πέντε κακουργήματα.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Χτύπημα στα κυκλώματα των εφοριών. 19 μέτρα-ασπίδα για τον φορολογούμενο. Έξτρα φορολογικά μπόνους στους ειλικρινείς φορολογουμένους.

    ΕΘΝΟΣ: Το εφάπαξ βουλιάζει τα Ταμεία. Δραματική επιστολή του ταμείου της Εμπορικής προς το υπ. Απασχόλησης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:...Στο Κοινοβουλευτικό απόσπασμα τα ομόλογα. Το ΠΑΣΟΚ σηκώνει τον πήχυ ψηλά, ζητάει εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κυνηγητό στους φορο-απατεώνες με φορολογικά μπόνους στους πολίτες που θα κάνουν αποκαλύψεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πόλεμος εξουσίας στην ΕΛ.ΑΣ. "Νεωτεριστές" , "παραδοσιακοί" και "ανένταχτοι" οι τρεις πόλοι στην ηγεσία της Αστυνομίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Εξεταστική και βροχή διώξεων. Ομόλογα: Διπλό χτύπημα στο μεγάλο σκάνδαλο.

    ΕΣΤΙΑ: Θριαμβεύει ο λαϊκισμός. Η Κυβέρνησις δεν έδωσε την απαιτούμενη μάχη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Καταπέλτης εισαγγελέων με το πόρισμα των ομολόγων. Διαπιστώνει κακουργήματα - Υπό κατηγορία περίπου 30 πρόσωπα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Πράσινο" φως για εκλογές. Εντείνονται οι προετοιμασίες των κομμάτων. "Φούντωσε" η προεκλογική αντιπαράθεση μετά το γκάλοπ της MRB.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σε μαύρη λίστα επαγγελματίες - οικοδομή. Ξαναθυμήθηκαν και τις αποδείξεις.

    Η ΝΙΚΗ: Η ώρα της κρίσης. Η ΝΔ καλείται να απαντήσει στην πρόταση ΠΑΣΟΚ για εξεταστική επιτροπή.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συζήτηση στη Βουλή για τα αποθεματικά. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απέρριψαν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ.

    Η ΧΩΡΑ: Έκπτωση 40% για δαπάνες που γίνονται με αποδείξεις. Νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.

    City Press: Δοκιμασία για πολίτες και... ΔΕΗ. Άνοδος θερμοκρασίας, καύσωνας από Παρασκευή.

    Metro : Επιφυλακή για τον καύσωνα. Στα ύψη ο υδράργυρος από την Παρασκευή.

    Metropolis: Μέτρα κατά φοροδιαφυγής.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 19 μέτρα για τη φοροδιαφυγή. "Ομολόγησε" ή "κάρφωσε" για να... γλιτώσεις!

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Έρημος"... Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Καθηγητές του ΑΠΘ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν ότι τεράστιες εκτάσεις απειλούνται λόγω υπερεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Point system και για φοροδιαφυγάδες. Τα 19 μέτρα Αλογοσκούφη για την πάταξη της διαφθοράς.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Θα "ψηθούμε" σε επταήμερο καύσωνα. Ήρθε νωρίς και απειλητικός.

    [02] Φοροδιαφυγή

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι "συνεχείς ελέγχους θα κάνει η Εφορία στα επαγγέλματα της οικοδομής, αλλά και σε γιατρούς ή δικηγόρους που μπαίνουν στη μαύρη λίστα. Επανέρχονται και οι αποδείξεις".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει ότι "τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την εισήγηση του οποίου παρουσίασε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης στη διάρκεια της Κυβερνητικής Επιτροπής. Στο σχέδιο νόμου παρέχονται κίνητρα στους φορολογούμενους με επιστροφή φόρου όταν ζητούν αποδείξεις, αλλά και όταν καταγγέλλουν οι ίδιοι περιπτώσεις διαφθοράς, ενώ μειώνονται οι ποινές για νέους επαγγελματίες και "ειλικρινείς" φορολογούμενους που παρανομούν. Αντίθετα, υψηλότερες θα είναι οι ποινές για όσους παρανομούν κατ΄εξακολούθηση".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ "με φορολογικά "bonus" θα επιβραβεύει το υπουργείο Οικονομικών τους φορολογούμενους, οι οποίοι θα συμβάλλουν τα μέγιστα για την αποκάλυψη των περιπτώσεων διαφθοράς, αλλά και όταν είναι ειλικρινείς με τις δικές τους φορολογικές παρατυπίες. Παράλληλα, από "ιερά εξέταση" θα περνούν οι υπάλληλοι κατά την ένταξή τους στο σώμα των ελεγκτών με την όλη θητείας τους να εξαντλείται στα τρία χρόνια, ενώ "κόβεται η φόρα" των συνταξιούχων εφοριακών για απευθείας δουλειά με φορείς του ιδιωτικού τομέα, αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή τους".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι "με...καρότο και μαστίγιο σκοπεύει να αντιμετωπίσει το υπουργείο Οικονομικών το οξύ πρόβλημα της φοροδιαφυγής, προωθώντας στη Βουλή, εντός των προσεχών ημερών, σειρά διατάξεων με κίνητρα και αντικίνητρα για τον δραστικό περιορισμό της παραβατικότητας σε κλάδους και επαγγέλματα όπου η φοροδιαφυγή χτυπάει "κόκκινο".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ τονίζει ότι "με έξτρα φορολογικά....bonus θα επιβραβεύει το υπουργείο Οικονομικών τους φορολογουμένους για τη συνεργασία τους στην αποκάλυψη φαινομένων διαφθοράς αλλά και όταν είναι ειλικρινείς με τις δικές τους φορολογικές παραβάσεις. Δηλαδή, μεταξύ κατεργαραίων...ειλικρίνεια!".

    Η Metropolis γράφει ότι "μεγάλες ποινές σε όσους φοροδιαφεύγουν, αλλά και κίνητρα γι αυτούς που αποκαλύπτουν φαινόμενα φοροδιαφυγής περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την πάταξη του φαινομένου, που εγκρίθηκε χθες από την κυβερνητική επιτροπή".

    [03] Πόρισμα

    ΤΟ ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "τα πορίσματα των εισαγγελέων κκ Αντ. Λιόγα και Γρ. Πεπόνη για το σκάνδαλο των ομολόγων παραδόθηκαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γ. Κολιοκώστα. Σε αυτά περιγράφονται έξι κακουργήματα, με σοβαρότερο τη σύσταση εγκληματικής ομάδας. Υπάρχουν περιγραφές και των πράξεων και των προσώπων. Η δίωξη όμως που θα ασκηθεί δεν θα είναι προσωπική in rem. Αύριο η Ολομέλεια Εφετών θα ορίσει εφέτη ανακριτή ενώ η αντιπολίτευση εκτιμά ότι καταβάλλεται προσπάθεια "να συμπέσουν οι χειροπέδες με τις κάλπες".

    Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "βαρύτατες κατηγορίες για σειρά κακουργηματικών πράξεων περιλαμβάνονται στο εισαγγελικό πόρισμα για τη διαδρομή του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ που από χθες έχει παραδοθεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργο Κολιοκώστα. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα θα απαγγελθούν κατηγορίες εις βάρος 30 περίπου ατόμων και ειδικότερα κατά μελών διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων και υπευθύνων των εταιρειών οι οποίες ενεπλάκησαν στην υπόθεση από την J.P. Morgan, τη North Asset και την Hype Artion και "Ακρόπολις".

    [04] Εξεταστική

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "νέα τροπή στο σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα: το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση για εξεταστική επιτροπή ( όπως είχε ζητήσει και ο ΣΥΝ προ ημερών), ενώ το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας προοιωνίζεται βροχή διώξεων και για κακουργηματικές πράξεις. Η Ολομέλεια Εφετών αποφασίζει αύριο αν θα ανατεθεί σε εφέτη η κύρια ανάκριση για το σκάνδαλο".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι "στριμωγμένη η κυβέρνηση, καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις για το σκάνδαλο των ομολόγων, μετά την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με πρώτο υπογράφοντα τον Γ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε στη χθεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου πως έφτασε η ώρα για να έρθουν όλα στο φως".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει ότι "το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να τραβήξει το σκοινί και να φτάσει τον κόμπο στο χτένι για τα ομόλογα. Η Χαριλάου Τρικούπη, μελετά και επεξεργάζεται τρόπους διατήρησης του θέματος στην επιφάνεια, ως την ημέρα των Εκλογών. Ήδη, σήκωσε τον πήχυ ψηλά και ζητά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση. Θέλει να στήσει την Κυβέρνηση στο Βουλευτικό απόσπασμα και να την...εκτελέσει με ομολογιακές σφαίρες. Εν τω μεταξύ, νέες αποκαλύψεις γίνονται και για αγορές δομημένων ομολόγων από το ΙΚΑ".

    [05] Ταμεία

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "η διοίκηση του Ταμείου ζητά οδηγίες από την κυβέρνηση για το πώς θα αντιμετωπίσει την καταιγίδα αιτήσεων. Και σημειώνει ότι τα οφειλόμενα στους ασφαλισμένους φθάνουν τα 23 εκατ. ευρώ (συν τους τόκους), χρήματα πολύ περισσότερα από όσα θα εισπράττει ετησίως!".

    [06] ΕΛ.ΑΣ.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι «η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της. Ή τουλάχιστον αυτή είναι η εικόνα που εδραιώνεται στην κοινή γνώμη. Το βίντεο από το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας δεν είναι παρά η κορυφή της πυραμίδας, λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην Κατεχάκη. Προηγήθηκαν η ιστορία της "ζαρντινιέρας", ο ξυλοδαρμός πολίτη στην Καλλιθέα, αλλά και η σύλληψη ενός 19χρονου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη για συμμετοχή σε επεισόδια, επειδή φορούσε τα ίδια παπούτσια με τον βασικό ύποπτο (σ.σ.: χθες αφέθηκε ελεύθερος)».

    [07] ΚΚΕ

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ «αποδεικνύοντας την ταύτισή τους σε όλα τα σοβαρά θέματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απέρριψαν χτες την πρόταση του ΚΚΕ για την επιστροφή όλων των κλεμμένων στα ασφαλιστικά ταμεία και τη διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με το επιχείρημα ότι προκαλεί "δυσβάστακτη επιβάρυνση" στον κρατικό προϋπολογισμό...».

    [08] Εκλογολογία

    Η ΑΥΓΗ υπογραμμίζει ότι «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό επιχειρεί από χθες η κυβέρνηση διαρρέοντας με επιμονή πληροφορίες για εκλογές στα τέλη Σεπτεμβρίου. Υπό την πίεση της κοινής γνώμης για την ασυδοσία της αστυνομικής βίας που απλώνεται και διαβρώνει την κοινωνία μας, η κυβέρνηση ζήτησε η Βουλή να κλείσει στις αρχές Ιουλίου ώστε να προλάβει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη "συγκέντρωση των μέσων ενημέρωσης" - νομοσχεδίου που κρίνεται σημαντικό για τη σχέση της Ν.Δ. με τις μεγάλες επιχειρήσεις των ΜΜΕ».

    [09] Εκλογές

    Ο ΛΟΓΟΣ εκτιμά ότι «"φούντωσε" η προεκλογική αντιπαράθεση μετά το γκάλοπ της MRB: υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης και συστηματοποίηση των περιοδειών των κορυφαίων στελεχών των κομμάτων συνθέτουν το πολιτικό σκηνικό. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό χθες το απόγευμα, παρατείνονται για δέκα μέρες οι εργασίες της ολομέλειας της Βουλής, για να ψηφιστεί το "υψηλής πολιτικής σημασίας" νομοσχέδιο για τη συγκέντρωση στα ΜΜΕ - γεγονός το οποίο "ερμηνεύεται" ως ένδειξη της πρόθεσης του πρωθυπουργού να "στηθούν" οι κάλπες τον Σεπτέμβριο».

    [10] Προσλήψεις

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει ότι πρόκειται να γίνουν 10.894 προσλήψεις σε υπουργεία - οργανισμούς. Αναλυτικά: «5.500 πυροσβέστες, 254 σε νομαρχίες, 240 στην ΥΠΑ, 170 στο Λογιστήριο του Κράτους, 160 στα ΕΛ.ΤΑ., 112 στο ΝΙΜΤΣ, 65 στον ΟΑΣΘ, 37 στο υπουργείο Εξωτερικών, 17 στο ΥΕΘΑ, 15 στον ΟΠΕΓΕΠ».

    [11] Αρχιεπισκοπή

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι «μου καταγγέλθηκε ότι τώρα που ο Αρχιεπίσκοπος, σοβαρά ασθενής, βρίσκεται στην εντατική του Αρεταίειου Νοσοκομείου και δεν μπορεί να ασκεί καμία από τις εξουσίες του, στην Αρχιεπισκοπή κάνουν κουμάντο 3-4... παλιόπαιδα από το αμαρτωλό περιβάλλον του, που χρόνια τώρα τον εκθέτουν και του έχουν δημιουργήσει ένα σωρό ηθικής τάξεως προβλήματα. Και διερωτώμεθα: τι κάνουν οι σοβαροί και έντιμοι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου, κληρικοί και λαϊκοί;»

    [12] Λαϊκισμός

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει ότι «η Κυβέρνησις Καραμανλή, κατά την τριετία που βρίσκεται στην εξουσία δεν έδωσε την μάχη που θα έπρεπε απέναντι στον λαϊκισμό: Τον λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων της Αριστεράς, τον λαϊκισμό των συνδικαλιστών, τον λαϊκισμό των μέσων ενημερώσεως. Ειδικώς τα τελευταία αφέθησαν αχαλίνωτα. Επί τρία χρόνια προβαίνουν σε όργιο λαϊκισμού, με αποτέλεσμα να έχουν προκαλέσει όχι μόνο πολιτική φθορά στην Κυβέρνηση, αλλά και σοβαρή ζημιά στην ελληνική κοινωνία».

    [13] Καύσωνας

    H CITY PRESS γράφει ότι η χρήση των κλιματιστικών ανεβάζει σε επίπεδα-ρεκόρ την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Μικρές διακοπές στην ηλεκτροδότηση, χωρίς άμεσο κίνδυνο μπλακ-άουτ. Η θερμοκρασία θα φτάσει σε ορισμένες περιοχές και τους 42 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή και το Σάββατο.

    Η METRO προσθέτει ότι «στα ύψη αναμένεται να εκτιναχθεί ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες, με τη θερμοκρασία να διατηρείται στους 38 βαθμούς Κελσίου σήμερα και αύριο. Τα χειρότερα ωστόσο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, έρχονται από την Παρασκευή, αλλά και το Σάββατο και την Κυριακή, όπου το θερμόμετρο θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο "χτυπώντας" τους 42 βαθμούς Κελσίου. Το κύμα καύσωνα αναμένεται να υποχωρήσει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από τις υψηλές θερμοκρασίες».


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 20 June 2007 - 21:45:33 UTC