Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-08-31

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/8/2007
  • [02] Νέα σπίτια
  • [03] Δημοσκοπήσεις
  • [04] Αρκαδία
  • [05] Καραμανλής
  • [06] ΠΑΣΟΚ
  • [07] Σουφλιάς
  • [08] Ανασυγκρότηση
  • [09] Αλαβάνος
  • [10] Επερχόμενος καύσωνας
  • [11] Αυτοδυναμία
  • [12] ΚΚΕ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 31/8/2007

    Η κατασκευή των καμένων σπιτιών των πυρόπληκτων, που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κυριαρχεί στα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Το κράτος θα χτίσει τα καμένα σπίτια. Απόφαση - δέσμευση του πρωθυπουργού.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Δωρεάν σπίτια στους πυρόπληκτους. Κ.Καραμανλής: Το κράτος θα αντικαταστήσει τις ολοκληρωτικά καμένες κατοικίες με καινούριες.

    Η ΑΥΓΗ: Αλλαγή του τοπίου ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ. Συνέντευξη Τύπου χθες στο Ζάππειο.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Τα έδωσε όλα ο Καραμανλής. Για πρώτη φορά το κράτος λειτουργεί ταχύτατα, δίδοντας αμέσως μεγάλα ποσά για αποζημιώσεις και αναλαμβάνει να χτίσει από την αρχή όλα τα σπίτια που υπέστησαν καταστροφές από τις φωτιές.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι δημοσκόποι παραδέχονται. Ανέφικτες οι προβλέψεις για τις εκλογές.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δωρεάν σπίτια στους πυρόπληκτους. Επιτέλους, μια κυβέρνηση με αυταπόδεικτη κοινωνική ευαισθησία.

    ΕΘΝΟΣ: Αμόκ παροχών και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Πρωτοφανής προεκλογικός εκχυδαϊσμός με εμπόριο ελπίδας στα αποκαΐδια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:ΠΥΡ: ET IN ARCADIA EGO (Πήγα και Εγώ στην Αρκαδία). Το αποτύπωσε στον πίνακα "Αρκάδες Ποιμένες" ο ζωγράφος Πουσέν και το επαναλαμβάνει τώρα η φωτιά.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Γιώργο....Χάνουμε. Σαφές μήνυμα στελεχών του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα αναλάβουν την ήττα, την οποία θα χρεώσουν προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ο ιός των γκάλοπ χτυπά τα κόμματα. Αλλαγή πλεύσης στις προεκλογικές καμπάνιες. Διατηρεί το προβάδισμα η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μπουρλότο στις δημοσκοπήσεις. Απέσυρε ξαφνικά την έρευνα "τάσεις" η MRB.

    ΕΣΤΙΑ: Δυσχερής η αυτοδυναμία. Πώς επιδρά τώρα ο εκλογικός νόμος.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παροχές σε πυρόπληκτους, προβλήματα στη βοήθεια. Κ. Καραμανλής: Η πολιτεία θα κτίσει τα καμένα σπίτια.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Σπίτια από την πολιτεία. "Γενναία" πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

    ΤΑ ΝΕΑ: Προεκλογικό 15νθήμερο προσφορών! Σήμερα: ΔΩΡΕΑΝ σπίτια ( με ξένα λεφτά).

    Η ΝΙΚΗ: Μάζεψαν το γκάλοπ μετά τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ για χειραγώγηση. Επιμέριζε δυσανάλογα τις ευθύνες για τις πυρκαγιές σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Δια πυρός και κάλπης. Σταθερή η ψαλίδα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ την επομένη των πυρκαγιών.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Νέα αρχή σε όλα από Καραμανλή. Το χρέος μετά την εθνική τραγωδία.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ψήφος χαστούκι στο δικομματισμό με ενίσχυση του ΚΚΕ. Περιοδεία της Αλέκας Παπαρήγα στους ναυτεργάτες.

    Η ΧΩΡΑ : Συναγερμός για καύσωνα και Μποφόρ, ενώ καίγεται ακόμα η Πελοπόννησος.

    City Press: Καταστροφή χωρίς τέλος. Συνεχίζονται οι μεγάλες πυρκαγιές σε Εύβοια, Αρκαδία και Λακωνία.

    Metro : Όλα για την ανασυγκρότηση. Την ανακατασκευή των καμένων σπιτιών αναλαμβάνει η Πολιτεία με τη συνδρομή του Ταμείου Στήριξης για τους Πυρόπληκτους.

    Metropolis: Δίχως στέγη και πάλι το περιβάλλον.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η ανθρωπιά θα νικήσει! "Τσουνάμι" προσφορών για τους πυρόπληκτους.

    ΕΓΝΑΤΙΑ: Ασυντόνιστοι και στις ...αποζημιώσεις; Συνωστισμός στις Τράπεζες- Διπλοπληρωμές σε επιτήδειους.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Από τα ΚΕΠ οι ...βάσεις. Αναμένονται νέα αποτελέσματα για το 15% σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στο τραπέζι όλα όσα έγιναν και θα γίνουν. Σύσκεψη των δημάρχων του Νομού Θεσσαλονίκης.

    [02] Νέα σπίτια

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει ότι "ο κ. Καραμανλής, αμέσως μετά από σύσκεψη που είχε στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση με τα χρήματα από το ταμείο πυρόπληκτων θα κατασκευάσει τα σπίτια που κατεστράφησαν από τις πυρκαγιές".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "η Πολιτεία αναλαμβάνει με τη συνδρομή του Ταμείου Αλληλεγγύης την κατασκευή των σπιτιών που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο. Αυτό αποφάσισε χθες ο πρωθυπουργός, που δίνει λύση στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου οι κάτοικοι που έχασαν τα σπίτια τους τόνιζαν πως και δάνεια να πάρει δεν θα έχουν τη δυνατότητα να τα αποπληρώσουν".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "διότι οι άνθρωποι αυτοί, που καταστράφηκαν και έζησαν ό,τι έζησαν, μέσα στην ατυχία τους είναι τυχεροί- εάν δεν απείχαν μόνο λίγες μέρες οι κάλπες, η κυβέρνηση ούτε που θα διενοείτο να τους χορηγήσει τέτοια απλόχερη βοήθεια. Μετά την εφάπαξ οικονομική βοήθεια για άμεση ανακούφιση, της οποίας έκαναν χρήση ήδη στις πρώτες δύο ημέρες 20.000 άνθρωποι (όχι όλοι πυροπαθείς), χθες η προεκλογική προσφορά της ημέρας περιελάμβανε τη δωρεάν ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων σπιτιών και την ανακατασκευή όσων έχουν υποστεί ζημιές (με λεφτά του ελληνικού λαού, φυσικά ). Μέτρο αναμφιβόλως γενναιόδωρο, μόνο που δεν είχε παρασχεθεί ποτέ για τον απλούστατο λόγο ότι κάηκαν σε μη προεκλογική περίοδο".

    Σύμφωνα με τη City Press "την επικοινωνιακή της αντεπίθεση συνέχισε και χθες η κυβέρνηση, με επίκεντρο την αποκατάσταση των πληγέντων και το σχέδιο ανασυγκρότησης των περιοχών που καταστράφηκαν. Αιχμή του δόρατος για μια ακόμη φορά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Π. Μολυβιάτη, ενώ αργότερα επισκέφθηκε το ΥΠΕΧΩΔΕ. Εκεί, έχοντας πλάι του τον Γ. Σουφλιά, ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι η πολιτεία αναλαμβάνει την κατασκευή των καμένων σπιτιών από τις πυρκαγιές με τη συνδρομή του εν λόγω Ταμείου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει ότι "μία ακόμα σημαντική πρωτοβουλία για την ανακούφιση των πυρόπληκτων συμπολιτών μας αναλαμβάνει η κυβέρνηση. Όπως ανακοίνωσε χθες ο Κώστας Καραμανλής, μετά τη συνάντηση με τον Γιώργο Σουφλιά στο ΥΠΕΧΩΔΕ, η κατασκευή των σπιτιών που κάηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές θα γίνει με δαπάνες του Δημοσίου, με τη συνδρομή του ταμείου στήριξης πυρόπληκτων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "η Πολιτεία - το κράτος- θα αναλάβει την κατασκευή των κατεστραμμένων σπιτιών στις περιοχές που κάηκαν από τις φονικές πυρκαγιές, με τη συνδρομή του Ταμείου αλληλεγγύης που συνεστήθη γι αυτό τον σκοπό με πρόεδρο τον πρώην υπουργό Π. Μολυβιάτη. Την κατηγορηματική διαβεβαίωση έκανε χθες ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο ΥΠΕΧΩΔΕ και την σύσκεψη που είχε με τον υπουργό Γιώργο Σουφλιά".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "την κατασκευή των καμένων σπιτιών από τις πυρκαγιές την αναλαμβάνει η πολιτεία με τη συνδρομή του Ταμείου Αλληλεγγύης των πολιτών, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά την επίσκεψή του στο ΥΠΕΧΩΔΕ και τη συνεργασία που είχε για τα μέτρα αρωγής με τον υπουργό Γιώργο Σουφλιά. Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον κ. Σουφλιά και τα στελέχη του υπουργείου είπε ότι η εντολή είναι "κινούμαστε γρήγορα χωρίς καθυστερήσεις, παραμερίζουμε τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας, τίποτα δεν πρέπει να σταθεί στο δρόμο του χρέους μας". Οι συμπολίτες μας, πρόσθεσε, πρέπει να βλέπουν αυτές τις ημέρες την πολιτεία να στέκεται δίπλα τους".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "την κατασκευή ενός νέου σπιτιού στη θέση κάθε καμένου, από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αναλαμβάνει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά από σύσκεψη με τον αρμόδιο υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά. Τα δωρεάν σπίτια στους πυρόπληκτους πρόκειται να κατασκευαστούν δημοσία δαπάνη με τη συνδρομή του Ταμείου Αλληλεγγύης των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η επιδότηση για την επισκευή κατοικιών από το 1/3 της αξίας στο 1/2 μέχρι τα 300 ευρώ το τ.μ.".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επισημαίνει ότι "σε νέα βήματα στην κατεύθυνση της ανακούφισης των πυρόπληκτων της Πελοποννήσου και της Εύβοιας προέβη χθες η κυβέρνηση, αλλά τις πρωτοβουλίες της συνεχίζουν να σκιάζουν δυσλειτουργίες στη διάθεση της οικονομικής βοήθειας στους πληγέντες, καθώς και η αδυναμία πλήρους κατάσβεσης των πυρκαγιών".

    [03] Δημοσκοπήσεις

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι «δεκαπέντε ημέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες το εκλογικό τοπίο φαντάζει θολό και οι όποιες προβλέψεις, παρά τον πληθωρισμό δημοσκοπήσεων, καθίστανται ανέφικτες. Οι ίδιοι οι δημοσκόποι δηλώνουν αδυναμία, δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα δείγματά τους, οι ψηφοφόροι στις πυρόπληκτες περιοχές αρνούνται να απαντήσουν και όταν απαντούν θυμός και συναισθήματα βαριά τους καταλαμβάνουν. Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία MRB, η οποία τελευταίως αμφισβητήθηκε εντόνως, ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να ολοκληρώσει τις "Προεκλογικές Τάσεις 2007"».

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει ότι «σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκε εταιρεία δημοσκοπήσεων μετά την έντονη αμφισβήτηση των μετρήσεών της από το ΠΑΣΟΚ και την καταγγελία για υπόγεια συνεργασία με την κυβέρνηση. Η εταιρεία ακύρωσε τα στοιχεία της μέτρησης, παραδεχόμενη ότι στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές υπήρξε υψηλό ποσοστό άρνησης συμμετοχής. Από την τελευταία της δημοσκόπηση προέκυπτε ότι το ΠΑΣΟΚ έφταιγε για τις πυρκαγιές. Η Χαριλάου Τρικούπη εξαπέλυσε νέα επίθεση, καταγγέλλοντας "εξαρτήσεις", "εταιρικές σχέσεις" και προσπάθεια "χειραγώγησης" των πολιτών πριν από τις κάλπες».

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι «μία ημέρα πριν απαγορευθεί η δημοσίευσή τους και 16 ημέρες πριν από τις εκλογές, οι δημοσκοπήσεις του Αυγούστου δέχτηκαν χθες ισχυρό πλήγμα. Η εταιρεία MRB, η οποία βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο της αμφισβήτησης, απέσυρε δημοσκόπησή της, επικαλούμενη το γεγονός ότι πολλοί ψηφοφόροι σε πυρόπληκτες περιοχές αρνήθηκαν να απαντήσουν. "Έπεσαν οι μάσκες", σχολίασε το ΠΑΣΟΚ».

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ «οι πυρκαγιές μπλοκάρουν πλέον και τις δημοσκοπήσεις. Ιδιαίτερα στις πληγείσες περιοχές, η συναισθηματική φόρτιση αποτρέπει τους πολίτες από τη συμμετοχή στις δημοσκοπήσεις, που διεξάγονται με τη μέθοδο της προσωπικής συνέντευξης δια ζώσης. Έτσι η εταιρία MRB, η οποία χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο στις "Τάσεις", ακύρωσε τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έκτακτης εκλογικής μέτρησης, που θα ήταν η τελευταία πριν από την έναρξη της περιόδου απαγόρευσης».

    [04] Αρκαδία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι «ήταν μεγάλη τιμή να επισκεφθεί κανείς την Αρκαδία, την καρδιά του Μοριά. Μεγάλη η ιστορική κληρονομιά των σύγχρονων Αρκάδων και μεγαλύτερη ακόμη η προσφορά σε όλους τους τομείς της ζωής των Αρκάδων. Άνθρωποι του πνεύματος σ΄ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό χώρο έγραψαν έργα για την πανέμορφη χώρα της Αρκαδίας».

    [05] Καραμανλής

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ υποστηρίζει ότι «τη σοβαρότερη κρίση όχι μόνο της θητείας του ως πρωθυπουργός, αλλά και της μεταπολιτευτικής ιστορίας αντιμετωπίζει ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μπροστά σ΄αυτό που χαρακτηρίστηκε εθνική καταστροφή, επιχειρεί να σώσει την παρτίδα με μια σειρά κινήσεων. Ο πρωθυπουργός προχωρώντας σ΄ένα κρυφό "ανασχηματισμό" προσπαθεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά την επόμενη μέρα των φονικών πυρκαγιών, προκειμένου να μη στοιχίσουν αυτές στο εκλογικό αποτέλεσμα».

    [06] ΠΑΣΟΚ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι «"Γιώργο χάνουμε". Με τη φράση αυτή κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στέλνουν το μήνυμα στον Γ. Παπανδρέου και τον προειδοποιούν για την επόμενη ημέρα, τότε δηλαδή, που θα θέσουν ζήτημα ηγεσίας με την απομάκρυνση του σημερινού προέδρου από την ηγεσία του Κινήματος».

    [07] Σουφλιάς

    Η METROPOLIS υπογραμμίζει ότι «αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου όπου και είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Σουφλιάς προέβη σε δήλωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι για άλλα 3-4 χρόνια δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός της ευθύνης για το περιβάλλον από το ΥΠΕΧΩΔΕ. "Αφού περάσουν τα χρόνια αυτά, μπορούμε να το δούμε, καθώς επίσης και το αν θα πρέπει στο υπουργείο Περιβάλλοντος να υπαχθούν και τα δάση", δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός ΠΕ(;)ΧΩ(;)ΔΕ.

    Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13 προσθέτει ότι «ο σημερινός πρωθυπουργός είναι αυτός που πρέπει να τα δει ΟΛΑ από την αρχή, κι ας είναι τόσο κοντά οι εκλογές. Ο σημερινός πρωθυπουργός και η σημερινή κυβέρνηση οφείλουν να πουν ξεκάθαρα ότι θα προχωρήσουν σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, να δώσει το σύνθημα τώρα της πιο μεγάλης ανασυγκρότησης, όχι μόνο της Ηλείας αλλά όλης της χώρας».

    [08] Ανασυγκρότηση

    Η METRO αναφέρει ότι «σε πλήρη εφαρμογή βρίσκονται τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των πολιτών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Επισκεπτόμενος χθες το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, έδωσε εντολή να ενταθούν οι ρυθμοί για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών».

    [09] Αλαβάνος

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι "βαριές κατηγορίες εκτόξευσε κατά της κυβέρνησης ο Αλέκος Αλαβάνος με αφορμή τις πυρκαγιές λέγοντας ότι "αν είχε στοιχειώδη εντιμότητα μια τέτοια κυβέρνηση, αντί να δημαγωγεί και να εξαγοράζει και να μας γυρίζει στις εποχές του Δεληγιάννη, θα έπρεπε να συγκαλέσει όλα τα κόμματα, μια επιτροπή όλων των κομμάτων, να συμφωνήσουν σ΄ένα κοινό πρόγραμμα".

    [10] Επερχόμενος καύσωνας

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "κινδύνους αναζωπύρωσης των παλιών εστιών αλλά και εμφάνισης νεώτερων σε δασικές περιοχές της χώρας που κατάφεραν να μείνουν ανέπαφες από το πρόσφατο πύρινο ολοκαύτωμα φέρνουν οι ισχυροί άνεμοι , που σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα πνέουν τις επόμενες μέρες. Φαίνεται πως ο όλεθρος που έχουν υποστεί τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της Πελοποννήσου δεν έχει τέλος, αφού οι καιρικές συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών δεν λένε να υποχωρήσουν".

    [11] Αυτοδυναμία

    Η ΕΣΤΙΑ : "έχει γράψει ότι ο νέος εκλογικός νόμος, τον οποίο εψήφισε η Κυβέρνησις Σημίτη και θα εφαρμοσθή για πρώτη φορά στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, είναι έντιμος και δίκαιος. Κατ΄αρχήν δεν δυσχεραίνει την αυτοδυναμία, αφού προβλέπει γενναίο πριμ 40 εδρών για το πρώτο κόμμα. Όμως για να επιτευχθή η αυτοδυναμία, προϋπόθεσις είναι το πρώτο κόμμα να έχη λάβει ποσοστό 41-43%, αναλόγως του πόσα κόμματα θα εισέλθουν στην Βουλή".

    [12] ΚΚΕ

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι "σε αυτές τις εκλογές μπορεί να δημιουργηθεί μια ανάταση, ανακούφιση, να δοθεί η δυνατότητα να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Αν τα δύο κόμματα εξουσίας χάσουν ψήφους από εργατικά λαϊκά στρώματα και οι απώλειες κατευθυνθούν στο ΚΚΕ, θα κερδίσουμε χρόνο ενάντια στα καινούργια αντιλαϊκά μέτρα. Το εργατικό λαϊκό κίνημα θα είναι σε καλύτερη θέση όχι μόνον άμυνας, αλλά αντεπίθεσης. Θα απελευθερωθούν δυνάμεις εγκλωβισμένες από τα δύο μεγάλα κόμματα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 31 August 2007 - 22:19:44 UTC