Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-10-15

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/10/2007
  • [02] Ασφαλιστικό
  • [03] Συνέντευξη Αβραμόπουλου
  • [04] Πετρέλαιο θέρμανσης
  • [05] Κυβερνητική πολιτική
  • [06] Γλυπτά Παρθενώνα
  • [07] ΠΑΣΟΚ-Γκάλοπ
  • [08] ΠΑΣΟΚ
  • [09] Ρύποι

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/10/2007

    Το Ασφαλιστικό,η άνοδος της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και οι δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν το Γιώργο Παπανδρέου να προηγείται του Ευάγγελου Βενιζέλου στην πρόθεση ψήφου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : Τα "γκάλοπ" σκοπιμότητας πνίγουν στο ΠΑΣΟΚ. Ενώ το κόμμα διαλύεται!...

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 6.000 νοσηλευτές εντάσσονται στο ΕΣΥ. Ο υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος μιλάει για τον τομέα του και θέματα της επικαιρότητας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μαϊμού όλα τα γκάλοπ που εμφανίζουν τον Γιωργάκη να...σαρώνει τον Βενιζέλο!!!

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τα 9 "κλειδιά" του κοινωνικού κράτους. Άμεση υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων.

    ΕΘΝΟΣ: Ακριβότερο 18% το πετρέλαιο θέρμανσης. Βάζει φωτιά στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς του χειμώνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ...Γεώργιον Ανδρέα Παπανδρέου. Όλα τα ...μαντεία του τόπου με τα "σφάγια" στον βωμό του ΠΑΣΟΚ δείχνουν για την μετά Ζάππειον εποχή..

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Η διαπλοκή έκαψε το χαρτί Βενιζέλου. Οι βαρόνοι των ΜΜΕ "βούλιαξαν" πολιτικά τον Ε. Βενιζέλο, ο οποίος πέφτει κάτω από το 30%.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εγγυήσεις Καραμανλή για το ασφαλιστικό. "Ήπιες αλλαγές, με τόλμη αλλά χωρίς αιφνιδιασμούς" ζήτησε ο πρωθυπουργός από Γ. Αλογοσκούφη και Β. Μαγγίνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Σε μέγγενη 1 εκατ. ασφαλισμένοι. Ασφαλιστικό: Βιάζεται η κυβέρνηση-Στο στόχαστρο οι 40άρηδες.

    ΕΣΤΙΑ: Ολέθρια λάθη με το Ασφαλιστικό. Οι πολιτικοί αρνούνται να πουν την αλήθεια.

    ΤΑ ΝΕΑ: Χαράτσι 500 ευρώ για κάθε οικογένεια. 20% ακριβότερο το πετρέλαιο από σήμερα.

    Η ΧΩΡΑ : Το Ασφαλιστικό θα επηρεάσει μόνο τους νέους. Ήπιο και διαλλακτικό διάλογο συνέστησε ο πρωθυπουργός.

    City Press: Ασφαλιστικό. Νέες ύποπτες ρυθμίσεις οφειλών.

    Metro: Μεταφορά "αιώνων" Ιστορίας. Με επιτυχία άρχισε η μεταφορά των γλυπτών του Παρθενώνα από το παλιό στο νέο μουσείο.

    Metropolis: Κοκτέιλ ρύπων από τις πυρκαγιές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Απούλητα 13.000 σπίτια. Πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

    [02] Ασφαλιστικό

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι "σε όσους μπήκαν στην αγορά εργασίας τη δεκαετία 1983-92 πέφτει βαρύς ο πέλεκυς των περικοπών του Ασφαλιστικού. Οι σκληρότερες αποφάσεις αφορούν 300.000 άτομα σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και Δημόσιο, ενώ άλλοι 700.000 "40άρηδες" που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν το μάρμαρο".

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι " ο διάλογος για το Ασφαλιστικό θα πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατό πιο σύντομα, να διεξαχθεί σε ήπιους τόνους, χωρίς ρήξεις και ακρότητες , με τη μέγιστη κοινωνική συναίνεση και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συμβούν ανατροπές".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "βήμα -βήμα" κι όχι με "ανοιχτή ατζέντα εφ΄όλης της ύλης" για το ασφαλιστικό, με "υπομονή και σεβασμό σε όλες τις απόψεις", είναι η στρατηγική της κυβέρνησης, όπως την ανέλυσε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στους υπουργούς Οικονομίας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και Απασχόλησης κ. Βασίλη Μαγγίνα το περασμένο Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου".

    H City Press σημειώνει ότι "σε "κατάσταση μάχης" βρίσκονται κυβέρνηση, κόμματα και κοινωνικοί εταίροι αναφορικά με το ζήτημα του διαλόγου για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος. Προχθές ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τους υπουργούς Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και Απασχόλησης Β. Μαγγίνα, ενώ η εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" παρουσιάζει δέσμη δέκα μέτρων για το ασφαλιστικό, σαφώς πιο ήπιων από τις προτάσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων υπό τον Ν. Αναλυτή, αλλά και του διοικητή Τραπέζης της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνα".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "η κυβέρνησις Καραμανλή κινδυνεύει να υποστή με το Ασφαλιστικό ό,τι έπαθε η Κυβέρνησις Σημίτη. Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει το όλο ζήτημα είναι εσφαλμένος. Το δε πιθανώτερο είναι ότι όταν η Κυβέρνησις ανακοινώση τις όποιες προτάσεις της, θα προκληθούν τέτοιες αντιδράσεις ώστε θα αναγκασθή να τις αποσύρη. Δηλαδή ό,τι συνέβη με τις προτάσεις Σημίτη - Γιαννίτση τον Απρίλιο 2001".

    [03] Συνέντευξη Αβραμόπουλου

    Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος στη συνέντευξή του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ "χαρακτηρίζει άκαιρη και ανεπίτρεπτη τη συζήτηση που έχουν ξεκινήσει στελέχη της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τη διαδοχή του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Ο υπουργός προειδοποιεί χαρακτηριστικά ότι "αυτήν την ώρα κρίνονται μαζί με τις αρχές, που διέπουν την εσωτερική λειτουργία των θεσμών και οι χαρακτήρες των ανθρώπων". Πρόκειται για την πρώτη παρέμβαση πολιτικού και μάλιστα κυβερνητικού παράγοντα στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στο παρασκήνιο της Ιεράς Συνόδου πυροδοτώντας τη διαδοχολογία. Μάλιστα ο υπουργός αναφέρεται με ξεκάθαρο τρόπο και στα όσα συζητούνται σχετικά με το εάν έπρεπε ο κ. Χριστόδουλος να μεταφερθεί για μεταμόσχευση στις Ηνωμένες Πολιτείες, ζήτημα που επίσης έχει προκαλέσει δημόσιες αντεγκλήσεις μεταξύ των ιατρών. Επίσης, στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή του ο κ. Αβραμόπουλος: διαπιστώνει βαθιά κρίση στο ΠΑΣΟΚ, κρίση όχι μόνον ηγεσίας, αλλά και ταυτότητας. Διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση δεν θα λειτουργήσει καιροσκοπικά, εκμεταλλευόμενη την κρίση στο ΠΑΣΟΚ για να προωθήσει σκληρά μέτρα αυτή την περίοδο. Προειδοποιεί την Αριστερά να μην επιδείξει υπεροψία λόγω της ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής δύναμης. Προαναγγέλλει την πρόσληψη 4.500 ιατρών στο ΕΣΥ. Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους ιατρούς του ΕΣΥ να έχουν και ιδιωτικά ιατρεία".

    [04] Πετρέλαιο θέρμανσης

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι "καίει" τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών για τον χειμώνα η άνοδος της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο "βγαίνει" στην αγορά από σήμερα μετ' εμποδίων λόγω της απεργίας στα ΕΛ.ΠΕ".

    Τα ΝΕΑ προσθέτουν ότι "πεντακόσια ευρώ περισσότερα από πέρυσι κοστίζει φέτος ο "λογαριασμός" από το πετρέλαιο θέρμανσης και τις ανατιμήσεις σε δεκάδες καταναλωτικά προϊόντα".

    [05] Κυβερνητική πολιτική

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "πιστή στις δεσμεύσεις της, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση των όσων εξήγγειλε προεκλογικά μέχρι το τέλος του έτους, σε μια προσπάθεια στήριξης του κοινωνικού κράτους. Η κυβέρνηση ετοιμάζει εννέα νομοθετικές παρεμβάσεις προκειμένου να θωρακίσει περαιτέρω το κοινωνικό κράτος και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κοινωνική δικαιοσύνη, όπως λένε παράγοντες του Μαξίμου".

    [06] Γλυπτά Παρθενώνα

    Η Metro σημειώνει ότι "ένα ελληνικό... θαύμα εξελίσσεται από χθες στην Ακρόπολη, με τη μεταφορά των γλυπτών του Παρθενώνα από το παλαιό μουσείο. Ειδικότερα, μετά από 2.500 χρόνια περίπου, 400 εκθέματα θα μεταφερθούν με γερανούς -ο πρώτος είναι εγκατεστημένος κοντά στο παλαιό μουσείο της Ακρόπολης, ο δεύτερος στην οδό Τριπόδων και ο τρίτος σε βάθρο στη γέφυρα εισόδου του νέου μουσείου -από τον Ιερό Βράχο προς το νέο μουσείο".

    [07] ΠΑΣΟΚ-Γκάλοπ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "σε καμένο πολιτικό χαρτί, εξαιτίας της εξωφρενικής υποστήριξης οργανωμένων συμφερόντων και βαρόνων των ΜΜΕ, μεταλλάχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πριν αλλά και μερικές ημέρες μετά τις εκλογές, εμφανιζόταν ως ο νέος πολιτικός αστέρας, που θα έφερνε και πάλι το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ υπογραμμίζει ότι "εικόνα διάλυσης, με τρεις επίδοξους αρχηγούς να ανταλλάσσουν πυρά πολώνοντας το ήδη φορτισμένο κλίμα και τα γκάλοπ να παίζουν με τα νεύρα στελεχών και βουλευτών, επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "διαστάσεις γιγαντιαίου πολιτικού σκανδάλου λαμβάνει η υπόθεση με τις μαϊμού δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου να... προηγείται του Ευάγγελου Βενιζέλου στο κρίσιμο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Το τελευταίο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας μία σειρά από γκάλοπ που διενήργησαν εταιρίες συνδεδεμένες με το σύστημα επικοινωνίας της κυβέρνησης, τα στοιχεία των οποίων είναι αντιφατικά, ανακόλουθα και σε τελική ανάλυση στερούνται κάθε λογικής".

    [08] ΠΑΣΟΚ

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ "τέσσερις εβδομάδες απομένουν για τους τρεις υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συγκεντρώσουν τις περισσότερες προτιμήσεις στις εκλογές της 11ης Νοεμβρίου. Παπανδρέου, Βενιζέλος και Σκανδαλίδης δίνουν τη "μάχη" με περιοδείες και συνεντεύξεις".

    [09] Ρύποι

    Η Metropolis γράφει ότι "οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από πυρκαγιές θα πρέπει τώρα να μάθουν να ζουν - πέραν των άλλων δυσκολιών -και με την εκτεταμένη ρύπανση στο χώμα και στο νερό. Όπως επισημαίνει στην "Καθημερινή" της Κυριακής ο κ. Κ. Νικολάου, χημικός περιβάλλοντος και αντιπρόεδρος της Ένωσης Χημικών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, οι πυρκαγιές στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια εκτόξευσαν στην ατμόσφαιρα κοκτέιλ ρύπων, για το οποίο δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία, καθώς δεν έχουν γίνει ακόμη έρευνες ώστε να διαπιστωθούν τα συστατικά αλλά και η διασπορά τους συνολικά στον ελλαδικό χώρο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Monday, 15 October 2007 - 19:57:22 UTC