Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 07-11-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/11/2007
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/11/2007

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η απόφαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά για τη χρήση καμερών από τις Αρχές σε κινητοποιήσεις για τον εντοπισμό δραστών έκνομων πράξεων,οι καταλήψεις στα σχολεία, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ο ΧΑΒΑΛΕΣ των καταλήψεων. Περιθωριακά στοιχεία και ασήμαντες μειοψηφίες προκαλούν το χάος στην Εκπαίδευση".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "εκτός από τα σοβαρά προβλήματα, τα κυριότερα αιτήματα των καταληψιών είναι: Καπνιστήριο στο σχολείο, κινητά στην τάξη, χαρτί υγείας στις τουαλέτες, να μην ισχύουν οι εγκύκλιοι που απαγορεύουν τα μίνι, τα σκουλαρίκια στα αγόρια κ.ά. Κατά των καταλήψεων η ΔΑΠ".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Καταλήψεις χωρίς αιτία. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ κλιμάκωση των μαθητικών κινητοποιήσεων - Κατευθύνονται από εξωσχολικά κέντρα".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "γονείς ξεσηκώνονται κατά των καταλήψεων, ασκούν πιέσεις για ν' ανοίξουν τα σχολεία και καταγγέλλουν ότι πίσω από το φαινόμενο, το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με διαφορετικά αιτήματα, βρίσκονται εξωσχολικοί που πρόσκεινται στο χώρο της Αριστεράς. Στελέχη κομμάτων και πολιτικών νεολαιών, καθώς και εκπρόσωποι φορέων με γνωστή κομματική ταυτότητα, όπως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών Λάζαρος Απέκης, υποδαυλίζουν με δημόσιες δηλώσεις τους τις καταλήψεις στα σχολεία".

    Η ΑΥΓΗ: "Σανίδα" κατά ελευθεριών. Κατά παραγγελία γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "το δόγμα σύμφωνα με το οποίο όλοι οι πολίτες είναι ύποπτοι για διάπραξη εγκληματικών πράξεων υιοθετεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς, ο οποίος, με γνωμοδότησή του, που προκάλεσε η ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζεται ότι είναι νόμιμη η παρακολούθηση με κάμερες και η βιντεοσκόπηση κινητοποιήσεων, καθώς και άλλων δράσεων σε δημόσιους χώρους. Ο κ. Σανιδάς προσχωρεί μάλιστα στη θεωρία Πολύδωρα για "έκνομες" πράξεις πολιτικών ομάδων".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Συναγερμός για Βενιζέλο έχει σημάνει στην βάση της Δημοκρατικής Παράταξης".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε γενικό συναγερμό για την προάσπιση του ΠΑΣΟΚ ως κόμματος εξουσίας - κόντρα στα ψοφίμια και τους βαρόνους, που προτίμησαν να εξελιχθούν σε λούστροι της οικογένειας Παπανδρέου από το να στηρίξουν τη νικηφόρα προοπτική της υποψηφιότητας Βενιζέλου - τελεί ο κόσμος της Δημοκρατικής Παράταξης".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Κάμερες παντού με εντολή Εισαγγελέα. Έρχεται ο Μεγάλος Αδελφός".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "προ των πυλών είναι ο Μεγάλος Αδελφός με τις κάμερες να επανέρχονται παραπέμποντας σε άλλες εποχές - οργουελικές...- αλλά και άλλες πρακτικές, όπου κυρίαρχο είναι το στοιχείο της αστυνομοκρατίας. Η συντηρητική στροφή της κυβέρνησης επιβεβαιώνεται καθημερινά και ενισχύεται η άποψη ότι πλέον υιοθετείται σε μεγάλο βαθμό η σκληρή γραμμή που ακολουθεί ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Η αλλαγή της πολιτικής γραμμής αποτυπώθηκε ξεκάθαρα με τη χθεσινή γνωμοδότηση - "βόμβα" του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Καταλήψεις για τον ...Καποδίστρια 2! Νέο "μπουρλότο" στην Παιδεία με προσχηματικά αιτήματα!"

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "βαρόμετρο" για το μέλλον των κινητοποιήσεων μέχρι και το τέλος του έτους αποτελούν τα σημερινά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, με τη... σφραγίδα των ομοσπονδιών όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης και των φοιτητών, αλλά και η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των μαθητών, την Κυριακή 4 του μήνα. Το υπ. Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει νέες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς εξασφάλισε χθες 1.000 επιπλέον πιστώσεις, για 1.000 θέσεις αναπληρωτών, ενώ επιχειρεί να κρατήσει "χαμηλούς τόνους" για τις μαθητικές καταλήψεις".

    ΕΘΝΟΣ: "Μαχαίρια για τα Σκόπια. Μετωπική κυβέρνησης - ΛΑΟΣ με το βλέμμα στους αντάρτες".

    Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "με φόντο το ζήτημα των Σκοπίων και τα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κ. Καραμανλής εν όψει της σύνθετης ονομασίας που θα επιχειρήσει να "περάσει", βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη η πρώτη -μετά τις εκλογές- μετωπική αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον ΛΑΟΣ και προσωπικά με τον κ. Γ. Καρατζαφέρη. Ο πρωθυπουργός, βλέποντας ότι βουλευτές της ΝΔ "τείνουν ευήκοα ώτα" στα όσα λέει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ για την ανάγκη να υπάρξει σθεναρή στάση από τη χώρα μας στη διαπραγμάτευση που αρχίζει, έδωσε εντολή στον κ. Ρουσόπουλο να απαντήσει με "σκληρή γλώσσα" στον κ. Καρατζαφέρη και να προσπαθήσει να τον απομονώσει πολιτικά".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Να συγκληθεί Συμβούλιο Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών "μετά τη 12η Νοεμβρίου οπότε θα εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δεν πρέπει κανένας μέχρι τότε να εκφράζει απόψεις ανεύθυνες και ανεδαφικές. Να δεσμευτούν οι αρχηγοί για να μην έχουμε μετέπειτα ανέξοδες κριτικές. Όσοι μιλούν για δημοψήφισμα ας περιμένουν πρώτα να δουν τι θα αποφασίσει το Συμβούλιο των αρχηγών".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ξαφνικός "έρωτας" του Γ. Καρατζαφέρη με τη μετεκλογική στρατηγική του Κ. Καραμανλή".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ξαφνικός έρωτας Καρατζαφέρη προς τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ικανοποιεί τη δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και ταυτόχρονα αφήνει ερωτηματικά για τον χρόνο προσέγγισης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης έτεινε, χθες, μιλώντας στον 9.89, χέρι φιλίας και συνεργασίας προς τον κ. Καραμανλή λέγοντας μάλιστα ότι δεν μπορεί να ασκηθεί κριτική στην κυβέρνηση εάν δεν περάσει ένας εύλογος χρόνος. Προσδιόρισε δε την περίοδο χάριτος την οποία θα πρέπει να απολάβει η κυβέρνηση στον ένα χρόνο".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Λουκέτο στην Παιδεία; Υπό κατάληψη 400 σχολεία. Φόβοι για νέα σύγκρουση που θα στοιχίσει χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες . Σε αναστάτωση οι γονείς σε όλη τη χώρα".

    Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "κοινωνική συμμαχία με τους γονείς, τους οποίους προσκάλεσε χθες να αναλάβουν ενεργό ρόλο για την υπεράσπιση του δικαιώματος "κάθε μαθητή να μάθει γράμματα" επιδιώκει η κυβέρνηση "όσο είναι ακόμη νωρίς" και πριν τεθεί εκτός ελέγχου το μέτωπο των μαθητικών καταλήψεων. Όπως δήλωσε στον ΕΤ αρμόδια κυβερνητική πηγή, "το υπουργείο Παιδείας θα αντιμετωπίσει την κατάσταση με διαλλακτικότητα, δεν θα καταφύγει σε πιεστικούς τρόπους, αλλά και δεν θα δεχθεί αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Φακέλωμα με βούλα εισαγγελέα. Ελευθέρας για παρακολούθηση με κάμερες στις διαδηλώσεις".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "και με τη βούλα της εισαγγελικής αρχής εγκαθίσταται πλέον ο Μεγάλος Αδελφός στις πορείες και διαδηλώσεις. Η εγκύκλιος εκδόθηκε, περιέργως, ενάμιση χρόνο μετά την υποβολή του σχετικού ερωτήματος από την ΕΛΑΣ (8/7/2006) μόλις μια ημέρα πριν από την πραγματοποίηση του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου και ενώ εκκρεμεί η οριστική κρίση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χρήση των καμερών".

    ΕΣΤΙΑ: "Αρχίζουν τα συλλαλητήρια. Ανεξήγητη ανοχή επιδεικνύει η Κυβέρνησις".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ενάμισυ μήνα μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου και η όποια περίοδος χάριτος τελείωσε. Χθες το κέντρο της Αθήνας έκλεισε για μία και πλέον ώρα λόγω πορείας των συνταξιούχων. Σήμερα πραγματοποιείται το πρώτο μετεκλογικό πανσπουδαστικό συλλαλητήριο, κατά τα ειωθότα ημέρα Πέμπτη. Παράλληλα, κλιμακώνονται οι καταλήψεις σχολείων από μαθητές, με αποτέλεσμα την διακοπή της λειτουργίας τους".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι κάμερες με εντολή εισαγγελέα στις πορείες. Γ. Σανιδάς: Η χρήση τους εφόσον διαπράττονται αξιόποινες πράξεις".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "βαθιά ανακούφιση επικρατεί στην Ελληνική Αστυνομία μετά τη χθεσινή γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, με την οποία οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας γίνονται εφεξής τα μάτια της ΕΛΑΣ σε πορείες και συλλαλητήρια, εφόσον διαπράττονται αξιόποινες πράξεις. Η πρακτική εφαρμογή του μέτρου ισχύει από σήμερα, προκαλώντας σειρά αντιδράσεων που εστιάζονται στην ακύρωση σχετικής, εκ διαμέτρου αντίθετης, απόφασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Κατάσχεση μαμούθ...85 τόνοι ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "Ογδόντα πέντε τόνους ακατάλληλα για κατανάλωση τρόφιμα φυτικής και ζωικής προέλευσης απέτρεψαν να διοχετευτούν στην αγορά οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά, τις τελευταίες πέντε ημέρες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 49 τόνους μουχλιασμένο σουσάμι Ινδίας που απαγορεύθηκε να εισαχθεί στην χώρα μας από το Ε΄Τελωνείο Πειραιά, για περίπου 35 τόνους αλλοιωμένων προϊόντων φυτικής προέλευσης που βρέθηκαν στα ψυγεία ΑΛΑΣΚΑ και για έναν περίπου τόνο διάφορα κρέατα που κατασχέθηκαν από εργαστήριο επεξεργασίας κρέατος στο Ρέντη".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Πάει διαδήλωση ο Μεγάλος Αδελφός! Με κάμερες της ΕΛ.ΑΣ. η πορεία για την Παιδεία".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η εγκύκλιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία επιτρέπει τη βιντεοσκόπηση διαδηλώσεων, όταν γίνονται επεισόδια, ενώ σήμερα πραγματοποιείται σε φορτισμένο κλίμα το πρώτο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της νέα ακαδημαϊκής χρονιάς. Την ίδια στιγμή, στην κυβέρνηση ανησυχούν για ενδεχόμενο "φούντωμα" των καταλήψεων σε Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την Ελλάδα".

    Η ΝΙΚΗ: " Φυλαχτείτε. Με εισαγγελική άδεια οι κάμερες στους δρόμους".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, συνδικάτων και φοιτητών προκαλεί η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, παραμονή του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, για τη χρήση καμερών και φωτογραφικών μηχανών από αστυνομικούς όταν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ξεσπούν επεισόδια. Η εν λόγω επιλογή, αντιτίθεται στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων".

    ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ:"-Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο; - Η ΕΥΠ και η ΕΛ.ΑΣ.!"

    Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρει ότι "η..."παραγγελιά" (μέσω γνωμοδότησης ) του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, δια της οποίας πλέον θα επιτρέπεται η βιντεοσκόπηση των διαδηλώσεων από την αστυνομία ανάλογα με το αν αυτό κρίνουν ή όχι απαραίτητο οι "πραίτορες", δεν είναι απλώς μια σκλήρυνση της καταστολής εις βάρος διαδηλωτών, "μπαχαλάκηδων" και "ταραχοποποιών".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αγώνας για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΑΦΙΕΔΟΚΑΜΕΡΩΝ από λαό και νεολαία".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η εγκύκλιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά για τη χρήση από την Αστυνομία των "χαφιεδοκαμερών" τις οποίες χαρακτηρίζει "βουβούς μάρτυρες" που "υποκαθιστούν απλώς τους μάρτυρες αστυνομικούς" στην παρακολούθηση των διαδηλώσεων του κινήματος και τη χρήση τους ως μέσο ποινικοποίησης διαδηλωτών, δίνεται στη δημοσιότητα τη στιγμή που έχουν φουντώσει οι καταλήψεις των σχολείων. Αυτό συνιστά τρομοκρατική ενέργεια".

    Η ΧΩΡΑ: "Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης με Καρατζαφέρη".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σκληρή απάντηση στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ έδωσε χθες η κυβέρνηση , μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γ. Καρατζαφέρη σχετικά με την κυβερνητική πολιτική στο θέμα των Σκοπίων, υπογράμμισε ότι "οι χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις που εκτοξεύει καθώς και η αμετροεπής αλαζονείας που εκπέμπει χαρακτηρίζουν τον ίδιο".

    City Press: "Κόντρα κυβέρνησης - ΛΑΟΣ για το Σκοπιανό".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "εξωτερικά μέτωπα με φόντο την (σημερινή) έναρξη του νέου κύκλου διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ στη Νέα Υόρκη ανοίγει η κυβέρνηση , την ώρα που επιχειρεί με κάθε τρόπο να κλείσει τα εσωτερικά. Αυτήν τη φορά η εστία της έντασης προέκυψε όχι εντός αλλά εκ δεξιών της ΝΔ, με πρωταγωνιστές (κατά σειρά εμφάνισης) τους Κ. Μητσοτάκη, Γ. Καρατζαφέρη και Θ. Ρουσόπουλο".

    Metro: "Στο τραπέζι για το όνομα. Δώδεκα χρόνια μετά την ενδιάμεση συμφωνία, Αθήνα και Σκόπια καλούνται να πάρουν αποφάσεις για την τελική ονομασία της γείτονος".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "με πολλές επιφυλάξεις, αλλά και προσδοκίες από όλες τις πλευρές για τα αποτελέσματά του, ξεκινά σήμερα στη Νέα Υόρκη, υπό τον μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια για το θέμα της ονομασίας. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, δώδεκα χρόνια μετά την ενδιάμεση συμφωνία, Αθήνα και Σκόπια καλούνται να πάρουν αποφάσεις για την τελική ονομασία".

    Metropolis: "Περιβάλλον: Συζήτηση στη Βουλή".

    Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει, εντός των επομένων δύο - τριών ετών, στη δημιουργία ανεξάρτητου υπουργείου Περιβάλλοντος εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή ο πρωθυπουργός. Το δεύτερο θέμα που θα απασχολήσει τη συνεδρίαση (η οποία αφορά στο περιβάλλον και την προστασία του) είναι το άρθρο 24 του Συντάγματος, του οποίου είναι πιθανόν να μην υπάρξει αναθεώρηση. Δεν πρέπει βέβαια να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο προσθήκης , με την οποία θα αναγνωρίζονται ως δασικές οι εκτάσεις εκείνες που αποτυπώνονται ως τέτοιες σε αεροφωτογραφίες από το 1974 και μετά".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Κλεφτοπόλεμος με τις καταλήψεις. Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Big Brother και με το ...νόμο. Νόμιμη κρίνεται η χρήση κάμερας από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων σε περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων".

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Σκοπιανό: Υψηλοί τόνοι, χαμηλές προσδοκίες".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Η 23n Philoxenia εγκαινιάζεται σήμερα από το νέο υπουργός Τουρισμού με μεγάλες προοπτικές".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Συνεχίζεται η επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας. Η Ελλάδα υποχωρεί στην 65η από τη 61η θέση στην κατάταξη του World Economic Forum".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χάνει έδαφος η ελληνική οικονομία παγκοσμίως όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα και κατατάσσεται στην 65η θέση μεταξύ 131 χωρών για την περίοδο 2007-2008, έναντι της 61ης θέσης που κατείχε την περίοδο 2006-2007. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του World Economic Forum που δημοσιοποίησε χθες ο ΣΕΒ, η γραφειοκρατία, το φορολογικό πλαίσιο και το περιοριστικό εργασιακό καθεστώς αποτελούν τα πλέον σημαντικά προβλήματα".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ανάσα στις αγορές από τη Fed. Μείωσε στο 4,5% το επιτόκιο δολαρίου".

    Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "με 9 ψήφους υπέρ και μία κατά η Fed μείωσε χθες τα επιτόκια του δολαρίου κατά 25 μονάδες βάσης. Ήταν μία απόφαση απαραίτητη για να αποσοβηθούν οι κίνδυνοι για την ευρύτερη οικονομία , από τη βίαιη αποθέρμανση της αγοράς κατοικιών και τα προβλήματα στον τομέα των πιστώσεων. Ικανοποίηση στη Wall Street από την απόφαση της Fed".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Υπάλληλος το αφεντικό. Οι Άραβες του Ντουμπάι αναλαμβάνουν τον έλεγχο σε MIG και MPB".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "τα ηνία τόσο της Marfin Popular Bank όσο και της Marfin Investment Group αναλαμβάνουν πλήρως οι Άραβες του Dubai Financial Group,οι οποίες και θα αυξήσουν άμεσα το μερίδιό τους , στην πρώτη μέχρι το 30% του μετοχικού κεφαλαίου και στη δεύτερη έως και το 20% "εν καιρώ". Παράλληλα, ο ισχυρός μέχρι σήμερα άνδρας και των δύο (MPB και MIG) κ. Ανδρέας Βγενόπουλος καθώς όλα δείχνουν, παραδίδει τη σκυτάλη σε υψηλόβαθμο στέλεχος, της αμέσου εμπιστοσύνης των Αράβων , τον ιταλικής καταγωγής κ. Αντρέ Μονέτα".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ουραγοί στη λίστα της Ε.Ε. για την ανταγωνιστικότητα. Στην 25η θέση η Ελλάδα στην Κοινότητα των 27 και 65η στον κόσμο".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέα επιδείνωση της θέσης της Ελλάδας, στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας, καταγράφεται στη φετινή έκθεση για το 2007-2008, του World Economic Forum. Η χώρα μας κατατάσσεται διεθνώς στην 65η θέση μεταξύ 131 χωρών, έναντι της 61ης θέσης , που είχε στην περυσινή έκθεση".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 1 November 2007 - 21:38:33 UTC