Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-01-25

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/1/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/1/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και η συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η προσωποποίηση των διώξεων από τον ανακριτή για την υπόθεση Ζαχόπουλου, μέσα στο Φεβρουάριο, οι εσωκομματικές εξελίξεις, καθώς και η διαφαινόμενη κρίση στο ΠΑΣΟΚ μετά και τη χθεσινή συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλου, η χθεσινή άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς και το ενδεχόμενο κατάργησης του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ), που προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νόμιμα χιλιάδες αυθαίρετα. Εντός σχεδίου 112.000 στρέμματα".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ανοίγει ο δρόμος για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων και την αξιοποίηση οικοπέδων από περίπου 250 χιλιάδες ιδιοκτήτες, μετά την απόφαση του Γιώργου Σουφλιά να χρηματοδοτήσει με 18 εκατ. ευρώ, από το πρόγραμμα ΕΤΕΡΠΣ, πολεοδομικές μελέτες για την ένταξη 112.053 στρεμμάτων στα σχέδια πόλεων σε όλη την Ελλάδα".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Προσκύνημα στη βασιλεύουσα. Συγκίνηση και περισυλλογή κατά τη χθεσινή επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Πόλη και το Πατριαρχείο".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στην Πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Κωνσταντίνος και που επί έντεκα αιώνες αποτελούσε την πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας βρίσκεται από χθες ο Κώστας Καραμανλής. Πρόκειται για ιστορική επίσκεψη".

    Η ΑΥΓΗ: "Πυρηνικό εργοστάσιο στα σχέδια της ΔΕΗ! Διαψεύδεται η διάψευση του υπουργού Ανάπτυξης".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε 12σέλιδο "κείμενο αρχών" για την ενεργειακή πολιτική η ΔΕΗ προσδιορίζει ως υποψήφιες μονάδες και τους πυρηνικούς, δίπλα στις λιγνιτικές και τις μονάδες φυσικού αερίου και πετρελαίου".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Φουλ για εκλογές μέσα στον Μάρτιο. Ο Πρωθυπουργός θέλει να προλάβει την δημιουργία νέου κόμματος... πράγμα με το οποίο συμφωνεί και ο Γιωργάκης".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "πρόωρες εκλογές ακόμη και τον προσεχή Μάρτιο βλέπουν έγκυροι πολιτικοί αναλυτές, αφού οι πάντες συμφωνούν πλέον ότι η κυβερνητική πλειοψηφία των 152 βουλευτών δένει τα χέρια του Κώστα Καραμανλή και οδηγεί την χώρα σε παρατεταμένη ακυβερνησία".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Το "ασανσέρ" των αγορών. Άνοδος - ρεκόρ 8% χθες στην Αθήνα. Προσοχή συνιστούν οι ειδικοί ως τον Ιούνιο. Θεαματικό γύρισμα στα χρηματιστήρια μετά το τριήμερο της πτώσης".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "συνεχίζονται οι δραματικές διακυμάνσεις στα χρηματιστήρια. Το ΧΑ πραγματοποίησε χθες άλμα 8% που αποτελεί ρεκόρ 12 ετών. Με υψηλά κέρδη έκλεισαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Τη σκυτάλη είχε δώσει η Wall Street μετά τις ελπίδες διάσωσης των εταιρειών ασφάλισης ομολόγων".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ο-μυλος το ΠΑΣΟΚ. Προ των πυλών η ρήξη, με αφορμή τον "Όμιλο Προβληματισμού" του Βενιζέλου".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το νέο αυτό "μπρα ντε φερ" φέρνει στα όριά της την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και την πιθανότητα διάσπασης πιο κοντά, καθώς η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί την κίνηση του κ. Βενιζέλου που, αν τελικά προχωρήσει στην ίδρυση του Ομίλου, θα βρεθεί εκτός κόμματος".

    ΕΘΝΟΣ: "Αναβολή διαζυγίου στο ΠΑΣΟΚ. Στο παρά 5' απέφυγαν τη ρήξη Παπανδρέου - Βενιζέλος".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ντόμινο εσωκομματικών εξελίξεων προμηνύεται στο ΠΑΣΟΚ, αν και στο παρά πέντε απέφυγαν τη ρήξη ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Όλοι πλέον εντός του ΠΑΣΟΚ συγκλίνουν στη θέση για την αναβολή ενός προαναγγελθέντος... διαζυγίου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "...Ποιο ασκέρ χαιρετήσατε κ. Καραμανλή. Αυτών που οι πατεράδες αιματοκύλισαν την Κύπρο.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τα "γεράκια" της Τουρκίας με κάθε ευκαιρία κλιμακώνουν την ένταση στο Αιγαίο, εγείρουν μειονοτικά θέματα στη Θράκη, προκαλούν με τις μεθοδεύσεις τους εις βάρος του Πατριαρχείου, ενώ παραμένουν αδιάλλακτοι στο Κυπριακό".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Δεν φεύγω μόνος μου διέγραψέ με. Σαφές μήνυμα του Ε. Βενιζέλου προς τον Γ. Παπανδρέου".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σαφέστατο μήνυμα προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου έστειλε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο μετά τη συνάντηση που είχαν, διάρκειας δύο ωρών, στη Χαριλάου Τρικούπη, την πρώτη μετά την 11η Νοεμβρίου".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τελεσίγραφο πριν από τη ρήξη. Αδιέξοδο στη συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλου. "Αιτία πολέμου" για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η ίδρυση Ομίλου από τον εσωκομματικό του αντίπαλο".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σε μία κλωστή κρέμεται πλέον η ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Γ. Παπανδρέου παρέδωσε και επισήμως -στο χθεσινό ραντεβού- τελεσίγραφο στον κ. Ευ. Βενιζέλο να μην προχωρήσει στην ίδρυση του ομίλου του".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σε μια κλωστή η συγκατοίκηση. Αγεφύρωτο μοιάζει το χάσμα μετά τη συνάντηση".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αγεφύρωτο το χάσμα Παπανδρέου - Βενιζέλου. Η οριστική ρήξη κρέμεται από μια κλωστή. Εκείνο που απομένει είναι ποιος θα κάνει το πρώτο βήμα και θα αναλάβει την ευθύνη του χωρισμού".

    ΕΣΤΙΑ: "Πως διαγράφεται το πολιτικό τοπίο. Σε ελεύθερη πτώση τα δύο μεγάλα κόμματα".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι δημοσκοπήσεις είναι όντως καταλυτικές. Η δύναμις των δύο μεγάλων κομμάτων βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οξύνεται η κρίση στο ΠΑΣΟΚ. Τελεσίγραφο Παπανδρέου προς Βενιζέλο για την ίδρυση ομίλου".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η χθεσινή συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο όχι μόνο δεν εκτόνωσε την κρίση, που έχει πυροδοτήσει η πρωτοβουλία του πρώην υπουργού να προχωρήσει στην ίδρυση πολιτικού ομίλου, αλλά αντιθέτως επέτεινε το βαθύ ρήγμα στο εσωτερικό του κόμματος".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Το Φεβρουάριο η προσωποποίηση των διώξεων. Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για το διάλογο Χίου - Καμπουράκη".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ζήτημα λίγων εβδομάδων είναι πλέον η προσωποποίηση των διώξεων για την υπόθεση Ζαχόπουλου, καθώς οι δικαστικές αρχές συνεχίζουν τη συλλογή στοιχείων. Οι διώξεις αφορούν απόπειρα εκβίασης από κοινού και παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων από κοινού και κατά μόνας".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Ανακωχή στο παρά 5'. Οριακές σχέσεις Γιώργου - Βενιζέλου".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "ισορροπία τρόμου επικρατεί μεταξύ Παπανδρέου και Βενιζέλου μετά την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να πάρει μέτρα εάν ο δεύτερος προχωρήσει στη δημιουργία ομίλου προβληματισμού. Πάντως χθες η ρήξη απετράπη στο παρά πέντε".

    Η ΝΙΚΗ: " Ιδανικοί αυτόχειρες. Το ΠΑΣΟΚ βούτηξε στο εκλογικό κενό".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σε τέλμα παραμένει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αδυνατεί να καρπωθεί τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησης και να μεταδώσει κλίμα αλλαγής του πολιτικού τοπίου. Η συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Ευ. Βενιζέλο επιβεβαίωσε ότι το χάσμα είναι αγεφύρωτο".

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13:"Όλοι στην μπανιέρα. Μαλλιά - κουβάρια δημοσιογράφοι και πολιτικοί".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα,"πορεία στο λαό ετοιμάζει τις επόμενες μέρες ο Κώστας Καραμανλής, δείχνοντας ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στη βάση της υπόθεσης Ζαχόπουλου".

    ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ:"Ιερά συμμαχία κατά της "Διαφθοράς Α.Ε.". Τι κουβέντιασαν Καραμανλής- Παπανδρέου για 40 λεπτά".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε μια προσπάθεια να αναστρέψουν το βαρύ πολιτικό κλίμα που ταλαιπωρεί τη χώρα, οι δυο ηγέτες , σε μακρά τηλεφωνική τους συνομιλία, αποφάσισαν την παράλληλη πορεία εναντίον της διαφθοράς και της διαπλοκής, που όμως δεν ακυρώνει ούτε το συνταγματικό τους ρόλο, ούτε την πολιτική τους στρατηγική και τις επιδιώξεις τους".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κομμένη και ραμμένη στο κοστούμι του κέρδους".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τεράστιες περικοπές των παροχών για τα λαϊκά στρώματα, που θα συνοδεύονται με ακόμα μεγαλύτερα χαράτσια για τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζόμενους, περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), που ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος έθεσε σε "ανοιχτή διαβούλευση" μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του υπουργείου Υγείας".

    Η ΧΩΡΑ: "Ας χαράξουμε από κοινού νέα πορεία. Καραμανλής: Ας μη γίνει το παρελθόν εμπόδιο για το μέλλον".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έχουμε πίσω μας ένα δύσκολο παρελθόν. Ωστόσο η Ιστορία δεν μπορεί να ξαναγραφεί. Αυτό που μπορεί να γραφεί από εδώ και στο εξής είναι οι σελίδες του μέλλοντος", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Μπιλκέντ στην Άγκυρα, στέλνοντας μηνύματα ενότητας , ειρήνης και συνεργασίας προς τη γείτονα χώρα".

    City Press: "ΠΑΣΟΚ. Διάσπαση προ των πυλών. Εκρηκτική η χθεσινή συνάντηση Παπανδρέου-Βενιζέλου".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε οριστική ρήξη οδηγούνται οι σχέσεις Γ. Παπανδρέου-Ε. Βενιζέλου και το μόνο μέλημα των δύο πλευρών μετά και τη χθεσινή συνάντηση φαίνεται ότι είναι ποιος θα χρεωθεί το "κατέβασμα από το τρένο".

    Metro: "Δεν μάσησε τα λόγια του. Προ των υποχρεώσεων και των ευθυνών της έθεσε την Τουρκία ο Έλληνας πρωθυπουργός".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "ξεκάθαρος για τις ελληνικές θέσεις, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθεί η Τουρκία για να πετύχει την ένταξή της στην ΕΕ ήταν χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στη γείτονα χώρα".

    Metropolis: "Η Παιδεία και οι νοοτροπίες".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "κραυγαλέες ανισότητες στην εκπαίδευση ανάμεσα σε νομούς, περιφέρειες αλλά ακόμα και σε περιοχές εντός του ίδιου δήμου ή του ίδιου νομού καταγράφει έρευνα του ΚΑΝΕΠ (Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ)".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Πρωταθλητές στο λαθρεμπόριο. Διεθνής μελέτη αποτυπώνει το ελληνικό...ρεκόρ".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Προτεραιότητα η Χάλκη..."

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Στην Πόλη και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Καραμανλής με ιστορική ευθύνη".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: " Κατάργηση του ΚΒΣ μελετά η κυβέρνηση".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την απλοποίηση - ή και την κατάργηση ακόμη- του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εκρηκτική άνοδος 8% στο ΧΑ. Μαζικές αγορές μετοχών από νέα Funds".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "από την ελεύθερη πτώση τα χρηματιστήρια πέρασαν χθες στην εντυπωσιακή άνοδο. ΜΕ τους ξένους θεσμικούς να έχουν τον πρωτεύοντα ρόλο, το Χρηματιστήριο της Αθήνας ενισχύθηκε κατά 8% και έκλεισε στις 4.426,53 μονάδες, με συναλλαγές που ξεπέρασαν τα 593 εκατομμύρια".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Μπουμ 8% με επιφυλάξεις. Έκρηξη στις ευρωπαϊκές αγορές και στην Αθήνα..."

    Η εφημερίδα γράφει ότι "εντυπωσίασε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον γενικό δείκτη να σημειώνει ένα θεαματικό rebound 8% κλείνοντας στις 4.426,53 μονάδες".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Υπόσχεση για κατάργηση του κώδικα φορολογικών βιβλίων".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "την απλοποίηση των διατάξεων του ΚΒΣ, με στόχο τη μελλοντική κατάργησή του, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας κατά την πανηγυρική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 25 January 2008 - 22:10:39 UTC