Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 08-01-30

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/1/2008
  • [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • [01] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 30/1/2008

    Ποια θέματα κυριαρχούν: Η πανελλήνια συγκίνηση, που έχει προκαλέσει ο θάνατος του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και η συρροή των πιστών στη Μητρόπολη για το "τελευταίο αντίο", καθώς και οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της Ιεραρχίας για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου, η υπόθεση Ζαχόπουλου και η ενδεχόμενη εμπλοκή σε αυτή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κουκοδήμου, η απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να βάλει τέλος στη σκληρή αντιπαράθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, με το να μην ιδρύσει τον Όμιλο Προβληματισμού.

    Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι κακοί χειρισμοί διογκώνουν τα προβλήματα. Εύστοχη επισήμανση από τον Βαγγ. Μεϊμαράκη".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "για κακούς χειρισμούς στην υπόθεση Κουκοδήμου μίλησε ευθέως ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου μετά το τέλος της κυβερνητικής επιτροπής".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "9.400 ευκαιρίες εργασίας. Η κατανομή των θέσεων ανά φορέα".

    Η εφημερίδα για τις προσλήψεις, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: "στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για 4.655 νέες προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων, διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων, σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς βρίσκεται προ των πυλών η έκδοση αντίστοιχων προκηρύξεων".

    Η ΑΥΓΗ: "Δολώματα" στους εργαζομένους για να πουληθούν τα λιμάνια".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τις μεταφορές, πρώτα με την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και μετά με την Ολυμπιακή, επιλέγει η κυβέρνηση ως πρώτο πεδίο αναμέτρησης για να επιβάλει τις περιβόητες "μεταρρυθμίσεις".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Με το ΠΑΣΟΚ σε ομηρία για το σκάνδαλο της SIEMENS πάει σε εκλογές ο Καραμανλής..."

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "όλα δείχνουν εκλογές την Άνοιξη: Με την υπόθεση Ζαχόπουλου, λόγω Κουκοδήμου, να "ακουμπά" πλέον την οριακή αυτοδυναμία της κυβέρνησης και εν μέσω εκρηκτικών αποκαλύψεων για τις μίζες του αιώνα από την SIEMENS, ο Πρωθυπουργός φέρεται να συζητά τους προβληματισμούς για την βιωσιμότητα της κυβέρνησής του".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: "Ειρήνη στο ΠαΣοΚ- πόλεμος στη ΝΔ. Αιφνίδια ανατροπή χθες του πολιτικού σκηνικού".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "αντί να κάνει ένα βήμα εμπρός, ο κ. Ευ. Βενιζέλος έκανε τελικώς ένα βήμα πίσω σε ό,τι αφορά τον όμιλο προβληματισμού, η ίδρυση του οποίου αποτελούσε casus belli για τη Χαρ. Τρικούπη, διασφαλίζοντας έτσι συνθήκες ηρεμίας στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ, τουλάχιστον ως το συνέδριο". Από την άλλη πλευρά , σύμφωνα με την εφημερίδα, "πολιτική ρουκέτα εκτόξευσε χθες έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκης εκφράζοντας ξεκάθαρα τη διαφωνία του με τους κυβερνητικούς χειρισμούς".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αι γενεαί πάσαι στο προσκύνημα. Ξεπέρασε χθες τις τρεις ώρες η αναμονή στη Μητρόπολη".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών προσέρχονται στη Μητρόπολη για να προσκυνήσουν το σκήνωμα του Μακαριστού Χριστόδουλου, αποδεικνύοντας ότι ο σπόρος που εκείνος φύτεψε αποδίδει καρπούς. Καρπούς που φαίνονται στα πρόσωπα των νέων".

    ΕΘΝΟΣ: "Μετρούν δυνάμεις οι υποψήφιοι. Οι συσχετισμοί στο εσωτερικό της Ιεραρχίας για τη διαδοχή".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το εκλεκτορικό σώμα που θα αναδείξει τον νέο αρχιεπίσκοπο Αθηνών είναι περιορισμένο, 78 μητροπολίτες έχουν δικαίωμα ψήφου και θα καθορίσουν στις 7 Φεβρουαρίου ποιος θα πάρει στα χέρια του το "πηδάλιο" της Ελλαδικής Εκκλησίας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "...Το μοντέλο Τσίπρα καλό για τον ΣΥΝ αλλά όχι για την Εκκλησία. Χρειαζόμαστε Αρχιεπίσκοπο που να μυρίζει λιβάνι και όχι πειράματα "νουβέλ βάγκ".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "η Ιεραρχία στις 7 Φεβρουαρίου θα συνέλθει για να εκλέξει τον νέον Αρχιεπίσκοπο. Ο Λαός απαιτεί οι Ιεράρχες ν΄αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σταθούν μακριά από ανθρωπαρέσκειες και φιλίες, να μείνουν έξω από κυκλώματα και φατρίες και με την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος, κατόπιν προσευχής να εκλέξουν τον Πρωθιεράρχη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Βόμβα" Μεϊμαράκη ταράζει τον Καραμανλή. Του υπέδειξε τι έπρεπε να κάνει για τις υποθέσεις Κουκοδήμου-Ζαχόπουλου".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βόμβα Μεϊμαράκη ταράζει Καραμανλή. Υποδεικνύει τι θα έπρεπε να κάνει το Μαξίμου για ν΄αντιμετωπίσει την υπόθεση Κουκοδήμου, αλλά και όλες τις κυβερνητικές κρίσεις".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "151; Στην κόψη του ξυραφιού ο Κ. Κουκοδήμος. Κρίσιμη συνάντηση σήμερα Κ. Καραμανλή-Λ. Ζαγορίτη".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "εάν προκύψει εμπλοκή του βουλευτή ή οιουδήποτε άλλου στελέχους δεν πρόκειται να προστατευτεί κανείς. Δεν μας ενδιαφέρει εάν θα είμαστε 152 ή 151", δήλωσε, μεταξύ άλλων στην εφημερίδα, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Ζαγορίτης".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κωμωδία με Κουκοδήμο. Ενώ θα κληθεί για δεύτερη φορά από τον ανακριτή".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παρελθέτω απ΄εμού το ποτήριον τούτο. Η κυβέρνηση και οι κομματικοί αξιωματούχοι προσπαθούν απεγνωσμένα να αποφύγουν τον σκόπελο από το πρόσφατο σκάνδαλο, αλλά καταλήγουν πρωταγωνιστές σε κωμωδία".

    ΕΣΤΙΑ: "Λάθος μηνύματα από τους πολιτικούς. Αδυνατούν να εμπνεύσουν τους νέους".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη (Ρ/Σ Φλάς), ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι τα πολιτικά κόμματα δεν εμπνέουν τους νέους. Όπως έχουν δείξει οι σχετικές έρευνες, τα κόμματα με τον σημερινό λόγο τους αποτείνονται κυρίως σε άτομα άνω των 45 ετών".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επικίνδυνα τοξικά απόβλητα στην Ελλάδα. Δεν προωθούνται στο εξωτερικό. Η χώρα στο Ευρωδικαστήριο".

    Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις φτωχές της επιδόσεις στην προστασία του περιβάλλοντος σύρεται για ακόμα μια φορά η Ελλάδα. Αυτή τη φορά αιτία είναι η απουσία μέτρων για τη διαχείριση των περίπου 330.000 τόνων επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων που παράγονται ετησίως στη χώρα".

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Δεν υπάρχει δεύτερος βουλευτής. Διαψεύδει η κυβέρνηση. Διαφωνεί ο Ευ. Μεϊμαράκης με τους χειρισμούς".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μονολεκτικά - με ένα "όχι"- απάντησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, στις ερωτήσεις περί εμπλοκής και δεύτερου βουλευτή στην υπόθεση όπου ήδη εμπλέκεται ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος".

    ΤΑ ΝΕΑ: "Διώξε τώρα τον Κουκοδήμο". Ρουκέτα Μεϊμαράκη σε Καραμανλή".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σφοδρή επίθεση για τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου στην υπόθεση Κουκοδήμου εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας κ. Β. Μεϊμαράκης".

    Η ΝΙΚΗ: " Τους σέρνει ο Κουκοδήμος. Σφυρίζει κλέφτικα η κυβέρνηση για το ατόπημα του βουλευτή".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "σιγή ιχθύος τήρησε ο Κ. Κουκοδήμος μετά την κατάθεσή του στον ανακριτή και τον εισαγγελέα σχετικά με την υπόθεση της μεσολάβησης προς τον επικεφαλής του πρώην ΣΔΟΕ Σπ. Κλαδά, για λογαριασμό του Θ. Αναστασιάδη".

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δουλειά ως τα 70 χρόνια για να πάρουν σύνταξη. Παράταση του εργάσιμου βίου σε καθαρίστριες σχολείων".

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σύνταξη στα 70. Αυτό αποκαλύπτει έγγραφο Διεύθυνσης του υπουργείου Παιδείας προς όλα τα σχολεία της χώρας για τις καθαρίστριες που απασχολούνται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου".

    Η ΧΩΡΑ: "Ο Κουκοδήμος σε ανοικτή ακρόαση, ενώ τα μεγάλα κανάλια συμπλέκονται για το ποιοι είδαν το DVD".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ανοιχτή ακρόαση (από κινητό τηλέφωνο) άκουσε τη συνομιλία Κώστα Κουκοδήμου- Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ο Τέρενς Κουίκ. Όλα όσα άκουσε τα κατέθεσε χθες στον ανακριτή. Τη συνομιλία άκουσε και ο Νίκος Χατζηνικολάου, που θα καταθέσει σήμερα".

    City Press: "Στροφή Βενιζέλου υπέρ της ενότητας".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, "«νερό στο κρασί» της σκληρής αντιπαράθεσής του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έβαλε χθες το βράδυ ο Ευάγγελος Βενιζέλος".

    Metro: "Τα μυστικά της εκλογής. Τέσσερα κριτήρια θα καθορίσουν την ψήφο των 76 μητροπολιτών για τον νέο Αρχιεπίσκοπο".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διεργασίες στους κόλπους της Ελλαδικής Εκκλησίας για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου".

    Metropolis: "H Siemens και τα "κονδύλια".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "νέους τριγμούς στη Siemens (Ζήμενς), στον ΟΤΕ και σε πολιτικά κόμματα προκαλούν οι αποκαλύψεις για μίζες 100 εκατ. ευρώ που διοχετεύθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα".

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: " Βόμβες Βαγγέληδων. Νέα δεδομένα στα δύο κόμματα εξουσίας".

    ΕΓΝΑΤΙΑ: "Υποχωρεί ο Βενιζέλος. Για χάρη της ενότητας του ΠΑΣΟΚ αναστέλλεται η δημιουργία της αξιοπρόσεκτης κίνησης "Δήμος Ιδεών".

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ο υπερ-πολιτικός Χριστόδουλος τιμήθηκε χθες στη Βουλή".

    [02] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

    ΕΞΠΡΕΣ: " Πακέτο "μέτρων" για τόνωση των εξαγωγών. Υψηλότερο όριο απαλλαγής από ΦΠΑ και ειδικό τμήμα στον ΟΠΕ για μεγάλες επιχειρήσεις".

    Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«ευήκοον ους» στις προτάσεις των εξαγωγικών φορέων για πρόσθετα κίνητρα που θα ενισχύσουν περαιτέρω τις εξαγωγές έτεινε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Ηλεκτρονικά τιμολόγια. Νέο σύστημα πληρωμών επιβάλλει η Ε.Ε."

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλες ανατροπές στον τρόπο που εκτελούνται οι συναλλαγές στην Ευρώπη, τόσο για τους ιδιώτες όσο και για τις εταιρείες, φέρνει η εφαρμογή του Ενιαίου Χώρου Πληρωμών (SEPA)".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Κούρσα για πέντε μνηστήρες η ιδιωτικοποίηση των λιμένων".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με δελεαστικές προσφορές, μεταξύ των οποίων και η καλοπληρωμένη εθελουσία έξοδος, επιχειρεί η κυβέρνηση να κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, τη στιγμή που οι υποψήφιοι μνηστήρες - πέντε μέχρι στιγμής - για τα λιμάνια παίρνουν θέση για την τελική ευθεία του διαγωνισμού".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ηλεκτρονικά τιμολόγια κατά της φοροδιαφυγής. Συνεργάζονται ΥΠΟΙΟ, ΤτΕ και Ελληνική Ένωση Τραπεζών".

    Η εφημερίδα τονίζει ότι "αποτελεσματικό μέτρο κατά της φοροδιαφυγής και του «μαύρου χρήματος» αποτελεί η καθιέρωση των ηλεκτρονικών τιμολογίων, που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομίας σε συνεργασία με την Τράπεζα Ελλάδος και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 30 January 2008 - 21:19:34 UTC