Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 11-05-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
  • [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
  • [04] ΕΟΔ - ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ

    Το Κυπριακό καθώς και η κοινή αγροτική πολιτική της ΕΕ ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε στο Προεδρικό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας Κώστας Σκανδαλίδης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Σε δηλώσεις του ύστερα από τη συνάντηση, ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι συζήτησαν αγροτικά ζητήματα και τη συνεργασία της Κύπρου και της Ελλάδας στον τομέα αυτό, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα είναι στο πλευρό της Κύπρου σε ό,τι αφορά την οργάνωση της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ.

    «Διαβεβαιώσαμε ότι θα δώσουμε μαζί τη μάχη για μια κοινή αγροτική πολιτική που να ευνοεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου και να διασφαλίζει ουσιαστικά την αγροτική ανάπτυξη στις χώρες μας τα επόμενα χρόνια και μέχρι το 2020 ιδιαίτερα σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο», τόνισε.

    Ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε ότι είναι στενή η συνεργασία των υπουργείων Ελλάδας και Κύπρου και είναι πολύ αποτελεσματική, και πρόσθεσε :«ταυτόχρονα από εμάς θα υπάρχει όλη η υποστήριξη και στο επίπεδο της κοινής αγροτικής πολιτικής και στο επίπεδο της οργάνωσης της προεδρίας της Κύπρου».

    Είχε, πρόσθεσε, επίσης μια πολύ σημαντική ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο όπου συζήτησε το Κυπριακό και τις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή.

    «Πιστεύω ότι είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο, εκείνο που χρειάζεται είναι εθνική συνεννόηση σε κάθε επίπεδο και συμπαράταξη δυνάμεων για να βγούμε από τις δυσκολίες μιας εποχής όπου τόσο οι εκλογικές αναμετρήσεις οι μεγάλοι κίνδυνοι που υπάρχουν στην περιοχή από την ανασφάλεια και τη σύγκρουση δυνάμεων στη Μεσόγειο και όλες τις όχθες της Μεσογείου, τα θέματα που έχουν σχέση με την προσπάθεια που κάνει η Τουρκία να επιβάλει συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για την ευρύτερη συμμετοχή της στην περιοχή απαιτούν από εμάς μια στρατηγική προσεκτικών βημάτων και ενίσχυσης των πάγιων θέσεών μας που έχει σχέση με την επίλυση του μεγάλου θέματος του Κυπριακού και πιστεύω ότι αυτό πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών μας τους επόμενους μήνες», σημείωσε.

    Καταλήγοντας, ευχήθηκε στον κυπριακό ελληνισμό «να είναι καλά και η πρόοδος και η ανάπτυξή του να συμβάλει με μια δίκαιη και σωστή λύση του προβλήματος και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλύτερα παρά τις δυσκολίες της εποχής».

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας κάλεσε όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ``να θέσουν την οδική ασφάλεια στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους, για την επίτευξη των στόχων μας``, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ``όλοι μαζί ενωμένοι, με τους συμμάχους μας της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας στο πλευρό μας, θα καταφέρουμε σύντομα να καταστήσουμε τους δρόμους της πατρίδας μας πραγματικά ασφαλείς και ευρωπαϊκούς και να ανεβάσουμε την Κύπρο μας ανάμεσα στις πρωτοπόρες χώρες στην οδική ασφάλεια``.

    Κηρύσσοντας την έναρξη της Δεκαετίας Δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2011-2020, σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι πέραν του ενός εκατομμύριου άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στους δρόμους του πλανήτη και πενήντα εκατομμύρια άλλοι τραυματίζονται και συχνά μένουν με μόνιμες αναπηρίες σε ολόκληρη τους τη ζωή, ενώ υπολογίζεται ότι, με τους σημερινούς ρυθμούς επιδείνωσης της κατάστασης, οι οδικές συγκρούσεις ως κύρια αιτία θανάτου θα ανεβούν μέχρι το 2030 από την ένατη στην πέμπτη θέση.

    [03] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

    Για το 2011, το Συμβούλιο της Διεθνούς Ενωσης Τηλεπικοινωνιών έχει υιοθετήσει το θέμα: ``Καλύτερη ζωή στην επαρχία με Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών``, αναγνωρίζοντας τον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι τεχνολογίες της πληροφορίας και των επικοινωνιών στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και ειδικότερα των πολιτών που ζουν στην επαρχία, είπε η Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

    Σε χαιρετισμό της στην Ημερίδα της CYTA για τη Διεθνή Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, με θέμα: ``Καλύτερη ζωή στην επαρχία με τεχνολογίες της πληροφορίας και των επικοινωνιών``, η κ. Μαρκουλλή είπε ότι οι τεχνολογίες της πληροφορίας και των επικοινωνιών βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής ``Ευρώπη 2020`` και διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην επιτυχή υλοποίησή της.

    Μια από τις προτεραιότητες της στρατηγικής ``Ευρώπη 2020``, συνέχισε, είναι η ανάπτυξη, χωρίς αποκλεισμούς, για όλους τους πολίτες.

    [04] ΕΟΔ - ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ - ΚΥΠΡΟΣ

    Για την υλοποίηση συμφωνίας πλαίσιο που υπέγραψε η Κυπριακή Δημοκρατία, τον Αύγουστο του 2009, με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ΕΟΔ)-(European Space Agency (ESA), εκπρόσωποι του οργανισμού θα πραγματοποιήσουν τεχνική επίσκεψη μεταξύ 11-13 Μαΐου 2011 στην Κύπρο.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στη συμφωνία- πλαίσιο καθορίζεται πλαίσιο συνεργασίας στον τομέα της έρευνας και της ειρηνικής χρήσης του απώτερου διαστήματος, καθώς και εφαρμογής σχεδίων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

    Οι εκπρόσωποι του ΕΟΔ, κατά την επίσκεψή τους στην Κύπρο, θα μελετήσουν και θα αξιολογήσουν, μαζί με το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων, τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στην Κύπρο σε σχέση με την έρευνα για το διάστημα, καθώς και τις δυνατότητες της εγχώριας αγοράς για ανάπτυξη και εφαρμογή διαστημικών τεχνολογιών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 11 May 2011 - 11:29:13 UTC