Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-02-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστολή Ομήρου προς Μπαν για Ντάουνερ
  • [02] Στην Αυστραλία ο Πρόεδρος της Βουλής
  • [03] Εθνικό Σχέδιο Δράσης 2012-2017
  • [04] Κανονικά οι πτήσεις ΚΑ από και προς Λονδίνο

  • [01] Επιστολή Ομήρου προς Μπαν για Ντάουνερ

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου καλεί τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν όπως επιληφθεί προσωπικά του θέματος σχετικά με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα για τη Κύπρο, Alexander Downer, καταγγέλλοντάς τον ότι σχετικές δηλώσεις και ενέργειες του κ. Downer εκφεύγουν σαφώς των όρων εντολής του. Η θέση αυτή διατυπώνεται σε επιστολή που απέστειλε ο κ. Ομήρου στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, με την οποία του διαβιβάζει το ψήφισμα που η Βουλή υιοθέτησε σε συνεδρία της, στις 2 Φεβρουαρίου, σχετικά με τον κ. Ντάουνερ.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρεται στο αδιάλειπτο ενδιαφέρον του Σώματος για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και με γνώμονα τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών όλων των Κυπρίων. Στο πλαίσιο αυτό, η Βουλή, αναφέρει ο Πρόεδρος της Βουλής, τονίζει τη σοβαρή της ανησυχία και απογοήτευση για τις απαράδεκτες δηλώσεις και ενέργειες του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα για τη Κύπρο, μετά την ολοκλήρωση της πρόσφατης συνάντησης στο Greentree.

    Υπογραμμίζοντας πως οι σχετικές δηλώσεις και ενέργειες του κ. Downer εκφεύγουν σαφώς των όρων εντολής του, που είναι να βοηθά τα μέρη στη διεξαγωγή πλήρων διαπραγματεύσεων, με στόχο την επίτευξη συνολικής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, ο κ. Ομήρου εκφράζει την ελπίδα πως ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα επιληφθεί προσωπικά του σοβαρού αυτού θέματος. Η Βουλή ζητά με το ψήφισμα της, καταλήγει ο κ. Ομήρου, να αποκατασταθεί η αντικειμενικότητα και η αξιοπιστία του θεσμού του Ειδικού του Συμβούλου, προς το συμφέρον των εμπλεκόμενων πλευρών και με στόχο την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος, στη βάση του διεθνούς δικαίου και ασφαλώς των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

    [02] Στην Αυστραλία ο Πρόεδρος της Βουλής

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου, επικεφαλής διακομματική αντιπροσωπείας της Βουλής, έφτασε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) στη Μελβούρνη, τον πρώτο σταθμό της εφταήμερης επίσημης επίσκεψης, η οποία πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης από τους Προέδρους της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αυστραλίας.

    Αργότερα σήμερα, η κυπριακή αντιπροσωπεία θα έχει, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής παροικίας της Μελβούρνης, ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Νομοθετικής Συνέλευσης της Πολιτείας της Βικτώριας Ken Smith και τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Βικτώριας Bruce Atkinson.

    Τον κ. Ομήρου συνοδεύουν οι Βουλευτές Δημήτρης Συλλούρης (ΕΥΡΩΚΟ), Νεόφυτος Κωνσταντίνου (ΔΗΚΟ), Κώστας Κωνσταντίνου (ΔΗΣΥ), Γιώργος Βαρνάβα (ΕΔΕΚ), Στέλλα Μισιαούλη (ΑΚΕΛ), Γιώργος Περδίκης (Κίνημα Οικολόγων), καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Βουλής.

    [03] Εθνικό Σχέδιο Δράσης 2012-2017

    Διακόσιες εικοσιένα δράσεις περιλαμβάνει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης 2012-2017, το οποίο απασχόλησε συνεδρία του Συμβουλίου Εγκληματικότητας. Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά ανέφερε πως αυτό χωρίζεται σε τρεις τομείς, την πρόληψη και τη μείωση των εγκληματογόνων παραγόντων, τη μείωση της υποτροπής που αφορά πρώην κατάδικους, υπόδικους και τη μείωση των ευκαιριών για διάπραξη αδικημάτων, θέμα που αφορά αποκλειστικά την Αστυνομία.

    Είπε πως στο Σχέδιο Δράσης εμπλέκονται πολλά Υπουργεία, πολλές υπηρεσίες και κοινότητες, όπως η Ενωση Δήμων και έχουμε δει και καθορισμό των δράσεων που είναι 221 δράσεις. Ανέφερε πως το Εθνικό Σχέδιο Δράσης θα παρουσιαστεί ενώπιον της Υπουργικής Επιτροπής, που αποτελείται από τους Υπουργούς που είναι αρμόδιοι για τις υπηρεσίες που εμπλέκονται στην εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου και μετά θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για να εγκριθεί.

    «Σκοπός μας είναι με αυτό το σχέδιο να διαπλάσουμε και να βοηθήσουμε τους χαρακτήρες των νέων, των παιδιών, ούτως ώστε όταν ενηλικιωθούν να έχουν πιο σωστές βάσεις για να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν τα πραγματικά προβλήματα που έχουν, είτε αυτά είναι ναρκωτικά, είτε είναι νεανική παραβατικότητα, εγκληματικότητα, σοβαρά εγκλήματα, η βία στα σχολεία. Ο σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τους νέους να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τα σύγχρονα προβλήματα τα οποία μαστίζουν την κοινωνία μας», ανέφερε.

    Απαντώντας σε ερώτηση, σημείωσε πως οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο ξεκινούν από τα παιδιά του νηπιαγωγείου.

    [04] Κανονικά οι πτήσεις ΚΑ από και προς Λονδίνο

    Κανονικά πραγματοποιούνται σήμερα οι πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών στο Λονδίνο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας Κυριάκος Κυριάκου.

    Οι επιβάτες της χθεσινής απογευματινής πτήσης CY 326 για το Χήθροου αναχωρούν σήμερα με την πτήση CY346, η οποία αναχώρησε γύρω στις 1000 το πρωί. Εξάλλου, οι επιβάτες της χθεσινής πτήσης CY 327 από το Λονδίνο που ακυρώθηκε θα αναχωρήσουν για Λάρνακα κανονικά με την πτήση CY 347 γύρω στις 2 το απόγευμα.

    Ο κ. Κυριάκου διευκρίνισε ότι η χθεσινή ακύρωση των πτήσεων ήταν απαίτηση των Αρχών του Χήθροου λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 6 February 2012 - 14:29:10 UTC