Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-02-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχιεπίσκοπος: Αλλαγή ηγεσίας επιθυμεί η Εκκλησία της Κύπρου
  • [02] Ικανοποίηση Προέδρου Βουλής για τις επαφές στην Καμπέρα

  • [01] Αρχιεπίσκοπος: Αλλαγή ηγεσίας επιθυμεί η Εκκλησία της Κύπρου

    Σε περίπτωση που συνεχιστεί η γραμμή των εκπτώσεων στο Κυπριακό τότε η Κύπρος θα τουρκοποιηθεί, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β, προσθέτοντας πως η Εκκλησία επιθυμεί μια νέα ηγεσία η οποία να επανατοποθετήσει το κυπριακό πρόβλημα, αφού είναι θέμα εισβολής και κατοχής.

    Ο Αρχιεπίσκοπος που μιλούσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του πρώτου Διεθνούς Συνεδρίου «Κυπριακής Αγιολογίας», που άρχισε σήμερα στο Παραλίμνι και διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας - Αμμοχώστου, ανέφερε ακόμα ότι «είμαστε χώρα της Ευρώπης και πρέπει επιτέλους να διεκδικήσουμε τα δίκαια μας».

    Κληθείς να σχολιάσει όσα περιέχονται στο γενικό περίγραμμα θέσεων της ε/κ πλευράς και στο έγγραφο συγκλίσεων της 29ης Ιανουαρίου του 2010 που δόθηκε την Τρίτη στα κόμματα, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ότι «πολύ μας ανησυχούν» όσα περιέχονται στα έγγραφα αυτά.

    «Εάν συνεχίσουμε αυτή τη γραμμή των εκπτώσεων, αυτός ο τόπος θα τουρκοποιηθεί» είπε και πρόσθεσε πως «οι απόψεις της Εκκλησίας είναι γνωστές. Εμείς επιθυμούμε μια νέα ηγεσία η οποία να επανατοποθετήσει το εθνικό μας θέμα, είναι θέμα εισβολής και κατοχής, με τους Τουρκοκυπρίους ζήσαμε επί αιώνες ευτυχισμένοι και επιθυμούμε να ζήσουμε ξανά. Η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι και το στρατό της και τους έποικους της πρέπει να τους πιάσει και να φύγει από τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας» είπε.

    Πρόσθεσε ότι «είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να βάλουμε την Τουρκία «στον τοίχο» με τα δώρα που μας έστειλε ο Θεός και εκείνη δεν θα μπορεί να κάνει οτιδήποτε εις βάρος μας. Είμαστε χώρα της Ευρώπης και πρέπει επιτέλους να διεκδικήσουμε τα δίκαια μας μέσα στην Ευρώπη και το ευρωπαϊκό κεκτημένο επιτέλους να εφαρμοστεί και στην Κύπρο» ανέφερε.

    [02] Ικανοποίηση Προέδρου Βουλής για τις επαφές στην Καμπέρα

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου και η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που επισκέπτεται την Αυστραλία συνέχισε σήμερα τις επαφές της στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, στην Καμπέρα, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γερουσίας, τον αρχηγό των Φιλελευθέρων και τη σκιώδη Υπουργό Εξωτερικών.

    Παράλληλα, η αντιπροσωπεία παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν της η Ομάδα Φιλίας Κύπρου-Αυστραλίας του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, ενώ παρέστη και στη συνεδρίαση των δύο Νομοθετικών Σωμάτων, της Γερουσίας και της Βουλής, κατά την υποβολή επερωτήσεων στην αίθουσα της ολομέλειας των Σωμάτων.

    Ο κ. Ομήρου, σε δηλώσεις του μετά το πέρας των συναντήσεων, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση ολόκληρης της αντιπροσωπείας για τις επαφές, ενώ απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς την Πρόεδρο της Ομάδα Φιλίας, βουλευτή της Ομοσπονδιακής Βουλής Μαρία Βαμβακινού για τη συμβολή της και για το ότι «όλα αυτά τα χρόνια κρατά τη σημαία του Κυπριακού εδώ στην Αυστραλία».

    Ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε το έργο του απόδημου κυπριακού και μητροπολιτικού ελληνισμού και όλων όσοι εργάζονται για την προάσπιση των εθνικών θεμάτων. «Οποιος δεν είδε τη δύναμη του απόδημου ελληνισμού, θα πρέπει αν έρθει εδώ στην Αυστραλία να τη δει», ανέφερε.

    Σημείωσε ότι το έργο ανθρώπων που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακυβέρνηση της Αυστραλίας καταδεικνύει τη δύναμη, τη ζωντάνια και τις αστείρευτες δυνάμεις του μητροπολιτικού και κυπριακού ελληνισμού, κάτι που, όπως είπε, αποτελεί την καλύτερη παρηγοριά εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

    Είπε επίσης ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων με την Ομάδα Φιλίας ήταν το Κυπριακό, όπου η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία μετέφερε τα μηνύματα της απογοήτευσης του κυπριακού ελληνισμού για τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη τουρκική αδιαλλαξία.

    Ακόμη, ανέφερε ότι συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τον απόδημο κυπριακό και μητροπολιτικό ελληνισμό, την οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, τις επιπτώσεις της κρίσης στην κυπριακή οικονομία και την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 9 February 2012 - 14:29:16 UTC