Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 12-02-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το περιουσιακό συζητούν οι δύο ηγέτες
  • [02] Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων η ΥΠΕΞ
  • [03] Αρχίζει το Διεθνές Τουρνουά της ΚΟΠ

  • [01] Το περιουσιακό συζητούν οι δύο ηγέτες

    Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, θα έχουν την Τρίτη νέα συνάντηση στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, κατά την οποία θα συνεχίσουν τη συζήτηση για το περιουσιακό.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, και αρχίζει στις 10:00.

    Οπως είχε δηλώσει μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης συνάντησης των δύο ηγετών στις 21 Φεβρουαρίου ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ, τα έγγραφα που αντάλλαξαν οι δύο ηγέτες στη διάρκεια της δεύτερης συνάντησης στο Greentree είναι η βάση για τη συζήτηση που διεξάγεται μεταξύ των ηγετών.

    Σύμφωνα με τον κ. Ντάουνερ, κατά τη σημερινή τους συνάντηση οι δύο ηγέτες θα αποφασίσουν για το πώς θα προχωρήσουν πάρα πέρα και θα οριστούν οι ημερομηνίες των επόμενων συναντήσεων τους.

    Τηλεφωνική επικοινωνία Προέδρου με Δανέζα Πρωθυπουργό

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας είχε τη Δευτέρα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με την Προεδρεύουσα του Συμβουλίου της ΕΕ και Πρωθυπουργό της Δανίας κα Helle Thorning-Schmidt με την οποία συζήτησε θέματα που αφορούν τις προετοιμασίες για την εαρινή Σύνοδο του Συμβουλίου της ΕΕ.

    Η εαρινή Σύνοδος του Συμβουλίου της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες μεταξύ 1 και 2 Μαρτίου.

    [02] Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων η ΥΠΕΞ

    Η κατάσταση στη Συρία, οι εξελίξεις στην Αίγυπτο, και οι σχέσεις Σερβίας-Κοσσυφοπεδίου, ήταν τα βασικά θέματα της χθεσινής (Δευτέρα) συνεδρίας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Την Κύπρο εκπροσώπησε η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

    Αναφορικά με τη Συρία, στα Συμπεράσματα που εξέδωσε το Συμβούλιο εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την εξέλιξη της κατάστασης και επαναλαμβάνει τις έντονες ανησυχίες του για την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης του άμαχου πληθυσμού στις περιοχές των ταραχών. Επιπλέον, επικροτεί τα συμπεράσματα της Διάσκεψης των Φίλων της Συρίας στις 24/2/2012 στην Τύνιδα, απευθύνει έκκληση στη συριακή αντιπολίτευση να ενισχύσει τον συντονισμό της και επικροτεί τις αποφάσεις του Αραβικού Συνδέσμου για αύξηση της διεθνούς πίεσης πάνω στο συριακό καθεστώς. Το Συμβούλιο χαιρετίζει επίσης το ψήφισμα που υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Γ.Σ. των ΗΕ στις 16 Φεβρουαρίου, στο οποίο καταδικάζονται οι ενέργειες του συριακού καθεστώτος και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζητείται άμεσος τερματισμός της βίας.

    Σε παρέμβασή της η Υπουργός Εξωτερικών, μεταξύ άλλων, καταδίκασε την αυξανόμενη βία που οδήγησε σε απώλεια μεγάλου αριθμού ανθρώπινων ζωών και ζήτησε τον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του συριακού λαού. Τόνισε περαιτέρω ότι η Κύπρος υποστηρίζει πλήρως τις ενέργειες του Αραβικού Συνδέσμου στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στην κρίση στη χώρα και τάχθηκε υπέρ της παραμονής της πρωτοκαθεδρίας των κινήσεων στο Σύνδεσμο και του συντονισμού της Διεθνούς Κοινότητας μαζί του. Επίσης, η Υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στη χώρα ή ανάληψη στρατιωτικής δράσης θα δημιουργούσε μια ιδιαίτερα σοβαρή ανθρωπιστική κρίση με μεγάλες επιπτώσεις στις γειτονικές χώρες. Γι` αυτό, πρόσθεσε, η στρατιωτική δράση πρέπει να αποφευχθεί και να εξαντληθούν όλα τα άλλα πολιτικά μέσα εξεύρεσης διεξόδου από την κρίση. Τόνισε, τέλος, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν σκοπεύει να κλείσει την Πρεσβεία της στη Δαμασκό επειδή έχει να επιτελέσει ένα σημαντικό ανθρωπιστικό και προξενικό ρόλο.

    [03] Αρχίζει το Διεθνές Τουρνουά της ΚΟΠ

    Αρχίζει την Τρίτη το 14ο Διεθνές Τουρνουά Εθνικών Ομάδων που διοργανώνει η ΚΟΠ.

    Η αυλαία ανοίγει στο Τσίρειο Στάδιο και η Σερβία, η αυριανή αντίπαλος της Εθνικής Κύπρου, θα αναμετρηθεί με την Αρμενία.

    Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΠ, ο αγώνας θα αρχίσει στις 16:00 και η είσοδος για τους φιλάθλους, όπως και σε όλους τους αγώνες, θα είναι ελεύθερη.

    Τον αγώνα θα διευθύνει ο Λεόντιος Τράττος με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου και Χαράλαμπο Χαραλάμπους. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Χρίστος Νικολαϊδης και παρατηρητής διαιτησίας ο Ανδρέας Γεωργίου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 28 February 2012 - 10:29:11 UTC