Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-04-14

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,14/04/1997 (ΚΥΠΕ) Ο κυπριακός Τύπος σήμερα ασχολείται κυρίως με την επίσκεψη και τις δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννου Κρανιδιώτη στην Κύπρο. Αλλα θέματα που τυγχάνουν προβολής στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είναι οι ζυμώσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών του 1998, ο πρόσφατος ανασχηματισμός της κυβέρνησης και το Κυπριακό.

Ο "Αγών" γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού θα ζητήσει από το ΔΗΣΥ να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, σε περίπτωση που δεν κατέλθει υποψήφιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης. Γράφει, επίσης, ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννος Κρανιδιώτης είχαν χθες συνάντηση.

Η "Αλήθεια" γράφει ότι το ΔΗΚΟ στοιχειοθέτησε με αριθμούς ότι η συμμετοχή του ΔΗΚΟ στη συγκυβέρνηση το έχει ωφελέσει και βρίσκεται σε σταθερή πορεία διεύρυνσης. Δημοσιεύει, εξάλλου, δήλωση του Προέδρου των Φιλελευθέρων Νίκου Ρολάνδη ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης τον είχε διαβεβαιώσει ότι το κόμμα του θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση με έναν Υπουργό μετά τον ανασχηματισμό.

Το "Θάρρος" γράφει ότι χθες προέκυψε "φραστική κόντρα" μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του Σπύρου Κυπριανού με αφορμή δήλωση του κ. Κυπριανού ότι οδηγούμαστε σε συνάντηση κορυφής χωρίς λόγο. Αναφέρεται επίσης στην τέλεση από τον Πρόεδρο Κληρίδη των εγκαινίων πάρκου στην Πάφο, αφιερωμένου στους αγνοούμενους και πεσόντες καταδρομείς.

Η "Σημερινή" γράφει ότι οι δηλώσεις του Γιάννου Κρανιδιώτη περί "παράγωγου δικαίου" και γενικότερα περί λύσης του Κυπριακού προκάλεσαν την αντίδραση του Σπύρου Κυπριανού, ο οποίος τόνισε ότι ενδέχεται να τερματίσει τη συνεργασία με τον Πρόεδρο Κληρίδη εάν διαπιστώσει αλλαγή πλεύσης στο Κυπριακό. Δημοσιεύει επίσης δήλωση του Προέδρου Κληρίδη ότι ενίσταται σε μορατόριουμ πτήσεων με τους όρους της Αγκυρας.

Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι ο Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Γκούσταβ Φεϊσέλ έχει βολιδοσκοπήσει τις πλευρές, στη διάρκεια των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, κατά πόσο θα αποδέχονταν να επαναρχίσει ο απευθείας διάλογος με βάση τις κατευθυντήριες αρχές της δέσμης ιδεών Γκάλι. Γράφει, επίσης, ότι η αντιπολίτευση αντιμετωπίζει προβλήματα στη σύμπηξη μετώπου για τις προεδρικές εκλογές.

Η "Χαραυγή" γράφει ότι η χθεσινή μέρα μνήμης και τιμής των Καβάζογλου και Μισιαούλη μετατράπηκε σε συλλαλητήριο κατά του σωβινισμού. Γράφει, επίσης, ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας ανανέωσε χθες την υπόσχεση ότι το κόμμα θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε οι φορείς του πραξικοπήματος και της εισβολής να μείνουν μακρυά από το Προεδρικό και την εξουσία.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01c run on Monday, 14 April 1997 - 7:24:44 UTC