Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 97-12-06

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,06/12/1997 (ΚΥΠΕ) Οι εξελίξεις αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές και με επίκεντρο τον Γενικό Εισαγγελέα Αλέκο Μαρκίδη, μονοπωλούν όλα σχεδόν τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Δηλώσεις Κληρίδη, Αναστασιάδη, Κυπριανού, Ιακώβου, Μαρκίδη, συνθέτουν το σκηνικό της χθεσινής μέρας.

"Ο Αγών" με τίτλο "αγοράκι νεκρό από μηνιγγιδοκοκκική σηψαιμία", αναφέρει ότι αυτή ήταν η δεύτερη θανατηφόρα περίπτωση που συνέβη στο Λιοπέτρι, μέσα σε 45 μέρες. Γράφει ότι οι ιατρικές υπηρεσίες απέστειλαν στο Λιοπέτρι ομάδα ειδικών για να μελετήσουν την κατάσταση. Σε άλλη είδηση, προβάλλει τη δήλωση του Προέδρου του ΔΗΚΟ Σπύρου Κυπριανού, σε χθεινή διάσκεψη Τύπου ότι δεν είναι το κόμμα του που προσέγγισε πρώτο τον Αλέκο Μαρκίδη.

Η "Αλήθεια" με τίτλο "αταλάντευτα προχωρεί ο ΔΗΣΥ, με Κληρίδη, τον οποίο θεωρεί εγγύηση για το μέλλον της Κύπρου" αναφέρεται στις χθεσινοβραδυνές δηλώσεις του Προέδρου του κόμματος, Νίκου Αναστασιάδη, με τις οποίες απορρίπτει κατηγορηματικά τη πρόταση ΔΗΚΟ για στήριξη της υποψηφιότητας Μαρκίδη. Αλλού γράφει ότι ανατέθηκαν καθήκοντα στους τρείς αξιωματικούς της αστυνομίας που κέρδισαν προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον απόφασης του Υπουργικού να τους παύσει.

"Η Μάχη" στο βασικό της θέμα έχει τίτλο "προειδοποίηση στον Αλέκο Μαρκίδη" και αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη από το Λονδίνο, σύμφωνα με τις οποίες δεν διασφαλίζεται η ανεξαρτησία αξιώματος όταν ο κάτοχός του διεκδικεί άλλο αξίωμα που είναι ασυμβίβαστο με τη θέση που κατέχει ήδη. Αλλού γράφει ότι ο Παλαιστίνιος Χαουϊλο, που είχε ανάμιξη στη βομβιστική επίθεση εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ το 1988, αφέθηκε ελεύθερος.

"Η Σημερινή" με τίτλο "Ο ΔΗΣΥ απορρίπτει την πρόταση ΔΗΚΟ για Αλέκο Μαρκίδη", αναφέρεται στις δηλώσεις Αναστασιάδη ύστερα απο την ψεσινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου με την οποία άμεσα και ξεκάθαρα απερρίφθη η περίπτωση Μαρκίδη. Αλλού γράφει ότι "φάκελλος για το Κυπριακό ετοιμάζεται από ομάδα εμπειρογνωμόνων", που ήλθε πρόσφατα στην Κύπρο, για τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ.

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο στο βασικό του θέμα, "Ο ΔΗΣΥ απορρίπτει πρόταση Κυπριανού", αναφέρεται στις σχετικές δηλώσεις Αναστασιάδη, την προειδοποίηση του σε όσους διαφοροποιηθούν από την υποψηφιότητα Κληρίδη, τις δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη για το ασυμβίβαστο όταν διεκδικεί κάποιος την προεδρία του Κράτους, αλλά και τις δηλώσεις Κυπριανού σε διάσκεψη Τύπου. Αλλού προβάλλει τις δηλώσεις του ανεξαρτήτου υποψηφίου Γιώργου Ιακώβου, για "απαλλαγή από τη δεξιά διακυβέρνηση".

Η "Χαραυγή" προβάλλει τις δηλώσεις του ανεξάρτητου υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές Γιώργου Ιακώβου, που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, υπό τον βασικό τίτλο "προαγγελία νίκης". Ο κ. Ιακώβου μεταξύ άλλων, είπε ότι έχουμε τη θέληση και μπορούμε να σπάσουμε τα αδιέξοδα. Σε άλλη είδηση, υποστηρίζει ότι ο Σπύρος Κυπριανού δεν αποκλείει υποστήριξη Ιακώβου, λέγοντας ότι αναθεώρησε παλαιότερη προσωπική του άποψη.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" προβάλλει δηλώσεις του Σπύρου Κυπριανού με τις οποίες κάλεσε τον Γλαύκο Κληρίδη να αποχωρήσει από την προεδρία της Δημοκρατίας και να τιμηθεί για το έργο που πρόσφερε. Αναφέρεται ακόμα στις δηλώσεις του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη στη βουλή, για τις επεξηγήσεις που του έδωσε ο Βρετανός Εκπρόσωπος για το Κυπριακό, Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, αναφορικά με δηλώσεις του για το θέμα των εποίκων.

(ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΜΧ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 6 December 1997 - 8:24:11 UTC