Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-05-11

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,11/05/1998 (ΚΥΠΕ) Τα μηνύματα από το έκτακτο συνέδριο του ΔΗΚΟ, οι ανησυχίες της "Ομάδας των Εφτά" και των ΗΠΑ για θερμό επεισόδιο στην Κύπρο και στο Αιγαίο, και οι μεθοδεύσεις των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ για το Κυπριακό είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολούνται οι σημερινές Κυπριακές εφημερίδες.

Ο "Αγών" με τίτλο "Η αυτοκριτική δεν προσεγγίστηκε σε βάθος" αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΚΟ , Ανδρέα Κωνσταντίνου, σύμφωνα με τις οποίες δεν έγινε σε βάθος αυτοκριτική από τους περισσότερους ομιλητές στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος. Γράφει, ακόμη, πως η Ιταλία παρουσιάζεται "απρόθυμη" να υλοποιήσει τη συμφωνία που συνήψε με την κυπριακή κυβέρνηση για πώληση πυραυλικού συστήματος μικρού βεληνεκούς.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Ασφυκτική πίεση στο Σπύρο για να αποχωρήσει" υποστηρίζει πως το μήνυμα του έκτακτου παγκύπριου συνεδρίου του ΔΗΚΟ ήταν πως ο Πρόεδρος του κόμματος "βρίσκεται σήμερα κάτω από ασφυκτική πίεση για να αποχωρήσει" και πως παρασκηνιακές ενέργειες του ιδίου στόχο έχουν να οδηγήσουν σε μια εξαγγελία που θα κλείνει το συνέδριο το ερχόμενο Σαββατοκυρίακο. Αναφέρεται, επίσης, στις έντονες ανησυχίες των ΗΠΑ και "της Ομάδας των Εφτά" για "θερμό επεισόδιο στην Κύπρο ή και στο Αιγαίο."

"Το Θάρρος" με τίτλο "Προβοκάτσια made in USA" γράφει πως οι Μυστικές Υπηρεσίες του αμερικανικού Πενταγώνου "μεθοδεύουν προβοκατόρικο θερμό επεισόδιο στην Κύπρο" για τη δημιουργία έντασης που θα δικαιολογεί την αμερικανική επέμβαση και την εξεύρεση λύσης που θα εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα. Αναφέρεται, επίσης, στην απάντηση του Κύπριου ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη, προς την "Ομάδα των Εφτά" με τη δήλωση "ας φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα και τότε δεν θα υπάρχουν όπλα."

"Η Σημερινή" με τίτλο "Προ θερμού επεισοδίου", γράφει ότι ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ, εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για θερμό επεισόδιο το καλοκαίρι, σε Αιγαίο και Κύπρο αν εγκατασταθούν οι πύραυλοι S300. Αλλού με τίτλο "Επιχειρήσεις στο σφυρί", γράφει ότι ένας από τους βασικότερους λόγους κλεισίματος των επιχειρήσεων οφείλεται στις ακάλυπτες επιταγές καθώς επίσης και στην έλλειψη προγραμματισμού, κυρίως απο μέρους των επιχειρηματιών.

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "Ο Τάσσος έριξε χθες το γάντι στον Σπύρο", γράφει ότι η κίνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, "που έρριξε ουσιαστκά το γάντι" στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Σπύρο Κυπριανού σχετικά με το θέμα της χειραφέτησης του κόμματος, ήταν η πιο σημαντική εξέλιξη, κατά τη χθεσινή δεύτερη μέρα του του έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακη Τζοχατζόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι καμμια συζήτηση δεν έχει γίνει αλλά ούτε και διαβούλευση για την εγκατάσταση των πυραύλων S-300 στην Κρήτη αντί στην Κύπρο.

"Η Χαραυγή" με τίτλο "Επιτόκια μέχρι 20%" γράφει ότι σύμφωνα με τη μελέτη που έγινε από τον Κύπριο επιστήμονα - Καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Σάουθ Μπανκ Λονδίνου Πανίκου Δημητριάδη σχετικά με τη φιλελευθεροποίηση των επιτοκίων εξάγεται το συμπέρασμα ότι τα επιτόκια για το δανεισμό θα διακυμανθούν μεταξύ του 8 - 20%. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Ρώσου Πρέσβη στην Κύπρο Γκεόρκι Μουράτοφ, σύμφωνα με τις οποίες κανένας δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη διαίρεση της Κύπρου ή την ύπαρξη του λεγόμενου τουρκοκυπριακού κράτους.

(ΚΥΠΕ/ΝΓ/ΔΠ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 11 May 1998 - 6:24:09 UTC