Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 02-10-18

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΠΑΦΕΣ
  • [02] ΚΛΗ ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΥΖΑΛ
  • [03] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΧΑΛΙΑ
  • [05] ΧΑΣΙΚΟΣ
  • [06] ΕΡΕΥΝΑ ΠΑΦΟΣ
  • [07] ΨΑΡΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑ
  • [08] ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2002

  • [01] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΕΠΑΦΕΣ

    Ο πρόεδρος Κληρίδης άρχισε το πρωϊ τις επαφές του στην Αθήνα με συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Στην είσοδο του προεδρικού ο πρόεδρος Κληρίδης έτυχε θερμής υποδοχής από τον κύριο Στεφανόπουλο. Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΡΙΚ στην Αθήνα Κώστα Γεννάρη σε συνομιλία που ακολούθησε στο προεδρικό γραφείο, ο πρόεδρος Στεφανόπουλος αναφέρθηκε στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κύπρο, για την οποία δεν έκρυψε την ικανοποίησή του και ζήτησε να πληροφορηθεί ποιες εκκρεμότητες παραμένουν μέχρι την ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας. Σε λίγο ο πρόεδρος Κληρίδης θα έχει κρίσιμες συνομιλίες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Κληρίδης και Σημίτης θα προβούν σε γενική εκτίμηση των εξελίξεων στο Κυπριακό και θα συζητήσουν μεταξύ άλλων την πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, υπό το φως και της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη μία μετά το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη Τύπου. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει στην Κύπρο αύριο βράδυ.

    [02] ΚΛΗ ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΥΖΑΛ

    Κατά την αναχώρησή του χθες για την Αθήνα, ο πρόεδρος Κληρίδης δήλωσε ότι ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αλβαρο ντε Σότο, τον πληροφόρησε ότι ο Κόφι Ανάν δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα υποβάλει κάποιο σχέδιο λύσης. Αντίθετα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και σύμβουλος του Ραούφ Ντενκτάς, Μουμτάζ Σοϋζάλ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Κόφι Ανάν ετοιμάζεται να υποβάλει σχέδιο λύσης, το οποίο μάλιστα θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις, τις οποίες έχει θέσει η τουρκική πλευρά.

    [03] ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Σε λύση του Κυπριακού πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Κοπεγχάγη, ελπίζει η Βρετανία δήλωσε ο υπεύθυνος του Γραφείου για το Κυπριακό στο βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών Τζόναθαν Αλεν. Ο κύριος Αλεν, εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία στο Κυπριακό πιθανόν ακόμα και την τελευταία στιγμή πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στην Κοπεγχάγη. Στην Κοπεγχάγη αναμένεται ότι θα εγκριθεί η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ένταξη της Κύπρου. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Τοπλούμ Ποστασί", που κυκλοφορεί στο Λονδίνο, ο κύριος Αλεν, παραλλήλησε το Κυπριακό με το πρόβλημα της Βόρειας Ιρλανδίας και είπε πως μπορεί και την εντεκάτη Δεκεμβρίου να επιτευχθεί συμφωνία.

    [04] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΧΑΛΙΑ

    Πολύ χειρότερα φαίνεται ότι είναι η κατάσταση της υγείας του Ραούφ Ντενκτάς, από ότι αφήνουν να νοηθεί οι θεράποντες ιατροί και ο περίγυρός του. Ο τουρκοκυπριακός τύπος γράφει σήμερα ότι οι επιπλοκές στην υγεία του κατοχικού ηγέτη συνεχίζονται και ότι οι γιατροί αναγκάστηκαν να του αφαιρέσουν υγρά, που είχαν συσσωρευθεί γύρω από τους πνεύμονες και του δημιουργούσαν προβλήματα στην αναπνοή. Αγνωστο παραμένει και το πότε ο Ραούφ Ντενκτάς θα πάρει εξιτήριο, αφού οι γιατροί του, δήλωσαν πως δεν θα επιθυμούσαν προς το παρόν την έξοδό του από το νοσοκομείο. Με τη δικαιολογία ότι ο Ραούφ Ντενκτάς είναι διαβητικός, οι γιατροί αναφέρουν τώρα, ότι με το να παραμένει στο νοσοκομείο, γίνεται καλύτερος έλεγχος στο σάκχαρό του. Ο λεγόμενος υφυπουργός προεδρίας Εργκιούν Ολγκιούν ανακοίνωσε ότι ο Ραούφ Ντενκτάς θα είναι σε θέση να αναλάβει καθήκοντα σε δύο μήνες. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο ο Σερτάρ Ντενκτάς, γιος του κατοχικού ηγέτη, ανέβαλε την έκτακτη μετάβασή του στη Νέα Υόρκη για να μην δημιουργηθούν ερωτηματικά γύρω από την πορεία της υγείας του πατέρα του. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να ταξιδεύσει για τη Νέα Υόρκη κατά το Σαββατοκυρίακο.

    [05] ΧΑΣΙΚΟΣ

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας ο Υπουργός Αμυνας, Σωκράτης Χάσικος χαρακτήρισε ως ανακριβείς και στερούμενες κάθε σοβαρότητας τις πληροφορίες που τον φέρουν να υποβάλλει παραίτηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί η άσκηση ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ.

    [06] ΕΡΕΥΝΑ ΠΑΦΟΣ

    Μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες στα κτηματολογικά γραφεία όλων των επαρχιών για να διαπιστωθεί κατα πόσον υπήρχαν περιπτώσεις εξασφάλισης ενυπόθηκων δανείων από εταιρείες, χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά τέλη. Αυτό δήλωσε ο Διευθυντής του Κτηματολογίου Αντρέας Χριστοδούλου προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής το πρόβλημα φαίνεται να περιορίζεται στην επαρχία Πάφου καί ότι δεν έχει εντοπισθεί οτιδήποτε σε άλλες περιοχές. Μιλώντας το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κύριος Χριστοδούλου ανέφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή έχουν εντοπισθεί εικοσιεννέα περιπτώσεις παροχής πιστοποιητικών μέλους σε εταιρείες, από το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πάφου με αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται τέλη έγγραφής στο Κτηματολόγιο. Τα δάνεια για τις περιπτώσεις αυτές δεν έχουν εξοφληθεί. Υπάρχουν επίσης άλλες εικοσιπέντε περιπτώσεις, όπου παραχωρήθηκαν δάνεια σε εταιρείες και οι υποθήκες έχουν εξοφληθεί. Ο κύριος Χριστοδούλου είπε ότι υπάρχουν ακόμα έξι περιπτώσεις παροχής ενυπόθηκων δανείων σε εταιρείες χωρίς να δικαιούνται. Τρεις από τις περιπτώσεις αυτές αφορούν το Ταμιευτήριο Παναγιάς, δύο το Ταμιευτήριο Πωμού και μία το Ταμιευτήριο Πέγειας.

    [07] ΨΑΡΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑ

    Εξήντα-επτά κιλά ψάρια προερχόμενα από τις κατεχόμενες περιοχές βρήκε χθες βράδυ σε αυτοκίνητο η Αστυνομία στην Λάρνακα. Συνελήφθησαν ο οδηγός του αυτοκινήτου, Φιλής Ιωάννου, σαρανταενός ετών, ιχθυοπώλης, και ο συνοδηγός του Πρόδρομος Λουκά, πενήντα ετών, και οι δυο από τη Λάρνακα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η μεταφορά των λαθραίων ψαριών στις ελεύθερες περιοχές έγινε μέσω της Πύλας.

    [08] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο Καιρού

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, τριών με τεσσάρων μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα είναι 30 βαθμοί στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, 28 βαθμοί στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 20 στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε ο καιρός θα παραμέινει αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί έως βόρειοι ασθενείς, δύο με τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους έντεκα στα ψηλότερα ορεινά. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι πολύ μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 18 October 2002 - 11:51:10 UTC